Trăiască 7 Noiembrie

Probabil, puțini dintre dvs, știu că, ani de zile, Ciuma Roșie organiza defilări de 7 noiembrie – era zi națională.
Să sperăm că acum suntem pe drumul cel bun, că în următorii ani zdrențele roșii vor pierde teren. Doar de noi depinde.

Născut pe lista neagră

– ziua mamei mele, Dumnezeu s-o odihnească, o chema Victoria, probabil în cinstea Marii Revoluții care avea să urmeze. Vedeți, orice dosar pătat are totuși luminița lui (ca aia din tunelul care nu se mai termină).

Oare știau, erau conștienți cei doi înaintași Marx și Engels acum vreo 170 ani ce pofte nestăvilite vor declanșa, ce cutie mizerabilă a Pandorei deschid? Știau câți oameni vor muri, unii în chinuri, sub pretextul atingerii țelurilor luminoase? Știau ce atrocități vor declanșa teoriile lor fantastice? Știau câte destine și familii vor fi distruse de idealurile pe care le teoretizau? Știau ce neica-nimeni vor ajunge să conducă state și popoare?

Acum 100 ani un alt neica nimeni, Lenin, săltat pe finanțe nemțești (în fond un act de trădare de țară, rușii fiind în plin război cu germanii) pune la cale și izbutește marea revoluție. Ce-a urmat, se cunoaște – război civil, gulaguri, cotropiri…

Vezi articolul original 686 de cuvinte mai mult

47 de comentarii la „Trăiască 7 Noiembrie

 1. Nu mă pricep să susțin o discuție strict politică. Dar pot să-ți spun doar atît, cu regret imens: nu că nu e condamnat trecutul nostru comunist, ci chiar sînt site-uri pentru nostalgici și e, după părerea mea de simplu cititor a toate, și întreținută cumva nostalgia asta.

  Apreciat de 3 persoane

 2. Florine, Florine… indiferent de datele din istoria Pământului, mereu în evoluție, nu ai dreptul să-i numești așa! Fiecare la timpul lui a crezut că ideologiile lor politice sunt mai bune și poate că în acea perioadă erau. N-o să ne blocăm în ele fără să avem capacitatea de a ne crea o viață mai frumoasă și plină de iubire, asta este cel mai important! Din păcate, citindu-te ești lipsit de acest sentiment nobil! Mila, ranchiuna nu sunt sentimente nobile! Din câte ai afirmat ai o vârstă, trăiește-ți zilele pe care ți le-a dat Dumnezeu într-o armonie și iubire și nu te vei mai chinui atât de mult să scrii doar despre ruși, ciuma roșie și timpul trecut. Eu nu am sărbători niciodată ziua de 7 noiembrie și sunt mulți ca mine, nici chiar tu nu ai sărbătorit-o, eventual ai sărbătorit-o doar în familie fiind ziua mamei tale.
  De ce nu scrii ce se întâmplă în această perioadă în care se încalcă Constituția, că se folosesc tot felul de ”răgnete” neadevărate în campanie, că se acuze mincinoase prin care se pregătește eventualele încălcări ale promisiunilor făcute. Și e doar începutul! 😉

  Apreciază

   • Bună dimineața, Florine! 🙂
    Nu mă uit la știrile tv. am alte priorități!
    Dar cum m-am așteptat că vor proceda,
    așa procedează! 😉
    Un buget, indiferent cum este, se poate închide la sfârșit de an!! Ceea ce susține ”rezolvatul” este o minciună manipulatoare de campanie, care nu mai ține!! Dacă banii s-au repartizat în teritoriu și în alte domenii este normal să se facă în această perioadă, așa că, repartizarea financiară este una normală! Că nu vor să recunoască, este problema lor! Tot problema lor este că nu pot arunca cu banii românilor unde au vrut!
    Dar ce e mai grav, e că ”rezolvatul” încalcă din nou Constituția ( chiar dacă a tot susținut în campanie că o va respecta ), din prea mare poftă de totalitarism-comunist, un adevărat dictator, uită că rolul și atribuțiile un președinte nu-i permite să conducă zilnic Guvernul României în scop electoral! Din acest motiv va scade în sondaje! De demis nu mai este timp! 😉

