Obârșia

De câte ori aud acest cuvânt mă gândesc la Obârșia Lotrului, punct de plecare spre splendidele căldări ale Părângului – Iezer, Câlcescu, Vidal, Dracului cu lacurile Zănoaga Mare, Câlcescu, Pencu, Vidal, Păsări – o tură frumoasă pentru un montagnard, cu retur pe lângă lacul acela minunat dintre jnepeni, de pe creastă. Regret că trebuie să mă trezesc din visare și să cobor împreună cu dvs. pe pământ, aș zice chiar în noroi.

Subiectul nostru este sorgintea celor care-și spun azi social-democrați, socialiști, să vedem de pe unde-și trag ei ADN-ul sau pe unde le-a căzut buricul, cum spune soacră-mea. Nu vă speriați, e rezumatul rezumatului.

Începuturile mișcării social-democrate din România sunt teoretic pe la mijlocul sec. XIX, dar se concretizează abia la sfârșitul acelui secol. O serie de intelectuali de marcă dar stângiști iau la puricat Manifestul PC – în 1893 răsare PSD al Muncitorilor din România, reconstituit în 1910 ca PSD din România cu un rol nu foarte important, dar pozitiv în Marea Unire. Tot în 1918 începe să-și bage dracul (Moscova) coada. În 1921, ramura bolșevică se desprinde sub forma PC din România, se subordonează Cominternului adică Moscovei printr-un act semnat chiar acolo.

La început a fost un partid minor cu doar câțiva membri (nu prea erau de naționalitate română, chiar nici de cetățenie) care la interzicerea PCR din 1924 au trecut în pușcării ori s-au refugiat în URSS ale cărei interese le susțineau în România. Partidul a fost interzis ca urmare a acțiunilor sale privind cedarea Basarabiei și Bucovinei de Nord către URSS, desprinderea Dobrogei și chiar a Transilvaniei. PCR nu recunoștea actul de constituire a României Mari, România fiind declarată un stat imperialist multinațional. Pe scurt, niște lepre și vă scutesc de amănunte. Era o coloană a cincea sovietică.

Grevele din 1933 n-au fost organizate de PCR pentru simplul motiv că nu exista. Desigur că au fost niște agitatori comuniști, dar au fost organizate de legionari (motiv pentru care aceștia l-au ucis pe Armand Călinescu, cel care a coordonat reprimarea grevei). „Eroul” Vasile Roaită „împușcat în timp ce trăgea sirena” n-a murit așa și a fost informator al Siguranței infiltrat (după alții era legionar). În 1962-65, miturile Roaită și 1933 sunt oficial abandonate deși, în memoria nostalgicilor neștiutori persistă.

PCR ia cu adevărat avânt după evenimentele de la 23 august 1944 când leprele refugiate la mama Rusia revin înmulțite pe tancurile sovietice „eliberatoare” – cât de tare ne-au eliberat, se știe. În 1948 înghite PSD din România devenind PMR (Muncitoresc), iar din 1965 își reia numele PCR.

Constituția din 1952 oficializează rolul URSS în nașterea RPR. Prin art. 3 al Constituției din 1965, PCR devine „forța politică conducătoare a întregii societăți din RSR”. PCR dispare de jure la sfârșitul lui ’89 dar, oare, de tot?

În ianuarie 1990 e reînființat PSDR (Social Democrat) care se afiliază la socialiștii europeni, dar nu are succese electorale semnificative. Comuniștii de rang înalt se grupează în ianuarie 1990 în FSN (Frontul Salvării Naționale – iarăși unii care ne-au salvat de nu se știe cine) sub conducerea înțeleaptă a lui Ilici, de fapt nu pe noi, ci s-au salvat pe ei. În 1992, sub aceeasi înțeleaptă îndrumare se regrupează ca FDSN (Frontul Democrat al Salvării Naționale – desigur democrație originală), redenumit în 1993 PDSR (al Democrației Sociale), dar fără acces la socialiștii europeni din cauza opunerii PSDR.

Ei, în sfarsit, în 2001 prin trădarea lui Al. Athanasiu, momit cam cum au făcut acum Veo și alții cu ceva lovele și un post, PDSR înghite PSDR, are în sfârșit acces la socialiștii europeni și se redenumește PSD, adică preia numele cu tradiție.

