Rău vs. diabolic

Sunt diferențe între rău și diabolic? Există oameni doar răi și unii malefici? Mă gândesc la specimene care au influențat multe destine în ultimii mai mult de 70 de ani, care au ținut România pe loc, au îndreptat-o într-o direcție greșită. Nu mă refer la tătucul Stalin, ci la sculele lui, compatrioții noștri, chiar dacă unii nu prea știau pe unde le-a căzut buricul. Desigur că fățărnicia lor le găsește scuze – au făcut-o pentru patrie, pentru înaltele idealuri ale socialismului și comunismului, pentru viitorul luminos, pentru binele nostru. Numai că mijloacele au fost morți, lagăre, pușcării, vieți distruse. Iar rezultatul a fost doar aservirea către marele pretin de la răsărit, înapoiere economică, înfometare, prizonieratul general în lagărul socialist. Însă poate cea mai gravă consecință, a fost crearea unei ierarhii artificiale bazată pe impostură, pe non-valori. Cum s-a întâmplat asta, am tot explicat pe multe pagini. Grav este că după mai mult de 30 de ani de la căderea teoretică a comunismului, avem în continuare o societate bolnavă, cu false ierarhii, plină de impostură.

Dar ce ar putea delimita răul de diabolic. Numărul familiilor distruse, al oamenilor înfometați, al victimelor directe, al celor indirecte, anii pierduți fără evoluție sau cu pași înapoi? Până la câți oameni – morți, schingiuiți, înfometați, înapoiați – este responsabil răul, de unde devine diabolic?

V-am mai dat o colecție incompletă de nume/prenume real/conspirativ. Aproape toți îi cunoaștem pe impostorii ultimilor 30 de ani. Oare ceașcă a încercat întâi pe mistreți, sau a împușcat direct ca la Vadu Roșca?

Desigur, o societate bazată pe impostură presupune hoție. Însăși impostura e un furt. Dar în ultimii 30 de ani, hoția a devenit virtute, se măsoară în procente din PIB. O fi zecime, o fi cincime? Cei ce ar trebui să stabilească sunt parte a lanțului imposturii. Izvorul imposturii l-am stabilit, ca și izvorul răului.

Anul acesta am constatat cu toții că, deși știința medicinii, biologiei a făcut pași mari, deși utilizează aparatură sofisticată, la o adică ne găsim tot la nivelul anului 1350, anul Decameronului. De aceea, îmi permit să afirm că deși medicina nu a descoperit vreun cromozom modificat, vreo anomalie ADN sau a genomului uman care să reflecte răul, diabolicul, ceva încă nedescoperit îi deosebește. Nu poți fi om ca toți ceilalți și să conduci pușcăria de la Pitești sau să lucrezi acolo. Nu poți fi om obișnuit și să comiți porcăriile sadice de pe 10 august despre care Fii-rea nici n-a auzit, nici usturoi n-a mâncat. Eu am dat vina pe ADN, s-ar putea să fi greșit. Totuși, au avut cadre la pușcăria din Pitești, au avut cadre în Piața Victoriei.

Rezultă că există metode de selecție a leprelor, că serviciul de cadre de la Pitești și cel al jandarmeriei de azi folosesc aceleași metode pentru alegerea celor care-și satisfac plăcerile bolnave câștigându-și pâinea dulce.

Deja am constatat că există grupuri de oameni (termen impropriu) care produc răul, maleficul, grupări de lepre. Oare pcr dă vina doar pe conducători? Întregul sistem comunist s-a bazat pe lepre. Și urmașii lor, sub oricare nume s-ar ascunde, de la fdsn, la psd, cu variantele psd-i, București 2020, pro-România, etc. sunt tot grupări de lepre. Ciuma Leprelor Roșii este mai periculoasă decât oricare altă ciumă.

Sper ca, dacă acea deviație va fi cunoscută, analiza embrionilor să devină obligatorie pentru ca Lepre Diabolice să nu se mai nască.

Titlul inspirat de blog-ul Film Serial la sugestia autoarei Jo. Recomand blog-ul pentru recenziile la filme, dar și altele.

