Frumusețea vieții nu-i nici de dreapta, nici de stânga!

Acesta este comentariul prin care un alt blogger mi-a răspuns unui comentariu foarte politic, blog-ul respectiv nefiind axat pe politică dar, … Ce nu este politică! Nu menționez blog-ul fiindcă nu sunt sigur că dorește. Dacă am greșit ne-menționând blog-ul, îmi cer scuze și o rog să mă corecteze, comentând.

toamna

Îi declarasem că susțin ceea ce reprezintă, sau cred eu că e mai aproape de ideea de lipsă a oricăror bariere pentru oameni (gândindu-mă la libertatea cugetului și a mișcării) și “dreapta”. Prin dreapta, înțeleg de ex. “proprietate”. Oamenii muncesc pentru că știu că pot beneficia de acumulările rezultate din munca lor. Alături de aceștia, de motor, prosperă și alții cu mai puțină inițiativă, curaj sau poate mai leneși. Am ajuns la o lozincă nazi-comunistă, cea cu munca. Numai că, pentru dictaturi, astea-s doar lozinci populiste care le justifică acțiunile mizerabile sau le cresc suportul proștilor.

Din păcate, mulți oameni ezită în a-și declara ideile politice. Poate nu realizează că le au, poate le ignoră din cauza vârstei fragede sau din alte cauze subiective, poate, mai grav, le e frică să-și spună părerea, poate se tem să nu jignească pe cei cu opinii opuse.

Eu cred că este o greșeală. Opiniile exprimate civilizat sunt totdeauna constructive. Desigur că limba română este foarte elastică, cu foarte multe nuanțe și chiar o opinie liniștită poate supăra, dar până la urmă, pentru asta sunt pamfletele. Nici tinerețea nu scuză absența acestor judecăți. Tinerii sunt, de fapt, cei mai afectați, chiar dacă nu conștientizează. Ei sunt mințile mai puțin corupte, cele mai curate. Trebuie să-și decidă singuri viitorul.

Există argumentul „o să mă duc la vot”. Da, este gestul decisiv, pe care trebuie să-l facă toți, indiferent cu cine țin, indiferent ce vederi au. Doar așa capătă dreptul de a se plânge de cei pe care i-au votat sau nu i-au votat.

Mai există argumentul „toți o apă și-un pământ”. Este greșit. Chiar dacă toți au defecte, este exclus să fie la fel. Nu există doi oameni la fel. Unii zic „puterea corupe”. Probabil, dar unii sunt gata corupți.

Revin la frumusețea vieții. Viața are multe aspecte – să iubești, să faci copii, să te poți plimba oriunde dorești, să mănânci, să bei, să asculți muzică, să citești, să privești un peisaj, să admiri natura, să … câte și mai câte. Au acestea toate sau fiecare în parte legătură cu politica? Sunt de stânga sau de dreapta? Interlocutoarea mea este de părere că nu și că nu merită să se enerveze (asta doar rezultă) pentru politică.

În România trăiesc încă mulți care au apucat rafturile goale ale alimentarelor, cozile la copite de porc (adidași) sau la gheare de găini. România și-a plătit atunci datoria externă pe care o făcuseră exact politicienii care au decis foametea. România era de fapt o închisoare, un lagăr (lagărul socialist era sintagma oficială). Dacă vroiai să pleci erai împușcat, eventual ajungeai doar la pușcărie. În România nu puteai asculta orice muzică doreai, nu puteai citi orice fiindcă ceea ce nu convenea dictaturii era interzis. Îmi aduc aminte de zecile poate sutele de mii de femei/copii/familii nenorocite de politica avorturilor – nimeni nu le știe numărul.

Iată că cele mai simple aspecte ale vieții sunt determinate, de fapt, de politică. Și, fiindcă nu știu cât de departe am fost cu doar câteva luni în urmă de o nouă dictatură, vă ofer din nou două sfaturi moca:

  • Orice dictatură, indiferent de prezumptive, potențiale efecte secundare pozitive, este un dezastru, oricum ar orna-o politrucii și ideologia.
  • Dacă se apropie, fugi din calea ei cât ai timp, cât poți de repede, fără să te uiți înapoi. Vei lua viața de la capăt, dar asta se va întâmpla oricum, fiindcă dictatura îți va lua totul, poate chiar viața.

