Impostor

Cum este posibil? Să-ți iei bacul la 32 de ani, să nu exiști încă 9 și nimănui să nu-i sune un clopoțel. Apoi, ajungi direct la ORNISS (2009 la 41 de ani), ăia cu secretul lui pește, unde ar trebui să lucreze cei mai suspicioși oameni – consilier/director adjunct. Și nimeni nu ridică nici un semn de întrebare. E vorba de competența acelora care autorizează accesul la informații secret de stat, NATO. Oare toți sunt impostori?

Noroc că, mai apoi, personajul nostru este propulsat la spălarea banilor. Băieții de aici n-au o faimă prea grozavă. O mulțime de scandaluri în lungul timpului. Cel mai răsunător, cel cu șpaga la nevasta lui Bombonel, fiica lui Angelo Niculescu, ăla din CC. Ei, abia acu începu suspiciunea de fals la actele de studii. Mai precis, visul Abramburicăi – facultate fără bac.

Dar reiau: bac la 32 de ani, colegiul Dimitrie Leonid București, înalte studii la Universitatea Ecologică, Academia de poliție, Universitatea Valahia Târgoviște, Colegiul Național de Apărare (suntem în siguranță tovarăși), Universitatea din Pitești, … Apoi, impostorul întoarce societății care l-a creat datoria, se implică activ în crearea de noi impostori, la aceleași fabrici de diplome – Universitatea Valahia, Titu Maiorescu.

În cv-ul lui public sunt o mulțime de atenționări. Bacul la bătrânețe, diplome de la fabrici. Toate aceste ar fi trebuit să-i interzică accesul la posturi de conducere, mai ales înalte. Dar nu. El a fost șef mare tot timpul, fără existența unei experiențe profesionale anterioare. Motivul? Cred că este „după chipul și asemănarea”.

Vă rog să aveți curiozitatea și răbdarea de a citi câteva cv-uri ale unor șefi mai mici sau mai mari ai unor instituții publice locale sau centrale, parlamentari, … și să observați frecvența diplomelor dubioase, îndoielnice. Se continuă înalta tradiție din anii comunismului cu scoli pe la seral/fără frecvență, absolvite prin presiuni asupra profesorilor (cunosc îndeaproape), academii precum Jdanov, Ștefan Gheorghiu. Vreau să spun că omul nostru nu este nici pe departe o excepție, un caz.

Pe baza unor asemenea școlarizări, oameni ocupă funcții importante publice care impun anumite nivele de studii. Cel mai cunoscut caz este al unui fost director din energie. Apoi sunt cazurile șefilor din instituțiile de forță – jandarmerie, poliție, care au avansat în grad și au devenit șefi în baza unor doctorate plagiate, false. Cârlanul este un alt exemplu. Când a fost dat de gol, a desființat comisia care-i tăgăduia doctoratul – cât tupeu, ce conflict de interese. Scula lui a fost Genunche. Ce autoritate științifică a avut Genunche asupra celei mai înalte comisii din învățământul românesc?

Dar ce se întâmplă după ce, prin lupte grele, li se anulează diplomele frauduloase? Restituie sumele încasate prin fraudă? Suportă consecințele penale ale fraudei? Ați auzit de vreunul care să fi fost condamnat și căruia să i se fi confiscat lovele? Eu, nu.

Ce se întâmplă cu răspunderea semnăturii pe care au pus-o ocupând o funcție prin fraudă? Cum de nu s-a întâmplat niciodată ceva grav, consecință a lipsei de pregătire? Un asemenea personaj nu se înconjoară de oameni capabili, ci tot de impostori, e natural, este legea firii, după chipul și asemănarea. Rezultă doar două răspunsuri posibile. Fie, deși fișa postului e pretențioasă, nu trebe să ai multă școală, postul este doar o sinecură bine plătită. Fie calitățile sunt necesare doar în situații excepționale, așa cum s-au trezit niște șefi DSP la începutul pandemiei.

