Soarta Bulibașei

V-am mai scris despre soarta ingrată a șefilor psd. De fapt, cei de-acu sunt norocoși. Ăia de pe la începuturi au sfârșit mult mai rău. Chiar lupta pentru putere de la sfârșitul anilor ’40 s-a lăsat cu descăpățânări. Apoi, Dej, ceașcă, … Acu, doar normala marginalizare, eventual oleacă de răcorire. Sărac n-a ajuns niciunul și nici cinstit. Au rămas cu toate bordeiele, cu sinecuri bine plătite.

Bulibașa I a fost marginalizat destul de târziu, s-a jucat dea onorificul, sper să-l împăieze.

Bulibașa II și-a dovedit talentele cabotine, a scris niște cărți de mare valoare și a scăpat ieftin pentru ingratitudinea arătată mătuși-sii Tamara.

Bulibașa III vă scăpa mult mai ușor. După cum am anticipat, zilele lui sunt numărate, sorocul fiind parlamentarele. Ar fi trebuit să i se spună Bulibașă de Sacrificiu.

Întrebarea este doar al câtelea președinte o să tragă apa. Eu cred că vor mai urma doar doi-trei.

Mai mult va dura până vor fi curățate urmele infestărilor psd de prin alte partide, incluzând beizadelele. Dacă ar fi să respectăm regulile dosarului, ar trebui scărpinați până pe la străbunici. Altfel, vor avea soarta PNȚ – a nu se uita asta.

În rest asist revoltat, ca și dumneavoastră, la împărțirea de pomeni electorale sub forma diferitelor vouchere. Nu știu dacă ar fi legal, dar nu m-ar deranja prea tare să fie din banii psd. Așa ele sunt, de fapt, un furt. Dar, la cât furară ei, …

Și mă cuprinde o tristețe iremediabilă. Ce om milos, n-aș fi crezut.

48 de comentarii la „Soarta Bulibașei

        • Legea le permite tuturor partidelor cotă-parte din buget, că mai au și sponsori, e problema lor cum și-i racolează și mai ales cum îi decontează. Toate partidele au, nu doar pesediștii! Acum cred că peneliștii vor fi în top!

          Apreciază

        • Știu asta, cu transparență, facturi, … Asta nu se întâmplă. Pe Drăghici care a furat de la psd nu l-au umflat încă. Din ce știu, nu prea sunt permise cadouri. Astea despre care am scris sunt cadouri din buget.

          Apreciat de 1 persoană

        • Să-i lăsăm se descurce, fiecare după cum poate, nu suntem noi în măsură să le facem cenzura! 😉
          Dar am o altă problemă de comentat. Cum este posibil ca actuala guvernare să facă tot felul de plăți favorizate, împrumutându-se cu sute și mii de milioane de euro și de trei luni nu are bani pentru cei mai defavorizați, cei cu dezabilități, pentru amărâtele lor indemnizații?? Este exact ca pe timpul lui Băsescu pe care-l renegă? Dacă ți-ai apleca privirea mai profund, ai observa deficiențele, să nu le spun incompetențele, aceste guvernări.

          Apreciază

        • Aurelia, lasă A3. Pensiile înseamnă miliarde, multe.
          Cât privește indemnizațiile de care scrii, eu am o grămadă de indemnizați prin sat. Nici unul din cei pe care-i știu nu încasează pe bune.
          Știu și pe unii care trăiesc din alocații.
          Apoi, gândește-te că urmează decrețeii.
          Am văzut pe net și pe la A3 o campanie pentru egalizarea pensiilor. Ce facem cu contributivității? Am plătit o grămadă de lovele. Nu pot fi lafel cu unul pe care l-a durut în cur.

          Apreciază

        • Nu m-am referit la pensii, nu denatura comentariul. Eu mă refeream la cei care sunt pe bune cu probleme. Mă gândesc la unul din blocul meu care nu are alte posibilități, eu mă descurc. Dacă nu plătește însoțitorul cine are grijă de tot ce îi trebuie, el nu se poate deplasa, nu poate să-și facă mâncare, nu poate să-și spele, etc. Moare în casă?