Acum, vă las pe dumneavoastră să decideți dacă frumusețea vieții e de dreapta sau de stânga.

41 de comentarii la „Frumusețea vieții nu-i nici de dreapta, nici de stânga!

  1. Nu cred să mai fie locuri de refugiu pe planeta noastră…Globalizarea spre care ne îndreptăm (deși este un tort cu blat de „stânga”, cu cremă de „e-uri” și glazură de „dreapta”) miroase a dictatură, de departe, dar sfatul de a fugi poate fi urmat doar de cei care dispun de o navetă spațială…Mai bine să găsim alte soluții, cât mai putem, înainte de a fi închiși în noul model de lagăr global…Eu cred că politica este doar de fațadă, mersul lucrurilor fiind dirijat din spatele cortinei, ceea ce duce la concluzia că tot sistemul trebuie înlocuit, nu întors pe stănga sau pe dreapta…

    Apreciat de 3 persoane

  2. Salut Florine ! 🙂
    Așa este, ai DREPTATE ! 🙂
    ” Frumusețea vieții NU-I nici de DREAPTA, nici de STÂNGA ” 🙂 😦 🙂
    FRUMUSEȚEA VIEȚII este după cum VREA OMUL să FIE !!! 🙂 🙂 🙂
    Din păcate, în ” România lucrului BINE făcut ” ( KWI) Ha-Ha-Ha 🙂 🙂 🙂
    DREAPTA și STÂNGA sunt pe BUZELE TUTUROR politicienilor ,
    dar NIMENI nu-i în STARE s-o DEFINEASCĂ corect …………………….

    Toate cele bune ! 🙂
    Alioșa ! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  3. Bună dimineața! 🙂
    Eu sunt cea căreia îi aparține fraza! 😉
    Pentru că timpul nu-mi permite să comentez, voi reveni mai pe seară cu un comentariu mai amplu! Cu fapte trăite ce m-au convins să afirm ce am afirmat! 🙂
    Florinele puteai să mă menționez, nu m-am ascuns și nici nu mă voi ascunde după deget. Îmi asum faptele bune sau rele, altfel n-aș fi eu, cea directă și spontană care spune/scrie ce gândește!
    Vă doresc tuturor o zi de marți, dacă se poate, fără politică! 🙂

    Apreciază

    • Am revenit! 🙂
      De-a lungul timpului am colaborat din plin cu directori puși în funcții, politic. Sigur, niciunul nu avea profilul instituției respective. Din acest motiv relațiile dintre director și șeful cu probleme economice aveau divergențe. Orientarea lor politică era, ba de dreapta, ba de stânga, centru dreapta, centru stânga, dar toți aveau în comun neprofesionalismul, care se vedea de la o poștă, nu trebuia să te chinui s-l cauți. Ce mai aveau în comun? Dacă la început își critica adversarul politic ”incompetent”, timpul demonstra că incompetența era la ea acasă și la el. Toată această rocadă influența negativ bunul mers al instituției respective. Dar lor nu le păsa de acest aspect, ce îi interesa, erau doar metodele prin care își puteau umple buzunarele, dacă-i trăgeai de mânecuță sau nu le aprobai prostiile, intrai în conflict cu ei. N-am făcut rău nimănui, chiar dacă am avut posibilități multe, ce am încercat să fac a fost o luptă îndârjită de a preîntâmpina aceste derapaje. Chiar dacă am fost considerată exagerat de corectă și neindulgentă, am dormit liniștită pe perna mea de acasă fără politică! 😉
      Să aveți seara liniștită și confortabilă pe canapeaua din sufletul vostru, acest aspect este cel mai important, nu teama de a fi depistat pentru eventualele derapaje, de dreapta, de stânga sau mai știu eu ce denumire or mai avea alte partide politice! 🙂

