Se-xo-logia salvează România

Se-xo-logia salvează România. Se-xo-logia salvează România. Se-xo-logia salvează România.

Cred că am demonstrat că jan-dar-meria sigur nu o face.

După încercările de sex anal și sex oral, politicienii noștri s-au hotărât să se dedice plenar sexului. În consecință, au analizat la sânge o lege a sexului. Dar atenție! Nu e vorba de legalizarea prostituției practicată atât la colț de stradă cât și în parlament. E vorba de ceva mai juvenil. Nu, sper că n-au devenit pedofili, deși n-ar fi total exclus.

După cum s-a exprimat un parlamentar (parcă USR), dezbaterea a urmărit predarea sexologiei la clasă sau la WC. Dominați de frica de homosexuali, parlamentarii au optat pentru WC. Nici prin cap nu le-a trecut să dea acces moca elevilor la felinarul roșu, în ciuda culorii emblematice pentru majoritatea parlamentară. Aș propune să se renunțe la trandafiri, să se adopte felinarul – mult mai sugestiv, atractiv și mai aproape de adevăr.

Încă nu cunoaștem impactul recluziunii asupra natalității. Dacă a fost pozitiv, aș propune să mai punem de o stare de urgență. Și, n-ar fi chiar exclus, având în vedere vânzoleala de Rusalii, vom afla pe 20 iunie.

Dar de la ce ne-ar putea salva sexologia? V-aduceți aminte de anii ’90, în special de anul 1990? Acela de după revoluție. Unii susțin că „Singura soluție – înc-o revoluție” și s-ar putea să aibă dreptate. Dar nu asta vroiam să rememorați. Mă gândeam la inflație. Salariile creșteau, prețurile mai abitir.

Dacă nu-ți cheltuiai banii imediat, riscai să nu mai ai ce să cumperi. Nu ajunsesem la stadiul Venezuelei din anii aceștia, dar n-am fost departe. Vroiai un televizor, băteai câteva magazine, când te întorceai la cel mai avantajos, îl găseai cu 20% mai scump, în numai câteva ore.

Mult mai puțin vizibil, fenomenul s-a manifestat și între 2016-2019 ca urmare a creșterii cheltuielilor salariale bugetare de 2,5 ori. Inflația este susținută și de dezechilibrul balantei bugetare și al balantei de plăți externe. Nu stăm bine la nici unul din capitole. Importăm mai mult decât exportăm. Nici papa nu suntem în stare a produce local. Deficitul bugetar al acestei perioade – greaua moștenire, s-a cam dublat probabil cu pandemia. Adică, e groasă.

Licitația majorității parlamentare nereprezentativă pentru nimeni, continuă iresponsabil. Desigur, nu gândirea îi caracterizează. Este motivul pentru care ar fi fost bune anticipatele și pentru care vor întârzia cât mai mult alegerile. Un guvern cu majoritate parlamentară are puterea unor măsuri drastice, dar sănătoase.

Personal, nu mă interesează câți bani primesc la pensie, ci cât pot cumpăra cu ei.

Foto: infoturism.ro

27 de comentarii la „Se-xo-logia salvează România

 1. Personal, nu mă interesează câți bani primesc la pensie, ci cât pot cumpăra cu ei. Aici ati zis o vorba mare. Ar trebui sa fie puse intr-un afis lipit la metrou, in gari.. Sa fie difuzat la televizor la ore de maxima audienta…

  Apreciat de 2 persoane

  • Mulțumesc. Dar este ceva care ar trebui să-i intereseze pe toți. Degeaba se măresc salarii, dacă prin asta se devalorizează moneda fiindcă nu există nimic financiar sustenabil în spatele măririi.
   La fel cu armata de funcționari impostori meniți a genera o nouă masă electorală. Ne sărăcesc pe toți, inclusiv pe ei.

   Apreciat de 2 persoane

 2. Bună seara, neîndumlecatule! 🙂
  Titlul nu are nici-o legătură cu ceea ce se întâmplă cu adevărat în țară! Sau l-ai pus pentru a atrage cititori?? Actul normativ de care amintești la începutul postării modifică și completează Legea 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului și a fost promulgat rapid de marele și prea marele ”nerezolvat” cu dragoste pentru copiii, la cererea și îndrumarea OMS. Cum să nu se supună? 🙂 Le facem pe plac cu multe alte modificări ce nu avantajează, dar salariile, pensiile, alocațiile copiilor le vor plafonate, nu la nivelul European! De ce, oare??

  Apreciază

  • Legea cu sexologia este o porcărie. Tot ce este tabu, interzis, merge înainte. Rezultă din text că opinia mea este spre deschidere.
   La partea a doua, ești contabilă. Ar trebui să înțelegi fără explicații. Poate te gândești că nu apuci să încasezi decât două pensii mari, fiindcă nu vei mai avea ce cumpăra apoi. Gândește-te singură – banii trebuie să aibă niște valori în spatele lor, altfel sunt doar hârtii.

   Apreciat de 1 persoană

   • Dacă ești pentru, de ce o mai introduci în alte idei încurcate? 🙂 Cei care au salarii mari și pensii speciale, cum de au ce cumpăra cu banii lor iar cei cu salarii și pensii mici, mărindu-se nu au ce cumpăra? E o teorie care vrea să ascundă ceva. 😉 Contabilitatea nu are hotare, dacă nu știai! 😉 Limitele ei teoretice, științifice și practice sunt fără sfârșit, atât în ceea ce privește cuprinderea fenomenelor economice cât și al modului în care ele sunt sistematizate, prelucrate și prezentate, astfel că despre ea niciodată nu poți să pretinzi că știi totul. Nu o mai introduce în ideile tale politice! 🙂

    Apreciază

    • Aurelia, tu le amesteci. Nu cred că ți-am făcut impresia că m-aș prăpădi după speciali. Astea trebuie desființate. Dar procentul lor în acest dezechilibru nu este semnificativ. N-am cifrele în față, dar le găsești ușor.
     Situația s-ar apropia de ’90. Trebuie reduse cheltuielile salariale din buget. Nu trebuie redus bugetul ca pe vremea lui Boc. Se pot dezvolta investiții.