    Apreciază

    • Aurelia, problema este că vor fi obligați la alte împrumuturi, doar ești contabilă. Un cont cu sold pe debit, înseamnă o datorie care trebuie achitată cumva. Depășirea cotei de 3% atrage niște probleme financiare cu UE, între altele poate fi vorba de limitarea accesului la fonduri.
     Ăștia nu mai au ce bani să arunce, cum scrii tu, banii au fost deja aruncați prin puțul gândirii economice al unui Chiparos și al unei analfabete.

     Apreciat de 1 persoană

    • Iar mă iei cu UE? Ce, am ajuns să ne conducă UE??? Fiecare țara are dreptul să își facă propriile ei legislații și să se conducă în baza lor! În ceea ce privesc datoriile, cine a înglobat țara în datori cu carul, nu tot un președinte jucător care conducea și un umil prim-ministru? Marea majoritate a țărilor au datorii, doar noi ne ”plângem” de la un guvern la altul că le avem! Am rugămintea să nu mai folosești cuinte jignitoare dacă ai un gram de respect față de tine!

     Apreciază

    • Nu voi putea vorbi decât despre o analfabetă fiindcă nu va învăța niciodată carte.
     Suntem în UE și trebuie respectate angajamentele semnate care ne aduc multe beneficii.
     Suveranitatea este o pedală pentru proști. Geografic suntem între două lumi si nu putem exista în afara lor. Cei care cântă cu mult patriotism despre suveranitate vor lumea din care abia am scăpat.

     Apreciat de 1 persoană

    • Povestesc ce văd și aud. Nu mă cațăr, nu mănânc mici în Sala Tronului.
     Sunt exact ce citești, nimic în plus, chiar de o sinceritate pe care nu mi-am dorit-o la început. Până la urmă, ăsta e bunul simț, să nu aspiri la altceva decât ești. Să nu fii prototipul IMPOSTURII.
     De la Videle la Sala Tronului e drum lung și nu poate fi parcurs de un analfabet.

     Apreciat de 1 persoană

  • Am să-ți povestesc ceva, în ton cam cu ce mi-ai scris tu mie acum:
   În ’90, după alegerile din Duminica Orbului, o colegă de serviciu și prietenă (D-zeu s-o odihnească) comenta – „Mă uitam la ei (vorbea despre pensionarii înghesuiți la coadă ca nu cumva să se schimbe ceva) și mă gândeam – pe voi nu vă așteaptă decât moartea și vreți să-mi mâncați ultimii ani de tinerețe”. A avut dreptate.
   Cred că_cam la fel îmi scrii tu mie acum. Numai că pe tine nu te așteaptă decât bătrânețea, iar copiii tăi vor trăi (dacă ar fi după tine și politica ta „centristă”) în aceeasi cloacă mizerabilă bazată pe non-valori. Eu sper să nu se întâmple asta.

   Apreciat de 1 persoană

  • AureliaAlbAtros, AureliaAlbAtros…numărul vostru pe mp este în cădere liberă! Nu așa că doare? Când durea este aproape de nesuportat apare pierderea cunoștinței (n-aș greși daca as spune și constiintei) și delirul. Vindecarea nu mai este posibilă!

   Apreciat de 2 persoane

 3. Ei (cei patru inși din poză), niciodată nu s-au gândim la urmări, ei doar și-au ,,hrănit” orgoliile și simptomele psihopatiei, doar atât! În privința prenumelor, câți bătrânei sunt prin Rusia Vladleni (de la Vladimir Lenin), sau Vileni (Vladimir Ilici Lenin), sau mătușele Noiabrina, Decembrina și tot așa… Au fost vremuri urâte și nu știu câte secole vor trebui să treacă pentru a se mai uita, pentru a se mai vindeca rănile ajunse la os…
  Perioada de acum e un rezultat al perioadei de arunci – când i-au învățat pe nimicnicii că pot fi mari șefi, când era ,,la modă” sufletul putred și nu inteligența sau demnitatea.
  P.S. Iarăși părerea mea, de data aceasta chiar e obiectivă 🙂
  O zi frumoasă cu oameni demni în jur!