Lăsați dom-le copiii în pace, ce rost are să învețe?

Bibliografie:

Foto: medium.com.

97 de comentarii la „Impostor

 1. Doresc sa mai adaug un raspuns posibil.
  …. A fost odata ca niciodata un „babuin” inscris intr-o loja masonica si deoarece loja isi dorea controlul si protectia „fratilor” in anumite zone de interes, „babuinul” a fost plantat in anumite posturi cheie si apoi mutat unde era nevoie.
  Morala: Bine ca sunt mai multe „gasti masonice” deoarece asa isi mai dau in cap si mai aflam si noi despre „babuini”.

  Apreciat de 1 persoană

   • La 41 ani si-a luat o diploma la o universitate particulara. Pana atunci a fost „buticar”, firma de cablu TV si altele.
    Hai sa mai adaugam un ingredient: serviciile secrete.
    Deci masonerie+servicii secrete =cel mai periculos coctail.
    Atunci cand „babuinul” nu mai executa sau incepe sa fie independent, i se scoate tot „gunoiul” in presa si…..game over.

    Apreciază

    • Pai tocmai asta e cheia problemei. E ceva de genul….faci ce trebuie si ce spunem noi si totul o sa fie „verde si frumos”. Daca te revolti…te distrugem.
     Deci, este nevoie sa aiba „o toarta” de unde sa te agate…
     Uite, eu daca doresc sa-ti verific diploma ta de bacalaureat nu am nici cea mai mica sansa sa fac asta pt ca nu am mijloacele sa verific asa ceva. Dar, un serviciu secret o poate face, are acces la bazele.de date…..pt ei e simplu.
     Asta e si motivul pt care in unele functii avem acesti „babuini”… adu-ti aminte de Dragnea, Carmen Dan, Dancila si altii care au fost in functii.
     Daca iei un prost si il pui intr-o functie mare, el o sa te asculte ca un catel, iar cand nu mai ai nevoie de el il scuipi ca pe o masea stricata.
     Tu crezi ca nu s-a stiu ca acest „babuin” are diplome false? Canf ai acces la documente secrete esti cautat si in…”……” 🤣🤣
     Iti mai dau un exemplu…”Mihaela, dragostea mea..” 🤣🤣🤣 – canf acest spion undercover nu a reusit sa ajunga ce a trebuit sa ajunga, a fost pus in alta functie de unde serveste acum „sistemul”
     Sa te uiti doar la „domnul cu guvernul lui” si sa vezi in ce functii o sa plece pe la UE, dupa ce nu o sa mai fie ce e azi ….
     Jocurile astea nu-s niciodata ceea ce par…

     Apreciat de 1 persoană

 2. Cum? Un impostor pus șef de Orban
  la Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor?? 😀
  Nu-mi vine să cred că este posibil!
  Era norma să-l pună, poate fi dirijat,
  știindu-l cu musca pe căciulă! 🙂 ))
  Și revin frenetic : Toți sunt la fel! 🙂

  Apreciază

 3. Fabulos …
  De ce tot zic eu si de ciuma portocalie … Daca ne uitam la marele sef liberal din Camera Deputatilor – Florinel Roman, avem aceleasi ganduri de reticenta. Pai in niste interviuri spunea cum a pornit el intinerete sa vanda ziare si pe urma s-a cam tot ocupat de asta. Si deodata apare in nenumarate consilii de administratie din domeniul energiei far asa rezulte de la el din CV care era competenta lui in domeniu. Diplomele invocate sunt vagi, fara ani, far aspecializari … Si cineva le inghite pe nemestecate. Dar daca te uiti un pic la limbajul lui mimico-gestual, la felul in care zice, atunci cand zice, nu poti sa nu ai niste minime indoieli. Dar daca e in serviciul care trebuie nimeni nu mai are timp si chef de indoieli, nu-i asa?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s