Clitorisul

Vă mai aduceți aminte de personajul situat „între metafizică și clitoris”. Sper că am nimerit ordinea corectă, fiindcă e posibil să fi fost clitorisul primul. Ei bine, am avut plăcerea de a-l întâlni pe acest „revoluționar” lugubru, destul de țeapăn la aproape 80 de ani, pe holurile TMB. Nu era în legătură cu dosarele penale în care este implicat, ci privind datoria de vreo 200.000 EUR la APPS (Administrația Patrimoniului și Protocolului de Stat).

Cum s-a ajuns la această datorie? Fost ocupant al unor înalte sau mai mici funcții în stat, ultima fiind de gropar al revoluției, Gelu locuiește într-o vilă APPS. Desigur, cu metafizica domniei sale, acesta contestă termenul vilă – nu este destul de clar în DEX. Probabil că i s-ar potrivi mai mult termenul de bordei de Primăverii, are doar 9 camere și dependințe de 158 mp. Problema este că locuiește acolo contra a 146 lei lunar, deși chiria a fost majorată în 2009. Dar, dumnealui a contestat modificarea contractului și plătește în continuare chiria veche, fiindcă el este de bună credință. Mai declară că el n-are unde să se ducă. Actuala chirie ar fi 3.450 EUR/lună. Lui i se pare mare fiindcă nu poate pune egal între Primăverii și Saint-Germain.

Presupun că v-am adus aminte de un alt caz celebru, prima nevastă a lui Petrică (coleg și pretin cu Gelu). Nici ea n-avea unde să se ducă. Nu am informații că și-ar fi achitat datoria. Oricum, ăsta ar fi fost un gest extrem de bourgeois – ei sunt nobili.

V-am povestit (Proprietatea și hoția în România) cazul unei alte vile din centrul Bucureștiului în care fosta proprietară locuia cu chirie împreună cu alți doi chiriași băgați „la comun”. În ciuda cererii de retrocedare, ceilalți doi chiriași își cumpără locuințele. Unul din cei doi chiriași este colonel, profesor la fabrica din Băneasa. La fel cu Gelu, la fel cu Mioara, și acesta a declarat că nu are unde să se ducă. Desigur, cel ce a construit vila era un îmbuibat cum spunea cineva pe aici. La fel de sigur este și faptul că cei doi chiriași sunt de bună credință – n-aveau cum ști că fostul proprietar, aflat la comun cu ei, va solicita retrocedarea.

Eu stau și cuget –  cum Dumnezeu, ultimul Dorel român care nu prea le are cu metafizica dar, precis stă la fel cu clitorisul, și-a putut cumpăra o casă, fie ea și o cutie de chibrituri, iar acești potentați, nu. Ar fi avut unde să se ducă.

61VaieIakzL._AC_SX425

Foto: amazon.com

27 de comentarii la „Clitorisul

 1. Voican Voiculescu? Că alt Gelu, în afară de chestia cu Glad și Menumorut nu știu 🙂
  Bine, am un fost coleg de clasă Gelu, dar, dacă ar fi să-l dea afară din apartament, l-ar executa silit, nu ar fi cu „n-are unde să se ducă”…

  Apreciază

 2. Bună dimineața, Florine! 🙂
  Mă surprinzi mereu cu tematicile tale! 🙂 ))
  Cum nu prea mai ai subiecte ”roșii”, te macină tot felul de întrebări retorice… 😉
  Citeam zilele acestea dintr-o carte, inițial crezând că are alt stil, dar merită citită…
  ”Dumnezeu este iubire ( Ceea ce ar trebui înțeles de oricine, zic eu ). El nu cunoaște ura, furia, agresivitatea, mânia, teama și așa mai departe. ” Acolo sus” există ceea ce numim noi pozitiv, de aceea a creat lumea fizică, planul de jos, unde există pozitiv și negativ, un loc în care noi vom putea experimenta ceea ce suntem cu adevărat. Această posibilitate se poate materializa doar dacă aflăm opusul a ceea ce nu suntem. Exact ca în fraza: ”Un orb din naștere nu știe ce este întunericul, fiindcă nu a perceput lumina”… ” Marea majoritate dintre noi oamenii am devenit precum computerul care stochează informații, care nu cunoaște nimic mai mut decât ceea ce vede și citește, restul devenind neesențial, din păcate! Această stare ne poate duce mereu la negativism. Și când te gândești cât pozitivism e în jurul nostru care ne poate modifica percepția vieții în pozitiv?! … 😉
  Să ai o zi frumoasă! 🙂

  Apreciază

 3. Wow ce titlu si ce poza…… M-as mira sa își plătească datoriile cum facem de altfel noi toti. Oricum dansul face parte din categoria Special si atunci pe semne ele se vor șterge. Noi oamenii de rand daca nu platim ajungem boschetari. Nimeni nu ne iarta.Pentru doar cativa lei ne inchid conturile. Nu platim impozit la casa ramanem pe drumuri. Nu platim chiria in urmatoarea zi ne trezim cu lucrurile in strada. Dar ce sa zic in viata asta fiecare cu norocul lui. Unii nobili privilegiati alti slugi la stapani. Ati scris foarte frumos.

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s