După noul corona

Atunci când va fi cu adevărat după, sunt sigur că lumea nu va mai fi la fel. Oricât de mult nu și-ar dori, oamenii vor trebui să-și schimbe modul de viață. Este posibil ca mari aglomerări precum Wuhan să nu mai existe, poate nu deodată, dar cumva vor dispărea. Vor fi multe schimbări, fiindcă lumea va aștepta următorul virus sau următoarea bacterie și va fi mai pregătită.

Dar să vedem ce ne așteaptă pe noi, în viitorul foarte apropiat. După părerea mea, anunțul lui Iohannis privind relaxarea de pe 15 mai a fost prematur făcut și ar fi trebuit condiționat de evoluția pandemiei. Cred că anunțul a fost făcut în urma presiunilor psiho-politice și a unor analize economice. Pentru ambele, di_vină este psd.

Siturile și posturile psd au propagat puternic ideea nesupunerii civice folosind metode diverse – teoria conspirației, tot felul de fake-uri, minimizarea pericolului (după ce inițial l-au exagerat pentru a provoca panică). Apoi fake-uri de tipul nu ne ajută UE, UE se destramă, ce bine e în Rusia. Picăturile acestea au tocat nervii populației, și au pus presiune pe guvernanți.

Ultima găselniță este limitarea libertăților, pesedeii care au călcat asta în picioare 30 de ani s-au trezit deodată mari apărători ai drepturilor omului. Ba chiar cu nuanțe alarmiste de tip poate intra poliția peste voi, va fi dictatura ăstora. Mărturisesc că sunt extrem de sensibil la constrângeri, nu mai trebuie să vă argumentez. Și deși mie mi-a fost limitată libertatea de mișcare la două ore zilnic, nu m-am simțit constrâns fiindcă aș fi procedat oricum așa. Legalizarea acestor măsuri i-a obligat pe unii nedispuși a trata lucrurile cu seriozitate sau necopți la minte să respecte într-o oarecare măsură ceea ce este de bun simț. Sincer, nu mă interesează de loc binele lor, dar îmi pot influența binele meu și pe al altora ca mine. Oricum, comportamentul multora din starea de urgență nu m-a satisfăcut, dar ăsta este gradul nostru de civilizație.

Sper ca guvernul să slăbească foarte lent șurubul și să impună măsuri de protecție compensatorii. De exemplu, să mărească numărul de mijloace de transport în comun, în loc să-l diminueze cum făcu M-me Firea. Dar, cel mai mult, sper ca românii să aibă ințelepciunea de a-și impune singuri restricții, spre binele lor. Și-au demonstrat anul trecut maturitatea în cinci runde de alegeri.

Latura economică este destul de clară – oamenii trebuie să muncească pentru a face economia să meargă, în beneficiul lor și al celorlalți. Și aici, statul trebuie să stabilească niște măsuri de protecție a angajaților. De ce sunt pesedeii de vină? Din cauza stării bugetului după ce au dat de-a dura cu lovelele ani la rând. Nu vă mai dau exemple.

Dar să ne închipuim doar pentru o clipă că fufele lui dracnea ar fi fost la butoane. Îmi amintesc figura încrâncenată a Carmencitei după 10 august când tocmai plătise înfrumusețarea jandarmeriței, desigur nu din buzunar. După abuzurile asupra justiției și de tot felul, mă îngrozesc ce ar fi fost în stare acele lepre pe timpul unei stări de urgență. Sunt sigur că n-ar fi avut nici o limită, nici o reținere. Noroc că s-a manifestat bunul simț al românilor.

Fake-urile cu UE și Rusia se sting încet, iar nemernicii cărora le place atât de mult Rusia, să plece acolo – se zice că au un corona selectiv după dosar și leprele vor fi ocrotite.

De aceea, în_închiere, nu pot să vă urez decât ințelepciune – vă va feri de rele.

Mai găsiți un o poziție asemănătoare pe blogul Extreme Gaming&Hardware.

echilibru

Foto: lucrareaiubirii.ro

61 de comentarii la „După noul corona

 1. Eu nu inteleg de ce au facut un asemenea anunt cand e clar ca mai bine NU are cum sa fie pana atunci si nici dupa… o perioada. Nici nu ma mai gandesc la ce vor spune partenerii lor de hotii din psd… Ei trebuiau, DACA erau oameni seriosi, sa fie fermi pe pozitie si sa nu pice prada populismului politic. Isi vor manca propriile cuvinte si promisiuni curand….

  Apreciat de 1 persoană

 2. Mai, mai… După părerea ta, doar ”anunțul lui Iohannis” privind relaxarea de pe 15 mai, a fost singura gafă a celor care ne conduc? Și de vină-i tot PSD-ul? Să fim serioși! Numai poate el de ce spun pesediști! 🙂 A făcut-o să fie în tandem cu Angelica care-i controlează discursurile, sau mai bine spus, e precum papagalul care repetă ce spun cei din UE, doar, doar îi pică și lui ceva, dar nu-i pică nimic!! 🙂 Eventual un pietroi în căpșorul lui încet… Ce să mai spun de premier și guvern?! Acolo e ca la dansul în pași încurcați de se calcă unul pe altul pe bombeuri! 😛 Dacă le pune cineva o întrebare la care nu știu să răspundă, dau din aripi precum cocoșii dimineața când încep a cânta sau precum găinușa după… 😉

  Apreciază

 3. Cu tot respectul, nu cred ca aglomerarile urbane dispar in viitor, indiferent cat de ucigatoare ar fi pandemiile. In istorie vedem ca ciuma, holera, gripa spaniola au determinat doar reactii temporare (si atunci au fost mortalitate, contagiune si carantina mai severe decat acum), urmate de modificarea unor reguli de igiena dar concentrarea urbana a continuat. Omenirea nu a fost decimata ci a prosperat. Nu frica de moarte ci foamea ( lipsa resurselor, agonia lenta) determina „raspandirea”.
  Am observat ceva reactii in jur, cu ocazia COVID, colegii cu teama declarata de moarte (care pur si simplu nu concep ideea ca vor muri odata) s-au cerut imediat acasa. Dupa ce au stat acasa 5 saptamani, somajul tehnic le-a dat cu virgula la venituri si s-au cerut inapoi la munca, foamea a invins teama de moarte. Dupa ce au vazut ca noi cei care am ramas la munca nu am patit nimic, s-au mai relaxat si ei.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s