E neclar dacă PSD își revendică continuitatea PCR sau nu. Unii zic că da, alții se declară jicniți. Până la urmă, orice instituție există prin membrii sau angajații ei. Din cauza asta vă e scârbă să cereți o adeverință de la primărie, nu din cauza clădirii primăriei. S-a vorbit foarte mult zilele astea despre ADN. Păi, activiștii de frunte ai PCR aveau un anumit tip de ADN (eu tot insist să cred în gena leprei). Dacă tot ei au continuat, și-au propulsat pruncii, credeți că a dispărut gena de care vorbeam? Lupul își schimbă părul, dar năravul, …

Recapitulând, au fost de două ori propulsați de sovietici, iar după ’90 au avut kgb-iști în frunte și în urmă cu un an jucau hora suveranității – în folosul cui? Vi se pare că vreun pesedeu are legătură cu social-democrația, cu masele? Ce ar avea în comun? Nu vi se pare că există o continuitate a coloanei a cincea care a luat naștere oficial în 1921?

Și acum, vă las pe dvs. să stabiliți cine este Ciuma Roșie, care sunt Leprele Roșii.

pcr

41 de comentarii la „Obârșia

 1. Probabil ca ai dreptate si PSD-ul e continuatorul PCR-ului..Nu vreau sa te contrazic mai ales ca FSN-ul m-a „convins” sa plec!
  Problema mea este ca gena asta a leprei o au si liberalii ( ca sa vorbim doar de gruparile mari) Sinceri care e diferenta intre a vinde tara rusilor sau occidentului? Eu nu o vad !

  Apreciat de 2 persoane

  • În ’90, prima lor grijă a fost controlul, să nu piardă controlul. Drept care au infiltrat tot. Au întinat tot ce-au atins. Ținta principală a fost PNȚ, câștigătorul din ’47. Țineți minte tonul lui Ilici când pronunța Coposu? N-a scăpat nici regalitatea, n-a scăpat nimic. Secretarul lui Câmpeanu era un puști (pe vremea aia) fiu de colonel de securitate. Am avut o convorbire cu Coposu și Diaconescu. M-am oferit cu o echipă de voluntari să-i facem o bază de date pe marginea diverselor mărturii. N-a refuzat, a spus că știu ei. Rezultatul se vede acum.
   Nu mă luați cu „Nu ne vindem țara”. Asta era pentru APACA. Am trăit experiența rusească, hai să schimbăm.

   Apreciat de 2 persoane

   • Ce sa schimbam? Cumparatorul? Si nu te iau cu „Nu ne vindem țara”.ca nu stiu daca ma e jumatate nevanduta strainilor! Deci cine crezi ca cumpara o jumatate de tara? Doar cei care au jumatatea cealanta! Si ce sa mai vinzi de fapt? Aur, gaze, paduri….sunt date deja! Mai exista fete frumoase….De ce am impresia ca ocolesti tema cand cad ai tai in rahat? Si liberalii vand tara si nu stiu de ce m-ar multumii faptul ca nu la rusi? Pe tine de ce te multumeste treaba asta?

    Apreciat de 1 persoană

    • Salutare, Domnule Ioan ! 🙂
     Eu ȘTIU de ce Floin NU a RĂSPUNS celor sus postate de dumneavoastră ! 🙂
     ȘTIU dar NU SPUN acum și aici 🙂 ca să NU REPET cele postate pe
     http://aliosapopovici.wordpress.com/2019/10/11/
     Din păcate, ” CIUMA ROȘIE” cum le place liberalilor să le spună PE-SE-DIȘ-TI-LOR ,
     va fi ÎNLOCJUITĂ cât de curând cu ” ciuma galben -portocalie”
     care va NUMI în ” guvernul meu” 🙂
     doar oameni UNUL și UNUL precum
     https://www.cotidianul.ro/romania-tv-rares-bogdan-dosar-la-dna/
     care se vrea nu numai ministru ci și vicepremier………………..
     Weekend plăcut Domniei Tale și GAZDEI noastre, FLORIN ! 🙂
     Alioșa ! 🙂

     Apreciază

    • D-le Ioan, încă odată: de ce nu v-a atras estul pentru a emigra?
     APACA era Fab. de Confecții și Tricotaje, aia cu „Nu vrem bani, nu vrem valută, vrem pe Roman să ne …”.
     Pentru mine este clar: trăim intre două lumi, trebuie să alegem. Cea de la est ne-a ales de mult. Prima versiune a RSSMold. (făcută de Stalin în Transnistria) a avut denumirea ceva cu România, Românească – ceea ce arată clar intențiile. Experiența rusească a fost negativă. De asta ați ales Germania.
     Vă voi răspunde pe larg prin următoarea pagină.