  Apreciază

 4. Este adevarat ca pentru unii pensionari prezentul este apăsător, trăiesc greu și fără o speranță în mai bine. Mare parte dintre aceștia devin nostalgici fiindcă nu vor sa înțeleagă ca raul de astăzi vine de fapt tot din trecutul glorios. Nostalgiile comunismului devenind tot mai periculoase dar sub cu totul alte măști. Măști mai prietenoase, mai zâmbitoare, mai dibace și mai abil manipulatoare. Ei au adus în societatea romanească dezbinarea de astăzi prin infiltrări în toate structurile. Chiar dacă este dureros și răscolitor sa iți tot aduci aminte de raul absolut al acestui sistem criminal, este totuși obligatoriu și responsabil sa se cunoască adevarul și generațiile viitoare sa nu își mai compromită viata și sa nu repete greșelile care și astăzi din păcate persista în societatea romanesca. Comunismul a distrus tot ce a fost mai bun în ființa umana expunerea libera a gândurilor și credința. Mii de oameni au murit intemnițați doar pentru păcatul de a crede în Dumnezeu ci nu în Partid. A fost eliminata proprietatea privata iar proprietatea publica nu a fost decât un jug totalitar. A distrus țăranul luându-i pământurile și pădurile forțându-l sa devina muncitor la colectiv iar astăzi chiar dacă li sa retrocedat la forțat sa renunțe la tot sau sa lase totul în paragina nefiind susținut prin politicile guvernamentale. Milioane de oameni pe acest pământ au fost umiliți și omorați. Eu personal nu îmi doresc ca nepoții mei sa traiască în umilință. Nu îmi doresc sa ascund sub preș mizeria prin care au trecut generații la rând care dacă nu le-au împărtășit ideologia a sfârșit pierzându-și bunul cel mai de preț pe lumea asta însăși viata. Eu va felicit pentru aceste postări este cazul ca indiferent de orientare politica sa identificam raul și sa nu îl lăsam sa se perpetueze. Iar cei vinovați sa plătescă. El trebuie eradicat definitiv odată pentru totdeauna. Dumnezeu sa ii odihnească în pace pe toți cei care nevinovați datorita acestui regim și-au pierdut viata! Dumnezeu sa o odihnească în pace și pe mama dumnevoastră!

  Apreciat de 2 persoane

  • Mulțumesc Aila.
   E de prisos să vă spun că sunt complet de acord cu ceea ce ați scris. Totuși, cred că situația e mai puțin neagră decât ați descris-o. La europarlamentarele care i-au deranjat atât pe pesedei doar 1 pensionar din 5 i-a votat. Nu cred că și-au schimbat opiniile între timp.
   Ceea ce putem face noi, „cei mulți” (mereu mă aduceți la sintagme comuniste 🙂) este să votăm. Rezultatul este deja cunoscut însă trebuie să-i covârșească fiindcă sunt foarte rezistenți.

   Apreciat de 1 persoană

 5. Este plin de nostalgici ai vremurilor „glorioase” socialiste. Își amintesc ce „bine” le era în fabrici și uzine. Asta o aud întruna, „ne dădea de lucru”. Românul nu știe sau a uitat să muncească, lui trebuie să „i se dea”. Pentru unii este greu când trebuie să gândești. Îi înțeleg, de altfel. De aceea au mai aveam drepturi și libertăți decât pe hârtie. Așteptam să „ni se dea”.
  Și când s-au raţionalizat toate, tot la pomana lui „să ni se dea” stăteam.
  Până nu vom învăța, din simţ civic, cuvintele „e dreptul nostru”, nu vom face mare lucru.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s