5G

Fiindcă am atins subiectul legat de tâmpiții care cred că SARS-COV2 se răspândește prin rețelele 5G, o comentatoare a subliniat importanța pe care au avut-o comunicațiile în această perioadă pentru oamenii obișnuiți.

Vreau să clarific – niciodată undele electromagnetice, de orice frecvență, nu vor transporta particule materiale, nici măcar virotice. Toate undele electromagnetice au un grad de nocivitate, indiferent de lungimea lor de undă, inclusiv lumina. Chiar și radiațiile de foarte joasă frecvență generate de liniile de înaltă tensiune sunt nocive. Totuși, viața nu poate exista fără ele, fără energia luminii. În zona utilizată de comunicații, în general, nocivitatea scade cu creșterea frecvenței. Dar este determinată și de alți factori, în primul rând de intensitatea radiației. Privind prezența antenelor de tot felul peste tot, menționez că intensitatea radiației scade cu pătratul distanței față de sursă. Am făcut precizările apropo de numeroasele fake-uri de pe net și nu mă refer doar la postaci cunoscuți pe WP sau FB, ci la persoane serioase care scriu sau distribuie asemenea enormități.

Dar să revenim la comunicații. A devenit firesc, banal, să te afli oriunde și să poți vorbi cu oricine, să te poți conecta la net, să stabilești o legătură video cu apropiații. Cu excepția unor zone îndepărtate precum Noua Zeelandă, America de Sud, costurile sunt neglijabile. Nu-i așa că este minunat? Cu înaltă mândrie geto-dacă, trebuie să spun că este unul din puținele clasamente, poate singurul, la care stăm bine în UE și nu de ieri de azi. Mi-aduc aminte că, prin 2005, în Olanda, îmi cerea hotelul 10 EUR pe zi pentru o conexiune slabă cu trafic limitat, în timp ce plăteam în țară 5 EUR pe lună broadband, nelimitat. Ah, cum i-am prins pe capitaliștii ăștia!

Dar n-a fost totdeauna așa. Am apucat și vremurile cu 4 cifre în provincie, 5 în București. Telefonul fix îl obțineai cu cerere și aprobare care putea trena mai mulți ani – de aici, ciubucuri, trafic de influență. La o urgență, trebuia să deranjezi un vecin care avea telefon. Un apel interurban te putea sărăci, de exemplu, Constanța-Mamaia. De apel internațional nu putea fi vorba. Spre ’86, începusem să primesc niște apeluri de dincolo (doar eram subversiv). De fiecare dată, telefonul se defecta pentru următoarele două-trei săptămâni, ca să mă învăț minte. Dar asta s-a întâmplat și în 1991. Romtelecom se numea compania națională. Prin ’90, a apărut dial-up-ul – 14 kbit/sec erau o fericire. Ulterior, mai toate aceste numere au căpătat un tarif foarte mic. RTc a făcut asta cu o întârziere de un an. Apoi, au apărut niște cartele ieftine, cred că pentru internaționale. RTc le-a făcut reclamă începând din mai, dar le-a oferit real la vânzare după Crăciun. În ’90-’92, dacă foloseai un fax public RTc, trebuia să le duci 3 exemplare – unul pentru tine, unul pentru RTc, unul pentru … GDPR ??? Nemernicul de Ilici îmi cenzura fax-urile, cel mai probabil îmi asculta telefonul.

V-am povestit astea pentru geto-dacii indignați de pierderea controlului statului național asupra comunicațiilor, de existența altor companii pe piața de comunicații. Am exemplificat cum statul lucra pentru ei. Poate chiar așa era, în funcție de cine erau EI. Pentru mine, nu lucra.

Oare, cum ar fi fost dacă ceașcă mai rezista cinci-șase ani? Internet? Internaționale? Mobile? Ar fi fost doar vise. Roaming nu ar fi fost o problemă, nu puteai călători de loc. Ne-ar fi ținut pe loc în epoca de aur, a foamei. Cine știe dacă am mai fi ajuns în cea a comunicațiilor.

