Scuipat

După ce au făcut față cu brio rahatului, chiar dacă îl mai practică, traco-geto-dacii altoiți de romani sunt în pragul unei noi încercări – scuipatul. Și nu e vorba de concursurile de maidan, deși tot distanța este parametrul principal.

Conotațiile din limba română sunt doar negative, chiar peiorative – „nu merită nici un scuipat” sau „merită un scuipat”, a scuipat în sus, a scuipat contra vântului, a scuipat printre dinți. Trebuie menționat că nu există asocierea cu norocul la călcatul în scuipat. Mai sunt nuanțele cu flegmă, mai greu suportate pe o pagină scrisă. Căutând o poză, am dat doar de fotbaliști, nu știu de ce.

În sfârșit, mai nou, scuipatul este purtătorul principal al corona-virusului. Ba chiar s-au stabilit consoanele asociate cu cel mai mult scuipat. Am citit pe undeva propuneri de modificare a pronunției prin utilizarea numai a consoanelor mai puțin scuipăcioase.

Când ești prins la înghesuială trebuie să scapi de scuipați. Când mă simt presat în ceafă, nu ezit a mă exprima foarte direct, dar răul a fost făcut. Întoarcerea scuipatului este doar un fel de „ba, p-a mă-ti”.

Când mi se întoarce familia de prin sat, fac ancheta epidemiologică chestionându-i cu care s-au scuipat.

Fie că acceptați sau nu, scuipatul a devenit o parte importantă din viața noastră, pentru unii, decisivă. Mai trebuie recunoscut că e mult mai periculos decât rahatul. Dintre două rele, …

Foto: bestetic.ro

12 comentarii la „Scuipat

 1. Exact asta ii spuneam sefei mele zilele trecute cand se plangea de rahatii de caine de pe strada. Fireste, in calitate de om civilizat care a strans dupa catel din prima zi si pana in ultima, nu aprob sub nici o forma stapanii de caini care se fac ca nu vad cand animalul isi face nevoile. Dar in calitate de iubitoare de animale, i-am atras atentia sefei ca, mai nou, flegmele sunt mai periculoase. Rahatul cainelui e ECO :), de la flegma poti si sa mori.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Bună ziua, neînduplecatule! Ce titluri ai la postări în ultimul timp?! 🙂 ))
  Se vede că PSD-ul e într-un repaus liniștitor când peneliștii alunecă pe scări! 😉
  Problema preferinței tale, o știam, dar niciodată n-am înțeles-o, din păcate! Fiecare-și are locul lui, plus că alegerea celor din jurul nostru depinde doar de noi. În ceea ce privește scuipatul, depinde cum l-ai dobândit în timp. Dacă ai un astfel de obicei, să nu te miri dacă în relațiile interumane te mai scuipă, din când, în când, și altcineva, e un fel de bumerang. 😉

  Seară liniștită! 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s