Cucul

Ce prezent este cucul în folclorul românesc, dom-le:

Ce frumos mai cântă cucul,
Vara când e-n floare nucul.

Dar acu’ e toamna.

Cucul canta răgușit,
Și tu mandro n-ai venit, …

Numai că mândra veni. Dar tocmai asta fu problema, că veni la bordura trotuarului, la ceas de noapte. Ce GDPR, ce legalitate, ierarhiile contează.

Cucul, greu asociabil cu geto-dacii, mai degrabă cu conlocuitorii, vorba lui ceașcă, scăpă și păsărica din plisc, public. Doar încă o dovadă a limitelor intelectuale ale cucului.

Tarom

Dar ce ziceți de TAROM? Păi TAROM este un mini-psd, mai familial, gen „Sărut mâna nașule! Am adus-o și pe fina. Am și un nepot, băiat bun, de viitor”. Istoricește, TAROM a fost mai degrabă secu. Era normal. Cu avionul puteai fugi departe de lagărul socialist și au fost ceva cazuri. De aceea, salariații trebuiau să fie de încredere și erau. În ’90 s-au făcut concedieri? Nu. Și, uite așa, compania a crescut de la fini la afini, de la nași la fini, soți, soții, frați, surori, dacă punem și amantele constatăm că e o mare-mare familie, îl știu eu pe to-arșu. Pornind de la orientarea a bunicilor, socotind cam cine a dominat politica românească 30 de ani, care credeți dvs, că e orientarea politică a personalului?

Și vedeți, psd își achită datoriile, dovadă – botezul anului. Sau o fi fost un CEX pe blat? Vom afla cât a fost darul.

Și atunci, ce mare scofală să ții nițel niște avioane. Ce-i aia GDPR? Ce-i aia DNA?

61 de comentarii la „Cucul

  1. Pingback: Cucul — Născut pe lista neagră – Aila

    • Cuc e ministrul transporturilor și a cerut directoarei TAROM, pe care tot el a numit-o, să oprească avioanele cu care trebuiau s vină parlamentarii la moțiune. Sunt filmări cu el noaptea la poarta directoarei, e și un martor, a scăpat și un porumbel.
      Stați liniștit, psd e tot acolo, se agată de putere, nu e mort de loc, n-are limite, n-are rușine.

      Apreciat de 3 persoane

        • Si liberalii au mai fost la putere si nu a mers altfel! Deci oricat am roti un rau cu alt rau rezultatul o sa fie acelasi!
          La urma urmei e mai putin important cine fura decat ca se fura! Cine vinde tara decat ca se vinde tara! Cine pune umarul sa devenim colonie decat faptul ca devenim colonie!
          Dar nu mi-ai raspuns la intrebare si nu cred ca esential e doar sa nu conduca PSD-ul cativa ani!

          Apreciază

        • Vă contrazic. Liberalii n-au fost la putere singuri. Au fost mai ales în combinații stângiste. Istoricește, ei erau dreapta și țărăniștii stânga. După ’89, rolurile s-au inversat, iar țărăniștii au plătit din greu.
          Adică, îi acuz de „deviaționism” – sper că mai țineți minte termenul.

          Apreciază

        • Este amuzanta discutia asta stanga dreapta dar nu are nici o baza! Cred ca esti de acord ca Romania mai ales prin Johannis isi „alege” ruta dupa cum i se dicteaza de la Berlin. De fapt cam toata Europa o face indiferent de guvernare. Acum hai sa vedem cine conduce la Berlin. Pai CDU/CSU centru dreapta in coalitie cu SPD care sunt de stânga. Si o fac de ani de zile in pace si intelegere. Tot de ani de zile legaturile intre cancelar (oricare) si Putin sint foarte stranse. Acum pe Putin nu-l putem tine de dreapta si nici SPD-ul ca partid al muncitorilor deci concluzia este ca CDU s-a deplasat atât de mult spre stanga incat nu mai deranjaza nici pe cei de „dreapta” din Romania care executa ce spune Berlinul!
          Schimbarea care a avut loc in Romania este intre doua partide de stanga ca atare care se ciondanesc nu pe program ci pe ciolan! Programul e acelasi cumparat de la acelasi chiosc!