     Apreciat de 1 persoană

    • Prietene tu nu alegi ca mine! Eu am ales unde emigrez nu cine vinde in numele meu pentru propiu avantaj tara! Despre ce vorbim aici? Am preferat sa traiesc intre cei care fura nu intre cei furati! Si am preferat comunismul ascuns sub masca capitalista celui original. Astazi nu as mai face-o! „Cultura”sexuala a copiilor, suprematia homosexuala si islamizare m-ar tine departe! Adica exact ce doresc liberalii tai!

     Apreciază

    • Poate nu-i timpul trecut pentru cealaltă opțiune. 🙂
     Am două remarci:
     – Dacă rămâneați aici sau emigrați în Rusia, ați mai fi fost ion viață? Mă refer la încercarea prin care ați trecut.
     – Rușilor nu li se poate vinde nimic fiindcă ei nu CUMPĂRĂ nimic, ei IAU. Noi avem din plin experiența asta. Au aratat-o și recent, în mai multe rânduri.

     Apreciază

 2. Cultura, democrația și civilizația vin din Occident. Chiar și copiii marilor politicieni din est studiază în universitățile din Anglia, Franța și SUA. Mai bine să fim „invadați” de popoare de la care avem multe de învățat, decât de acelea în care dictatura e o tradiție pe care vor să o extindă. Din păcate, am ajuns să fim noi niște invadatori pentru țările dezvoltate.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Stimate admin,
  Dumneavoastră pare-se că nu aveți cunoștință de fenomenul oportunismului politic, din moment pe cei de dreapta îi considerați autentici și sineri.
  Oare nu Băsescu care a condamnat (din vorbe) comunismul a fost el însuși turnător al Securității?
  Dar oare cine credeți că a îngropat PNȚcd?

  Apreciat de 1 persoană

  • Tocmai v-am scris că nu-i consider sinceri și nici autentici. Cred că am scris și cine a îngropat PNȚ. Dar asta e istorie.
   În momentul de față, groparul ne îngropa pe toți și trebuie oprit. Pesimismul dvs. vă împiedică opțiunea de a mai acorda încredere și altora. Unii au dovedit deja – cu analfabetismul lor Veo, Nicolae, Iordache, Nicolicea și toată crema adunată acum în vârful psd ne-au adus în această situație prin incompetența lor.
   Eu sunt, cum am mai scris, pentru anticipate. Voința populară s-a afirmat odată în mai. Trebuie să o mai facă odată cât mai repede, dacă se dorește a repara ceva. Fără parlament, nu se pot lua măsuri serioase.
   Oricum, vizitele secrete ale Prostănacului la Moscova, pozele Cârlanului la Soci, spun multe – agentură au fost, agentură au rămas.

   Apreciază

 4. Vedeți, foarte foarte mulți bunici așteptau americanii să-i scape de ruși.
  Dar erau și bunici care se bucurau de venirea rușilor.
  Ai mei, i-au așteptat pe americani. Ce naște din pisică, șoareci mănâncă. Și s-a confirmat încă odată teoria dosarului pe care am întors-o pe toate fețele pe multe pagini.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Mi-e cumva rusine sa recunosc asta, dar am facut revolutia la televizor. Asa ca am avut oportunitatea sa-l aud pe Iliescu, in direct, pronuntand cuvantul neo-comunism. Adica in loc de „societatea socialista de inaintare a Romaniei spre comunism”, urma sa avem „inaintarea Romaniei spre neo-comunism”. In secunda aceea m-am lamurit de intentiile tovarasului Iliescu si ale FSN-ului. Atunci am decis ca neam de neamul lor nu vor mai primi vreodata, cat voi trai, votul meu.

