Scrisoarea soacrei

Vă mai aduceți aminte de ea? N-a ajuns niciodată publică datorită președintelui Constantinescu, și nu-l critic pentru asta. Se vorbea despre o solicitare de a-i fi promovat ginerele în politica PNȚ, apoi personajul a fost nițel promovat.

Surprinzător sau nu, personajul ajunge în politica psd și capătă o poreclă memorabilă din partea tătucului psd. Cei al lui, e pus deoparte, tătucul are multă inspirație. De altfel, gândirea lui politică, a tătucului, ne-a ținut atât timp la marginea lumii civilizate și ne mai ține și acum. Cu adevărat surprinzător, personajul ajunge Marele Șef în psd, dovedindu-și calitățile de arivist.

Desigur, n-avea stofă și, după ocuparea primei poziții în Guiness Book, departamentul român la categoria cel mai penibil gest politic, după o noapte președinte, este înlăturat ca o măsea stricată.

Arivistul n-are însă limite, n-are rușine (nu numai el) și, împins de soacră sau de draga Mihaela, în loc să dispară de rușine într-o gaură de șarpe, face un partid, complet lipsit de succes, în asociere cu Vanghelie – vi-l mai amintiți, ăla cu garantarea, care garanta tot. Desigur, partidul era foarte patriotic, cu un nume corespunzător.

Ei, după această aventură, intră într-un con de umbră, în care a rămas o vreme și am crezut că, până la urmă, timpul a rezolvat problemele de penibilitate și l-a ascuns definitiv.

640px-NATO_OTAN_landscape_logo.svg

Dar n-a fost așa. Personajul cu porecla rușinoasă, dar lipsit de rușine, este propulsat din nou. Unde? În fruntea NATO. Asta, da surpriză. M-am gândit imediat ce detalii a trebuit să dau eu pentru un certificat ORNISS. Oare l-au întrebat despre călătoriile incognito la Moscova, doar deveniseră publice? Sau, trecuse numărul de ani de luat în considerare. Părerea mea despre cei care mi-au dat certificatul v-am mai declarat-o (Schimbarea duplicitară). Oare oamenii ăștia nu știu că lupul își schimbă părul în fiecare an fără a-și schimba năravul, că ce naște din pisică mănâncă șoareci?

Dincolo de compromisurile politice care au permis asta, de partidul aflat la guvernare, de Președintele care a greșit în opinia mea, mi-am pus întrebarea ce rol au jucat celelalte filtre, fiindcă NATO nu poate să nu aibă propriile filtre. Deocamdată, n-am răspunsul. Stau și-l ascult chiar acum vorbind vorbe fără conținut, lozinci goale, întrerupte doar de ăăăăăăăă pronunțat din gât, semn al unei adânci înțelepciuni. Desigur, nu a uitat să-și pomenească binefăcătorii în frunte cu președintele și să-și laude actualul șef. În rest, fudul, nevoie mare, exact ca în proverb.

Nu-mi pasă că s-a ajuns. Mă îngrijorează doar implicațiile pe care le-ar putea avea un pas greșit al acestui personaj.

Și, plecând de la Ilici, îmi vine în gând proverbul – Prostănac să fii, noroc să ai.

P.S. Fără să mă asociați cu baronul de Vrancea și pasiunea acestuia privind Google, ce credeți că mi-a oferit căutarea? Cred că Google a pus un blestem pe capul lor.

pro

15 comentarii la „Scrisoarea soacrei

 1. Florine, Florine, eu n-aș mai aminti de acele alegeri pe care PDL-ul ( Băsescu ) care a câștigat cu 5 mii de votanți în plus mai ales cei din Paris! 😛 Fiecare își are locul lui, mai devreme sau mai târziu! 😉 Nu te mai îngrijora inutil, mai mult rău nu poate face decât o fac membrii PNL și USR care sunt în Parlamentul European!! 🙂

  Apreciază

  • Cred că ăia de la Paris n-ar trebui să aibă drept de vot. Mai bine să ne decidă soarta bețivii care pupă steagul psd și se închină la el, că ei îs aci cu noi.
   Da, nu mi-ai spus nimic de soacră. Lăudai și eu o soacră și nimic.
   Oricum, tot ce-am scris e adevărat, din nou. Presupun că rolul e onorific, vestea i s-a dus, și ăia au zis „lasă-l bă și p-ăsta să câștige un ban, oricum nu are importanță”.

   Apreciat de 1 persoană

   • Nu, nu susțin să nu voteze! Dar să fie votul corect! La asta m-am referit! 😉
    Soacra mea a murit, așa că… nu pot comenta ceva! 🙂
    În ceea ce privește rolul nu poate fi onorific, cum a ajuns să-l obțină, presupun că a fost selectat!

    Apreciază

 2. Să înțeleg că americanii nu cunosc oamenii cu care lucrează, după ce că Geoană a fost mult timp ambasador în SUA, așa că e cazul să îi luminăm noi, românii.
  Dacă era din Franța, francezii ar fi fost mândri, noi nu știm decât să aruncăm cu noroi.
  Eu cred că se potrivește perfect bancul de aici:
  Reportaj la cazanalele cu smoala din Iad.
  Ghidul cu coarne explica alocarea de personal de pe langa canalele de smoala:
  – Aici ii tinem pe nemti … si trebuie permanent ca unu din noi sa stea pe scara sa vada ce mai pregatesc cei “din cazan” pentru ca inventeaza tot felul de scripeti, parghii si trambuline si trebuie sa le dejucam planurile ca altfel ies
  – Aici ii tinem pe americani si trebuie permanent sa fim prin preajma pentru ca din astia se trezeste cate unul si gaseste o metoda ca sa sara afara.
  – Aici e cel mai greu: ii tinem pe rusi, astia se organizeaza in piramide, sau se grupeaza pe o margine cat sa rastoarne cazanul. Trebuie permanent sa miscam cazanul pentru a le dejuca planurile. …..
  – Dar aici de ce nu pazeste nimeni?
  – Aaa, aici ii tinem pe romani, cum incearca unul sa scoata capul cum se agata altii de picioarele lui si-l trag inapoi.
  https://bancuri.romaniax.ro/bancuri/reportaj-la-cazanalele-cu-smoala-din-iad/

  Apreciat de 1 persoană

 3. Florine ,
  ai pus punctul pe ” I” 🙂
  dar ai CONFUNDAT numele ” ARIVISTULUI ” ! ! ! 🙂 😦 🙂
  De fapt, este o ARIVISTĂ
  care, dintr-o simplă BASCHETBOLISTĂ,
  cu Facultatea de DREPT făcută la PRIVAT,
  a ajuns datorită tandemului băse&iohannis în cel mai ÎNALT
  for al UE, Procuror Șef European, de OCULTA externă ,ușor de MANIPULAT ! ! ! 😦 😦 😦

  Apreciază

  • Aia a făcut-o pe barba ei. Cum spui tu, de la o simplă baschetbalistă – bravo ei. Oricum, pentru mine nu prezintă vreun pericol, poate pentru tine.
   Pe ăsta, l-am trimis noi. Ce-a păzit ORNISS? Nu cumva pezintă un risc de securitate?

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s