          Apreciază

        • Nu știu cât de deviat la stânga este acum PNL, asta vom vedea.
          În ce privește psd, afluxul de bani de pe piață a produs inflație care m-a lovit direct la buzunar. În loc de o politică economică înțeleaptă care să întărească moneda națională și să-i fericească pe mai toți, au ales să inunde piața cu bani fericindu-i pe moment doar pe unii. Apoi, a produs modificările execrabile în justiție cu unicul scop de a-l scăpa pe hoțul șef și câțiva de pe lângă. Sunt deja, două motive serioase ca să dispară.
          Nu cunosc suficient de bine politica germană ca să mă disput cu dvs. pe această temă. Dar, dacă vreți să faceți o paralelă, am tot văzut pe la Tv reportaje de prin primării nemțești. Toate aveau doar câțiva angajați, aproape modic. La noi o primărie săteasca are jumătate din populația satului. În ultimii trei ani, numărul bugetarilor a crescut enorm, mai mult de dublu deși, erau oricum supranumerari. Vă invit să solicitați o adeverință de la primărie.
          Despre Putin, nu vreau să discut fiindcă nu-l vreau deloc. Ai lui au furat de aici tot ce-au vrut pe față, 40 de ani. Măcar, acum vindem, chiar și Putin a cumpărat spre îngrijorarea multora. Aici este rolul guvernului care ar trebui să gestioneze situația dar, n-a făcut-o 30 de ani în care, cu mici pauze, a dictat psd.
          Cunosc și blatul Germania-Rusia care nu e doar de ieri. Lenin a venit cu bani nemțești, în fond, trădare de țară.
          Dacă dvs. doriți să nu se schimbe nimic, este problema dvs. Uneori, chiar nu vă înțeleg. Singur ați scris că dacă n-ați fi făcut pasul, n-ați mai fi existat.

          Apreciază

        • Ba eu doresc sa se ia PDS de mana cu Johannis, Base si toata garda veche de imbuibati si tradatori si sa se duca unde si-a intarcat tangalache iapa! Sa apara o generatie curata si nationalista.Da ce doresc eu nu e mai putin absurd decat sa crezi ca Johannis cu guvernul lui o sa schimbe ceva in bine! Nu tot amesteca viata mea in discutie eu mi-am trait traiul mi-am mancat malaiul!

          Apreciază

        • Domnule Ioan, sunt mai în vârstă bine decât dvs. Iohannis va ieși, foarte probabil dintr-un tur, indiferent de angoasele dvs. din mahalaua sașilor.
          Pe de altă parte, prefer 10 Iohannis decât o singură patriotă analfabetă avidă să se ajungă sau alde Ș. Nicolae, Nicolicea, … , la fel de analfabeți. Toți se bat cu pumnii în pieptul geto-dac de patrioți ce sunt. Proba asta declarativă nu demonstrează nimic, poate doar cât de fățarnici sunt.
          Și nu uitați că niște ne-geto-daci au făurit România Mare.

          Apreciază

        • Sincer nu stiu cum sa va raspund! Primul impuls a fost sa va doresc sa traiti multi ani sub stapanirea lui Johannis! Ma abțin ca am o gura rea si se intampla si mi-e mila…. de restul!
          Angoasă?🤣Se vede ca nu cunoasteti sasi decat de la televizor!!! Astia au provocat frica cuiva POATE doar in perioada cand s-au inrolat in masa in SS!
          Mahala si sasi iar nu merge! Casele lui Johannis sunt in zona 0 a Sibiului.Acum e drept ca dupa cum l-a spoit el, pas cu pas, arata a mahala, dar nu era asa!
          Ma rog o luam ca jignire la adresa mea si trecem mai departe!
          De Romania Mare vorbiti probabil de a getilor ca de atunci e tot mai mica! Dar daca va referiți la casa Hohenzollern, astia nu erau sasi! Sigmaringen e aici in landul meu, iar sașii vin din Luxemburg (vorbesc aceeasi limba). Johannis nu seamana cu Regele Mihai ci cu Jean-Claude Juncker! Acum nu stiu cat bea Klaus, dar neamul lui ….o face!
          Si da exista si sași de valoare, de mare valoare. Cei mai multi au plecat pe vremea lui Ceausescu. Apoi dupa 89 toti care se stiau capabili in domeniul lor.
          Au ramas doar fricosii, cei refuzați de neamuri, si cei care stiau ca in meseria lor sunt slabi!