Foto: rsrwireless.com

40 de comentarii la „5G

  1. Referitoe la ultimul pasaj al dvs., agentii de influenta ai rusilor recunosc ca s-a facut o greseala, din pct. lor de vedere, ca s-a permis inlaturarea lui Ceausescu, pentru ca era antioccidental si antidemocratic, chiar daca nu simpatiza URSS.
    Acum il prezinta ca pe un „mare patriot”.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Bună dimineața, neînduplecatule! 🙂

    Cei care cred că totul se… prin rețelele 5G, sunt cei care îi pot manipula fake nwes-urile și sunt atât de multe, încât, pe un subiect, dacă-l cauți, găsești mii de rezultate pe onorabilul Google, care te umple după, cu tot felul de anunțuri. 😉 Eu vreau să ajung pe Marte, mai bine printre vulcani decât să mă iau după toate anomaliile postate pe net i scap și de politica românească! 😛

    Apreciază

  3. Au, au… iar mi-a scăpat o greșeală de tastare… 🙂 ))
    *pe net i scap și de politica românească*, i-ul trebuia să fie înlocuit cu-o virgulă – nici nu-mi pot da seama cum am sărit așa de sus, virgula fiind în partea de jos a tastaturii și i-ul în cea de sus, hm… cine-o fi de vină, pesedeul sau 5G-ul? 🙂

    Apreciază

  4. Ca de obicei, nu există foc fără fum. Chestia asta cu antenele și 5G conține și o parte de adevăr. Se cunoaște efectul radiațiilor electromagnetice asupra structurilor vii: la frecvențe relativ joase (1-100GHz) duc la ruperea citoplasmei urmare efectului de rezonanță a moleculelor ce o compun), la frecvențe cuprinse în spectrul ultraviolet (1000-100000GHz) conduc la cancere, iar la frecvențe extreme, în zona radiațiilor alfa, beta și gama, structurile moleculare sunt realmente spulberate datorită modificării comportamentului atomilor (care trec de la un nivel energetic la altul, mai înalt) legăturile chimice devenind instabile (atomii se organizează în alte structuri moleculare). Efectul este cu atât mai pregnant cu cât nivelul radiațiilor este mai înalt și cu cât structura vie are dimensiuni mai mici (de aceea se face dezinfectare cu radiații electromagnetice).
    În cazul oamenilor, studiile și astea destul de controversate, au stabilit următoarele efecte:
    „• 10.000 mSv ( Sv pe durata scurta asupra intregului corp ar cauza stari de voma si scaderea brusca a celulelor albe din sange si moartea in cateva saptamani; intre 2 si 10 Sv pe durata scurta ar cauza boli de iradiere, cu posibilitatea crescuta ca doza sa fie fatala;
    • 1.000 mSv (1 Sv) pe o durata scurta este chiar deasupra limitei de a cauza boli de iradiere imediate la o persoana cu un fizic mediu, dar cu siguranta nu ar provoca moartea; daca o doza mai mare de 1.000 mSv actioneaza o perioada mai lunga de timp, nu exista posibilitatea unor probleme medicale imediate, dar creeaza cu certitudine posibilitatea aparitiei cancerului in anii care vor urma;
    • peste 100 mSv probabilitatea aparitiei cancerului (in contrast cu severitatea bolilor de iradiere) creste direct proportional cu doza;
    • 50 mSv este limita minima la care exista dovezi ca produce cancer la adulti, este de asemenea cea mai mare doza permisa prin lege intr-un an de expunere la locul de munca;
    • 20 mSv/an timp de 5 ani reprezinta limita angajatilor la radiologie, industria nucleara, extractia uraniului;
    • 10 mSv/an reprezinta doza maxima la care este supus un miner din minele de uraniu din Australia;
    • 3 mSv/an este doza tipica (mai mare decat cea de fundal) naturala la care este expusa populatia in America de Nord, inclusiv o medie de 2 mSv/an datorita radonului din aer;
    • 2 mSv/an reprezinta radiatia de fundal din surse naturale. Aceasta este aproape de doza minima la care este expus orice om, oriunde pe planeta;
    – unde SV (sievert) care este egala cu doza absorbita (doza absorbita se masoara in gray (Gy) si reprezinta energia cedata de radiatie unitatii de masa a substantei prin care trece (de exemplu, tesutul). Un gray corespunde unui joule pe kilogram.) inmultita cu un factor care tine seama de modul in care o anumita radiatie isi distribuie energia in tesut.
    1 Plamanii 0,12
    2 Sanii 0,15
    3 Testiculele si ovarele 0,25
    4 Maduva osoasa 0,23
    5 Suprafata oaselor 0,03
    6 Ficatul 0,06
    7 Tiroida 0,03
    8 Restul organismului 0,24” – conform AGIR România.
    Aceiași asociație profesională (Asociația Generală a Inginerilor din România) a dat publicității un studiu din care rezultă că peste 80% din tehnicienii și inginerii care au lucrat în stațiile de emisie și releele de retransmitere RTV au dezvoltat o formă de cancer.
    Dar chiar și fără a avea cancer, expunerea la radiații slăbește organismul care se străduiește, permanent, să repare stricăciunile (să înlocuiască celulele distruse în special globulele albe) astfel încât îl face mult mai expus la atacul bacteriilor, care se transformă într-un adevărat focar de infecție. Și, cum aceștia (operatorii) nu stau numai la serviciu – mai merg și ei pe acasă – ei se transformă în vectori perfecți de diseminare a diverselor boli cu un spectru atât de larg încât este dificil spre imposibil de a determinate.
    De aici, probabil, și marota cu radiațiile pe care se plimbă virusurile 😉
    Trecerea de la 4G (2-5 GHz) la 5G (10-50GHz) conduce la însutirea pericolului de iradiere (căci, dacă efectul radiațiilor scade cu pătratul distanței și efectele cresc exponențial cu frecvența) cu un impact asupra organismelor vii care nu a mai fost studiat până acum. De aceea multe state ale lumii s-au declarat reticente în instalarea acestor dispozitive, până la clarificarea acestor aspecte.
    Dar pericolul cel mai mare vine de la mutațiile genetice.
    Se știe că radiația ultravioletă distruge bacteriile și virușii, de aceea este folosită în spitale, dar și în industria alimentară. În aceste cazuri efectul este cel scontat atunci când distrugerea este brutală, rapidă și totală.
    Dar, în cazul releelor de retransmitere, va exista mereu un „no mans land” o zonă în care radiația slăbește suficient de mult încât efectul biologic al radiațiilor să nu fie imediat letal.
    Un alt studiu al AGIR, împreună cu experți sanitari de la protecția muncii, a relevat că, în interiorul zonei de protecție din jurul generatoarelor de radiații, culmea, concentrația bacteriologică este mai crescută decât în exteriorul acesteia și, mai grav, că este constituită din tulpini mult mai rezistente, unele neputând fi distruse cu nici un antibiotic.
    Cum spuneam, trecând de la 4G la 5G, efectul cumulativ crește exponențial cu frecvența, și, cum studii de caz nu există, putem doar specula la efectul asupra bacteriilor și virușilor. Deja unele voci autorizate afirmă că virusul Wuhan, n-are treabă nici cu liliecii și nici cu laboratorul bacteriologic din oraș ci este o mutație a unui virus benign, urmare expunerii la radiație, căci, poate nu știți, dar regiunea Wuhan a fost prima din China în care s-a impementat rețeaua 5G.
    Om trăi (!!!) și om vedea!
    🙂