      Apreciat de 3 persoane

  4. Eu personal cred ca dupa varsta de 18 ani ar c-am trebui ca fiecare individ in functie de idealuri si cultura sa se pozitioneze pe axa spectrului politic. Acest lucru făcându-l bineînțeles doar în cunostiinta de cauza si sa isi aleaga pozitia.Cred ca multi oameni chiar ajunsi la maturitate nici nu cunosc ce inseamna stanga sau dreapta in politica.Poate ca ar fi bine ca aceste notiuni sa fie cunoscute si clarificate din scoala si ma refer inca din primii ani de liceu.Este necesara o cunoastere mai aprofundata inainte de orice alegere fie ca este vorba de viata sau de politica.Cred ca semnatura ca primarul trebuie sa dispara oriunde.Asa cum ne hotaram ce facem in viata in legatura cu cariera, viata de familie tot asa nu putem sta nepasatori cu ce se intampla in jurul nostru mai ales ca unele sisteme politice crează si monstii in functiile de conducere si suferinta este imensa pentru mare parte din popor.Nu putem uita disidentii politici si ce viata au avut atat ei cat si familile lor.Nu putem uita ce inscenari si ce dosare politice fabrica securitatea in regimul totalitar. Frumusetea vietii intradevar nu este nici de dreapta si nici de stanga dar soarta este in mainile noastre..Noi traim intr-o societate si daca mediul in aceasta societate nu ne este prielnic noi nu ne putem dezvolta, nu putem cunoaste lucruri noi, nu putem progresa in nici un chip.In politica daca esti de stânga atunci esti ca orientare spre social democrație, socialism, comunism iar dreapta include liberalismul, monarhismul, conservatorismul.Poti fi de centru dreapta sau centru stanga ceea ce inseamna o oarecare moderatie dar daca locul tau nu este nicaieri pe aceasta axa este doar alegerea ta dar cel putin nu te plange ca lucrurile merg rau in societatea din care faci parte.

    Apreciat de 3 persoane

  5. Cred că nu am fost destul de clar – mea culpa. Trebuia să re-redactez pagina, dar n-am avut răbdare.
    Am dorit să arăt, prin exemplul trecutului nostru apropiat, faptul că politica ne afectează extrem de direct, viețile – mâncare, băutura, dragoste, muzică, literatură, libertate de mișcare și de cuget. Adică, vrem, nu vrem ne dictează viețile, nu putem fi în afara ei.
    Puterea folosește metode subliminale de intimidare care, uneori, au efect de intimidare. Motivul este simplu – actuala legitimate este dată de o mică minoritate disciplinată care i-a votat. La toate întâlnirile caracterizate de prezență mare la vot, pierde. Până la urmă, arată o maturitate a electoratului. Până și din actualii pensionari, doar unul din patru a votat ultima dată puterea.
    Intimidarea poate atenua niște voci, îi construiește o atmosferă mai favorabilă. Desigur că este extrem de neplăcută situația despre care vorbește D-na Aurelia. Oamenii trebuie uneori să facă compromisuri.
    În ce privește un posibil regim totalitar, pomenit de mine și de D-na Aila, să ne ferească Dumnezeu. În primul rând, n-ar putea avea decât o orientare pro-est. Dacă vă doriți o viață normală, urmați-mi imediat sfaturile. Orice compromis, vă va distruge viața.

    Apreciat de 2 persoane

    • Florine, neorientarea noastra politica, nu ne poate compromite sau distruge viata, atata timp cat esti corect, cinstit, loial unor principii corecte despre felul in care viata merita traita! Este inutil sa faci din cuvinte, uneori folosite in a manipula, conceptii de viata generalizate! Fiecare dintre noi avem un stil de viata propriu! Nu-mi pot permite sa ofer recomandari pe care le poate urma altcineva! Nu am dreptul sa schimb oamenii! Fiecare are dreptul sa-si aleaga drumul in viata, asa cum crede de cuvinta!

      Apreciat de 1 persoană

  6. Politica ne afectează pe toţi, că vrem sau nu, politicul ne stabilește soarta. Politicienii votează legile care ne guvernează. Doar că, nu avem clasă politică de calitate și, din nefericire, am constatat asta și la „dreapta”. Traseismul politic, lipsa de coerență discreditează partidele politice. Cât despre totalitarism și dictatură, nu am uitat ce au însemnat anii dinainte de ’89 și nu vreau să mai trăiesc vreodată așa ceva.

