Prescripția

Vă mai aduceți aminte? A fost condamnat – n-a fost condamnat. Ancheta, procesul s-au tergiversat și a intervenit prescripția. Procesul s-a reluat de la început. CCR a decis că … și procesul s-a întors la instanța de fond. Rechizitoriul, slab formulat, a fost respins pe considerente procedurale. Nu s-a deschis ancheta penală din cauza imunității.

De cate ori n-ați citit asemenea deznodăminte ale unor procese celebre, de anvergură. Procesul a fost purtat de la Ana la Caiafa, s-a finalizat printr-o chestiune de procedură, s-a închis în urma prescripției. Asta în ciuda faptului că faptele penale păreau clare, că furtul, înșelătoria, șpaga erau evidente pentru orice om normal.

Cam așa merg lucrurile pe meleaguri dâmbovițene și nu numai. Ți se decide soarta și ești condus de către personaje îndoielnice, capabile să-și plătească postul și imunitatea cu bani grei fiindcă, nu-i așa, și-i scoate pe urmă. Că dacă n-au fost condamnați, sunt negustori cinstiți – au respectat legea. De fapt, au fost deasupra legii. Oricum, bun simț n-au. În opinia mea, faptele au existat și asta e cel mai important pentru obrazul omului, dacă-l are.

Cauza eșecurilor justiției? Traficul de influență în toate mediile, slaba pregătire sau lipsa de râvnă a anchetatorilor și procurorilor, slaba pregătire a judecătorilor – slăbiciunile sistemului și obiceiurile bălții dâmbovițene. Mai nou, intervențiile Secției Speciale care a blocat recursuri ale procuraturii.

S-a tot scris despre lipsa de frecventabilitate – cutare e nefrecventabil.

În sfârșit, am aflat și ce înseamnă asta. Dar, a trebuit s-o aflăm de la Bruxelles. Putem trimite orice neica-nimeni acolo (cum zicea Olguța), dar greutatea cuvântului acestuia este ZERO. Oare, doar atât suntem în stare?

Această prezentare necesită JavaScript.

57 de comentarii la „Prescripția

  • Alioșa, cred că ai uitat seria de ordonanțe pentru schimbarea legilor justiției, incepand cu OUG13, totul pentru a-l scoate în primul rand pe dracnea. Ai uitat și intervențiile CCR în penal și substituirea constituantei.
   Spuneai că ai avut a face cu învățământul – frământarea justiției a fost făcută de trei semidocți – Iordache, Nicolicea, Nicolae.
   Aurelia are dreptate. Într-un fel i-am ales cu toții, prin neparticipare la vot.

   Apreciat de 1 persoană

  • Chiar crezi ca Adina Florea este cheia unei justiții cu oameni bine pregătiți, independente, exigente (toate link-urile o indică)? N-am cautat-o, dar din cate am auzit, școala lui M-me Florea este din alea. L-am văzut și pe tac-su … Ce naște din pisică … Îți spun eu – Adina este doar cheia de control a justiției. Oricum, SS nu va mai exista mult timp.

   Apreciază

 1. Până la urmă, e vorba despre niște personaje clare. De ce le luați apărarea? Este ceva inexact în ceea ce am scris?
  Ați aflat cu ocazia scandalului cât costă un post de europarlamentar, ați aflat că nu numai în România li se pot citi meclele. Oricâți bureți ai pune, un coc fals, fals rămâne.

  Apreciat de 1 persoană

 2. În opinia mea România e manipulată și condusă de Servicii.
  Serviciile au mirosit că lumea vrea Dreapta, deci s-au reprofilat din securiști în băieții buni care susțin dreapta și justiția. În fond, un joc de glezne, România e exportatorul principal al UE în ceea ce prive;te traficul de carne vie, dar serviciile, justiția și internele au tăcut, că doar se fac bani frumoși din prostituție.
  Iar Petrov și Șora ne dau lecții de democrație.
  Oi fi eu proamerican, dar sunt împotriva amestecului serviciilor în politică. Apropo, sunt foarte activi pe forumuri, unde îi apără pe Petrov, Șora, Weing de la USR, ca vorba ceea: securistii nostri sunt mai buni decat ai lor!
  P.S. Toate guvernele au cazut de acord ca gaura facuta de Bancorex sa fie umpluta de catre tot poporul roman, iar nu doar de aceia care s-au imprumutat si au garantat cu ciurucuri, ca doar Bancorex era banca de stat. Grijania lor de securisti!

  Apreciat de 1 persoană

  • În mare, nu vă contrazic, dar sunteti, ca de obicei, extrem de pesimist.
   Ca și la Bancorex, nota de plată a împrumuturilor deșănțate ale Chiparosului o vom plăti noi. Întrebarea este cum va putea fi redus acum deficitul bugetar pentru ca inflația să scadă și împrumuturile să dispară (eventual).

   Apreciat de 1 persoană

   • Tăind de la servicii și justiție.
    Că salariile lor exorbitante nu prea se justifica.
    Cum am mai spus, daca Sistemul (serviciile, justiția, internele) rezolva la timp cazul Luiza, atunci Alexandra era încă în viață.
    Numai că în România victima e e vina, nu Sistemul, care a și lăsat monștri că Dincă să își facă mendrele atâta timp. Doar nu credeți că doar cele două du fost victimele lui?

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s