  Apreciat de 3 persoane

   • Bună dimineața Florine! 🙂
    Da, din câte am citit ai trecut prin multe, cum am trecut mai toți din acea perioadă, unii mai mult, alții mai puțin, dar ce nu înțeleg eu la tine: De ce, nu ai păstrat doar amintirile frumoase și te cramponezi de cele mai delicate?? Eu am păstrat în memorie doar amintirile frumoase, nu că aș fi de genul feminin… Le-am păstrat pe cele frumoase să devin un om ce nu păstrează-n inimă și gând un rucsac cu nemulțumiri. Această stare ne duce pe zi ce trece spre frustrare și nu e bine!
    Să-ți dau câteva exemple… din ce am trăit eu. 😉
    – În clasa a I-a mergeam la școală cu șareta, locuiam pe-un deal în jurul căruia pe câțiva km nu era decât un câmp întins în care soldații făceau instrucție. Nu mai rețin cum am învățat să scriu, să citesc sau cum am trecut prin acea perioadă, când era prea cald sau prea frig în acea șaretă. Ce-mi amintesc cu drag erau zilele în care nu mă luau de la școală, din varii motive. În acele zile rămâneam la o doamnă foarte cumsecade și drăguță, care-mi făcea toate poftele și care avea o casă plină cu flori și o grădină de vis. Această amintire m-a determinat în timp să iubesc florile și e singura pe care o păstrez.
    – În clasa a treia am ajuns în localitatea în care m-am stabilit definitiv, undeva prin Mehedinți, când am ajuns la școală doamna învățătoare care nu suporta bănățenii spunând că au un accent urât, m-a torturat ca și când eram o păcătoasă, cu toate că nu aveam nici-un accent, tata fiind ilfovean iar mama nemțoaică vorbeam corect limba română. Norocul meu a fost fratele doamnei care era și el învățător și care o certa mereu pentru felul ei de a se comporta cu mine. Am păstrat doar amintirea lui care îmi era un prieten chiar dacă vârsta ne era diferită și care în final m-a luat la el în clasă.
    – În clasa a V-a la prima teză de la matematică am fost depunctată la notă, colega de bancă care copiase după mine a luat 9 iar eu 8, am avut curajul să mă ridic și să-i spun doamnei profesoare nemulțumirea. De atunci m-a urmărit mai atent ca în final să devenim bune prietene până la sfârșitul clasei a VIII-a corectam cu ea tezele, știind că sunt corectă. Am păstrat doar amintirea prieteniei mele cu dânsa care prin felul ei de a fi m-a determinat să iubesc matematica ajunând să particip până la terminarea liceului la toate olimpiadele de matematică având rezultate bune.
    – În clasa a XII-a când fratele meu, care ulterior a ajuns ofițer, a dispărut din curtea școlii fiind racolat de un domn, l-am căutat până l-am găsit, aflând că era securist și dorea să îl capteze în ciripitor, l-am făcut varză! 🙂 Și acum când ne întâlnim îmi spune: Vai, Aurelia, nu pot uita niciodată ce mi-ai făcut atunci! Dar, fratele n-a fost captat și a putut face școala și academia de ofițeri la transmisiuni fără un dosar pătat cu această îndeletnicire.
    – Am fost utecistă, cum se făcea pe atunci, cu sau fără voie, treceai de la pioneri la uteciști. Chiar am fost și secretară de UTC, dar la ședințe îmi impuneam tot timpul punctul de vedere ridicând problemele colectivului în care învățam sau lucram. Nu prea le plăcea, până n-am mai ridicat nici-o problemă la ședințele generale, în schimb completam rebus! 😛 Când am fost întrebată ce fac, le-am răspuns: Dacă tot nu sunt la ordinea de zi, mai bine fac ce îmi îmbogățește cultura generală, problemele din ordinea de zi nu-mi ajută colectivul! Când mă întâlnesc cu foști secretari de Utc, râdem și mă întreabă: Mai faci rebus?? Nici n-am mai făcut de atunci, dar nici membră de partid nu au reușit să mă facă. 🙂 Ce să mai spun de alte trăiri prin care am trecut râzând!
    Liniștea și echilibrul nostru depinde doar de noi! Nimeni nu ni le poate dărui! 😉
    Să ai o zi de luni binecuvântată și săptămâna care începe cu mult soare în suflet! Mulțumesc pentru schimbul de răspunsuri!
    Nu uita! Echilibrul afectiv e doctorul sănătății tale! 🙂

    Apreciază

    • Nu mă încarc nici eu cu amintiri negative, vi le spun vouă! 🙂
     Asta, spre neuitare. Se diminuează riscul de a fi din nou împărțiți în normali și îmbuibați și de a fi împuscați niște țărani îmbuibați pe la Vadu Roșca fiindcă refuză colectiva, nenorociții.