          Apreciază

        • – Vă rog să nu vă gândiți la vreo jignire. Atunci când o fac, nimeni nu se întreabă dacă am făcut-o, doar sunt un câine, nu?
          – Una din petele mele din dosar erau doi veri, frate și soră. Cu el am fost foarte apropiat – tații frați gemeni, dar diferiți. I-am pomenit de câteva ori. Vărul meu a trăit în Germania, a avut cetățenie, ultimii ani și ia petrecut în Elveția, pe considerente fiscale. Îmi aduceți mult aminte de el, nu-i plăcea de nemți și era rupt de realitatea de aici.
          – N-am spus că erau sași, am spus ne-geto-daci. Regina Maria nu era nemțoaică deloc.
          – Putin înainte de ’80 (treaba se împuțise rău), o colegă evreică s-a măritat cu un sas și au plecat apoi în Germania deși, părinții ei aveau stampila Auschwitz pe mână. Înainte de a pleca, sasul a întâlnit la mare niște nemți și s-a dat grande conversând în germană. Ăia l-au întrebat cum stă treaba, iar el a declarat că familia lui provine din nu știu ce regiune săsească din Germania, că el este sas din regiunea X. I-au spus că sașii din X sunt cei mai împuțiți dintre sași. Nevastă-sa mi-a povestit la o șuetă.

          Apreciază

        • Imi plac foarte mult nemtii ma rog imi placeau ca nu prea mai sunt. Eu sunt roman 100% dar stilul de a vedea ce face vecinul de a stii cu cine a fost noru-sa prietena inainte de fiu-sau, de a venii in vizita ne anuntat nu ma reprezinta si nu m-a reprezentat niciodata. Ajuns aici am crezut ca sunt in rai; fiecare isi vedea de ale lui si numai de ale lui!
          Cu sasii m-am inteles bine in general nu am avut conflicte dar nici prieteni. Pentru ei eram un roman de care aveau nevoie iar pentru mine mult prea stersi! Ne-am disprețuit reciproc dar in ascuns!
          In privinta colegului repet sasii vin din Luxemburg nu din Germania. Problema e ca sub denumirea de sas intra si altii: schwabii care vind din Sudul Germaniei si zipzerii care habar nu am de unde vin! Klaus e sas!

          Apreciat de 1 persoană

  2. Bună seara, Florine! 🙂
    Din câte știu eu, cucul nu-i roșu sau nu sunt la zi cu categoriile de păsări din țara noastră ? Poate sunetul folosit de colegi pentru a stimula pasărea o colorează în roșu… Știu că ciuboțica cucului e galbenă și are la mijloc o tentă de roșu, un fel de raze… solare să le numim. 😉

    Apreciază

      • Dacă tot mă indemni
        să scriu mici catrene… 🙂

        Mirată fiind de încurcături
        și atâtea toane, debusolată
        am pornind încet „pe fir”
        și m-am oprit la… liberali.

        Citind pe îndelete conducătorul
        mi-am dat seama, mândru fiind,
        uită tot mereu și n-ar trebui
        că scara urcă dar şi coboară.

        La dânsul subiect perfect și drept,
        de manipulare, în tur de scrutin
        este Constituția, dar în ani care trec
        o calcă, voios și drept, în picioare.

        Și o mică nedumerire 😉

        Nu știu, de ce,
        trandafirul meu cel roșu
        chinezesc
        a înflorit în toamna asta
        de patru ori,
        chiar dacă înflorea pe an o dată,
        până la alegeri înflorește iar,
        să fie oare un semn divin
        ca în următorii cinci ani
        trandafirii vor înflori din plin??

        Iar la final…

        Om ce-alege-un subiect
        și-l dezbate cu-nfocare,
        închizând un cerc perfect
        chiar la punctul de plecare.

        Autor Sin Arion

        Apreciat de 2 persoane

        • Acu, Aurelia, fii sinceră, merită asta pusă pe perete? Ceva elegant, poetic, pentru un câine sau pentru o analfabetă sau combinat 😛 Să simt că transmite ceva. Când citește cineva, să știe că este despre mine sau despre analfabetă (așa rămâne un epitaf în urma ei, pe 15 noiembrie se întoarce la Videle). Oricum, a cam trecut vremea de zacuscă.

          Apreciat de 1 persoană

        • Ce, a venit la Guvern de acolo? Din câte știu în 2017 a primit premiul de Excelență pentru Promovarea României în Uniunea Europeana…
          Plus că este absolventă a facultăților…
          – Facultatea Forajul Sondelor – Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploiești;
          – Facultatea de Administrație Publica – București;
          – Școala Națională de Studii Politice și Administrative;
          – Diplomă de Master • Spațul Public European
          Pe când alții…