21 de comentarii la „Rău vs. diabolic

  1. Cred ca puterea perverteste. Oameni relativ normali, ajunsi intr-o pozitie in care pot face rau chiar aleg sa faca asta si, in timp, se specializeaza. Devin diabolic de buni in a face rau. Apoi apar in fata natiunii ca niste ingerasi… vezi, Doamne ce s-au mai sacrificat ei pentru tara. 😦 In alta ordine de idei, am vazut link-ul. Multumesc. 🙂 Iar in loc de concluzie: Mergeti la vot, oameni buni!

    Apreciat de 3 persoane

  2. Cred ca ideologia respectiva e facuta in asa fel incat sa scoata ce e mai rau din om, sa-l transforme. Noi stim ca drumul spre iad e pavat cu cele mai bune intentii… Asa e si cu doctrina comunista.. O utopie plina de asteriscuri pe care nimeni nu s-a mai chinuit sa le citeasca.. Pacat ca lumea inca nu realizeaza ca ”democratia” romaneasca se zbate in mocirla lasata de trecut. Si aici ma refer la oamenii trecutului pe care oamenii astia ”al viitorului” i-au tinut in functii prea mult timp, din prostie, incultura, indolenta…memorie scurta… Multi din generatia 50+ (pana si maicamea) iti vor arunca fraza asta : ” e lasa ca ati facut voi cacatu praf cu democratia voastra !”. De cate ori am auzit asta… Diabolicul pleaca de la raul initial.. e ca un next level al raului, ca o dezvoltare perversa. pe toate palierele societatii. Cand ai o platforma, o baza rea, oamenii, generatiile viitoare, se vor dezvolta in mod diabolic.. Am spus de multe ori ca la noi trebuie sa mai treaca cel putin o generatie.. Spun ”cel putin” pentru ca Romania trebuie sa fie atenta CUI preda stafeta de la aceste bestii. Daca ii vor alege pe plozii bestiilor, au mai condamnat o generatie cel putin… Aici as mentiona si singurul serviciu facut de Iliescu Romaniei : nu s-a inmultit. Macar biologic.. pentru ca prin butasi, stim ca l-a avut pe Bombonel…

    Apreciat de 3 persoane

    • Când s-a văzut condamnat și după scenele penibile în care fusese înregistrat, a descoperit „statul paralel”. Un individ penibil pe care-l cunosc. Exact în maniera lui dracnea și a lui Andronic.
      Nu are nici măcar întâietatea termenului pe care cred că l-a scos Cristoiu când șeful Andronic a fost în corzi și și-a dat seama că ține cu psd.
      Cred că ei sunt într-o lume paralelă, o lume de hoți.

      Apreciază

  3. E greu sa mai avem incredere ca…ceva bun ar fi, in viitor.
    Din punctul meu de vedere, toti, o apa si-un pamant. Cum ajung la putere uita tot ce promit si isi ating interesele. Bine, sa si le atinga, dar…, din pacate nu cred ca va scapa tara de manipulatori, tradatori, hoti, si tot ce e mai rau. Pacat, avem o tara, inca frumoasa.

    Apreciat de 3 persoane

    • După părerea mea, schimbarea clasei politice este ceva de lungă durată. Trebuie totuși un punct de plecare: Ciuma Roșie.
      De altfel, ar trebui schimbată complet și administrația, sistemul de justiție, tot ce ține de stat și ar trebui să fie în slujba cetățeanului. Impostori fără vreo pregătire, hoți, … Slujbașul să fie doar slujbaș. Înainte de a mări ăștia salariile și numărul bugetarilor, erau deja mult prea mulți. Bugetul n-ar mai trebui să fie blocat de cheltuielile pe salarii.
      Frumoasă, încă locuită din păcate.

      Apreciază

  4. (999)Noi unA din „epoca trecuta”, mai precis din anul 0002, nu ne mai implicam direct în nici un fel, în politica, religie, afaceri, însa stim cu certitudine din experientele milenare, ca orice rau, daca nu este smuls din radacina, germineaza mai devreme sau mai târziu, modificându-si structura genetica, devenind mai tânar, mai viguros si mai puternic, adaptându-se relativ usor, la noile aspecte si conditii existentiale spatio-temporale.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu