O dezbatere

Vă pun o întrebare simplă:

Aveți o ciocnire cu o etnică romă pe stradă – încercați să scurtați discuția cât mai mult sau începeți disputa riscând să vă scuipe, să-și ridice poalele în cap, … ?

Îmi aduc aminte că acum mulți ani, pe vremea lui ceașcă, eram într-un autobuz, rezemat de geamul din spate. Lângă mine, un țigan cu un braț amputat. Nu sunt de loc un individ plăcut de mase, chiar dimpotrivă. Simt ostilitatea celorlalți și le-o transmit pe a mea. Probabil că țiganul a fost deranjat de simpla mea prezență. A început să mă batjocorească și să mă împungă, să mă lovească cu ciotul. Am rămas impasibil. Spre totala mea uimire, după vreo trei stații, călătorii l-au dat jos din autobuz în brânci. Apoi au început să mă discute – cum de l-am răbdat, cum de n-am zis nimic … Dar eu știam că, dacă aș fi deschis pliscul sau aș fi comis gestul violent pe care mi-l reprimam (sunt un bărbat înalt), pe mine m-ar fi aruncat jos după cel mult două stații.

De ce vă scriu toate acestea? Vi le scriu apropo de discuțiile purtate acum în mediul public, politic, audio-video sau online privind o confruntare Iohannis-Dăncilă. Printre blogger-ii pe care-i citesc cu plăcere este și Tiberiu Pană Periegheze care tocmai a publicat pagina CU sau FĂRĂ dezbatere publică!? Aceasta-i… întrebarea!. Întrebarea m-a determinat scriu prezenta pagină.

Domnul Pană pleacă (citez) „de la un principiu care ține de desfășurarea unui proces democratic, cum este cel electoral pentru alegerea șefului statului”. Sunt în întregime de acord cu dânsul, numai că, un asemenea principiu presupune două părți civilizate, care procedează democratic. Eu nu mă aștept la așa ceva din partea psd sau a Vasilicăi, chintesența imposturii.

Și iată de ce. Vasilica nu știe decât să spună o poezie sau s-o citească eronat din hârtiuță. E artistă (iată că, în sfârșit o laud) în a folosi tot felul de grimase și tonuri mai mult sau mai puțin apăsate. Va cânta aria calomniei, se va da lovită, jignită, neînțeleasă, totul n-ar fi decât un circ – votați cu inima 😦. Nu are alt argument. Va repeta la nesfârșit marile realizări, neînțelegând nici un contraargument, iar dacă totuși l-ar pricepe, ar refuza înțelegerea lui. Ar fi o prostie din partea lui Iohannis să se pună la mintea ei, să coboare la nivelul burețelului.

Am mai comentat astea pe WP. Apoi, Vasilica a aruncat mănușa și și-a declarat în avans temele – exact cum le-am anticipat eu. Cred că avu, împotriva voinței mele, un schimb telepatic cu mine. Mă simt abuzat sau botox-abuzat. Cum de am ghicit ce era în burețel?

Totuși, un dialog presupune doi oameni cât de cât la același nivel. Veo urmărește doar circul care să demonstreze cât de nedreptățită, jignită este ea, cum dorește ea binele românilor, cum ne iubește ea pe toți și vrea să aibă grijă de noi, care n-o lăsăm spre răul nostru.

Chiar din partidul ei sunt unii (nu-i admir în nici un fel) care s-au exprimat ca mine la adresa șefei lor.

Închei cu o întrebare – o vedeți pe Vasilica în altă postură decât cea descrisă de mine la o imposibilă confruntare?

dancila-minunata-777x437

84 de comentarii la „O dezbatere

 1. Tovarășul Iohannis e un laș, daca fuge de confruntarea cu Dancila. Ce va face Iohannis daca va trebui sa se întâlnească cu Putin sau cu primul ministru al Israelului sau al Olandei? O sa fuga și atunci?
  Foarte interesant că pe Iohannis nu îl face nimeni penal, deși a pierdut in instanță o casa, ca numai în Barna s-au aruncat cu mizerii.
  Pesemne că Iohannis (ca Basescu la vremea lui) are de partea lui Sistemul, adică serviciile.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Să nu confundăm ”masele” cu marginalii. Joe al tău a fost votat de ”mase” (doar 27% din votanții lui ar avea studii superioare; 14% în cazul V. Dăncilă). Când cineva nu e alesul maselor, nu va fi președinte.