     Apreciat de 1 persoană

    • Eu nu le amestec! 😉
     Eu comentez în funcție de ce idei vrei să scoți în evidență!!
     Că sunt încurcate, asta e, dar nu mă condamna pe mine de încurcăturile tale! 🙂
     Dar cu un ministrul de finanțe, ca cel prezent, nu va exista o analiză financiară corectă, ci doar politică, făcând tot felul de afirmații pentru a ascunde anomaliile pe care le face și le explică pueril, căutând motivații plângăcioase fără a căuta soluții! Plus că, PNL-ul în frunte cu ”nerezolvatul” nu respectă nici propriile lor legi, chiar dacă sunt promulgate și devin obligatorii! Legile, o dată apărute în Monitorul Oficial, devin oblicatorii, nu în funcție de plăceri! Mai ales că nu au o comunicare constructivă, fac ce-i taie capul fără a da socoteală, deocamdată.

     Apreciază

    • Este cel mai calificat și școlit din câți au fost.
     Nu poate fi vorba de vreo comparație cu Chiparosul care este zero. Nu te lua după declarațiile lui. Talentul escrocului este să-ți spună ceea ce dorești să auzi.
     Trebuie să te gândești la valoarea hârtiilor. Dacă nu au nimic în spatele lor, n-au valoare, nu-și acoperă nici tiparul. Mă tem sincer de această eventualitate. Dacă alunecăm pe panta asta, durează peste 10 ani revenirea, plus îndatorarea pe mulți ani.

     Apreciat de 1 persoană

    • Da, e calificat în mitocănie! Care valoare a hârtiilor? Un ministru de finanțe se acoperă cu hârtii? Doamne, Florine, parcă ai fi un copil care apreciază ce nu știe! 🙂 )) În primul rând nimeni nu știe ce ascunde sub declarații. Ba are o creștere, când vrea să se laude, ba nu are când trebuie să rezolve o prioritate. E cam dual! Iar oamenii duali, nu pot fi serioși, nu poți avea încredere în ei! La cât tupeu are, cu siguranță ascunde ceva și vom avea mari probleme dacă nu-l schimbă nimeni! Ne vom pomeni cu rezerve personale, cine știe unde-n lume ascunse bine! Se citește pe fața lui falsitatea! 🙂

     Apreciază

    • Cine le scade valoarea? Guvernarea! 🙂
     De când ne… tot comunicăm, la orice opinie arăți cu degetul în stâna și dreapta! E frumos, Florine? Fii vertical și recunoaște ce este de recunoscut, nu mai transfera atenția în alte colțuri! 😉

     Apreciază

    • Vai de contabilitate. Valoarea banului rezultă din buget. Doar ceașcă stabilea el valoarea pe care n-o putea folosi nicăieri, nu mergeau decât $.
     Pentru ca bugetul să crească, trebuie să aibă cine să cotizeze. De aia îs bune investițiile.
     Fără economie productivă în spate, nimeni nu-ți cumpără lovelele, îs doar hârtii. Te înțeleg că ești pesedista, că ai o slăbiciune pentru dracnea. Dar să nu vezi că Chiparos e doar un derbedeu incult …
     Aurelia, tu ai nevoie de o valoare pe care s-o folosești in piață sau unde vrei, sau s-o poți depune în contul fetei. Nu de multe hârtii. Gândește-te.
     Singurul punct slab al lui Câțu este că e un prost comunicator. E școlit în State, a lucrat în NZ (banca națională) și State. Chiar știe lecția.

     Apreciază

    • PS Valoarea banului rezultă, în primul rând, din piață. Desigur, și din buget. Oricum, n-o hotărăște cineva. Chiar dacă ar face-o, nu ar rezista nici o oră. Dacă te gândești la aurul de la Londra, ar trebui să presupui că îți vor supraviețui copiii și să te întrebi cum o vor duce, în primulrând cel de aici

     Apreciază

    • Ceea ce dorești să scoți în evidență presupune analize financiare, nu contabile. Încurci noțiunile? Se vede că ești paralel cu aceste noțiuni! Dar ai „debit verbal” ca penaliștii, nu contează ce scri, doar să combați😎😁 Noapte bună!🛌🤺

     Apreciază

    • Eu nu doresc să se întâmple asta, dar dacă se va ceda po-pulismului, va fi inflație. Vor suferi și pensionari și salariați, bugetari sau privați, pesedei sau anti. Așa încât, ai grijă ce-ți dorești …

     Apreciat de 1 persoană

    • Viața are oricum problemele ei pentru fiecare, știi prea bine. Atât cât este, contează cum o trăiești. Dacă se repetă marasmul anilor ’90, salariații vor suferi mai puțin. Cei mai afectați vor fi cei cu venituri fixe, pensionarii. Deși marasmul va fi declanșat chiar pentru ei.

     Apreciat de 1 persoană

    • Mă pot influența pe mine, asta contează! 😉
     Lasă-i pe cei tineri să fie cei care schimbă ceva, ei pot dacă își doresc binele! Noi ne apropiem de sfârșit și merităm un ambient pozitiv și liniștit! Pentru pensionari esențialul este nivelul mai ridicat de trai, cum singura soluție este o pensie rezonabilă, de ce ai vrea să nu fie ca a celor din Europa iubită și servită de peneliști și conducătorul lor iubit??

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s