Dacă …

Dacă ești polițist, trebuie să eviți relațiile cu borfași. Dacă le aveai dinainte de a fi polițist, trebuia să te faci altceva, eventual hoț, fiindcă tot asta ajungi în uniforma de polițist. Ăsta era rostul filtrului care ar fi trebuit să te împiedice să intri în sistem.

Dacă îți plac afacerile și, mai ales, dacă îți place să joci rol de Dumnezeu, nu trebuie să devii bugetar, nu ești potrivit. Ca bugetar, ar trebui sa fii sluga celor care te plătesc, iar asta nu-ți place. În plus, e foarte posibil să ajungi hoț.

Dacă ești judecător dar, îți place să bei cu mafioții, ar fi trebuit să-ți alegi altă meserie. Dacă îți plăcea și înainte de a fi judecător să bei cu mafioții, ar fi trebuit să existe o triere care să te împiedice. Dacă nu te-a împiedicat, vei face tu, tot ce poți, pentru a împiedica sistemul sa devină normal, fiindcă tu nu ești.

Dacă te-ai înzestrat șmecherește cu titluri pentru care alții trebuie să muncească mulți ani, ești doar un hoț. Tot hoți sunt și cei care ți le-au conferit fiindcă sunt oameni asemenea ție.

Dacă un partid politic încasează șpăgi, înseamnă că nu este decât un grup infracțional organizat. Este extrem de improbabil să fie doar un fenomen izolat, arădean, Mult mai probabil este să fie generalizat în toată țara.

Dacă ești politician dar, vocabularul tău se limitează la expresii de gașcă, de mahala, înseamnă că nu ești decât un derbedeu. Termenul golan a fost înnobilat acum aproape 30 de ani. Tu, derbedeul, ar trebui să cunoști un judecător care nu agreează mafioții.

Dacă ai Steaua României și te potcovești cu metafora mătușii Tamara, nu o meriți (Steaua, nu mătușa). Însă, dacă ai virusul mătușii Tamara, n-ar trebui să pohtești și la Steaua României. Nu vei fi zdruncinat astfel, în grandomania ta, la pierderea ei.

Hoții sunt hoți fiindcă pot să fure dar, cine ar trebui să-i împiedice? Politicul? Justiția? Poate. Dar, in primul rând, NOI.

Screenshot from 2019-12-12 21-42-34

22 de comentarii la „Dacă …

 1. Pana la ultima fraza, am avut impresia ca porniti de la premisa ca toti oamenii au coloana vertebrala. Sunt de acord cu ideea ca NOI trebuie sa-i tinem departe de destinele tarii pe hoti si rauvoitori. Dar cum?! In SUA, orice cetatean caruia nu-i convine ceva, pune mana pe telefon si-si suna reprezentantul la Casa Alba. Noi ii amendam pe politicieni doar o data la 4 ani. Odata alesi, fac ce vor.

  Apreciat de 3 persoane

 2. Foarte frumos este scris articolul. L-am citit de mai multe ori nu pentru a îl înțelege fiindcă este foarte clar subiectul dar ma fascinat stilul. Va felicit. Bineînțeles ca va susțin idea din răspunsul către Jo, categoric ca trebuie sa mergem neapărat la vot sa nu lăsam la voia întâmplări atât destinul nostru cât și al copiilor și nepoților noștri.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Termenul „nepotrivit” este prea blând. Incompetenții înconjurați (normal) de alți incompetenți sunt blestemul ultimilor 70 de ani. Ei au generat datoria externa din trecut care ne-a înfometat pe noi. Ei au generat și prezenta datorie care nu se știe când va fi achitată și ce inflație va provoca.
  Ei au determinat decalajul de dezvoltare între noi și vest.
  De fapt, și termenul „incompetenți” este mult prea blând.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s