Culți și desculți

Se spune că așa i-ar fi replicat, vorbind despre scriitori, Arghezi lui Stancu, criticat fiind de acesta la o ședință a Uniunii Scriitorilor. Deși cu un talent deosebit, Arghezi era el însuși un fățarnic, poet de curte la mai multe regimuri, inclusiv cel comunist.

Acum vreo două zile, dintr-un ziar odinioară echilibrat, trecut la psd după vizitele prin sufrageria lui Oprea și prin arestul DNA ale proprietarului editorialist, am aflat că Zamfir sare din nou la gâtul lui Cîţu. Îngrijorat pentru sănătatea lui Cîțu, m-am uitat să văd cât de tare e Zamfir ăsta. Vă ofer și dumneavoastră datele.

Daniel Zamfir – absolvent 1993 Institutul de Construcții București, 1997 Colegiul Național de Apărare. A lucrat șase ani, în rest politică (1994-1999 RELITE S.R.L, 1993-1994 I.M.F București – inginer).

Florin Cîțu – absolvent 1996 Grinnell College SUA, 2002 masterat în economie Iowa State University, apoi doctorand. 2001-2003 economist la Banca Națională a Noii Zeelande și la Banca Europeană de Investiții (2003-2005). 2006-2007 economist șef la ING Bank, apoi șef al departamentului piețe financiare până în 2011, ulterior consultant și analist economic.

Am doar două comentarii:

 • În anii ’80, la Institutul de Construcții se duceau cei mai slabi elevi. La facultățile de Instalații și Îmbunătățiri Funciare, se mai dădeau admiteri și după 1 octombrie. CNA este una din fabricile de diplome pentru politicieni fără școală, am tot scris despre ele.
 • Noua Zeelandă are un climat deosebit de onest, cu legea respectată la sânge. Un post la Banca Națională este o experiență onorantă.

Aud acum că psd o să-l pună pe Bădălău, acela cu bețiile pe manele și care s-a scăpat pe diaspora, șef al Curții de Conturi. În acest scop, din inițiativa lui legislativă, s-au modificat condițiile, acceptându-se și ingineri, nu numai juriști și economiști.

Dacă ne uităm pe școala lui, iar găsim Construcțiile (Îmbunătățiri Funciare), SNSPA, ASE, CNA, rețeta clasică. Pentru a înfrunta jurnaliștii, a afirmat la Tv că are și o diplomă de jurist. Nu știu de ce și-a bătut capul cu schimbarea legii, că oricum diplome juridice sunt pe toate drumurile. Activitatea lui este un șir de scandaluri începând cu condamnarea cu executare la locul de muncă din 1988 pentru furt, grațiată de ceașcă. Mai menționez încercarea încă nereușită de ciordire a unui lac pe modelul Belina.

Revenind la Arghezi care ar fi dat replica și s-a cărat, problema noastră este că ăștia au pantofi cu ghiotura și nu pleacă dracului.

49 de comentarii la „Culți și desculți

 1. Bună dimineața, neînduplecatule! 🙂

  Te tot citesc cu referire la ”școliții” cu diplome… Dragule neînduplecat, poți avea câte diplome vrei sau poți, dacă activitatea ta profesională dă cu stângul în dreptul, sunt nule! Nu diplomele te fac expert, ci activitatea în sine, priceperea luării deciziilor corecte, care nu e la îndemâna oricui! Nu mă pot pronunța dacă activitatea lui în domeniul financiar este un dezastru sau nu, atâta timp cât nu i-am studiat actele prin care se poate dovedi capacitatea sa profesională, pentru că ele vorbesc de la sine în acest domeniu. În schimb mă pot pronunța în ceea ce privește statutul lui ca persoană publică. Acest Cîțu e un om minuscul din punct de vedere al exprimării și comportării, e deviant, mincinos, îngâmfat, arogant și sunt convinsă că nu poate fi un expert al finanțelor țării, dar poate fi manipulat! Manipulat în sensul că face tot ce vor alții în dorința de a-i pica și lui o firmitură pe care să și-o bage-n buzunarul lui ferit de teroriștii financiari imaginari. 😉 Tot ce se întâmplă acum prin labirintul din subteran va ieșii la suprafață, stai liniștit! Atunci aș vrea să îți văd reacția! Referitor la punerea în funcții publice, sunt și la peneliști cu carul, nu mă voi apuca să ți le enumăr, nu are rost! 😉 În ceea ce privește anii 80, la facultate se intra pe bune, nimeni nu intra doar pe un dosar cu note din anii de liceu, în care mulți liceeni au pile, plus că se făcea carte, nu ca acum, singurii ce făceau excepție erau sportivii. Nu generalizez, sunt și tineri care muncesc pentru a intra la facultăți în care se dau examene serioase, dar acolo nu intră tinerii cu ”părinți de lux”. Așa că, textul tău are câteva lagune pe care le-ai omis intenționat! 😉

  Îți doresc o zi de miercuri plină cu pace și lumină! 😉

  Apreciază

 2. ”Buna” alegerea facuta de Ciolacu de a’l sustine pe Badalau.. Sper ca romanii sa nu aiba memoria scurta (ca de obicei) si sa-si aduca aminte de acest Badalau asa cum si-a adus aminte de Radulescu si de ala cu chelie… i-am uitat si numele.. Asta e tiparul promovat de psd din toate timpurile.. Cum era aia cu ”sa nu mai promovam prosti pe functii?”

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s