Iar cu patrioții ăștia

Credeam că am terminat cu ei. dar nu-mi dă pace cuvântul ăsta.

Dom-le, I. M. Pacepa a fost patriot sau trădător? A defectat din motive egoiste, personale sau pentru vreo cauză nobilă? Cum de a preferat viața cu identitate protejată din State? E oare chiar și aia mai dulce decât huzurul din România? Sunt întrebări la care doar Pacepa poate răspunde dar, unul ca el, poate fi vreodată sincer?

Dacă a fost agent-dublu, noi, astăzi, în România, îl considerăm patriot sau trădător? Asta nu mai e dilema lui Pacepa, e a noastră.

Vedeți ce mică e distanța dintre aceste două cuvinte patriot și trădător, iubire și ură.

Probabil vă întrebați în ce mă privește – sunt sau nu patriot. Păi, după criteriile pe care le-am enunțat anterior, cu toată sinceritatea, nu prea văd să am ceva de apărat. Deunăzi citii că ar trebui apărat parlamentul, că ei trebuie să scape. E ultimul lucru pe care l-aș face.

Până la urmă, este ceva care nu poate fi demonstrat decât în condiții limită și, chiar și atunci, nu poți fi sigur – a făcut-o dintr-un imbold de patriotism sau a fost o întâmplare? Poate i s-au întunecat mințile la un moment dat sau poate i s-au luminat.

Dar nu mai ai pe cine întreba.

6 comentarii la „Iar cu patrioții ăștia

 1. Pingback: Mândria patriotardă | Născut pe lista neagră

  • Sunt prea mulți patrioți afișați. Mai toți politicienii fac mult caz de asta deși e evident că-i interesează doar buzunarul lor și nu umplerea lui prin mijloace cinstite.
   Sunt o grămadă de „foști” bine plătiți care au comis toate matrapazlâcurile (au persecutat, au chinuit, au schingiuit, au omorât) în numele patriotismului.
   Patriotismul este un element de manipulare facilă a maselor în scopuri de loc patriotice. Mai țin minte vremurile în care, dacă nu erai „cu ei”, nu erai patriot. Chiar în acest an a fost un curent potrivit căruia dacă nu erai cu dracnea si psd, nu erai patriot.
   Știu că există și oameni sinceri, dar aceștia nu-ai atârnă patriotismul de gard.
   Au reușit să demonetizeze termenul. E un fel de inflație, ca și cu banii – au inundat piața cu bancnote, a scăzut valoarea bancnotelor.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s