Față de corona-virus are doar două aspecte. În condițiile inexistenței unui tratament specific și al unui vaccin, oamenii nu pot reacționa decât cu medicații adaptate manifestărilor pacientului și cu rezistența naturală. În principiu, cei trecuți prin COVID, devin imuni natural. Câteva țări au decis să nu ia măsuri antiepidemice mizând pe imunizarea naturală, cât mai rapidă a populației. Această atitudine a dus la suprasolicitarea sistemelor medicale respective, cu victimele de rigoare. În consecință, au cam renunțat la această idee cât au putut de repede.
Alte state au adoptat o politică antiepidemică. Variantele acesteia fiind legate doar de ritmul în care s-au aplicat măsurile de izolare, carantinare a populației potrivit dimensiunii propriului sistem medical.
Dar ce se întâmplă prin Românica? La noi s-a adoptat o politică de carantinare destul de devreme. psd și aliații o critică prin vocile liderilor ca fiind insuficient de fermă și tardivă. Aceiași lideri deplâng, în același timp, limitarea implicită a drepturilor. Pe de altă parte, siturile și posturile Ty afiliate, după ce au fost extrem de alarmiste inițial, în prezent îndeamnă subtil la nerespectarea măsurilor de izolare. Mi-e greu să descifrez scopul, fiindcă electorii lor sunt cei mai sensibili. Mai puțin subtilă este chemarea la nesupunere lansată de vechiul pesedeu Teodosie Snagoveanul.
Normal, abundă fake-urile și teoriile conspiraționiste. De la simpla știre că o bătrână ar fi fost amendată cu 2.000 lei prinsă pe stradă la 13:10 (A3), la chestii complicate cu extratereștrii. Nume pompoase de pretinși autori, titluri academice vânturate fără a fi verificate de cineva. Tratamente și vaccinuri chipurile refuzate omenirii sunt cele mai vehiculate. Multe fake-uri atacă de fapt UE sau SUA. E ușor să vă gândiți de unde provin. Pe majoritatea le găsiți pe Sputnik sau pe siturile care distribuie mesajele Sputnik.
Personal deși n-am mare încredere, îmi doresc să fie adevărat faptul că în China criza a început a fi stăpânită. La fel, sper să fie adevărate rapoartele Rusiei. Numai că, având experiența vieții în comunism, știu că la ei predomină secretomania pentru că propagandistic, orice știre de acolo trebuie să fie pozitivă, iar o pandemie nu e. Între timp au ieșit deja la iveală informații privind falsificarea datelor furnizate OMS de către China la începutul epidemiei. În ce privește Rusia, o situație mai bună indică și o existență normal carantinată. Am mai declarat deja că prefer COVID-ul unei asemenea vieți.
Ce se mai întâmplă pe la noi? Păi, tot felul de iresponsabilități ale psd & co. care se joacă cu lovelele de parcă le-ar avea sau le-ar da de la ei, nu de la noi toți. Ciolacu spune că dezechilibrul nostru bugetar e mic comparativ cu al Franței, omițând că Franța are al doilea PIB din UE, aproape de 12 ori cât al României, mai mare ca al Rusiei. Cătă minte credeți că ar putea avea pentru a face comparația? Egoist cum sunt, pentru binele buzunarului meu și al buzunarelor dumneavoastră, sper ca asemenea aberații să poată fi blocate.
În rest, toate cele bune, dacă păstrăm izolarea și ne-o ajuta Dumnezeu, trecem și de timpurile corona – cine apucă.
Foto: ziare.com
Bună dimineața! Mă faci să râd… 🙂
”Ce se mai întâmplă pe la noi? Păi, tot felul de iresponsabilități ale psd… ”
Cei din pnl, nu fac nimic? Sau pe ei nu-i vezi? 🙂 ))
Sau…
”prefer COVID-ul unei asemenea vieți” nu mai amintesc care…
Tare aș vrea să te văd, dacă, Doamne ferește, ajungi virusat, ce-ai să faci??
Știi cum este: Nu-ți dori că se poate întâmpla! 😉
ApreciazăApreciază
Deocamdată, guvernarea este destul de responsabilă. Și după părerea mea, se poartă prea cu mănuși.
Sistemul este putred. Oricare dintre noi care ar ajunge între rotițele incompetente este doar un cadavru.
Ți-ai programat ferparul să-ți fie publicat dacă nu umbli două zile la WP?
ApreciazăApreciază
Crezi că mă așteptam la alt răspuns?😁
Ce să-mi programez?🤔
ApreciazăApreciază
Ultima ta pagină. Trebuie să fie unică, originală, remarcabilă.
ApreciazăApreciază
Originali suntem toți!😁
ApreciazăApreciază
Nu este adevărat. Nici măcar pe WP.
ApreciazăApreciază
Vine te poate concura? Ai un stil de a posta unic! 😁😀
ApreciazăApreciază
Mulțumesc Aurelia. Chiar apreciez. Este rodul unei minți întortocheate și al unei vieți pe lista aia.
ApreciazăApreciază
Scuze * cine 🙂
ApreciazăApreciază
Temperamentul nu se poate copia! 😁
ApreciazăApreciat de 1 persoană
M-a necajit un pic faptul ca Orban nu a insistat pe acoperirea gurii si a nasului in public. Spunea ca nu poate ordona ca oamenii sa poarte masti pentru ca nu se gasesc. OK! OK! M-as fi bucurat, insa, sa insiste ca toata lumea sa poarte „ceva” – o esarfa, o masca improvizata dintr-un material textil. Fireste, numai mastile FFP3 te apara cu adevarat, dar orice textila e mai buna decat nimic. Ce a facut bine Orban a fost sa atraga atentia asupra folosirii telefonului mobil. Sper sa-l fi auzit si cucoana care vorbea nonsalanta la telefon in autobuz si radea de mama focului la vorbele interlocutorului.
