Vârful aisbergului

Ca să putem ievalua orice, ne trebuie o unitate de măsură – metru, kilogram, secundă. Ei bine, în cazul imposturii e mai greu. Aș spune că putem măsura IMPOSTURA administrării acestei țări vreme de 70 de ani prin decalajul de nivel de trai între noi și vest, prin mizeria de pe toate drumurile și, mai ales, prin mizeria din societate.

kilometr0.com

IMPOSTURA din administrație este generată de angajări politice, pe pile, șpăgi și cumetrii. În ultimele luni au ieșit la iveală fapte care arată putreziciunea sistemului care ar trebui să asigure siguranța cetățeanului.

Oameni alergând fără noimă și eficacitate, un idiot cu grad de colonel ISU înjurând morții, răniți care au murit degeaba în spitale – totul întâmplându-se nu la un dezastru național, o calamitate groaznică, ci la un incendiu într-un club.

Două fete dispărute, o anchetă care nu descoperă nimic, la una din dispariții nu s-a întreprins nimic vreo trei luni. Peste puțin timp, presupusul vinovat va trebui eliberat în absența unor dovezi serioase, fiindcă așa spune legea. În aceeasi urbe a carului cu proști, a mai fost un caz asemănător în urmă cu câțiva ani, rezolvat cu încetineală și de mântuială, victime care și-au retras plângerile, principalul condamnat murind în condiții suspecte în închisoare.

Care au fost consecințele, ce măsuri a luat sistemul în fața acestei evidente incompetențe? Mai nimic. Un procuror mutat pentru a i se pierde urma, doi milițieni în floarea vârstei (soț și soție) ieșiți la pensii babane binemeritate vor face trafic de influență de acasă sau se vor reangaja cumva, colonelul ISU va ieși și el probabil la binemeritata pensie, liniștit. Oare a fost doar incompetență? Nu cumva, în urbea carului a fost complicitate? Nu cumva este o mafie? Oare cei care anchetează sunt și ei în mafie?

Întrebări care vor rămâne sigur fără răspuns, ca multe alte cazuri importante, cu victime, mai vechi sau mai noi, rămase fără finalizare. Vă reamintesc că învinuiții din cazul uciderii inginerului Ursu au fost recent achitați – or fi fost judecătorii, o fi fost dosarul prost făcut din incompetență sau rea-voință? Cum putem măsura impostura din aceste cazuri?

Cred că IMPOSTURA din MI și justiție care tocmai a ieșit la iveală este doar vârful aisbergului. Impostura este generalizată în administrația de orice fel centrală și locală. Uitați-vă la guvernanți, analizați-le meclele. Cereți o adeverință la primărie și priviți interlocutorii.

Gesturi simple, la îndemâna oricui, care vă vor arăta adevărata dimensiune a dezastrului.

carul-cu-prosti-in-curtea-guvernului-720x480

Foto kilometru0.com, adevarul.ro

94 de comentarii la „Vârful aisbergului

 1. Trebuia sa pui si pozele liberalilor care au fost la conducere de-a lungul anilor! Fiecare si-a adus neamul lui la conducere indiferent de culoarea politica. Nu-mi aduc aminte sa fi avut loc vreo epurare radicala a mafiilor de tot felul sub liberali. Da, si-au platit polite, au mai retezat din concurenta dar la baza nu au lucrat ci la varf doar! Și atunci cu manusi cu mare grije ca respectivii sa piarda doar politic pentru o vreme ca sa fie la fel tratati cand pierd puterea.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Sunt perfect de acord cu ce spui. Dimensiunea raului facut e imens. Din tabloul final lipseste ne_domnul, din punctul meu de vedere, ( vrusesem sa scriu dl, dar m-am corectat) ”alta intrebare??”, care-i chiar din urbea cu pricina (de unde au disparut cele doua fete). Ma necajesc prea tare, de ce-i in jur. 😦
  O zi buna!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Bună dimineața, Florine! 🙂
  Pentru că ai ”guvernul tău” acum, mă așteptam să postezi despre progresul care ne așteaptă, înviorarea în tot și toate, renașterea României… etc. Dar văd că ai rămas blocat în lucruri știute de toți, chiar dacă ascunzi incompetența politicului de dreapta sub preș și ai tăi au făcut greșeli dar nu-i consideri impostori! 😉 De ce oare? Nu pot fi o inspirație? Aștept cu nerăbdare timpul în care nu vei mai avea ce scrie de ”ciuma roșie”, cu toate că nu prea sunt încrezătoare, că… la cum te întorci cu 70 de ani în urmă, o poți face ușor! 🙂 Mi-aș dori să ne expui câteva proiecte pe care le aveți, drept recompensă! 🙂

  Apreciază

 4. Apropo de situația din Caracal, din câte îmi amintesc, procurorul de caz în primă instanță, nu era unul care demonstra pe scări și își flutura independența justiției? Dacă legea justiției era acceptată, acești incompetenți-mafioți puteau fi pedepsiți cum se cuvine, nu ieșeau la pensii sau se ascundeau mai știu eu unde. Cum rămâne cu această sucire?? Ori vreți să avem corectitudine și competență iar cei ce greșesc să plătească sau aveți nevoie de subiecte ce pot fi găsite la toate colțurile virtuale, prin presă și subiect de vrajbă printre români??

  Apreciază

 5. Florine,
  – ” Dacă tăceai, FILOZOF rămâneai ” 🙂
  așa că , ” pas cu pas ” te ” dai de gol ” 🙂
  iar persoanele de-ți spun asta fără de ocol ,
  le RĂSPUNZI precum iohannis și-ai lui penelei
  întrebărilor incomode puse de cei/cele ce nu-s ca ei

  Apreciat de 1 persoană

 6. Pingback: Homepage

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s