Doamne și panarame

În ultimele zile, am postat două pagini utilizând aceeasi poză, o poză cu cele trei grații – Firea, Veo și Rovana, conștient de impactul asupra cititorilor, deși textul se referea doar la Gabi. Cele două pagini au obținut mii de distribuiri fiecare și sute de comentarii pe FB. Presupun că majoritatea au comentat, de fapt, doar poza, fără a deschide link-ul.

Reiau mai jos câteva comentarii care mi se par mai semnificative ad litteram.

Postolache Sanel
Veorica a fost si este cea mai cu multa materie cenusie!!
Vasilica Silvia Ionel
Măi oameni buni de ce jigniti aceste femei ?au si ele o familie si nu de. proaste au fost la conducere,acum să vedem ce fac desteptii aleși….
Alexandru Sabau
tu hoasca, panarama esti,cum iti permiti sa jignesti o alta femeie. Tu te compari cu Gabriela Firea ?
Jane Furtuna
Cind le faci tu panorame pe aceste doamne ești cea mai mare panorama tu nu nu ajungi la nivelu lor nici într-o sută de ani
Maria Sopoian
Toată cinstea și respectul stimate DOAMNE! Nu va e rusine sa blamați niste DOAMNE care au făcut mult bine românilor și foarte mult bine bucureștenilor. Va meritati soarta majorări salarii, pensii ,alocații NU.
Veronica Luca
Prostalani,javră tu esti panarama! Cum iti permiți să jignesti trei femei de succes care a reprezentat cu cinste meseria,si funcția aleasă pt. care au fost investite! Esti un rebut,o frustrată.
Anofita Nedelcu
Nu cred…. Sint niste doamne in puterea cuvintului frumoase si destepte. Cum puteti sa le jicniti in halul asta??????
Vali Nicolau
Dumnezeu sa le ocrotească ca au făcut numai bine pt popor, au luptat cu mafia politica pt ca noi sa putem supraviețui ca oameni și ca neam! Dumnezeu sa le binecuvinteze împreună cu familiile lor! Amin!
Virginia Marchevici
Tanti Câți tu ești o Panarama ordinara dacă ați permiți să jicnesti aceste femei din P S D Rusinos
Galina Tudor
Respect si cinste vouă, iar cine va critica sunt plini de ură, invidie si nu merita sa fie băgați în seamă. Dumnezeu v-a judeca!
Eugenia Vrancean
Sunteți cele mai vrednice și frumoase DOAMNE, succes in continuare🙏🙏🙏
Veronica Mihai
Panarame sunteți voi o sa vedem ce o sa faceți hoților dezbinatorilor
Sorin Stoica
Doamna rovana merita sa candideze
Marghiolita Cozma
Toate sunt niste doamne
Stefana Pindarelu
Oare de ce vă place să jigniți? Fiecare dintre ele au pierdut ani de viață, liniștea familiei pentru câte un vis. Poate n-a fost visul meu, inclin să cred că nici al tău…dar să nu respeți măcar faptul că sunt femei mi se pare de…bleah.. injurii poate prolifera .. oricine mai ales când e bun de nimic…
Filofteia Popoiacu
Scârbă penlista platita sa mănânci kkt
Anica Herghelegiu
Mie imi plac, cu toate greselile lor au facut si lucruri bune pentru romani. Succes doamnelor!
Rafila Tinca
Trei doamne frumoase sunt tare mandra de dumneavoastră. Cred cu tărie ca aceasta tara frumoasa și bogata ar trebui condusă de aceste trei doamne nu va lăsați. Doamna primar sa moara dușmani de necaz .Mergem la vot .
Vivi Vio
Începutul nazismului. este cool pentru zombi.
Tina Mustata
Daca ar avea multă lume profesionismul Gabrielei Firea ,am fi ceva mai departe ,dar e mai ușor să critici pe alții decât să te uiți în ograda ta.
Maria Cimpean
Panarama e cine a grăit asta ! Ce rusine, madam!
Raducanu Adela
Dar au venit handicapatii, inculții, lautarii, interlopi și # rezisti., secundati de Ceausescu( porta – vocea) lui Soros.
Lenuța Marin
Nu ajungi nici la degetul mic al lor!!!!respect doamnelor!!!!
Elena Olteanu Vatafu
DACA ACESTE DOAMNE SUNT NUMITE PANARAME,Tu și cei de acum suntetiMaidanezi.Rusine sa jignesti femei care au familie și copii.Vai de educația ta.
Aurel Popa
Trei paparude care nu pretuiesc decat #puterea# si banul, trei hoate cu baza in banul public din care s-au lafait impreuna cu Draknea si acoliti lor, sper ca le va veni randul sa plateasca asa cum e normal in viata!
Gherghinescu Nicolita
Au plecat niste femei frumoase si destepte si au venit niste monștri ,pocitanii si pe dinafară si pe dinăuntru.
Coca Stoica
Cele mai deștepte doamne doamne împreuna cu Olguța.
Lisaveta Timofte
TREI DOAMNE PUTERNICE, INTELIGENTE ,FRUMOASE SI IN VIATA DE TOATE ZILELE SI IN POLITICA UN EXEMPLU. SUNT DOAR ATACATE DE RECHINII FARA DINTI .
Mihai Cozlovschi
Elita PSD,bravo lor, împreună cu Lia Olguța Vasilescu,cele mai deștepte…
Zubate Mariana
3 Doamne frumoase si deștepte Numai invidios le birfesc
Cuc Georgeta
Trei doamne de isprava,va admir foarte mult,ati demonstrat ceva ,dar ceva bun, sa fiti sanatoase