    Apreciat de 1 persoană

    • Clasa politică, așa cum este ea, ne guvernează și ne face legi după placul ei, e votată de noi toți! Aici este marea problemă! Dacă am reuși să nu ne mai lăsăm manipulați, poate am ajunge, nu știu când, să avem politicieni ce se mai gândesc și la cei care-i votează! În ceea ce privește acel totalitarism care e amputat de mult, dar persistă, înainte de 89 nu era așa de rău, românul era ridicat din stradă și trimis la un loc de muncă, când terminai învățământul de orice fel, aveai locul de muncă asigurat, pe când acum, în dorința de libertate, mai toți tinerii pleacă peste hotare să facă curățenie cu diplome de facultate. Și-ar mai fi multe de adăugat, dar le știm cu toții, fără să înțelegem că suntem manipulați! 😉

      Apreciază

      • Desigur fiecare cu punctul lui de vedere. Cine afirmă că nu era rău înainte de ’89, o face din perspectiva celui care „a primit” și nu a celui căruia „i s-a luat”. Și i s-au luat bunuri pentru care munciseră mai multe generaţii și i s-au luat drepturi elementare. Ce vorbesc eu? Tuturor ne-au fost limitate, nu doar lor. De ce se pleacă din ţară? În primul rând cei cu diplome de facultate nu pleacă pentru curățenie, decât dacă le-au obținut „mai ușor” sau o fac pentru o perioadă limitată. Dacă sunt competeţi în domeniile pentru care s-au pregătit, acolo se pot afirma. Și cunosc multe cazuri. În al doilea rând de pleacă din ţară pentru că n-am fost în stare să oprim neocomuniștii să acceadă din nou în politică. E vina noastră, a tuturor, pentru ceea ce s-a întâmplat după ’89. Nimeni nu mă va putea convinge despre beneficiile epocii „de aur”. Am trait-o și știu cum a fost, nu vorbesc din povești. Lipsa libertăților și drepturilor fundamentale (sporită cu „aura” egalității) a demonstrat că totalitarismul nu este soluția viabilă a dezvoltării, ci modalitatea de distrugere a conștiinţei, a personalității individului și a colectivităţii.

        Apreciat de 2 persoane

        • Îmi cer scuze! Dar și eu am trăit în acea epocă, nu vorbesc din povești! 😉
          Dar eu nu am simțit acel totalitarism de care se tot amintește, am învățat, am muncit corect, am respectat să fiu respectată, am avut tot ce mi-am dorit fiind un om normal. Dar nu am făcut politică! Nu am acceptat să fiu membră de partid, cum se spunea pe atunci. Motivul? Tot ceea ce încercam să aduc la cunoștință nu erau la ordinea de zi, dar am fost alături de cei mulți și i-am ajutat cum am putut având un colectiv bine închegat și muncitor fără a ne deranja partidul totalitar.

          Apreciat de 1 persoană

        • Sunt de aceeasi părere.
          Privind „luatul”, am una sau două pagini pe undeva. Pe scurt, bunicului i se confiscă o mică clădire abuziv, fără documente. Fiica încearcă fără succes să rezolve. Bătrânul moare după Stalin. Fiica reia fără succes după ’90 pe legea 112, apoi moare. Nepotul reia pe legea 10. Este purtat de AVAS până la ICCJ cu cheltuieli mari. AVAS nu poate fi executat. După 18 ani de tergiversări, primește o soluție de despăgubire minoră. În tot acest timp, clădirea a produs bani pentru o companie privatizată mebo și niște particulari si a fost înstrăinată de două ori ilegal. Nepotul se adresează tribunalului; probabil nu va apuca nici el sfârșitul. Poate strănepotul, dacă o avea energia.
          Funcționarele AVAS discutau de plictiseală despre „ce drăguță este Irinuca” … Vă dau link-urile dacă vreți.