          Apreciază

        • Fondul de salarii din instituțiile bugetare sunt suportate integral de la bugetul de stat. Dacă o primărie nu primește fondurile necesare, nu poate plati salariile și aceste indemnizații. Prostia mare este repartizarea acestor fonduri în funcție de culoarea politică.

          Apreciază

        • Nu. Prostia adevărată si mare a fost politica de angajări și măriri de salarii bugetare a psd în scopul de a-și crea o nouă masă electorală. A fost un fiasco, a monopolizat bugetul, a blocat orice investiție, a produs inflație și dezechilibre financiare majore pentru întreaga populație.

          Apreciat de 1 persoană

        • Aurelia, cheltuielile cu salarii au crescut sub psd de mai mult de 2,5 ori. Oricum, personalul bugetar era prea numeros, dar acum …
          Efectele pe care le-am menționat anterior le-a simțit tot prostul (nevinovat, cum spui tu).

          Apreciat de 1 persoană

        • După tine și cei galben-portocali, euro să crească, prețurile să crească, taxele să crească, toate cheltuielile, dar veniturile românului să nu crească, să-l puteți ține sub control, să-l manipulați cum doriți cu tot felul de știri ce au distanțe mari între minciună și adevăr? Las-o că nu sunt toți lipsiți de logică! 😉

          Apreciază

        • Euro va scădea, leul va scădea, din cauza crizei economice. Leul era slab din cauza psd. Nu trebuie să mai adăugăm alți factori. Îți aduci aminte de anii ’90? Prețurile creșteau de la o oră la alta. La ce-ți trebuie un purcoi de bani? Ceea ce îți trebuie este valoarea a ceea ce primești. Dacă sunt mulți bani pe piață fără vreun suport economic, valoarea lor scade dramatic. Ești cu adevărat economisită? Unde ai făcut studenția?

          Apreciat de 1 persoană

        • Da, PSD, PSD de n ori spre infinit! 🙂
          Dacă puterea de cumpărare are un echilibru, salarii mari la prețuri mari, totul se redresează. Nu mă mai lua tu cu tactica devalorizării! 😛 E un șiretlic de care vă țineți justificând incompetența guvernării de a lua decizii viabile în redresarea economiei și înlăturarea tuturor inconvenientelor.
          Facultatea am făcut-o-n București, unde eram percepută că o fire ciudată, nu mă distram, nu-mi făceam prieteni, doar învățam fiind fidelă unei iubiri pe care o respectam, ce mă aștepta acasă. 😉

          Apreciat de 1 persoană

        • Altceva mai știți? Turuiți la infinit PSD, PSD! De la cel mai înalt grad până la necunoscuții ce n-au habar ce e politica dar sunt ușor manipulabili! 🙂 Căutați și voi o altă lozincă, un proiect pentru viitor, viabil, să ne convingeți că faceți ce ați promis!

          Apreciază

        • Aurelia, tu și pe patul de moarte ai chema urna mobilă să votezi psd. La ce ți-ar servi proiectele altora?
          În ’90 mă prinsese salariul lui ceașcă spre 4.000 lei. Mi l-au făcut 16.000 ca să-mi mai închidă pliscul. Eram tare mândru. În vreo lună, n-am mai înteles nimic din banii ăia.

          Apreciază

        • La sfârșitultul lui decembrie 89 aveam 3100 și în 90 mi-a făcut 12000, abia în 91 am ajuns la cei 16000 ai tăi, negociind salariul, nu doar al meu ci al întregului colectiv, care acceptaseră ce le-a oferit directorul fără să comenteze. Dar cu acel salariu mi-a fost suficient să-mi întrețin familia cu toate cheltuielile necesare, salariul soțului îl puteam economisi. In cheltuieli intra și ratele la mobilă, apoi la casă. Acum ce poate face cineva cu un salariu de bugetar, când toate cheltuielile sunt în funcție de euro? Nu mă combați cu acest exemplu!😏😁

          Apreciază

        • Amintirile tale sunt false. Ai fost în alt film. În filmul tău, n-au fost lipsuri, n-a fost foame, adidașii pe varză erau o delicatesa.
          La mine a fost foame, a fost o inflație babană. Când m-am întors după 4 ore să iau un tv, îi crescuse prețul. Dar asta, numai în filmul meu. În al tău, lapte și miere.