          Apreciază

        • Ai dreptate. Nu a venit de acolo, doar creează aceasta impresie. În realitate, a venit de la Petrom unde a fost angajată îndată ce a fost promovată de psd.
          Am cochetat cu activitatea academică, fără a-mi plăcea și fără „succesuri” deosebite, n-am avut talent și răbdare la asta, dar cunosc învățământul superior românesc bine:
          – În fiecare instituție de învățământ superior exista o facultate la care rămâneau locuri „pe toamnă” (anotimpul ăla cu frunze …). Petrol și Gaze era un institut destul de serios, dar facultatea D-nei, era din alea.
          – Ai pus de trei ori SNSPA. Spre deosebire de alte instituții de învățământ superior, aici există numai facultăți d-alea. Ca să nu mă acuzi de auto-plagiat, te rog cu umilință să-i urmărești istoria în https://nascutpelistaneagra.wordpress.com/2018/04/12/cenusa-este-totul-ierarhia. Valoarea acestei instituții este ZERO. Așa încât, poți s-o pui și de patru ori dar, eu am învățat la contabilitate că 4 x 0 = 0 (ZERO).
          Cât privește „promovarea României” și diploma aia, îți ofer un link de la alții – https://recorder.ro/cea-mai-importanta-zi-din-viata-profesionala-a-vioricai-dancila/. Acolo a fost și Bianca Drăgușanu, și Irinel Columbeanu, și …
          Aurelia, nu pot crede că privești lucrurile atât de superficial. Toate astea-s ca doctoratul la Bălți al lui Iordache sau Nicolicea. Te rog, coboară pe Pământ și nu mai face afirmații din astea. Doar știi că sunt un câine. 😉
          Regret că n-am fost în stare să te inspir, dar ca să nu cad în depresie, îți dau plăcuta veste că mi-ai inspirat tu o pagină. Mă gandesc să pun o dedicație: Aureliei, dar numai cu acordul tău. Titlul va fi „Banii „aduce” fericirea?”. Ei, ce zici?

          Apreciat de 1 persoană

        • Eu n-am contat pe suportul financiar în mod deosebit, el nu aduce fericirea atâta timp cât interiorul e măcinat cu tot felul de nimicuri care fac mai mult rău decât bine. Fericirea se găsește-n felul de a te bucura din nimicuri, acele nimicuri care nu au nevoie de un suport material ci spiritual. Prefer omul care are în suflet bucuria de a dărui, de a aprecia omul așa cum este. Căci, nu există om fără calități! Pentru că unele defecte pot fi calități, depinde de noi cum le percepem. De cele mai multe ori cel pe care-l desconsiderăm ajunge să ne ajute exact când nimeni nu o face. Trăim într-o perioadă în care falsitatea își face loc peste tot, sub diferite forme. Norocul meu este că simt când ea, falsitatea, se îndreaptă către mine și prefer să fac un pas în spate, e mai onestă această mișcare. 😉
          Așa că, nu mă lega pe mine de acest titlu, nu mă reprezintă!
          În ceea ce privește, a-mi fi muză, ar fi imposibil! Ai un interior care nu-mi este compatibil! 😉
          Mulțumesc pentru dialogul care uneori a deviat de la subiect și-mi cer scuze!
          Dacă evenimentul din postarea ta este adevărat, care a greșit să plătească! Sunt un om corect, nu accept șiretlicuri în a evolua pe scara unui domeniu în care nu m-aș descurca și n-a putea fi corectă!
          Noapte bună, Florine! 🙂
          Ps. Sunt cu picioarele pe Pământ, chiar dacă par o fire cam rebelă și ciudată! 😉

          Apreciază

        • Aurelia, ce scrii tu este bine și frumos – spiritual, sensibil.
          Pe de altă parte, tot tu-mi trimiți mizeria aia de CV, vorbindu-mi paralel de falsitate. Păi, ce poate fi mai fals. Când simți tu falsul?
          🙂 Am glumit cu dedicația, ce discutăm, rămâne doar între noi. 🙂 Conversația cu tine îmi face sincer plăcere, doar te mai tachinez uneori.
          Îți urez și eu noapte bună. Pentru acum am altă pagină pregătită.

