Dimensiunea RĂULUI

Un reputat profesor de farmacologie de la Iași spunea: „Șoarecele ca și omul, să nu-i dea Dumnezeu cât poate duce”. Mi-e milă de șoricei, dar când mă gandesc la noi …

Există vreo dimensiune a răului? Are o unitate de măsură? În ce l-am putea măsura – numărul cadavrelor, numărul deportaților, numărul celor din lagăre, pușcării, de la canal? Numărul familiilor distruse, al copiilor urmăriți de dosarele Securității? Numărul celor rămași pe drumuri? Anvergura atrocităților? Nu există o unitate de măsură. În România nu există statistici, cifre care să răspundă acestor întrebări. De ce? Vă las să ghiciți singuri, dar unul din motive este prezența printre noi a criminalilor care trebuie ocrotiți pe pensii babane fiindcă și-au făcut datoria, nu-i așa, plini de patriotism? Dar, cel mai rău este faptul că nu există o limită a răului, răul este nelimitat.

votati-soarele-1

În ce ne privește, ca nație, răul ne-a venit de la răsărit – VOTAȚI SOARELE. În copilăria mea încă mai exista acest îndemn electoral scris cu un șablon pe pereții caselor. Îndemn inutil de altfel, fiindcă altceva nu puteai vota, trebuia musai să votezi și votul era oricum măsluit.

Când a început răul ăsta? A început demult, dar s-a concretizat prin 1812 cu ocuparea Basarabiei de către ruși, împrejurare relatată succint în Mândria patriotardă. Numai pactul Ribbentrop-Molotov a generat oficial 1.505.000 pierderi românești cu scopul rusificării, reușită în parte. Se adaugă 230.000 ofițeri ai armatei și administrației române. O parte a Basarabiei a fost dată Ucrainei pentru a complica situația. România a pierdut astfel aproape 20% din actualul teritoriu.

Grețos este faptul că, după aproape 75 ani de călărire rusească, românii încă mai votează SOARELE, reprezentanții coloanei a cincea rusești. Știu că, peste Prut, populația românească a avut mai mult de suferit decât dincoace dar, este mai degrabă un blestem care apasă poporul român, un non-sens – după atâția ani victimele să-și dorească apropierea de criminali. Nu mă refer aici numai la cei de peste Prut, ci și de dincoace și nu numai privind rușii – fenomenul cunoscut ca sindromul Stockholm, victima care se îndrăgostește de agresor (Ce weekend, dom-le, Cine-a stat cinci ani la ruși …).

Cât privește partea ocupată de ucrainieni, am vizitat nordul Bucovinei aflat în totală mizerie și v-am povestit impresiile (Care o fi mai patriot?).

Vă mai relatez două situații legate de rusificarea la basarabeni.

 • O rudă apropiată, a cărei mamă era refugiată din Basarabia, a primit prin ’90-’91 vizita a două verișoare cu părinți români. Cele două vorbeau bine românește (cu accentul specific) dar, când rămâneau singure, discutau în rusă. În ce limbă gândeau?
 • Un blogger din Basarabia – emiliawonc, blog-ul Experientia docet a comentat pe una din paginile mele <<Aș dori să îmi expun gândurile traducând din rusă o expresie: ,,Dacă unui ins i se va spune de 100 de ori că este porc, a 101 oară va începe să grohăie.” Cam acest principiu a fost (și este) la baza comunismului și a politicii sovietice (apoi rusești). Spălarea creierilor, umilirea ,,maselor” prin promovarea inculturii și a prostiei – toate sunt ,,teorii” la care au recurs toți ,,liderii” psihopați! Oare nu e mai ușor să transformi oamenii în ,,prostime”? Cu siguranță – da! Oamenii adecvați deveniseră ,,dușmani ai poporului”, au fost trimiși prin Siberia (mă refer la cei din Basarabia) de niște idioți care s-au jucat cu destine umane să taie și să spânzure (atât în sensul indirect cât și direct).
  Acum ,,tactica” nu s-a schimbat, doar a luat o altă formă. Oamenii care pot gândi cu adevărat nu a fost ,,bineveniți” niciodată pentru cei de la conducere. Mai bine îi poți manipula pe proști, de aceea te ,,descotorosești” de veritabilii ,,homo sapiens” prin diverse metode pentru a fi aplaudat de ,,maimuțele” ce nu s-au coborât din copacul prostiei. Apropo, să nu uităm că mai mereu am fost conduși de psihopați.
  P.S. E doar o opinie, fie subiectivă, aiurea, dar e părerea a unui ,,ram” din ,,arborele genealogic” care a avut de pătimit din cauza acelor psihopați.>>.
  Sunt sigur că spusele ei nu vi se par necunoscute pe partea noastră a Prutului. Aceeași emiliawonc a comentat cu altă ocazie povestind tratamentul umilitor suportat din partea autorităților române înainte de a obține cetățenia.