     Apreciat de 1 persoană

    • Nu trebuie să te încarci. Doar să înțelegi că asemenea lucruri s-au întâmplat, sunt reale, că s-au întâmplat altele mult-mult mai groaznice, că autorii trăiesc pe pensii babane nepedepsiți, că puii lor- analfabeți și ei – ne conduc în continuare și vor să ne aducă iar la matca mamei Rusia.

     Apreciat de 1 persoană

    • O fi cum spui… Dar te întreb: Dacă scrii de ei crezi că se vor schimba? Mă Îndoiesc… Ei vor face tot ce știu, că-s de dreapta, stânga sau pe la centru, pe la margini… sau pe unde se vor afla. Din păcate politica e la fel pe tot întinsul Pământului, diferența e că românașii noștri își spală rufele murdare în văzul lumii!

     Apreciază

    • Apropo de Vadu Roșca de care tot amintești…
     Nu prea am dat importanță, dar din curiozitate am căutat să văd ce s-a întâmplat în 1957. Da, au murit nouă țărani și alții au fost răniți, dar în 2005 când dreapta era la conducere, au murit, tot în aceeași localitate, nouă înghițiți de ape… Dreapta de ce n-a preîntâmpinat această tragedie??

     Apreciază

    • Apropo de 1957… Știi ce făceam eu? L-am convins pe fratelo și pe un alt băiețel să se urce într-un foișor înalt, când i-a observat santinela, ce era și ea n alt foișor, l-a anunțat pe tata. Iar cei doi au luat o mamă de bătaie, pe când eu am fugit și m-am ascuns sub patul centralistului care n-a spus unde sunt când a fost întrebat. Așa am scăpat nepedepsită! Aia, da… manipulare, nu ca cea de azi! 🙂

     Apreciat de 1 persoană

    • Cine fură lemnele din pădurile noastre acum, fură cu tirurile și nu se întâmplă nimic, la fel cu gazele, cu electricitatea, cu marmura, cu casele retrocedate, cu copiii noștri nevinovați și multe altele… Să fim serioși! Sunt atâtea de scos la suprafață, nu ne-ar ajunge timpul să le scoatem. La fel și cu dosarele care se judecă aiurea… Pot da exemple concrete trăite, doar că eu nu i-am lăsat să-mi facă nedreptatea, mi-am rezolvat mereu problemele punând punctul doar acolo unde trebuie fără a mă folosi de virgule. Viața noastră depinde doar de noi, nu de ce se întâmplă în exterior! Se pot schimba cum vor, să se încaiere, să se suprapună politic pe mine nu mă mai afectează! De ce? Pentru că, orice aș face, orice aș gândi, politica e condusă din exterior, nu de poporul nostru! Până când nu vom renunța la îngenunchiatul în fața Europei ca putere, nu ne vom redresa!

     Apreciază

    • Sigur, trebuie să fim demni. 🙂
     Poziția noastră geografica nu ne-a permis niciodată în istorie să evoluăm singuri. Acum, nu există decât două alegeri – est-vest. În ultimii două sute de ani, avem o mulțime de experiente negative cu estul – 20% din actualul teritoriu al României, tezaurul, comunismul – pe scurt, starea noastră de înapoiere este specifică estului. Suntem parte a unei uniuni de state (eu aș fi preferat niște state unite), avem niște obligații asumate, dar avem un guvern care ar trebui să gestioneze toate trebuirile interne – de la furatul lemnelor, la deprecierea monedei naționale. Cei pe care-i susții au fost mai tot timpul la butoane. Revenind la îngenunchiat, știai că „republica” înființată de Stalin în stânga Nistrului a avut initial un nume cu România/Românească? Astea sunt adevăratele planuri ale lor pe care nu le uită niciodată. Nu uita, rusii nu cumpără, iau.

