Pomana

De aproape patru ani trăim dintr-o pomană într-alta. S-au mărit salariile bugetare, s-a mărit numărul și așa mare al bugetarilor. S-au creat noi categorii de speciali. S-au cadorisit primarii (talpa puterii, nu a țării). Și tot așa din special în special sau de la special la special.

S-a abrogat OUG 14 dar, s-a contestat la CCR și s-a revenit la speciali. Pentru ce toate astea? Păi, tocmai s-a demonstrat că bătrânețea scurtă duce la pierderea unei baze electorale, ne trebuie alta.

Și o tragem tot așa, ba alocații, ba vă ia pensiile, ba vă dă afară, ba vă limitează salariile oricum nesimțite. Spre nemulțumirea mea, n-au făcut-o sau, n-au avut cum.

Ultima găselniță este transformarea jurnaliștilor în speciali. Spaima este atât de mare încât n-au existat voturi contra, doar abțineri. Mie mi s-a părut lașitate. Contrar legilor, nimeni nu-și pune problema sursei de finanțare a acestor pomeni. Și, iar ajungem la Cei ce muncesc, cei care trebuie să suporte pomenile.

Eu cred că electorul român nu mai este cel din ’90, a evoluat, e mai înțelept, pune mai puțin botul.

Concluzionând, eu nu mai cred în existența pomenii electorale. Acum este doar o simplă pomană, pomana psd pe care și-o face singur, pe banii noștri. Văd că este o agonie lungă, se desparte greu de bine dar, doar noi îi putem cânta prohodul. Aștept nerăbdător momentul.

pom

Foto: paradiscorso.ro.

40 de comentarii la „Pomana

 1. Bună dimineața, Florine!💃
  Din câte am tot citit, voi cei galben-portocaliu vă îngrijorează legăturile strânse cu UE, dacă le doriți salariile și pensiile, nu le vreți ca în UE? Doar prețurile, ce să mai spun de alte legi internaționale?🤔
  Să ai ziua frumoasă!😉

  Apreciază

   • Referitor la legislație îți pot oferi o situație reală, întâmpinată… De pe timpul lui Băsescu în care totul s-a schimbat, exact cum vor peneliștii acum, au schimbat tot fără a ține seamă că eram o țară a Europei, cum li s-a trezit incompetența, în acea vogă de a schimba totul a schimbat și legislația încadrării în gradele de handicap. Cei cu sindrom down, nu mai erau încadrați în handicap unu- mai nou grav, cum era normal, ci îi încadra în funcție de IQ, ceea ce nu e corect, se procedează și azi. Când muncești cu un astfel de copil și ajungi să-l duci la standarde înalte, nu e o mândrie în țara noastră, ci un baraj prin care aceste persoane nu-și pot primi drepturile prin legile internaționale, în care toți indiferent de evoluția lor în ceea ce privește IQ-ul primesc un grad de handicap grav. Mai ales că peste tot în lume sunt pregătiți în instituții speciale ale statului, nu ca la noi prin ONG-uri doar. Cum e? La noi e posibil orice? Dar vrem relații strânse cu Europa doar să le fim slugi, drepturile lor nu ne sunt folositoare? Sigur, eu mi-am rezolvat problema băiatului, chiar dacă am luat palme pe unde am fost să-i caut drepturile. Dar restul care nu au posibilitatea să cunoască drepturile și mai ales să știe că educația ( a făcut și liceul 7 ani, că tot legislația a fost vina, îi dorea înțelepți pe cei cu probleme, nu pe cei apți de a învăța ) este pentru toți, la fel și drepturile!! Mai mergeam și anual la reevaluare, parcă-i scotea cineva cromozonul în plus… 😛 Așa că, las-o mai moale cu adevărurile voastre, ceea ce se întâmplă jos este problema pe care ar trebui rezolvată de toți politicieni, nu falsele preocupări care nu îi ajută pe cei mulți!

    Apreciază

    • Sincer, îmi pare rău că ai trecut printr-o asemenea încercare cu băiatul bolnav. Sper că acum e bine deși, din câte știu, trebuie să țină regim toată viața.
     Cel menționat de tine este doar un aspect al proastei legislații privind politica privind copiii în general și natalitatea românilor. La vremea lui Băsescu a fost criza. După Boc, ceilalți, ai tăi, au schimbat legislația?

     Apreciază

    • Băiatul meu nu este bolnav, are doar o malformație genetică. A evoluat bine fără a avea probleme cu sănătatea 🙂 pentru mine este un medicament natural și mă menține activă și cu un suflet răsfățat de copil neastâmpărat, care râde și glumește tot timpul cu el, înțelegându- ne ca doi oameni normali. Are multe aptitudini pe care multi nu le au. Oricum mulțumesc!😉 Eu ce spuneam? Politicienii noștri toți sunt la fel, din acest motiv nu am afinități politice! Că mă mai contrez cu tine, e un amuzament, nimic altceva! Seară liniștită! Mulțumesc pentru răspunsuri!🙌🤺

     Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s