  Joe va pierde câteva voturi cu non-combatul. Nu destule.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Eu, în general, am rămas șocantă când am văzut că s-au găsit s-o voteze pe Veorica. Strașnic!!! Mai degrabă înțeleg că l-au votat pe Iohannis, dar pe asta???
  La noi, în Basarabia, s-a ajuns la situație oribilă din cauza că sunt pensionarii, pleava și rusofonii parveniți, dar în România parcă sunt mai mulți oameni teferi, intelectuali și s-a ajuns la așa ceva.
  Strașnic, dacă ajunge Veo președinte, intrăm în pământ de rușine.

  Apreciat de 3 persoane

  • De ce ai fost șocată, scumpă doamnă? Cei care au votat-o sunt pleava societății? Și dacă ajunge Veo președinte chiar ți-ai face groapa singură să intri în ea? Din câte înțeleg ești de dincolo de Prut, de ce te-ar interesa așa de mult? Sau vrei să-i cânți în strună Florinelului plin de fantezii politice? Mie mi-ar fi rușine să mă bag în politica de dincolo de Prut! 🙂

   Apreciat de 1 persoană

   • 1. Scumpă doamnă, am fost șocată de ușurința cu care cele vreo 20 de procente care au votat-o pe Veo doresc să facă de rușine România. ,,Alegerea” făcută va amuza și mai mult Europa, cred că vor dori și să ,,decartografieze” de pe harta Europei țara care nu poate să înțeleagă niște lucruri elementare.
    2. Cine au votat-o sunt disperați sau pur și simplu și-au deconectat logica în timpul votării (poate, chiar nici nu au această logică…cine știe…)
    3. Nu săpați groapa cuiva! De va ajunge ea președinte, vom ajunge cu toți în ,,groapa” politică, economică, socială, nu numai eu, dar și dumneavoastră, și alții care au votat-o, și generațiile următoare.
    4. Sunt și cetățean român cu acte-n regulă! Am tot dreptul să am o opinie în privința alegerilor din acest stat! Bunicul meu a fost ofițer român și a fost un patriot al acestei țări, nici Siberia nu i-a scos din sânge dragostea de România Mare. A rămas demn chiar și atunci când rușii, considerându-l român, l-au trimis în lagăre. Dacă nu știți istoria unui om (mă am în vedere pe mine) nu încercați să defăimați și să prostiți!
    6. Eu nu am spus că Iohannis este ideal, dar dacă trebuie de ales din cei doi, totuși, mai bine de-l ales pe el.
    7. Fantezii politice (și încă din cele masochiste) au cei care o susțin pe Veo.
    8. Domnul Florin e o persoană inteligentă, un intelectual care gândește și știe ce scrie, ce spune. Eu mă bucur că am găsit în ,,spațiul virtual” o persoană ce are niște viziuni similare cu ale mele. Faptul cel mai important e că doar cei intelectuali pot înțelege ideile domnului Florin, ,,pleava” nu ar putea pătrunde în esența scrierii dumnealui.
    9. Dacă, totuși, nu vă plac ideile domnului Florin, nu înțeleg ce căutați pe pagina dumnealui? Și încă îi mai scrieți și comentarii… Dacă ziceți că e doar insul cu fantezii politice, ce căutați printre ,,fanteziile” și ,,iluziile” dumnealui? Găsiți alte pagini, mai potrivite imaginației dumneavoastre 🙂
    Am scris aceste întrebări fără a cere răspuns. Nu am nevoie de un eventual comentariu subiectiv. Eu rămând cititorul paginii domnului Florin și nu mă interesează ,,fanii” și ,,fănuțele” lui veo.
    10. Eu scriu părerile mele, cine nu e deacord, să-și scrie părerile sale , dar să nu atace persoana cu întrebări absurde și neîntemeiate.
    11. Dacă ați reacționat așa de vehement la comentariul meu, deci sunteți și dumneavoastră o ,,fănățică” ,,dăncileană” 🙂 🙂 🙂
    P.S. Sunt părerile și indignările mele, de data aceasta foarte obiective!
    Domnul Florin, o zi frumoasă cu multă sănătate, inspirație și cu mai puțini cititori nedemni!