          Apreciat de 1 persoană

  3. Da, Florin, de acord cu tine. E timpul să-i clatine ca atunci când scuturi corcodușul. Din corcodușe poți face, gem, compot și rachiu. Din „ăștia” nu va ieși nimic. De „roșu” Nu mă leg, mie îmi place culoarea, Nu și orientarea. În Germania nepotismele lipsesc, de aceea au alt nivel de trai. Și, apropo de Iohannis, cei care se leagă de „casele” lui au fost manipulați de o anumită propagandă. I-aș pofti pe toți în Sibiu să se convingă ce fel de case sunt. Cu excepția celei moștenite de pe Bâlea, restul sunt apartamente, iar exceptând cel pierdut în instanță celelalte nu sunt deloc în centru.
    Desigur, fiecare are libertatea să vorbească, dar ar fi bine să fie informați corect.
    O seară frumoasă!🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Probabil te legi de mine! E adevarat nu cunosc decat cele doua si cu amândouă am fost vecin. Daca celelalte 4 sunt prin Poplaca nu-i bai ca cea de pe Balcescu a facut toti banii!
      „in Germania nepotismele lipsesc”🤣🤣🤣 Desigur, fiecare are libertatea să vorbească, dar ar fi bine să fie informați corect.

      Apreciază

      • Din câte știu eu, pe Bălcescu a avut una singură, unde era închiriat de o bancă. Cea pe care a pierdut-o în instanţă. Nu cred că este nici primul, nici ultimul păcălit de o persoană care i-a prezentat documente că este proprietar.
        Cât despre „nepotisme”, or fi și-n Germania, dar în România instituțiile au devenit „afaceri de familie”.

        Apreciat de 1 persoană

        • „Păcălit”???? Ma rog! Problema mea cu el nu sunt casele lui, din partea mea poate avea 60 nu 6! Eu am o problema cand isi bate joc de mine spunand ca sunt din meditatii! Am o problema cand il vad dandu-se cinstit si el saracu e „pacalit” cu case, el saracu sigur a plătit impozit pe venitul din meditatii, el saracul l-au pacalit la vanzarea de copii samd.Am o problema cand vad cum si-a batut joc de Sibiul meu spoindu-l cu ceva culori in loc sa faca o „treaba saseasca” si toti au pus botul! Am o problema cu un presedinte care vrea „guvernul lui”! Am o problema cu un om care simte si gandeste sasește sa conduca o tara pe care nu o intelege! Am o problema cand sunt facut fanatic! Am multe probleme cu el si faptul ca are cateva case nu-i problema mea cea mai mare!
          Afacri de familie face si el ganditi-va la Forumul German din Sibiu! Nu sunt neamuri? Ba sunt! Sasii sunt toti neamuri intre ei!

          Apreciază

        • Ei, e prea mult să spui că sașii rămași în Sibiu sunt toţi neamuri. Poate mai uniţi ca noi, da. Cât despre vânzarea de copii mi se pare absurd. Cum să acuzi pe cel care este traducător și nu pe mama care a fost de acord să-și dea copilul și a semnat pentru asta? Și nici nu s-ar fi plâns de asta, dacă luând legătura cu fiica sa, după ani, nu ar fi fost respinsă. Nu știu eu de ce și nu mă interesează. Oricum pentru mine e clar ce fel de om este. O judec ca mamă și gestul ei este deplorabil.
          SIBIUL este și al meu și îl iubesc, este și motivul pentru care scriu despre monumentele lui istorice. A fost colorat? Când s-au făcut renovarile, de către specialiști, nu oricum, au fost respectate inclusiv culorile inițiale ale clădirilor (din documente). Mie și, nu doar mie, ne place așa cum este. Nu vreau să-mi amintesc cum arăta înainte, cenușiu, murdar, cu ganguri urât mirositoare și, mai ales, trist și părăsit în uitare.
          Nu vreau să mai continui polemica, oricum suntem pe poziții total diferite, iar eu nu vreau să fiu apărătorul lui Iohannis, ci doar să restabilesc realitatea.
          Mi-a părut bine de conversația virtuală și vă doresc numai bine!

          Apreciat de 1 persoană

        • Prea mult? De peste 800 de ani se casatoresc intre ei sunt un grup ermetic! Nu am vrut sa spunconsangvini ca sa nu șochez complet!
          Da culorile au fost respectate dar au fost respectate si toate cablurile conductele de pe fatade! Si interior nu s-a facut nimic! Afara vopsit gardu si ‘nauntru leopardu!
          Nu cred ca asta e „lucru bine facut”!
          Am spus toate astea ca sa restabilesc realitatea!
          Sunt nascut langa Pacea in anul 60casa aceea cu doua tanti peste poarta dar in amintirile mele Sibiul nu a fost nici cenusiu nici trist niciodata! De miros va trimit la fosta mea adresa ca sa vedeti ca treaba aia cu gardu/leopardu e….realitate!
          Si eu va doresc tot binele! Nu trebuie sa fim si sa gandim la fel si realitatea poate fi diferita pentru fiecare!

          Apreciază

Lasă un comentariu