Vedeți, foarte foarte mulți bunici ai noștri așteptau americanii să-i scape de ruși. Dar erau și bunici care se bucurau de venirea rușilor. Ai mei, i-au așteptat pe americani. Ce naște din pisică, șoareci mănâncă. Și s-a confirmat încă odată teoria dosarului pe care am întors-o pe toate fețele pe multe pagini.

Pe la noi, se vorbește despre răul mai mic și răul mai mare. Eu cred că răsăritul și agenții lui sunt RĂUL PRIMORDIAL.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

18 comentarii la „Dimensiunea RĂULUI

 1. Pingback: Dimensiunea RĂULUI — Născut pe lista neagră – Aila

 2. Bună ziua, Florine! 🙂
  Dacă vorbim despre rău, răul cel mai mare e în noi
  când încercăm să-l căutăm în jurul nostru, din păcate!
  N-am să mai adaug ceva, nu sunt pe subiect! 😉
  Să ai o zi de marți binecuvântată
  și îți doresc sănătate cât cuprinde și nu uita de echilibru în tot și toate! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. Bunicul meu a fost basarabean foarte bogat din Ismail cu conac, pamanturi, paduri si balti. Bogatii nu gluma. Negustori din generatii.Cu pravalii si manufacturi. A avut intuitia sa investeasca in aur. Cand au venit rusii sa confiste tot bunicul nu avea bani el avea aur ascuns. Le-a lasat conacul, pamantul si toate cele, pravaliile si manufacturile si a venit cu aur in Romania. A cumparat 5 case, o pravalie si un atelier in Galati. Si-a schimbat numele din Rajalov in Rajala. Sa casatorit cu bunica care era din Bucuresti si au avut 5 copii ( 4 fete si un baiat ). Comunistii din Romania au venit si au confiscat toate casele din Galati, atelierul si pravalia. Au plecat si de acolo. Au venit cu totii in Bucuresti au inchiriat o casa si o pravalie in zona Bucur Obor. Regimul Ceausescu la o sistematizare a daramat tot, bunicul a murit si uite asa sa ramas fara nimic. O familie distrusa din generatii de aceasta doctrina care a distrus toata avutia personala. Avutia personala a devenit avutia poporului adica nimic. Niciodata nu as putea concepe sa agreez pe cineva care are in vene orientare de stanga. Nu fac parte din nici un partid dar ca orientare sunt de dreapta spre liberalism, monarhism si conservatorism. Eu dupa ‘ 89 am votat doar cu sustinatorii dreptei. Familia noastra a suferit foarte mult si in perioada Erei de aur multilateral dezvoltata. Pentru mine si stramosii mei Comunismul a reprezentat RAUL CEL MAI MARE si bineinteles care a venit de la rusii.

  Apreciat de 3 persoane

 4. „Minciunile Comunismului”, un film creştin, este o reflecţie acurată asupra operaţiunii de spălare a creierelor pe care conducerea PCC o foloseşte împotriva creştinilor. După ce i-a arestat pe Zhang Mingdao şi alţi şapte creştini, poliţia PCC face uz de tortură inumană şi brutală împotriva lor. Aceştia îşi pun nădejdea în Dumnezeu şi mărturisesc ferm. Într-o încercare de a-i obliga să semneze în jurământ de a-L trăda pe Dumnezeu, oficialii PCC, un profesor de la Academia de Ştiinţe Sociale, instructori de la Academia de Poliţiei, un psiholog şi pastori încearcă pe rând să-i convingă. Ei recurg la ateism, la materialism, la ştiinţă, la cultura tradiţională chineză şi la tot felul de zvonuri şi minciuni pentru spălarea creierelor celor opt creştini. În acest război fără arme, Zhang Mingdao şi ceilalţi îşi pun nădejdea în Dumnezeu şi folosesc adevărul într-o bătălie aprigă împotriva conducerii PCC… La sfârşit, adevărul învinge minciunile şi dreptatea biruieşte răul.
  https://ro.kingdomsalvation.org/videos/account-of-the-ccps-brainwashing-movie.html

  Apreciat de 2 persoane

 5. Salutare, Florin ! 🙂
  ” OMUL cât TRĂIEȘTE, învață , EU trăind, ÎNVĂȚ mereu ” ! 🙂
  Citiind cele sus postate, am ÎNVĂȚAT multe ! 🙂
  Felicitări pentru postare ! 🙂
  În trecut era o VORBĂ :
  ” LUMINA vine de la RĂSĂRIT” 😦
  dar acum , se spune-n AGORA cu subiect și predicat :
  ” ÎNTUNERICUL vine de la VESTUL dezbinat ” ! 😦
  Pentru TINE 🙂
  doar pentru TINE 🙂 🙂
  de la YouTube ceva frumos prin MINE 🙂 🙂 🙂

