Сделай Россию снова великой!

Vă mai aduceți aminte de sloganul lui Trump – Make America Great Again. Cam la fel și cu muscalul Putin. Sloganul este menit a umfla piepții mujicilor fie ei ruși sau americani, un slogan mizerabil, populist. A avut consecinte tragice, destabilizatoare și în America.

Doar că America și-a găsit echilibrul, Trump a căzut și nu cred că se mai întoarce așa cum ar dori încă. Sper ca republicanii să-și găsească altul, mai cu țiglele pe casă.

Cred că acum îngrijorarea întregii lumi excede situația Ucrainei. Toți se gandesc dacă Rusia cea Mare nu inseamnă câteva sute de kilometri la vest de granița Ucrainei, poate o mie, poate câteva mii. Fiindcă nimeni nu știe ce este în mintea fierbinte pentru care nimic nu contează. În rest, mai ridică pretenții la Oceanul Arctic și la fostele republici din sud. La est au ultima frontieră pe care nu cred că o pot modifica oricât ar contesta-o. Fiindcă sărăcia și mintea fierbinte contestă orice. Rusia se învecinează cu cine vrea.

Din nou apare diferența dintre civilizație și sărăcie – spre deosebire de Trump, Putin este acolo de peste 20 de ani. Nu trebuie să ne mirăm că a făcut buba. Orice s-ar întâmpla, sărăcia trebuie să rămână la locul ei, doar asta poate susține un dictator.

Foto: telekomsport.ro, adevarul.ro.

Un comentariu la „Сделай Россию снова великой!

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s