Dubla măsură

În ultimul timp, spațiile public și virtual au fost năpădite de o mulțime de declarații care mai de care mai patriotarde, pline de cuvinte mari aduse în derizoriu chiar de asemenea ziceri izvorâte de la personaje și din medii care n-au nimic comun cu asta. Cele mai multe blamează alegerea unor străini în funcții publice, în special privind pe Dominic Fritz și Clotilde Armand. Ba că-i urâtă Clotilde, ba c-ar fi evreu Fritz. Ce mai, nu trebuie să fie decât traco-geto-daci altoiți doar de romani. Desigur, este atacat la greu și Iohannis. Pentru ca tacâmul să fie complet, sunt blamați Regii României, aceia care au făcut-o Mare.

Unii sunt simpli postaci plătiți, alții personaje cu o notorietate discutabilă, din pepiniera de la Ștefan Gheorghiu, alții persoane politice unii en titre, alții maziliți dar cu aspirații mari, toți din sfera psd. Declarațiile lor sunt reluate de televiziunile arondate psd, situri de știri, WP, FB. Un loc aparte îl ocupă sputnik, agentura rusească. Dar sputnik are și proprii autori, probabil plătiți – oare SRI nu știe? Am mari îndoieli privind dorința reală a sputnik de promovare a românismului. Sunt remarcabile declarațiile deputatului (sau fost) psd geto-dacul Metin Cerchez sau geto-dacul Bombonel. Mai nou, urmașii celor care au omorât preoți și au dărâmat biserici, au devenit mari iubitori de moaște. Cea mai amuzantă este scrisoarea fostului europarlamentar și pușcăriaș Adrian Severin, și el geto-dac garantat și mai ales ortodox garantat (Vanghelie), de sorginte Ștefan Gheorghiu. De altfel, personajul acesta îndoielnic al politicii a ieșit la iveală în ’90, atunci când aveam președinte, prim-ministru, miniștrii de interne, al apărării și de externe KGB, șef SRI un ungur sub acoperire, probabil tot KGB.

Fiindcă ăștia fac atâta caz de naționalism, le aduc aminte că PC a fost interzis deoarece considera România Mare un stat imperialist și milita pentru desprinderea Basarabiei și Transilvaniei, vis împlinit parțial. Vă mai ofer și o listă extrem de redusă cu numele de cod și cel real al geto-dacilor neaoși și ortodocși plini de evlavie care, pe tancurile sovietice, au adus în țară Ciuma Roșie:

Ana Pauker (Hannah Rabinsohn), Gh. Stoica (Moscu Kohn), Emil Bodnăraș (ruteanul Bodnarenco), Lucrețiu Pătrășcanu căsătorit cu Herta/Elena Schwamen, Vasile Luca (Luka Laszlo) – creatorul Regiunii Autonome Maghiare în secuime, Elisabeta Luca (Elisabeta Birnbaum), Teohari Georgescu (Burach Tescovici), Leontin Sălăjan (Leon Szilaghiudenko), Iosif Chişinevschi (Jakob Roitman), Iosif Ranghetz (Rangecz József), Pantelimon Bodnarenko, Alexandru Nicolski (Boris Grumberg), Vladimir Mazuru, Mișu Dulgheru (Dulbergher), Pantelei Pantiusa, Serghei Niconov, Vania Didenko, Piotr Gonciaruc, Misa Protopopov, Valerian Bucicov, Misa Petruc, Iasca Alexeev, Teodor R. Chișinevschi, Ofelia Manole, Ghizela Vass, Leonte Răutu (Lev Oigenstein), Dumitru Coliu (Dimităr Colev), Walter Roman (Ernst sau Ernő Neuländer), Stefan Foris, Petre Borilă (Iordan Dragan Rusev), Al. Moghioros (Mogyorós Sándor).

33 de comentarii la „Dubla măsură

 1. Frumoasa prezentare a eroilor rosii geto-traco-daaci. Ne-ar place sa prezentati listele tuturor culorilor curcubeului politic EuroAtrAnticAsiAtic. Felicitari pentru magnifica lista rosu-purpur*iE.
  Eroi au fost eRoi sunt înca
  din ’89 pân’ la Ghe. Dinca.
  Iar Ilici Lenin, domnul Ionica
  nici de covidul 18 nu le e frica.

  Apreciază

  • La ceasul ăla, a venit Ciuma Roșie, nici o altă culoare nu a mai existat.
   Nu știu despre la care Dincă vă referiți. Majoritatea de care am auzit sunt roșii. Este unul negru, un țigan de toată stima – acela a fost inițiator și suflet la Piața Universității. Nu cred că avea multă școală, dar cuvânta extrem de corect. Parlamentarii de azi …

   Apreciază

 2. Multmediatizatul caz de la Caracal, Dinca & Cumpanasu & SRI, aceasta superba telenouvella transmisa pe toate canalele si telejurnalele soumise puterii justitiei statului de drept din România, care pare-mi-se a ramas în coada de… peste Carpato-Danubian…Pontus Euxinus.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Bună ziua, neînduplecatule! 🙂

  ”În ultimul timp, spațiile publice și virtuale au fost năpădite de o mulțime de declarații care mai de care mai patriotarde, pline de cuvinte mari”
  Când PNL-ul făcea la el, era bine? 🙂 Acum când s-a întors roata, nu vă place? 😉
  Așa este în opoziție! Se aruncă petarde! Ce ți se pare atât de controversat? 🙂 ))

  Apreciat de 1 persoană

 4. (999)Noi unA nu avem culoare preferata,
  Căci tot ce Dumnezeu facu este perfect, frumos,
  Viata ne este de Cuvântul Vietii iluminata.
  Iar Legea Duhului de viata în Isus Hristos
  Este Întelepciune, pace, bucurie, în Raiul luminos.
  SPÉCTRU, spectre, s. n. 1. Ansamblu de valori fizice pe care le poate lua, în condiții determinate, o mărime dată. ♦ Ansamblul imaginilor obținute prin descompunerea, cu un instrument optic, a radiației electromagnetice complexe. ♦ Totalitatea liniilor de fluid în mișcare, a liniilor de câmp dintr-un magnet etc. ