Nostalgici

Știți ce sunt ăștia, nu? Ei bine, care sunt nostalgicii, pe unde îi găsim și ce idei emit? Mă refer în general la mediul virtual dar, nu numai.

Mai întâi, trebuie făcută o distincție. Nu orice postare nostalgică (cea inițială) din mediul virtual este a unui autor nostalgic. Inițial, multe din ele sunt propagandă făcută de o armată de postaci angajați de partidele Zdrențelor Roșii pentru a stârnii regrete, sentimente anti vreo reformă, pentru a amplifica refulările sociale ale unor amărâți, mai ales în preajma unor evenimente electorale. De ce este o caracteristică a Zdrențelor Roșii? Pentru că ei sunt acei oameni foarte bogați care cerșesc voturile săracilor. Incultura, sărăcia, cultivarea obiceiului cu capra, le sunt caracteristice. Deja, am definit și persoanele la care prinde o asemenea propagandă, desigur statistic.

Dar, care sunt ideile acestei propagande? În primul rând, că înainte era mai bine, adică pe vremea comuniștilor, pe vremea lui ceașcă – toți aveam case, aveam salarii. Sigur că se omite faptul că era vorba de niște ghetouri din cutii de chibrituri, că toți trebuiau să fie salariați pentru a putea fi controlați, că eram înfometați voit. Uneori, i se ridică osanale criminalului ceașcă și găștii lui.

Care este rolul? Partidele Zdrențelor sunt percepute drept continuatori ai partidului comunist, și chiar asta sunt. Din această cauză, propaganda crește în perioade electorale. E drept că am mai găsit, chiar pe blogul meu comentarii cu îmbuibații care sugeau sângele poporului – ca rezultat al educației școlare din trecut.

Zilele acestea însă, am găsit niște comentarii demne de perioada 1947, făcute la pagina mea Trăiască 7 Noiembrie de către un cititor WP din Canada, pseudonim nicu cohen care declară că se va întoarce, un om pe la jumătatea vieții, adică destul de tânăr, cu convingeri PRO SOVIETICE. N-a fost singura pagină în care am scris că răul ne vine de la răsărit (mai recente Obârșia, Dimensiunea RĂULUI), declicul l-au constituit afirmațiile mele de final privind cele două divizii de trădători (n-au fost exprimări prea categorice) și comentează (fragmentele cele mai șocante):

Divizia Tudor Vladimirescu a fost formată din eroi. Trădători au fost cei care s-au unit cu Germania hitlerista și au atacat Uniunea Sovietică. Ce bine le stătea foștilor burghezo – moșieri la închisoare. Le era greu să trudească în mină sau la săpat la Canal, …  paraziții obișnuiți cu șampanie, femei parfumate sau unii homosexuali li se părea iadul când au fost puși la muncă.

Care elită? Cei care au fost închiși de comuniști în anii 50- 60 erau niște gunoaie vândute occidentului. Trădători și spioni, în frunte cu regele clovn hămesit după avere. M-am saturat de condamnarea comunismului fără să se descrie exact mizeria sociala dinainte de comuniști, cât și cea după 89.

În sfârșit, îmi propune un test despre cunoaștere profundă cu întrebări de tipul „Cunoști că …”, niște autori neo-comuniști moderni, apoi revine la teza că România a ocupat URSS:

momentul atacării Uniunii Sovietice, tu ști că România a atacat mișelește fără Declarație de Război? Tu ști că conducătorii militari ai României erau iezuito-masoni aflați în slujba Vaticanului în frunte cu sceleratul Antonescu … iar armata nu trebuia sa atace URSS ci trebuia sa atace Palatul regal, Senatul, Camera Deputaților, Prefecturile, Primăriile, Birourile Băncilor și Magnaților și să lichideze acea clasa manipulatoare care se îmbuiba din sângele poporului … dacă ți s-a dilatat conștiința, dacă ai ajuns să cunoști empatia (sublinierea mea)

Și mai departe:

Teritoriile revendicate de URSS nu erau ale noastre ci ale asupritorilor noștrii. Poporul era numai utilizat să fie exploatat și sa sacrificat în războaie să le apere lor moșiile

Nu am corectat textul, am lăsat corectorul să pună doar diacritice pentru a-l face mai accesibil. L-am republicat deoarece toate paginile mele sunt publice, în consecință, și comentariile.

Ce mai pot comenta este că, foarte probabil acest tovarăș nu a trăit acele vremuri, nici măcar n-a fost tovarăș dar, cum v-am scris de mai multe ori, ce naște din pisică, șoareci mănâncă. Confirmă teoria dosarului, probabil a avut un înaintaș în divizia TV. Ăsta, nostalgic. Mie, îmi stârnește doar milă gradul de empatie la care a ajuns. Cum v-am mai declarat, românii sunt de două feluri – cei ai căror bunici așteptau americanii și cei mulțumiți de venirea rușilor (Dimensiunea RĂULUI).

Sincer, nu am crezut că în anul 20.20 mai gândește careva astfel, nici măcar Petrică al lui Valter. Dar, de mai rău, e loc totdeauna.

nm

47 de comentarii la „Nostalgici

 1. Mă interesează mai puțin analfabetul ăla.
  Dar despre paginile fb (cel puțin, că acolo prinde) cu „nostalgii”, am bănuit, cred că am si zis-o si eu, că de fapt asta fac, întrețin chestia asta cu un scop anume. Cu puțin creier, e evident. Mă rog, eu am zis-o mai… literar, tu – mai clar, le și atribui, nu mă bătuse gîndul 🙂

  Apreciat de 1 persoană

    • Problema a început de la afirmația mea cu diviziile deși, chiar n-am fost foarte dur. Acolo erau și oameni care nu mai puteau răbda, carnea de tun. E greu să te pui în pielea lor. Desigur, erau foarte, foarte mulți Valteri. El e pui de Valter scăpătat.
     Nu e numai Lupul Dacic. Sunt multe blog-uri cu denumiri patriotice sau ortodoxe care sunt, de fapt, agenturi rusești. Urmăresc o parte din ele, poate o să fac un material.
     Eu am redat doar parțial și filtrat comentariile. Le puteți citi la pagina implicată. Dar am regăsit același limbaj, fără același filo-sovietism pe blog-urile acestea patriotic-ortodoxe. Desigur, cu reluări Sputnik frecvente. Unul (ortodox) se declară a fi din State și susține intențiile hegemonice ale patriarhiei moscovite.

     Apreciat de 1 persoană

    • Da, mai e unu de calibrul Lupului, imi scapa numele lui acuma, si, vorba ta, altii mai mici.
     Eu nu-i urmaresc de mult, doar mai dau de ei sporadic. Si nu i-am „judecat” niciodata politic, ca nu ma pricep, chiar nu vreau sa stiu ce mai debiteaza, dar bunul simt mi-a spus ca nu-s normali si in regula. C-or fi agenturi rusesti… te cred, nimic nu-i exclus.
     Iar „succesul” lor idiot se bazeaza pe limbaj si idei gen Vadim, „ataca” inima inlaturind creierul, mi se pare culmea cita lume primeste si da crezare aberatiilor astora.

     Apreciază

 2. Pe mine m-a pierdut la tu „sti” si, in paragraful urmator, „nostrii”. 🙂 Cat despre diferenta de care pomenea individul… Bunicul a fost mezelar, a lucrat pentru un anume patron Rochus. Fiecare angajat avea dreptul sa plece din fabrica cu o legatura de crenvursti, un salam, care ce voia. Asa ca, in timpul razboiului, poate alor mei le-a lipsit painea, dar crenvurstii nu. Cand au venit comunistii la putere, evident au confiscat fabrica Rochus, iar domnul Rochus a ajuns pe drumuri. La un moment dat, bunicul l-a intalnit pe strada, a intrat in vorba cu el si cand a vazut ce amarat este, i-a dat toti banii pe care ii avea la el. Nepoata lui (eu adica) a fost luata cu japca pe traseu sa strig Ceausescu-PCR, in mijlocul iernii – sa fi fost februarie, inceput de martie, gerut inca. Mie imi placeau iesirile la manifestatie, spuneam bancuri cu colegii, mimam entuziasmul cand trecea tovarasu’, dupa care plecam acasa. De data aceea, insa, tovarasu’ a luat-o pe alt traseu si am stat ca prostii in frig o ora, degeaba. Nu stiu daca din cauza ca n-am muncit la lozinci sau pentru ca secretara de partid era noua si voia sa demonstreze ceva, dar de data aceea nu ne-au dat voie sa plecam acasa. Revolutia s-a intamplat la cateva luni dupa intamplarea asta. S-o fi vazut pe tovarasa secretara de partid cum mergea cu coada intre picioare. (In primele zile de dupa revolutie erau cu totii speriati de moarte. La cateva luni [dupa ce l-au ales pe Iliescu, imi inchipui] au inceput sa scoata capul la lumina, iar acum ne povestesc cu drag ce bine era pe vremea lui Ceasca) In fine! Am avut o pornire sa-i zic vreo doua lui madam secretara de partid, dar timiditatea tineretii m-a impiedicat (imi place sa cred ca n-a fost vorba despre respectul pe care-l datoram unei persoane mai in varsta). Dar in sinea mea am scuipat-o intre ochi numai pentru ca ne-a tinut in frig o ora, iar dupa aceea a fost cainoasa si nu ne-a dat drumul acasa. In concluzie, patronul Rochus a primit bani, iar secretara de partid un scuipat metaforic intre ochi. Mi-ar placea ca cele de mai sus sa ajunga la urechile tovarasului pe care l-ati citat in articolul dumneavoastra.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Eu, care acuş schimb al şaselea prefix, sunt o fire neliniştită, deh: geamăn cu ascendent în săgetător. Dar dintr-ăştia e rari 😉
  Majoritatea e conservatoare. Formatarea (!) de până în douăzeci de ani devine dogmă.
  Tot ce nu se reprezintă în acel sistem devine apoi inamicul public nr. 1.
  Majoritatea celor care şi-au trăit copilăria în comunismul anilor 65-80, o perioadă de mari schimbări în societatea românească, sunt predispuşi unor asemenea stări melancolice căci ei vizualizează epoca prin ochii copilului de atunci.
  Cu atât mai mult pentru o persoană implicată în sistem.
  Individul la care faci vorbire e un fel de demonstraţie care verifică axioma!!!
  😀

  Apreciat de 1 persoană

  • Am scris – ce naște din pisică … Am tot făcut pe blog teoria dosarului care mi-a stăpânit mai mult de jumătate din viață. În afară de cazul meu concret și de unii care-și mai aduceau aminte, părea ceva abstract, aproape închipuit.
   Ei, acesta este un caz concret.
   Petrică a zis de câteva ori de tac-su că a fost mare erou dar, n-a insistat prea tare. De altfel, mi-au căzut în mână câteva broșuri scrise de Valter. Erau chiar mai rău ca acest comentariu, erau anexioniste (desigur, nu noi trebuia să anexăm URSS 😀).

   Apreciat de 1 persoană

 4. Mie tot ce a scris Personajul mi se pare doar o multitudine de idei călăuzitoare provenite dintr-o minte răvășită. Posibil tot un lozincar care a incurcat textele. Posibil ca acolo in Canada sa fi avut niște revelații contrare cu evenimentele istorice. Parerea mea este ca nici el nu crede in ce scrie fiind doar intr-un moment euforic .Un personaj demn de o investigatie a El Profesore de pe meleaguri valcene.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Cu atât e mai rău cu cât este nostalgic din auzite. Spunea undeva că lui nu i s-a dovedit cât de rău o duceam înainte de ’89. Păi, să citească, dar să citească istoricii, nu tânguirile lui „nea Ilie” de la 4. Nu e convins nici că acum o ducem rău. Ce-l împiedică să vină să vadă?

  Apreciază

  • Eu nu cred că e plecat de multă vreme. Cred că bunicu-su a fost în TV.
   El afirmă că, între cele două războaie mondiale, oamenii erau foarte nenorociți și comuniștii i-au scos din noroi.
   Eu cred că tancurile sovietice au scos din noroi doar scursurile societății. Am si eu un fel de rudă revenită cu TV. Poate o să-i scriu o parte din poveste. Acum n-am suficiente date dar, oricum, e sfâșietoare.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s