Șmenuri

V-am mai mărturisit pizma mea față de niște ăia plini de pretenții. Din păcate, asemenea categorii sunt multe în România. Cei pe care-i vedem toată ziua, ba pe stradă, ba la Tv, în toată impostura lor rămân polițiștii. Ieri au ieșit din nou în față, manifestând neautorizat pentru că mai vor lovele.

Am făcut din nou o recapitulare: salariu (mare) + sporuri de tot felul (bănuiesc că au și pentru calculator că doar le stresează neuronul) + indemnizații (haine, hrană, transport, cazare, poate și altele) + tichete. Se adaugă speciala la 48 de ani. Păi, cum să nu se înghesuie tot felul de oportuniști, cum să nu se folosească pile, cum să nu se dea șpagă pentru angajare? Și, cum toate astea nu sunt de ajuns, probabil că baza o constituie șmenurile.

Ca să nu mă acuzați de persecuție, afirm că nu poate fi posibil traficul de carne vie, traficul de lemne, traficul de tot felul, petrecut mai ales în comunități mici – Caracal, Moldova, Maramu, etc., fără complicitatea cadrelor, a organelor. Am inclus aici și împușcarea unor pădurari fără existența unor vinovați.

Desigur, este inadmisibilă lipsa obedienței politice. Asta este calea succesului lor.

Cred că dacă, în loc de măriri, li s-ar da salarii mai mici din care să trebuiască să-și plătească, precum toți ceilalți muritori, masă, casă, transport, fără sporuri aiurea, fără avantaje, situația s-ar îmbunătăți brusc. Ar pleca o grămadă care oricum nu făceau ceva.

Cred că rețeta ar fi benefică pentru eficientizarea întregii administrații românești – locală sau centrală, benefică pentru buget, pentru economie și investiții, în final binefăcătoare pentru buzunarele noastre.

politisti-112

Pun a treia oară poza pe care am luat-o de pe realitateamedia.ro, dar care apare și prin multe alte locuri, fiindcă-mi place, exprimă tot. Se pare că nu numai mie mi-a plăcut.

10 comentarii la „Șmenuri

 1. Cred ca daca li s-ar micsora salariul s-ar mari numarul soferilor (de exemplu) opriti pe nedrept si amenintati cu luarea carnetului pentru o spaga „cinstita”. Sunt atat de multe lucruri in neregula in tara asta…

  Apreciat de 1 persoană

 2. Bună seara, Florine! 🙂
  Ce satisfacție ai să te contrazici la orice tematică?! … 😛

  Jo, nu te chinui să-l convingi de ceva, el o ține pe a lui, orice ar fi! 🙂
  Mă gândesc că-i un joc care-l ajută să fie sprinten în gândire…
  Cine-l ia în serios are ansa să se supere,
  cine-i joacă-n strună se amuză cu el împreună! 😉

  Acum am să-ți ofer Florine un ceai, cafeaua te ține treaz toată noaptea și-ar fi păcat,
  cine știe ce idee îți mai vine și ne trezim mâine dimineață surprinși și cu ochii-n ceață! 😉

  Noapte bună, Florine! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s