     Apreciat de 1 persoană

    • Nu susțin pe nimeni!! Nu afirma ce nu știi, atâta timp cât nu știi ce gândesc! Eu îmi exprim propria părere liber consimțită despre politica României, nu despre unul sau alt partid, care fiecare la timpul lui a greșit enorm! Plus că nu ști pe cine am votat! Pot recunoaște că pe ultimi doi președinți nu i-am votat! Poate am votat pe cine nu trebuia în ideea că se poate schimba ceva, dar nu-mi pare rău! De ce? Pentru că acum aș recunoaște că cei doi m-au înșelat, constatând că nu au avut ca interes România și poporul ei, ci propriile lor interese! Așa că, sunt atât de împăcată cu mine că nu i-am votat! Băsescu pe lână actualul-rezolvat, era mai hoț știa cum să întoarcă totul pe ”turta lui” cum se spune în popor, dar actualul e de groază, a făcut totul varză! Poate-ți place varza cu ciolan, eu prefer supa cu găluște de gris, nu de pasăre ci de legume! 😉
     Ce tot dai cu rușii? Nu ne interesează ce fac ei! Interesul nostru e ca țara noastră să nu fie ograda din care se poate lua orice fără să putem deschide gura și refuza! Ce ne face Europa și America?? Ne dă banii pe care-i returnăm dublu, triplu? Ne pune mâna pe pământuri, păduri, bogățiile subsolului, chiar și gazul din Marea Neagră?? Fii realist și trăiește în prezent, lasă trecutul! După, vei înțelege ce fac politicienii noștri toți!! Nu mai da vina doar pe un partid pe care-l vreți desființat! După, nu ajungeți la totalitarism ca în comunism? Dar atacați trecutul comunismului după 30 de ani! Faceți ceva, nu doar aruncați vorbe care nu au valoare!! Așteaptă să vezi ce fac liberalii cu puterea, apoi fă comparația! Să promiți poți promite multe, doar faptele rămân în istorie, dacă o vreți adevărată nu mușamalizată! 😉

     Apreciază

    • – Afirm doar ce citesc. Dacă vrei, dau citate. Știu că este părerea ta, în concordanță cu interesele proprii.
     – Ultimii doi președinți nu m-au deranjat. Pe Băse/Petrov îl acuzați că a fost prea activ, pe ăsta că e prea molcom, adică nu sunteti consecvenți. De fapt, i-ați fi vrut pe Bombonel (fi-su la Bruxelles și la guvern, dar militează pentru Moscova), Prostănac (vizite secrete la Moscova) și Cârlan (poze la Soci și cetățenie sârbă?).
     – La prânz am supă de legume cu găluști de gris.
     – De ce trebuie să ne dea alții bani ca să-i returnăm triplu? L-a obligat cineva pe Chiparos să întindă mâna?
     – Sunt vorbe care trebuie să-i aducă pe unii în realitate. Fac ce pot – mă duc la vot și nu votez coloana a cincea.
     – România nu a avut niciodată un partid de stânga. Au existat oameni iluștrii de stânga, dar partidul n-a fost decât o clică din 1921 încoace și a reprezentat interesele rusești. Înapoierea noastră se datorează acestui partid, atrocitățile pe care le-au suferit cei mai mulți se datorează lui.
     – Știu ce ar trebui să facă liberalii și aliații lor, să limiteze cheltuielile bugetare, să reducă drastic aparatul bugetar. E foarte probabil să n-o facă fiindcă deocamdată n-au parlament. Sunt măsuri dure dar, necesare.
     Păstrează nițică energie, mâine ai o pagină mai dură de combătut. 🙂
     P.S. Dacă Veo merge astăzi la pupatul moaștelor peste rând, s-ar putea să se facă o minune și să plece cu alfabetul învățat? 🙂