Ce frapează este frecvența cuvântului doamne. Atenție, nu este vorba de apelativul, formula de adresare. Oare românii chiar au luat în serios emisiuni Tv care prezintă doamne?

A doua chestiune este legată de marele bine făcut românilor și țării de aceste doamne. Din câte mi-aduc eu aminte, Veo s-a distins prin consacrarea ca Proasta Romăniei, Rovana a tras niște strigături pe la mitingurile lui dracnea și s-a făcut de răs la Bruxelles fiind prinsă cu matrapazlâcuri financiare, iar Firea (deocamdată) prin cheltuirea unor sume uriașe fără vreun rezultat.

Rămâne doar teza lui Dâncu, sintetizată chiar de Gabi și reluată ieri de Piedone.

104 comentarii la „Doamne și panarame

  1. Nu am avut răbdare, cu scuzele de rigoare… doamnelor și domnilor din comentarii, să le citesc pe toate.
    Dar să-ți spun altceva. L-am ascultat pe Nicușor acum. Doar o dată, îl știam oricum demult. Și i-am citit o declarație azi, tot întîmplător. Mi-e foarte greu să descriu în cuvinte sentimentul de normalitate, indiferent cum va fi cu el, pe care l-am avut auzind și citind cuvinte alfabete, corecte și din afara limbajului de lemn. Abia după ce vor fi toți așa vom putea vorbi de adevărata normalitate. Dar pînă atunci, din păcate, mai avem de scăpat de multe… doamne și domni cu funcții de conducere.

    Apreciat de 2 persoane

  2. „La toate operațiunile ce țin de numărarea voturilor participă membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare și pot asista candidații, persoanele acreditate în condițiile prezentei legi, reprezentanții Autorității Electorale Permanente, membrii birourilor electorale de circumscripție, ai oficiilor electorale și ai Biroului Electoral Central.”
    (Numărarea voturilor și constatarea rezultatelor, Legea 208/2015, Art. 91)
    Sursa: https://lege5.ro/Gratuit/g4ztknjvge/numararea-voturilor-si-constatarea-rezultatelor-lege-208-2015?dp=haytcnrvhe4to

    Deci, domnii candidați de la USR nu aveau voie să pună laba pe voturi.

    Apreciază

  3. Bună dimineața, Florine!
    Ce frapează? Frapează frigiditatea la bunul simț și nesimțirea la care s-a ajuns! Din păcate, nu este la cote mici, ci la cote maxime! Asta frapează neînduplecatule! Cu ce drept ți-ai permis să postez comentarii fără acordul celor care le-a scris?? Cu ce drept persiști în a denigra femeia din politic, mai ales că e de stânga? Când va ajunge și ea respectată? Când vor dispare cei ca tine? Sunt prea mulți, din păcate! Am mai glumit, am mai încercat să temperez, să schimb cursul comentariilor,
    dar este prea mult! Și citesc multe femei care-ți țin isonul, totuși mă întreb: Cum s-ar comporta dacă ar fi ”zrednțuite” în așa hal??

    Apreciază

    • Aurelia, știam că vei reacționa.
      1. Ce ajunge pe FB devine public.
      2. Nu eu am lansat „scandalul panaramelor”, doar m-am referit la el. Nu am făcut-o pe niciuna din cele trei personaje principale panaramă. De altfel, sunt de părere că e vorba de ADN – la mine că sunt critic, la ele că sunt așa.
      3. Poate ne pui tu o listă cu ce au făcut ele pentru noi și pentru țară, altceva decât pomeni.
      4. Nici calificativul pentru proprii alegători nu l-am scos eu, ci Dâncu, Gabi, Piedone. De altfel, sper că ai remarcat că nici măcar nu l-am citat (calificativul).

      Apreciază

  4. ”Cele două pagini au obținut mii de distribuiri fiecare și sute de comentarii pe FB.”
    Și care-i fala în această conjunctură? Eu nu o înțeleg! La ce te așteptai? Să fie toți, care te citesc, de acord?
    Mai ales femei? Sigur, fiecare se exprimă în felul lui, cum tu nu te condamni la ce cuvinte folosești, ”cu grijă”,
    nu trebuie să te mire că o fac!

