Trăiască 7 Noiembrie

– ziua mamei mele, Dumnezeu s-o odihnească, o chema Victoria, probabil în cinstea Marii Revoluții care avea să urmeze. Vedeți, orice dosar pătat are totuși luminița lui (ca aia din tunelul care nu se mai termină).

Oare știau, erau conștienți cei doi înaintași Marx și Engels acum vreo 170 ani ce pofte nestăvilite vor declanșa, ce cutie mizerabilă a Pandorei deschid? Știau câți oameni vor muri, unii în chinuri, sub pretextul atingerii țelurilor luminoase? Știau ce atrocități vor declanșa teoriile lor fantastice? Știau câte destine și familii vor fi distruse de idealurile pe care le teoretizau? Știau ce neica-nimeni vor ajunge să conducă state și popoare?

Acum 100 ani un alt neica nimeni, Lenin, săltat pe finanțe nemțești (în fond un act de trădare de țară, rușii fiind în plin război cu germanii) pune la cale și izbutește marea revoluție. Ce-a urmat, se cunoaște – război civil, gulaguri, cotropiri. Lenin însuși cade victimă sistemului pe care l-a creat fiind băgat repede în mausoleu de șarpele pe care-l încălzise – Stalin.

Dar să ne întoarcem în țărișoara noastră. Între cele două războaie, comuniștii erau doar o mână de oameni, cei mai mulți, lepre de import, conduși de la Moscova, care militau pentru dezmembrarea tării – Ardealul și Basarabia, recunoașteți metodele de infiltrare și manipulare rusească, motiv pentru care au fost interziși.

Odată cu armata roșie eliberatoare (oare de cine ne-au eliberat) au fost activate rețelele interne și au venit cadre noi cu cele două divizii de trădători (nu-i condamn pe toți, numai pe profitorii care sunt destui) și, iarăși sunt lucruri cunoscute: exterminări prin diverse metode – canal / lagăre / pușcării, epurarea întregii societăți, răsturnarea ierarhiilor sociale bazate pe valori (Societatea românească, Dosarul, Consecințe), înlocuirea acestora cu nonvalori.

Nimeni nu a putut rămâne pe poziție. Mulți oameni și-au păstrat coloana și spiritul drepte, dar și-au găsit sfârșitul în temnițe. Suntem una din puținele țări în care a existat o rezistentă armată care a durat mulți ani dar a fost înăbușită în sânge, nu am informații despre cineva care ar fi scăpat viu. Ei au așteptat degeaba americanii.

De ce mai e nevoie să scriu acum la 100 ani de la (renunț la majuscule) marea revoluție? Păi, nu vă uitați împrejur? A căzut într-adevăr clica aia? Au redevenit normale ierarhiile? Suntem conduși de oameni capabili? Aveți un sentiment de siguranță, de bine?

Zilele trecute un fruntaș al nostru, senator, afirma că „rezistenta anticomunistă a fost … mai degrabă o ticăloșie”. Pentru impresia artistică, menționează că a avut „în familie și foști legionari, și foști luptători în Bucegi”. Eu nu știu de Bucegi, nici că CIA exista în ’45, dar întregul lui dosar îi este scris pe frunte, e de aceeași teapă cu Iliescu și Bombonel și sunt sigur că tot ce declară despre el este minciună. Mi-l aduc aminte cu discursul recent de la Mărășești – cred că-i va lua poziția de „cel mai mare patriot” generalului izmană (Cuvinte mari, Patria).

Trebuie să recunoaștem că societatea noastră nu condamnă răspicat trecutul comunist. Dacă ar face-o, personaje ca mai sus n-ar mai exista, criminalul Ceaușescu n-ar avea cruce (vezi faptele de arme de la Vadu Roșca).

Și-acum, ce-a mai rămas de zis? Credeți că Noi, Lumea mai poate scăpa vreodată de ciuma roșie (lăsați profeția cu 20 ani)?

Dacă doriți să aflați numele reale nu cele conspirative ale celor care v-au impus comunismul, vă ofer câteva link-uri dar, pentru a nu vă pune răbdarea la încercare, pun pe masă și rezumatul unei liste a tovarășilor (mulți dintre ei agenți KGB, dar toți patrioți) în ordine aleatoare: Gh. Gheorghiu-Dej, Ana Pauker (Hannah Rabinsohn), Ion Gh. Maurer, Gh. Stoica (Moscu Kohn), Emil Bodnăraș (ruteanul Bodnarenco), Lucrețiu Pătrășcanu căsătorit cu Herta/Elena Schwamen, Vasile Luca (Luka Laszlo) – creatorul Regiunii Autonome Maghiare în secuime, Elisabeta Luca (Elisabeta Birnbaum), Teohari Georgescu (Burach Tescovici), Leontin Sălăjan (Leon Szilaghiudenko), Iosif Chişinevschi (Jakob Roitman), Iosif Ranghetz (Rangecz József), Pantelimon Bodnarenko, Alexandru Nicolski (Boris Grumberg), Vladimir Mazuru, Mișu Dulgheru (Dulbergher), Pantelei Pantiusa, Serghei Niconov, Vania Didenko, Piotr Gonciaruc, Misa Protopopov, Valerian Bucicov, Misa Petruc, Iasca Alexeev, Teodor R Chișinevschi, Ofelia Manole, Ghizela Vass, Leonte Răutu (Lev Oigenstein), Dumitru Coliu (Dimităr Colev), Walter Roman (Ernst sau Ernő Neuländer), Stefan Foris, Gh. Apostol, Petre Borilă (Iordan Dragan Rusev), N. Ceausescu, Al. Drăghici, Al. Moghioros (Mogyorós Sándor), Virgil Măgureanu (Imre Asztalos), Marin Dragnea. Lista nu este nici pe departe completă și îmi cer scuze pentru leprele nemenționate, sunt atât de multe. O dovadă a mizeriei în care existăm este este persistența unor nume de străzi și bulevarde.

5 comentarii la „Trăiască 7 Noiembrie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s