     Apreciat de 1 persoană

    • Dacă scrii din ce citești, este foarte grav! Îmi cer scuze, dar poți fi manipulat! Eu nu comentez din ce citesc, ci din realul care e mai dur de cum îl scriu cei care îi bate vântul politic! Mă consider un om vertical și asta contează! Nu țin cu nimeni din politica asta ”democratică”. Ce am citit este Constituția țării care nu este respectată, la fel și legile ei! Fiecare face ce vrea și cum vrea! Cum crezi că putem schima ceva cu un astfel de comportament?? Da, am înțeles! Tu știi doar ce fac liberali și aliații lor? Foarte rău!! Eu nu știu i nici nu mă interesează ce vor să facă! Eu vreau rezultate și respectarea Constituției și legile țării! Restul sunt vorbe pentru cei care pot fi manipulați! 😉
     Nici nu știam că e sărbătoare, la câte am de rezolvat, am și uitat! Bine că nu m-am apucat de curățenie și alte treburi! 😉 Tu, în schimb, văd că știi! 🙂 Du-te la Iași și urmărește-o! Așa poți să te convingi! Altfel, iar scrii din citit! 😛
     Nu-ți face probleme, am energie destulă! Pot să-ți dau și ție dacă te lasă cu gura căscată evoluția PNL-ului! 🙂

     Apreciază

    • Ai reinterpretat tot altfel decât am scris:
     – M-am referit la tine – „Nu afirma ce nu știi”, adică îți citesc comentariul și înțeleg ce vrei să spui. Asta vroiam să citez, comentariile sau răspunsurile tale.
     – Constituția a fost modificată de CCR (numită politic, dominată de …) care s-a substituit uneori unei constituante. De altfel, s-a amestecat și în penal, dar mi-ai scris să nu-l mai menționez pe cel pe care au vrut să-l ajute.
     – Eu îi urmăresc pe toți, în primul rand pe cei care au butoanele. 🙂 Pentru binele tuturor, coloana a cincea merită toată atenția.
     – Nu cred că ar fi posibil să învețe alfabetul nici printr-o minune, dar e o bună idee de pamflet. Vezi, mă inspiri.
     – Ți-am spus că te pricepi la politică, le învârți. 🙂

     Apreciat de 1 persoană

    • Nu contează cum a fost concepută! Contează cum este respectată Constituția! 🙂
     Nu ajuta pe nimeni! E impresia pe care vreți s-o ”împământiți” celor care nu citesc corect legile sau nu le citesc de loc, e cu totul altceva! 😛
     Apropo de învârtit…
     Aveam un director tare viteaz, făcea ce dorea în instituție! Eu fiind cu regula strictă a contabilității, avem mereu probleme cu el. Ne contraziceam dar lăsam să înțeleagă că fac ca el, dar în evidențele contabile operam corect. Când venea un control, dădea din colț în colț, știind ce a făcut! Îi ducea la mese întinse să scape de belele, înainte de control. Când începea controlul eu eram cu contabilitatea în regulă, fără să-i spun ceva. După, mă întreba: Ce le-ai făcut de au făcut raportul așa corect? Răspunsul? Am operat corect fără să țin seama de ce ați spus să fac! 🙂
     Altă dată făcând controlul cu clienții, am ajutat cu datele operate în calculatoare, fiind de bună credință. Unii din ei n-au fost cum trebuia. Așa că am luat directorul și l-am dus la respectivul client să facem această confruntare la ei. Cât timp cei doi directori discutau, m-am dus la cel căruia îi dădusem situațiile și am început să falsa confruntare, timp în care mi-am întins dosarele pe masa lui, când am plecat la masă, am luat și actele pe care i le dădusem să-i ușurez confruntarea. 😛 Durând cam mult servitul mesei, am plecat cu promisiunea că vom veni altă dată. Pe drum directorul știind că și la noi erau tot felul de probleme, se văita și mă certa ce mi-a venit să dau actele, salvate din calculator Când am ajuns a doua zi la servici i-am spus să stea liniștit că acele centralizatoare sunt la mine! 🙂 În final am încheiat totul la jumătatea din adevărul fiecărei instituții! Ce era și normal! Pentru că fiecare dorea s-o păcălească pe cealaltă! 🙂

     Apreciat de 1 persoană

 6. A republicat asta pe Născut pe lista neagră și a comentat:

  Fiindcă astăzi acești nemernici se serbează și sunt încă în viață, fiindcă tocmai am aflat despre vizita lui Dorneanu, făcută în urmă cu doi ani, în ciuda dezacordului Externelor, la Sankt Petersburg la o conferință despre justiție, la care au mai participat doar niște foste „sovietice”, fac o repostare. Cred că de acolo i se trage democrația lui Dorneanu.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s