    Apreciat de 1 persoană

  5. Parfum de femeie

    Parfum de femeie cu gust de frezie plăpândă
    Coboară în umeri de dorinţe
    Agitaţi de poveri.
    Parfum de femeie, gust de mentă revigorantă,
    Coboară în coapse fierbinţi
    Căptuşite cu mângâieri.
    Parfum de femeie cu gust de zmeură dezgheţată,
    Coboară în degetele alintate.
    Parfum de femeie cu gust de cuişoare
    Coboară în plete brune scăldate…

    Autor Silvia Filip

    Apreciat de 1 persoană

  6. M-am plictisit pe la jumatate de agramatisme. Oricum, stiam care-i nivelul de educatie al votantilor PSD. Saracii de ei. Sincer, ii compatimesc. Se bucura la o suta de lei in plus la pensie, fara sa se gandeasca ca mai marii PSD-isti au salarii/pensii de 10 ori mai mari decat a lor. 😦

    Apreciat de 1 persoană

  7. Mie ”mi-a placut” de Budeanu care a zis ”je suis panarama”, fara sa stie ca Firea era insarcinata cu Pandele cand SOTUL ei inca mai traia (nici nu era divortata), si s-a recasatorit, ca un bun crestin ( ca ea e cu DUMNEZEU IN GURA, si cu credinta ), la o luna dupa ce l-a ingropat pe fostul.. Firea – Cea mai Doamna intre doamnele de moda noua..

    Apreciat de 1 persoană

  8. Am recitit o pqrte din comentariile citate de tine, mi-au intarit convingerea ca un vot cenzitar cu 3 intrebari de cultura generala care sa valideze votul ar fi o solutie la prostia de la urne. As vrea sa citesc raspunsurile fiintelor pasionate de cele 3 doamne la intrebari ca: ce fluviu curge pe teritoriul Romaniei? Ce a fost revolutia pasoptista? E 18 divizibil cu 3? Poezia este sau nu proza ? 😁

    Apreciat de 1 persoană

    • Bună dimineața, Ioana! 🙂

      Eu n-am fost o doamnă și nici nu mi-ar fi plăcut!
      Sunt o fire spontană și mai rebelă, spun și scriu ce gândesc.
      De multe ori, această latură a mea, m-a taxat, dar n-am renunțat la ea.
      Îmi place să fiu eu și să mă simt bine-n ”pielea mea”, cum se spune! 🙂

      În primul rând votul este unul din principiile de bază ale democrației, dă posibilitatea fiecărui cetățean adult și cu discernământ să-și exercite activ și pasiv dreptul de vot. Niciunde în Constituția României, pe care o calcă mulți în picioare sau se șterge undeva cu ea, nu scrie despre ”un vot cenzitar”, în consecință propunerea cade. 😉 Pentru că ai propus cele trei întrebări, fiind o feministă convinsă voi apăra orice femeie când va fi blamată și caracterizată folosindu-se tot felul de apelative ce nu fac parte din bunul simț, voi încerca să îți răspund la ele. )

      1. ”Ce a fost revoluția pașoptistă?”
      Revoluția Pașoptistă ne-a oferit posibilitatea eliberării de sub jugul străin și a înfăptuirii Unirii atât de mult sperată.
      Să revenim în prezent…
      – De ce suntem conduși de Europa, USA, și ni se fac tot felul de recomandări de care trebuie să ținem cont,
      altfel ni se taie crenguța de sub picioare??
      – Unde-i unirea, când ne învrăjbim și ne jignim într-o veselie, de zici că avem ceva de împărțit?
      2. ”E 18 divizibil cu 3?” Da! La această întrebare va răspunde și-un copil din clasa pregătitoare. 🙂
      3. ”Poezia este sau nu proză?”
      – Poezia nu este proză, dar există poeme-n proză. Ce este poemul în proză?? Aștept răspunsul tău! 😉

      O zi binecuvântată cu înțelepciune! 🙂

      Apreciază

      • „cetățean adult și cu discernământ” – Ești sigură că aceste cocoane au discernământ? M-am referit la alegătoare. Dar putem merge și mai sus nițel. Vasilica are? Nu-ți folosi latura feministă, pot da exemple și de bărbați.
        Aurelia, schimbările pe care ni le impun ăștia, sunt acceptate de noi prin tratatele de aderare. Pe de altă parte, chiar convin unei mari părți a populației, aceea care l-a votat pe Iohannis când a promis că ne scapă de psd, aceea care l-a votat pe Nicușor, aceea a căror bunici nu s-au bucurat de venirea rușilor.
        Privind învrăjbirea și împărțirea, am tot scris pagini. Ea a survenit când unii săltați din noroaie de tancurile sovietice au pus mâna pe putere, cu toate consecințele ce au decurs de acolo. De fapt, chiar aceștia, urmașii lor acuză acum învrăjbirea și subordonarea către Vest.
        N-ar fi potrivit un pas înapoi? Înțeleapta politică a partidului ne-a adus la starea de înapoiere, a generat datoriile pentru care, mai apoi, am fost înfometați. Și înțeleapta lumină de la răsărit.

        Apreciază

Lasă un comentariu