  Alioșa ! 🙂
  PS ! 😦
  La ultimul tău ” comment” postat la mine, spune-ai ceva de-un BANC……………………..
  – Unde-i BANCUL , Florine ? 😦

  Apreciază

 6. Răul este incomensurabil. La fel sunt numeroase aspectele și ideile care trebuie expuse în privința acestuia. Regret foarte mult faptul că numeroase filme documentare rusești nu sunt traduse în română. Sunt diverse, unele mai obiective, altele- mai subiective pline de un patriotism ,,chipurile” cu tentă de regret față de trecutul (și prezentul) iminent. Am reușit să mă ,,documentez” din ele. Chiar este și un film documentar unde fiecare serie ,,tratează” un an cu un eveniment care a avut loc sau o persoană ,,remarcabilă” de atunci. Începe cu 1902 și se termină filmul cu 1989. Am privit multe nopți la rând, am reușit să evidențiez obiectivitatea și subiectivitatea. Cu siguranță mi-am făcut concluzii ce s-au combinat cu informațiile știute și din alte surse.Ce să vă zic, ideea e că se recunosc niște lucruri, regimul, numărul grandios de victime, jertfirea intelectualității în numele psihopaților etc, etc. M-a șocat și mai profund circumstanțele celui de-al Doilea Război Mondial (mă refer la cele din ,,interior”), ,,motivele” ,,înființării” lagărelor și (punctul culminant) ,,terariul” (partidul) în care se ,,mâncau” tovarășii de crime și perversitate. E foarte mult de scris și de vorbit. Revin la noi, basarabenii, care am devenit nici români, nici ruși, cum se spune la noi: ,,un fel de două feluri” și, respectiv, suntem desconsiderați din ambele părți. Bărbatul meu (el fiind român), citindu-mi articolele și știindu-mi ideile, mai în glumă îmi zice că fac discriminare 🙂 Ba nu, nu am cu nimeni nimic, evidențiez doar niște realități triste și dureroase. De ce insist? Fiindcă mereu mă revolt că noi, basarabenii, suntem cam discreditați și de unii, și de alții. Dar cum să nu iau atitudine? Trecând Prutul pentru majoritatea sunt și voi rămâne rusoaică (cândva chiar mi s-a spus aceasta de cineva din România), iar din cealaltă parte sunt (cum se zice în rusă): ,,Moldovanka, toesti rumînka” (,,Moldoveancă, adică româncă). Cam așa e situația. Suntem ,,goniți” ca niște mingi de ping-pong. Încă un rezultat al Răului. Fie! Ne-am acomadat și cu aceasta. Mă întreb și îmi întreb bărbatul ( românașul meu scump care m-a acceptat și mă iubește chiar de sunt basarabeancă) : Cum să nu mă revolt dacă simt, văd, aud atâtea despre noi, generațiile ,,proaspete” ce nu se pot ,,spăla” nici ele de ,,glodul” și suferințele regimului? Oare câte veacuri va mai continua acest rău și dacă ne vom putea descotorosi vreodată de el? Mă refer la toate tipurile de urmări, de la cele din mentalitate, până la cele din cultură. Nu știu… Rămâne să vedem ce va mai urma… Eu, totuși, trăiesc cu speranța că dacă nu copii mei, măcar nepoții să reușească să-și găsească identitate pierdută poate chiar mai devreme de pactul Ribbentrop-Molotov. Am scris și mai scriu, nu mă victimizez, încerc doar să accentuez cum agresorul a încercat să ne câștige dragostea. I-a reușit s-o câștige, numai nu în cazul meu, al strămoșilor mei și al altor oameni care au avut capetele plecate, însă nu au început să pască, ci cu orice preț și-au ridicat ochii către Dumnezeu, către cer și soare.
  P.S. Undeva aveam dubiu în privința dacă trebuie să-mi împărtășesc ideile sau nu. Nici eu nu știu 🙂 Dar mi s-a transmis genetic setea pentru dreptate și adevăr, care de multe ori mi-a adus ghinion.
  Am scris un kilometru de sesizări și opinii proprii 🙂 Sper că nu v-am plictisit 🙂 Am încă foarte multe de adăugat, dar altădată voi continua.

  Apreciat de 2 persoane

 7. A republicat asta pe Născut pe lista neagră și a comentat:

  Astăzi este ziua în care merită să ne aducem aminte de unde vine răul, răul cel mare. Toți știu, nimeni nu vrea s-o spună pe șleau. Totuși, nimeni nu emigrează în est, nimeni nu se duce la și coală în est, nici măcar puimea foștilor și actualilor comuniști.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s