Dacă prostia ar durea …

Ați remarcat că în reclamele Tv predomină cele privind medicamentele, suplimentele, dispozitivele medicale? Reclamele sunt o activitate foarte bine gestionată din punct de vedere economic, desigur cu excepția celor făcute de administrație, de multe ori doar sifonări de fonduri. Oare suntem un popor bolnav? Chiar așa de bolnav?

Probabil că suntem. Nici nu e de mirare la sistemul nostru de sănătate. Oare prostia este o boală? Una din acelea parșive care nu dor? Spitalul inaugurat ieri cu surle și trâmbițe, fără angajați, fără mobilier, fără aparatură o fi pentru tratarea prostiei?

citat-de-ion-luca-caragiale

 

Eu nu cred că e boală. Ar putea fi o trăsătură de caracter dacă ar fi corectabilă. Dar dacă nu e corectabilă? Atunci, aia e. ADN-ul nu se poate schimba.

Am propus mai demult (Prostia, subiect de CSAT?), mai în glumă, mai în serios ca prostia să fie decretată „factor de risc la adresa siguranței naționale”. Cred în continuare asta, cât se poate de serios.

Să rămânem la subiect. Ultima găselniță din puțul gândirii de chiparos (Nucleara pentru Diaspora! Urmăriți peste tot.) se referă la impozitarea diasporei. Această idee vreau s-o analizăm nițel.

România are de foarte mulți ani, chiar de pe vremea lui ceașcă, o listă lungă de state cu care a încheiat convenții pentru evitarea dublei impuneri. Este o listă cu adevărat lungă, credeți-mă fiindcă am avut de-a face cu ea. Asta înseamnă că un cetățean care a obținut un venit pe teritoriul altui stat cu care avem convenție, dacă a fost impozitat acolo, nu va mai putea fi impozitat la noi. E vorba de state cu care nu suntem în Uniune, darămite UE.

Pot să vă mai spun că alte state din UE, fără să-și terorizeze contribuabilii sunt mult, mult mai ferme din punct de vedere fiscal. Adică, poate izbutești să mai ocolești moartea, dar nu fiscul. Poate altă dată o să vă spun ceva povești, dar acum vreau să scurtez. Oricum, nu poți face turnulețe și să te plimbi cu merțan încasând ajutor social.

Oricât de proști ar fi Chiparoșii, nu cred că nu cunosc astea. Bine. Și-atunci? Ce rost mai are această „nucleară”? Păi i-a amintiți-vă dvs. cu ce s-a ocupat Orlando pe vremea ultimelor prezidențiale – era ministru cu diaspora și a fost unul din artizanii blocării la vot a românilor de dincolo. Pe urmă, să nu uităm că nu e decât un psd-ist mizerabil cu buze umede. Ori, diaspora, se știe că nu-i votează.

Eu cred că din puțul gândirii de chiparos a ieșit doar o manipulare menită a speria diaspora. Să nu credeți că aceștia nu cunosc datele legale prezentate mai sus. Dar cunosc și abuzurile, reaua voință, insolența funcționarului român, a funcționarului fiscal – să moară capra vecinului. Intenția este de a-i determina să nu se înregistreze.

Închei moralizator: Nu vă fie frică, psd-ul moare. Dar nu se predă.

Reclame

12 comentarii la „Dacă prostia ar durea …

  1. Au mai avut o încercare de impozitare a diasporei în septembrie 2017 dar fără sorti de izbândă și se mai încearcă aceeași tactica și acum.Nici acum nu vor reuși este doar un alt FITIL aruncat în media. In legătură cu spitalul eu ma bucur ca sa construit în sfârșit ceva de la 0 după 30 de ani.Iar finanțarea a fost asigurata integral din programul PNDL și din bugetul autorităților locale. Investiția este imensa de 55 milioane euro deci nu rămâne decât sa pună totul în funcțiune.Au achiziționat ceva aparatura și au mai fost licitații pe SEAP. Vom vedea ce va mai fii. Deci ori va fi o investiție de succes ori un faliment încă din fașă.Eu imi doaresc doar sa nu ajunga in paragina ca alte construcții Cu mult drag va doresc o zi frumoasa!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s