Sfârșitul panaramelor


M-a dezamăgit Găbița. N-a știut să piardă. Ca o panaramă, n-a oferit un punct de vedere, o acceptare a situației decât pe FB. S-a văzut din nou că nu este decât o cititoare de prompter cu statut de panaramă. Mizând pe falsa diferență mică afișată de Antene, Gabi așteaptă o minune din măsluirea de ultimă oră a voturilor arătând că educația primită de la bunicii ei, aceia bucuroși de sosirea tancurilor sovietice, o limitează la 1946, an în care nici morulă nu era. Iată nivelul persoanei care visa șefia psd și, poate, președinția.

Vom vedea ce va mai fi, Nicușor se va întâlni cu imensul aparat creat de Fii-rea, căruia speră să-i facă față cu un audit. Va trebui să aleagă cu grijă auditorii, sper să nu nimerească impostorii de Voluntari.

Dacă eu sunt mulțumit? Rezultatele sunt oarecum acelea pe care le-am prezis într-un comentariu. De fapt, este o semi-victorie. Sper ca electoratul să perceapă tot așa. Votanții stângii s-au prezentat disciplinați la urne. Numai că, de data asta, politica iepurașilor practicată de psd, i-a mai derutat pe proprii electori – „noi cu care să votăm„. Este una din cauzele pentru care au pierdut voturi pe măna lor. Data viitoare vor fi mai unitari, vă garantez.

De partea cealaltă, votanții dreptei au fost prea comozi. S-au mai mobilizat, dar nu cine știe ce. Sper ca victoria nu prea grozavă și circul pe care-l va face zilele viitoare psd, Bulibașa, prezentând înfrângerea ca pe o victorie, să mai ridice cota frustrării, factor determinant al prezenței alegătorilor dreptei la vot. Poate, psd ne va face o surpriză plăcută. Poate, o moțiune de cenzură cu dărâmarea guvernului minoritar. Poate, dă Doamne, o suspendare a Președintelui. Poate o altă greșeală mai mică, suficientă pentru a mobiliza electoratul, adică ultima greșeală.

Poate minimizați. Locale, ce mare scofală? Fără să vă pot furniza date concrete, pot să vă declar că, într-o mică localitate, costul a fost peste 3 milioane de EUR, cache, bani negrii. Și e vorba de oameni pragmatici, care urmăresc profitul, adică este o afacere foarte rentabilă.

Totuși, cei care au votat dreapta au trecut peste toate insinuările nocive în mentalul colectiv lansate de psd. Teoriile conspirației de tot felul, cancelariile vestice cărora le-am face jocul în loc să practicăm țonțoroiul sub bagheta Kremlinului, agravarea epidemiei atent stimulată de zvonistica psd – măștile vă ucid, dar mai ales, sentimentul zădărniciei pe care s-au străduit din greu să-l inducă electoratului – toți suntem la fel de hoți, stați pe mâna noastră că știm. Desigur, nu trebuie uitată antena 5G pe care onor Gabi o flutura spre amețirea noastră unduindu-și posteriorul.

Nu am dat totul acum, dar dacă doriți într-adevăr dispariția Ciumei Roșii, trebuie mai mult la parlamentare.

91 de comentarii la „Sfârșitul panaramelor

 1. Mult succes lui Nicușor!
  Nici mie nu îmi păcea Firea, prea era guralivă.
  Dar dreapta a mai fost la puere în București și a cam dezamăgit.
  Ultimul primar gneral de dreapta a fost Adriean Videanu.
  Din cauza lui a și pierdut pe urmă dreapta în București.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Diferenta mica o arata sondajul de la Romania TV. La Antene sondajul era cu diferenta mare. Ma bucur ca mahalagioaca a pierdut. Astept normalizarea, e prima oara cand candidatul meu chiar castiga dupa multi ani. Sper sa nu imi provoace dezamagirile anterioare. Sa vedem ce sprijin va avea in consiliu.

  Apreciat de 1 persoană

 3. „Ţară, ţară, ţară, ascultă glasul Domnului !”

  „Vai de cel ce îşi zideşte casa cu nedreptate şi odăile, cu nelegiuire; care pune pe aproapele său să lucreze degeaba, fără să-i dea plata;
  care zice: ‘Îmi voi zidi o casă mare şi odăi încăpătoare’ şi-i face ferestre multe, o căptuşeşte cu cedru şi o vopseşte cu roşu !”

  „Pe viaţa Mea”, zice Domnul, „că, şi chiar dacă Ieconia1, fiul lui Ioiachim, împăratul lui Iuda, ar fi un inel de pecetluit în mâna Mea cea dreaptă, te-aş scoate şi de acolo.Te voi da în mâinile celor ce vor să-ţi ia viaţa, în mâinile acelora înaintea cărora tremuri, în mâinile lui Nebucadneţar, împăratul Babilonului, în mâinilehaldeenilor. Te voi arunca, pe tine şi pe mamă-ta care te-a născut, într-o altă ţară, unde nu v-aţi născut şi acolo veţi muri !
  Dar, în ţara în care vor dori să se întoarcă, nu se vor mai întoarce !”

  Apreciază

 4. Nu alegerile sunt esentiale, ci controalele fiscale, ale alesilor d-voastra si ale tuturor celor ce vor sa fie în fruntea comunitatilor si al statelor, indiferent de pozitia în sistemul universal *Pi…3,141………..Ra…..Mi……Dei

  Apreciază

 5. Bună seara, neînduplecatule! 🙂

  Felicitări românilor care au votat! Felicitări celor care au câștigat alegerile!
  Felicitări celor care au candidat, pentru că și ei au un aport pentru cei care au câștigat! 😉

  Ce-aș mai putea scrie?

  – PSD-ul nu se șterge așa ușor, cum și-ar dorii unii!
  – Cuvintele folosite de tine pentru a denigra, lasă de dorit, indiferent de subiect.
  ( Sincer, nu știu, de ce-o faci? Sperând că nu-ți este în ADN o astfel de exprimare. )
  – Vreau să văd ce fac cei aleși, tot ce au criticat, bănuiesc că trebuie remediat.

  Succes în activitatea viitoare a aleșilor în cei patru ani!
  Apă caldă, căldură, eliminarea poluării, democrație adevărată,
  respect pentru alegători și necesitățile lor precum și pentru cei din opoziție!
  Restul…sunt doar fraze și cuvinte. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s