ApreciazăApreciază
Au vorbit prea omenește. La mulți nu merge.
ApreciazăApreciază
De căsătorit, nu mă mai, de născut nu mai nasc, dacă mi se întâmplă ceva, nu e nevoie de ferpar.😁 Pune-ți tu! 😏
ApreciazăApreciază
După ce te-ai născut, nu mai poți decât să mori.
Aurelia, nu vrei tu ceva memorabil?
ApreciazăApreciază
Nu, nu vreau! Nu sunt atât de importantă să-mi ridic statuie! 😒
ApreciazăApreciază
Vrei să fi fost ca și când n-ai fi existat? Fără regrete pentru nimeni, fără satisfacții pentru nimeni, fără amintiri? Ai vrea să se volatilizeze toate hârtiile care-ți menționează numele?
ApreciazăApreciază
Da! Cine sunt eu? Un simplu pseudonim cu aripi de albatros! 🙄
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Am povestit undeva, pe câteva pagini, cum unii, cu adevărat niște nimeni, s-au decis să intre în istorie, drept care și-au scris-o singuri. Recunosc că m-au invitat, dar nu puteam fi alături, așa că am refuzat.
ApreciazăApreciază
De ce? Puteai fi istorie 😁
ApreciazăApreciază
În ’89, eu aveam valută la BRCE (ulterior BANCOREX, delapidată de secu) provenită din articole publicate în State – nascutpelistaneagra.wordpress.com/creativul-patat/. Nu m-a interesat o făcătorie, nu m-ar fi interesat în nici o împrejurare.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
A, tu ești din cei care făceau stocuri de valută? Te miri de ce erai suspicios de-o listă neagră? Ai multe pete pe tine, nu te mai mira că te crezi pe lista neagră! 😉 Eu aveam bani ca tot omul muncitor, chiar și ceva rezerve, așa că n-am pierdut sau câștigat ceva! Nici nu mi-am permis să ofer banii altora să se folosească de ei. Dar am trăit decent și mi-am permis orice, în limita bunului simț!
ApreciazăApreciază
Și eu am trăit la fel ca tine. Suspicios este o caracteristică a mea, nu a Listei Negre. Pătat, m-am născut. Pentru cei ca tine, faptul că aveam valută era o vină. Numai că o câștigasem publicând. Erau foarte putini care puteau asta. În sensul nu că n-ar fi putut scrie. Ci că putini erau publicați. Nu se publicau decât lucruri absolut originale. Acolo veneau materiale din toată lumea, inclusiv de la salariați ai marilor companii americane. Doar câteva erau publicate.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Nu te învinuiește nimeni! Ai făcut ce ai putut! În ceea ce privește lista asta neagră, de care amintești mereu, e în mintea ta, ai dezvoltat-o singur! Nimeni nu-i vinovat pentru obsesiile tale! Dacă ai renunța la această obsesie ți-ai schimba și perceperea mai sănătoasă a vieții, mai ales că e timpul să-i trăiești viața în liniște și pace!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Tot astazi auzeam pe cineva de la PSD care dadea exemplul Italiei, care are o datorie externa de 110% dar pompeaza masiv in sanatate, in timp ce Romania NU face mare lucru, avand o datorie de ”doar” 36%. Omitand desigur sa spuna ca dupa Germania, Marea Britanie si Franta, (nu mai tin minte exact ordinea) Italia e a 4-a putere economica a EUROPEI si ISI PERMITE, fiind o economie (sa ii spunem asa) ”demonstrata”, stabila si foarte usor de prezis. Am vazut atatea mizerii in media in ultima vreme, incat nu-mi vine sa cred ca unele ”oficine” de media sunt lasate pe piata. Insa asta e democratia si libertatea de care unii profita in anumit fel si tine de noi sa facem ”surf” printre mizerii. Insa sunt destui care pica prada unor tampenii absolut mizerabile si duc informatii eronate mai departe…
Departe de a fi un fan al Chinei si al sistemului lor, pot chiar intelege DE CE au incercat la inceput sa acopere si cred ce spun cei de la OMS despre datele Chinei de la inceput. Cumva, e in ADN-ul sistemului sa aiba o asemenea reactie. Cred insa da DACA evolutia ar fi fost negativa, multiplicarea exponentiala ”ar fi dat pe afara”, ORICAT ar fi incercat ei sa acopere. Cred ca evolutia la ei e una pozitiva. CAT de pozitiva, aici poate ramane de discutat (daca e in ritmul si in numarul spus de ei) insa e clar ca izolarea a avut un efect. Cum spuneati, DUPLICITATEA mesajului din media, adesea la aceleasi ”televiziuni”, ne spune un singur lucru : cat de SERIOS e tratat subiectul de MEDIA din Romania, insa in fuga de ”scandal” si ”caterinca” si ”dat foc la lume”, poate poate mai iese ceva rating, ceva publicitate…
ApreciazăApreciat de 1 persoană
E clar că nu am alte opinii. Din punct de vedere propagandistic, mai periculoasă este acțiunea Rusiei. Este deosebit de activă acum.
În altă ordine de idei, ați rezolvat chestiunea serviciului?
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Da, s-a rezolvat. Se pare ca vom sta pe cei 80% in limita a 2500£ stabilite de guvern. Intrebarea e acum…. pentru cat timp. Presupun ca orice stat isi are limitele sale in ale ”sponsorizarii” acestui somaj generalizat. Vom vedea…
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mă bucur pentru dumneavoastră.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Pingback: Sa traim azi, si poate, maine… – Extreme Gaming&Hardware