    Apreciază

    • Domnule Toma, nu incepeti și dvs. Aici nu e vorba de radiații UV, gama, . .. Nici măcar de spectrul X. Este vorba doar de banda de comunicații. Stațiile și releele nu mai sunt ca pe vremuri cu personal mult, sporuri de condiții speciale, … Acum n-au personal. Nu mai există stații de puteri foarte mari, cum erau cele de lungi și medii pe vremuri. Nu mi-ar plăcea să stau sub o celulă GSM de pe un bloc, dar adevărul este că au puteri mici.
      Efectele asupra celulelor se cunosc și toți avem cuptoare cu microunde (cu excepția mea), prin blocuri și chiar și pe la mine, este o densitate mare de WiFi, … Ăsta e mersul lucrurilor, compromisul vieții și confortului. Dar nu-mi spuneți că duce cineva viruși pe o tavă pentru a fi modificați sub o antenă și îi ia apoi acasă și suflă în ei ca în păpădie.

      Apreciat de 1 persoană

  5. Am la munca cativa isteti care tot sustin despre 5G ca face si drege. La-am explicat frumos si nevinovat ca 5G e pistol cu apa, e doar un preview, Apocalipsa va incepe de la 6G (G seamana cu cifra sase deci vine de la 666, numarul Fiarei), pe care-l lanseaza rusii peste doi ani, a scris in Sputnik si Pravda. Eram asa de convingator ca m-au cam crezut. „Sa-l trasneasca din senin pe Putin daca tot ce v-am sus nu-i adevarat !”, si-am facut o cruce mare, ruseasca.

    Apreciat de 1 persoană

  6. se mai numesc si „unde hertziene”,
    dupa Hertz a venit popov,marconi,tesla.
    acum se lucreaza cu kilo,mega,giga si tera hertzu….
    apropos:
    la ce a fost vreodata buna tembeliziunea?!
    opiumul maselor si atat!

    Apreciază

Lasă un comentariu