          Apreciat de 1 persoană

      • Așa-i. Avem o mare problemă de „personal”. De fapt, problema este și mai gravă – clasa politică a pus în administrație oameni după chipul și asemănarea sa. Aceștia și-au ales oameni după chipul și asemănarea lor, Și tot așa. Asta e de fapt cauza incompetentei care a cauzat întâmplările tragice de la Caracal. Dar, mi-am propus să nu scriu despre Caracal.
        În ce privește „ce bine era odată”, „ce frumos ne stătea cu cravate de pionieri”, nu suntem de acord.
        Într-adevăr, toți lucrau, toți aveau salarii uniforme, mici – sigur, cu excepția activiștilor, securiștilor, milițienilor. Pentru cei mai multi români nu exista stresul caprei, nu trebuiau să poarte grija caprei vecinului, știau sigur că n-o duce bine nici el. Activiștii, securiștii, milițienii nu se pun.
        Numai că, în acele instituții/întreprinderi era la fel ca în administrația de azi. Dacă concediezi 8 salariați din 10, nu se simte.
        În ce privește „diplomele de facultate”, uitați că avem niște fabrici. Când acestea nu ne ajung, mai și importăm (în parlamentul României avem un doctorat la Bălți) sau mai falsificăm (actualul scandal). Eu cunosc mulți cu studii superioare, medii sau fără care au plecat și nu știu nici un caz de nerealizat. Câteva cazuri mai deosebite le-am povestit. Dacă vrei îți dau link-urile (sunt greu de găsit) – sunt cazuri speciale.
        Cu manipularea, de … La „marele” miting psd de anul acesta (P-ța Victoriei) oamenii au fost „aduși”. Pe 10 august acum un an, „au venit”. Îmi mai aduc aminte cu groază de ăia care pupau steagul psd.
        Parțial și probabil diferit, suntem de acord și cu existența propagandei. Cred că am si scris vreo două pagini.
        O zi plăcută vă doresc. Mi-au plăcut postările de aseară și azi, cred că ați văzut.

        Apreciat de 1 persoană

        • Pe tot parcursul vieții mele nu am acceptat posturi care nu mi se potriveau, singura care a ales ce mi se potrivește am fost doar eu! Dacă ești corect și-ți știi posibilitățile, nu cazi în plasa celor care te vor subjugat. Plus că, dacă ești corect nu te poate avea nimeni la mână să te manipuleze! Nu partidele și membrii lor sunt o problemă în țara noastră, ci mentalitatea românului care, uite că au trecut cei 25 de ani de care amintea Brucan și ea persistă! Aceasta e marea noastră problema, mentalitatea prin care privim viața socială și relațiile interumane!

          Apreciat de 1 persoană

        • Aurelia, aici și nicăieri pe blog-ul meu nu e vorba de oameni corecți. Corectitudinea ar trebui să fie normalitatea; despre normal nu merită să scrii. Tancurile rusești au ridicat din zloată scursuri ale societății care au răsturnat ierarhiile normale bazate pe valoare. Pe cei buni/normali, care de sigur nu le conveneau, i-au „lichidat” (pușcării, lagăre, canal, Bărăgan, execuții). Ceașcă a împuscat cu mâna lui țărani la Vadu Roșca, nu vroiau colectiva.
          Societatea de azi este rezultatul acelor schimbări. Prin metode normale trebuie așteptat câteva generații pentru refacere. În ’90, justitia a ratat un moment crucial, judecata vinovaților pe legile lui ceașcă. Nu s-a întâmplat din același motiv, al cadrelor. Responsabilii de acum 50 de ani mi trăiesc bine printre noi.
          Personal, eu n-am dus-o mai prost ca alții. Am cumpărat și eu adidași să mănânc. Dar, aș fi dus-o foarte bine într-o societate normală. De aia pleacă tinerii.

          Apreciat de 1 persoană

        • Un om normal și corect nu va avea ce pierde nici ce câștiga în comparație cu altcineva, în primul rând, în al doilea rând singurul termen de compare ar trebui să fie cu noi, cu evoluția noastră spirituală și să ne asumăm greșelile apoi să le îndreptăm devenind înțelepți, să învățăm ce trebuie apreciat sau nu, să analizăm corect evoluția vieții, să știm că dacă uiți pentru ce ai pornit pe un drum, e cel mai grav lucru pe care l-ai putea face!
          În ce privește ”adidașii”, ce buni erau cu varză sau fasole?! 🙂 Acum de-i cauți și nu-i mai găsești așa cum se potriveau cu varza și fasolea… și eram sănătoși, acum cumpărăm toate prostiile și sănătatea, dac nu am avut grijă de ea, ne debusolează trăirea! 😉

          Apreciază

        • Sunt întru totul de acord.
          Adidașii nu mi-au plăcut niciodată, nici atunci nici acum. De fapt, problema nu erau nici ei nici ghiarele de găini. Problema era absența celorlalte părți ale porcului, găinii, vitei din rafturi. Dintre ceea ce se găsea sau când se găsea, prostii erau și atunci. Nu uitați agricultura intensivă și azotații de acum din pânza freatică. Dar asta a fost numit de ăia și de ăștia „progres”. Eu zic doar „trend”. C-o fi bine, o fi rău, e altă discuție, sigur tot politică. 🙂 Nu cred că e bine. Am o pagină în așteptare.

