Klan-ul

Noaptea trecută a fost omorât un interlop, cel mai baban din Bucale. OK, veți zice, unul mai puțin. Au făcut nițel treaba justiției.

Băse declară la tv că statul trebuie să se impună (sunt de acord) și că nu crede că_clasa politică a coborât atât de jos încât să se amestece cu clanurile țigănești. Trecând peste faptul că fratele domniei sale a comis această greșeală pe care a plătit-o serios, am materialul riseproject pe care l-am republicat și din care rezultă cât se poate de clar amestecul politicului cu klan-urile. Mă mai uit pe stradă și constat că, în ciuda turcismelor achiziționate și numărului mare de salariați ai STB (transportul comun București), pe străzile capitalei văd autobuze inscripționate Primăria Voluntari.

Știu că sunt contradicții minore, dar Găbiță este primar la Bucale iar soțul domniei sale la Voluntari. Este o lege care menționează faptul că un primar trebuie să aibă buletin cu domiciliul în localitatea pe care o administrează. Mai e una care spune că doi soți trebuie să aibă același domiciliu. E clar că unul sau ambii soți Fii-rea – Pandele au comis o ilegalitate. Pare minoră, dar iată că are implicații mult mai largi. Probabil cunoașteți că aceste companii, aparent de stat, pot avea acționari privați. Mai departe, ghici ciupercă ce-i.

S-a vorbit despre sume enorme și despre faptul că acești oameni, ai klan-urilor, n-au avut niciodată carte de muncă. Mi-am adus aminte când, pe vremea lui ceașcă, în fața mea, la o coadă la clătite, doi discutau despre barbutul din seara anterioară. Era vorba de sume cât câștigam eu în jumătate de an. Aceștia sunt persecutații noștri, și de atunci, și de acum. Știm care sunt. Dar unde este fiscul?

Din încrengătura prezentată de riseproject, să nu uităm influența pe care o are în Ilfov klan-ul Fii-rea-Pandele. Interlopul mort era implicat în afaceri S4-IF și internaționale. (trafic de minori, carne vie, cămătărie, taxă de protecție, …, terenuri). Șeful celui mai mare sindicat al poliției, Dumitru Coarnă, din câte știu candidat psd undeva, declară la același tv faptul că șefii poliției Călărași și Prahova sunt complici ai klan-urilor locale, că i-a reclamat și că au fost ascunși în alte județe. Sigur, nu este o surpriză pentru nimeni, dar când spune Coarnă pe tv devine o știre oficială – doi șefi importanți ai poliției române mafioți.

Tot la tv, Badulescu, viceprimar la Bucale, acu aflai cu uimire că ar fi avocat, declară că situația este sub control, stați liniștiți tovarăși. M-aș fi așteptat invers, poliția este sub controlul guvernului, o atitudine critică, necruțătoare. Dar el insistă că totul este OK. Dumneavoastră ce vă spune omul lui Fii-rea? Mi se pare extrem de importantă poziția lui.

Apoi, îmi aduc aminte, acum patru ani se înființase un centru al evidentei populației suplimentar, în preajma primăriei. La coadă niște amărâți (numai că la etnia lor toți vor să pară amărâți) așteptau să li se facă buletine noi. Ordinea o asigura fata primarului, avea și o listă în mână.

Ceea ce vreau să transmit este că, dacă nu aveți grijă, oameni de acest tip vă decid soarta.

N-am găsit imaginea potrivită – vă rog să vedeți nu o zvastică, ci o stea cu cinci colțuri – asta este realitatea.

Foto: britannica.com.

16 comentarii la „Klan-ul

  • Până la urmă, nu cred că asta e cu adevărat important atât timp cât nu ești afectat de ei. Dar ați citit cât de amestecați sunt în politică sau cât de amestecată este politica cu ei. E ceva care sigur ne afectează pe toți – chiar și pe pesedei.

   Apreciat de 1 persoană

  • Da, datează de atunci, dar există.
   Simpla existență a unei proprietăți sau unei locuințe, nu e suficient pentru a candida ca primar. Altfel, ar trebui ca existența unei proprietăți undeva să acorde drept de vot local proprietarului. Eu n-aș avea nimic împotrivă.

   Apreciază

   • Art. 4, legea alegerilor locale din 2015:
    „(2) Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unităţii administrativ teritoriale în care urmează să fie alese.”

    Legea comunala din 1864 spunea ca daca vrei sa candidezi trebuie sa intrunesti aceleasi conditii ca pentru a fi alegator. Exista o „mica” diferenta, anume ca puteai sa fii alegator daca erai analfabet dar nu puteai sa fii ales consilier (iar primarul se alegea dintre consilieri) daca nu stiai sa scrii si sa citesti. Cu domiciliul conditia era sa il ai stabilit in comuna („unitatea administrativ teritoriala” cum i-ar zice azi) cu cel putin 6 luni inainte de alegeri, pe langa nevoia de a te incadra intr-o anumita cota de impozit, deci de venit si proprietate.
    Or fi fost si pe-atunci comunisti, ca Marx publicase de mult doctrinele …

    Apreciat de 1 persoană

    • Imi pare rau, nu prea am avut nevoie de avocati iar cand am avut, m-am aparat singur, pe un abuz c-o amenda de parcare. Am o verisoara avocat dar nu stiu cum e profesional asa ca nu m-as incumeta sa o recomand. Am facut un studiu istoric pentru sediul unei firme de avocati dar ei sunt specializati pe asigurari auto in mare. Stiu totusi un avocat pe zona comercial-bancara (asa am inteles), e parintele unui fost coleg de clasa al fiicei mele dar la fel, nu stiu cum e. Astept si eu o parere a lui pe o actiune pe care am pregatit-o pe clauza abuziva la contractul de prima casa … inca n-am obtinut o parere daca am sau nu sanse si daca s-ar baga sa ma reprezinte.
     Am sa intreb si, daca aflu de cineva recomandabil, va trimit un mesaj pe contactul blogului. Dar poate imi lasati intai un comentariu intr-o postare de-a mea mai veche, aleasa de dvs aleatoriu, ca sa stiu cam in ce spete ar trebui sa se incumete avocatul atunci cand intreb?

     Apreciază

 1. Are balta peste… Ieri era Pian, maine e unu dintre Carani.. N-ai fi mai bine ca politia sa intervina DOAR cand oameni nevinovati sunt afectati ? Sa se omoare intre ei pana la ultimul.. Cine supravietuieste, la puscarie pt omor si mortul mort. Adica asa cum facea FBI in NY in anii 80..

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s