    Apreciat de 3 persoane

    • Un comentariu a la dreapta, din ziua de azi, multe laude inutile, care pentru noi cititorii naufragiați printre oamenii deștepți, nu sunt elocvente! A te lăuda singur nu reprezintă o latură a unui om inteligent! De indignat, sunteți liberă s-o faceți, pe subiect, nu o luați pe căi în afara subiectului tratat în textul de față! 😉
     Seară binecuvântată! Mulțumesc pentru comentariu pe care-l așteptam, altfel nu reușeam să vă citesc cum se cuvine! 🙂

     Apreciat de 1 persoană

    • Eu nu m-am lăudat niciodată! Îmi expun părerile fără a jigni lumea care comentează. Dacă v-ați regăsit în primul meu comentariu, chiar e problema dumneavoastră! Apropo, dacă nu vă place discuția inițiată, puteți să nu participați la ea! Eu v-am citit deodată, din primele cuvinte scrise zeflemitor la adresa domnului Florin, apoi la adresa mea!
     O seară frumoasă!
     P.S. Dezbatere nu înseamnă umilirea cuiva pentru a părea deștept, ci examinare sub toate aspectele a unor idei, fără referire la persoană.
     Eu nu mă mai aștept la comentarii, v-am ,,citit” prea bine, și nu e genul meu să intru în polemică grandioasă cu pensionarele sau casnicele pesediste!

     Apreciat de 3 persoane

    • Toți cititorii sunt buni. E chiar interesant să ai de-a face cu tabăra cealaltă. Fiecare comentează pe barba și obrazul lui.
     Am să fac o mică rectificare la textul dvs. – bunicul dvs. a fost trimis în Siberia fiindcă era român, așa cum și dvs. sunteti româncă. Ar trebui ca pe ambele maluri ale Prutului să fie mai mulți oameni ca dvs.
     În rest, desigur că sunt măgulit și că vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase, dar cred că ați exagerat puțin.

     Apreciat de 1 persoană

    • Vă mulțumesc! Nu am exagerat, mi-am expus părerea mea umilă. Mă amuză faptul că persoanele care nu vă agreează și nu le plac publicațiile dumneavoastră totuși continuă să vă urmărească pagina și să vă citească publicațiile 🙂 și încă își mai adaugă opiniile inutile cu referire la persoane, dar nu la situația … din societate. 🙂 Eu știu așa că dacă nu-ți place ceva, nu mai continui să citești, să urmărelti, pur și simplu treci cu vederea.
     Seară liniștită!

     Apreciat de 1 persoană

    • Vă aștept oricând cu placere comentariile. Nu mai spuneți „soțul meu e român”, se simte discriminarea la care ați fost supusă și traiul de dincolo. Sunteți amândoi la fel de români. Punct. Nu sunteți diferită.
     Am o vecină (oarecum) din Basarabia cu soțul de aici, cu doi copii, el e plecat pe undeva la muncă (cred că IT) de aproape un an. N-am discutat niciodată cu ei (soția mea e mai sociabilă), dar desigur, ca pe la noi, am mai auzit câte ceva. Probabil voi scrie odată o pagină.
     Vă doresc o seară minunată.

     Apreciat de 1 persoană

 4. Atata timp cat inclusiv cei din propriul partid o considera „proasta României” (cred ca toata suflarea romaneasca este la curent cu ce sa intamplat aseara in CEX) eu personal nu gasesc ca oportuna o astfel de confruntare. Nu vreau sa va suparati pe mine dar eu consider ca ar fi mai bine cu demnitate sa se retraga exact cum si-a exprimat aseara dorinta. Oricum ma asteptam la acest lucru.

  Apreciat de 4 persoane

 5. Haideti sa facem un exercitiu de gandire:inchipuiti-va ca cei doi sunt intr-un studio tv. Fara fituici ,fara promter, fara………………rost. Diferenta dintre KJ si VD este …..whaw!!! De balbaielile ei m-am saturat si eu,sincer vorbind.Cand o vad la tv ma simt rusinata !!! Rusinata ca si cetatean al acestei tari, de faptul ca am ajuns de rasul curcilor cu aceasta pesedista ,depasita de orice situatie. Oameni buni:chiar va doreati sa castige alegerile, VD? Am ajuns atat de jos ,incat nu ma mira ca uneori suntem luati in deradere de catre europeni.

  Apreciat de 2 persoane

 6. Interesant, Iohannis l-a reevalut pe Poanta, ca i-a fost util la moțiunea de cenzura, dar in 2015 nu il scotea din „penalul Ponta”.
  Asta arata si ce slugi sunt in justitie si care atacă la comanda, cum e acum in cazul Bârna.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s