          Apreciat de 1 persoană

        • Totul depinde de bucătar, cât suflet și mai ales ce suflet adaugă la prepararea celor două produse, chiar și acum când găsești orice, dacă nu le ai cu bucătăritul, faci grătar, e mult mai ușor când cărbuni-și fac treaba, nu? 😉

          Apreciază

        • De fapt, nu v-am contrazis. Dar să mănânci tot timpul doar adidași alternați cu ghiare?!? 🙂 Și nu doar carnea lipsea. Lipsea uleiul, zaharul, faina, cafeaua, … cam toate. Pe rafturi erau doar „creveți” dacă vă mai aduceți aminte. Bine că-mi aduserăți aminte, uitasem de nechezol – oare era sănătos?

          Apreciază

        • Se gaseau, dar trebuia sa le dramuiesti corect, se gasea si carne, mai multe fructe si legume romanesti, n-a fost chiar atat de greu, lipsea doar libertatea de a iesi in lume si cuvantul democratie, iar cand a aparut a fost prost inteles ☺ Nu stiu daca nechezolul era bun sau nu, nu beam cafea pe atunci, faceam sport☺ Duceam o viata plina de miscare… Imi amintesc de ei, dar nu foloseam, in schimb foloseam fulgii de cartofi uneori. Plus ca tineretea avea multe lucruri frumoase 😎

          Apreciază

        • Doamnă Aurelia, când rafturile alimentarelor sunt goale, au doar niște resturi de creveți vietnamezi fiindcă ai dracului oameni nu vroiau să-i mănânce, când ți se dă numai nechezol, când ești obligat pentru a trăi să cumperi carne traficată de potentații zilei, când pui fulgi de cartofi în locul cartofilor, când pâinea și restul alimentelor sunt pe cartelă (dacă le găsești), … asta nu e viață.
          Scriați mai devreme referindu-vă la vremile trecute (oare?) „dacă ești corect” – asta înseamnă „dacă erai cuminte”. Doamnă eu n-am fost niciodată un băiat cuminte. Nici nu e normal ca cineva să fie „cuminte” așa cum se cerea atunci. Trebuie doar să nu încalci poruncile „alea” (acum și guvernanții le încalcă), să-i respecți pe ceilalți (dacă merită), să le respecți avutul și intimitatea altora. În rest, când ești „cuminte”, ești constrâns.
          Dacă ți se cere mai mult decât regulile obișnuite, oricât de puțin, nu e normal, e drumul spre dictatură. Dacă văd un nenorocit pupând steagul psd, ceva nu e în regulă.
          Știți cum e cu „alte lucruri frumoase” cum ziceți? Orice om are nevoie de un „environment” ca să poată supraviețui, chiar dacă e fals și doar și-l închipuie. Indiferent de ambianța constrictivă, omul face singur asta. Așa e în pușcării, la fel în lagăre. Noi eram în cel socialist – era sintagma oficială.
          Oricum ați da-o, oricum ați interpreta, oricât ați îndulci lucrurile, eram în închisoare, una întinsă și aerisită, dar ÎNCHISOARE. Numai NOI, EI făceau ce vroiau, aveau mâncare, se plimbau (pe banii statului), ne mai traficau și nouă nițică mâncare. Unii n-au fost destul de „cuminți” și au plătit cu viața sau cu tot avutul, sau cu pușcăria grea, sau cu schingiuiri.
          OAMENII NU TREBUIE SĂ FIE CUMINȚI, TREBUIE SĂ FIE NORMALI.