          Apreciază

        • Aurelia, pe blogul meu nu combat pe nimeni sau o fac doar excepțional.
          Nici pe alte bloguri n-o prea fac. Este adevărat că am supărat pe un prieten al tău și mi-a blocat comentariile. În general, intervin doar dacă citesc ceva prea sfruntat.
          Ție, pe blogul meu doar îți răspund, desigur spunându-ți părerea mea. Nu-ți pot scrie că n-a fost foame când am trăit-o. Pe blogul tău, te mai tachinez și asta nu e ceva rău, doar cunoști proverbul.
          Tu ești încrâncenată precum Ilici (alt prieten al tău).

          Apreciat de 1 persoană

        • Florinele, nu o mai suci cum dorești! Viața nu poate fi la fel pentru toți! Fiecare ne-o construim și o trăim unic. A mea nu poate fi că a ta, cum nici a ta nu poate fi că a mea sau a oricărui român, chiar dacă trăim în aceeași țară! Totul depinde de individ! Așa că, nu mai decide tu pentru mine sau alții!😁

          Apreciază

        • Ai dreptate Aurelia. Eu am ales doar magazinele goale și am fost flămând. Tu, prin firea ta le-ai ales pe celelalte, pline și ai avut de toate. Eu m-am dus după ’90 doar în magazinele care practicau inflația, tu în celelalte. Doar că amândoi ascultam seara cursul dolarului. Dacă nu ți-l mai amintești, îți spun eu unde-l găsești. După cum știi, eu nu uit.

          Apreciat de 1 persoană

        • Bună dimineața, neînduplecatule! 🙂

          Tu aveai de unde alege, eu aveam două-trei magazine pe care le frecventam, eu cumpăram cu lei, nu consultam dolarul sau marca, nu mă interesa, ratele mele erau în lei, tot ce-mi cumpăram era raportat la prețul lei-bucată. Plus că nu-mi doream ce nu puteam suporta. Omul dacă-și dorește mai mult decât poate duce, cum se spune, mereu va fi nemulțumit! Mi-am trăit viața modest dar nu mi-a lipsit nimic din ce am considerat că-mi trebuie. Știi ce mă nedumerește? Tu, nu ai amintiri frumoase? De exemplu… Să te sui într-un foișor, cu sufletul deschis spre frumos și să privești natura de la înălțime, când totul în jurul tău se-agită. 😉

          Apreciază

        • Când pesediștii au guvernat, aceste indemnizații intrau în cont la jumătatea lunii, fără întârzieri, de când guvernează peneliștii întrau la sfârșitul lunii, cu chiu cu vai, iar acum întârzie cu lunile. Buni băieți! 😛

          Apreciază

  1. Sa ma contrazica cineva, dar eu n-am auzit nicaieri in lume sa fii ”raspplatit” cu 1000 de COCO sa donezi plasma, in caz ca ai avut Covid si te-ai vindecat. La cata saracie e la noi, ma mir ca nu e sporn national… E si o limita de cate ori poti sa donezi pe luna ? Sau e dupa modelul : infectarea – vindecarea – donarea si iar de la capat daca mai vrei 1000 ? Nu de alta.. dar parca ma prinde un dor de Bucuresti…

    Apreciază

        • Oricum..Ce face Firea mie imi miroase a tiganie.. vechi practici psd-iste… Acu nu mai e cu sacosa cu ulei si malai, e cu bonu de covid… Cine VREA sa ajute, o face fara sa astepte ceva de la Firea… Sunt curios, se da si retroactiv pentru cei care au facut-o FARA NICI UN INTERES INAINTE ? Poate aia ar fi trebuit surprinsi cu ceva… Dar nu in campania electorala…

          Apreciază

        • Am donat o dată. Teoretic, plasmă. Practic, sânge fiindcă m-a chinuit o asistentă foarte mult. Nu vroiam, am fost convins, făcusem un vaccin antirabic și urmau să folosească plasma mea pentru persoane vulnerabile – copii, bătrâni.
          Acum, nu m-ar mai primi, deci nu mă pot îmbogăți îmbolnăvindu-ma de COVID. Probabil, voi povesti.

          Apreciază

Lasă un comentariu