          Apreciat de 1 persoană

        • Bună dimineața, Florine! 🙂
          Am afirmat eu că am fost sau sunt cuminte? Nu, nu sunt o fire cuminte! 😉 Când ceva n-a fost sau nu este corect mereu voi reacționa și am reacționat, sigur cu argumente solide prin care îmi pot susține reacția! Uneori am reușit să schimb greșelile, alteori nu, dar în colectivul în care am lucrat, am schimbat fără voie lucrurile. Pentru că, cei de sus, cum îi numesc eu pe conducători, de regulă nu știu adevărul și ei sunt manipulai la rândul lor de pilele aduse în sisteme ( să-și poată înlocui incompetența, devin turnători de rea credință ) și uite așa caruselul continuă și va continua până când competența va triumfa și mentalitatea se va schimba! 😉
          Ceea ce dorești să-mi explici cu pușcării, cu false dosare, cu fel și fel de situații mai delicate, nu mă pot pronunța, nu am avut astfel de situații în anturajul și familia mea. Suntem oameni normali care nu au avut ce pierde sau ce câștiga!
          Să ai o zi binecuvântată și un sfârșit de săptămână pe placul sufletului tău! Lasă politica pentru cei care o servesc în loc de cafea! Eu ți voi dărui una virtuală… 😉

          Apreciat de 1 persoană

        • Mulțumesc pentru cafea (se pune ca și cum aș fi băut-o) și scuze, n-am putut răspunde mai curând.
          Pe vremea aia circula un banc (politic, aproape toate erau politice, chiar cu Bulă): Românii sun de două feluri – provocatori și mincinoși. Provocatorii întreabă „Ce faci?” și mincinoșii răspund „Bine”.
          Dvs. și familia dvs. ați acceptat situația și v-ați complăcut în acea stare. Vă rog să nu interpretați ofensator fiindcă n-am această intenție, îmi plac paginile dvs., dar eu le zic mai pe șleau. Probabil că ceilalți care nu acceptau situația, de exemplu țăranii de la Vadu Roșca împuscați de ceașcă, erau pentru dvs. foștii exploatatori care sugeau sângele poporului, oricum dușmani ai poporului, ai țării. Poate și azi gândiți (când vă mai bântuie un gând politic, sau vă incită un provocator ca mine) – uite, ai dracului, tot nu se lasă. 🙂 Nu e supărare, și eu zic la fel în sinea mea și pe blog, și de câte ori am ocazia: „Uite ai dracu’ nu se lasă” referindu-mă la analfabeții și semidocții care ne decid soarta și destinele, care modifică sistemul juridic „pentru a se scoate”.
          Eu am cunoscut atât de mulți proscriși, încât vă asigur că majoritatea, marea-marea majoritate n-o duceau bine, nu considerau de loc că o duc bine. Nu-mi aduc aminte de nici o discuție de la serviciu (pe acea vreme) în care cineva să fi admirat situația sau să nu critice cumva regimul – lucram într-un loc în care nu puteai pătrunde cu un dosar prost (am istoria asta pe mai multe pagini) – probabil unii erau provocatori, dar n-au primit răspunsul sacru.
          În rest, rămân dator cu cafeaua. Eu nu prea le am cu emoticoanele, gif-urile, etc. În schimb, sunt supărător de sincer.

          Apreciat de 1 persoană

        • N-aș putea să mă supăr sau să contest gândurile și convingerile tale, Florine. 🙂
          Familia mea a trăit și muncit corect fără a afecta pe cei din jur, din acest motiv n-am avut probleme. Dacă am întâlnit oameni care doreau altceva, i-am ocolit! Până în 89 am întâlnit oameni de calitate de la care am avut de învățat, problema a degenerat după, când cei care doreau să-și impună punctul de vedere, chiar dacă nu era cel corect, s-au înmulțit. Așa că… nu e chiar atât de bine cu această falsă democrație, dar nu m-a afectat, am mers pe drumul meu, corectă, muncitoare, uneori cu idei constructive. Acum, mă simt atât de bine că nu am înșelat pe nimeni! Mulțumesc pentru comentarii! Să ai o după-amiază frumoasă!

          Apreciat de 1 persoană

  7. Bună dimineața, Florin ! 🙂
    Felicitări pentru SINCERITATEA gândurilor exprimate în ” commentul ” – RĂSPUNS postat pe
    http://aliosapopovici.wordpress.com/
    la ultimul articol ! 🙂
    ” Ca să te pedepsesc ” 🙂 🙂 🙂
    pentru cele postate acolo ,
    te rog să ANALIZEZI știrea zile de la comentariul nr.7
    și-apoi, să ACCESEZI LINK-ul
    https://newsweek.ro/politica/klaus-iohannis-dupa-decizia-ccr-premierul-e-obligat-sa-ceara-un-vot-de-incredere
    Un sfârșit de săptămână plăcut !!! 🙂 🙂 🙂
    Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu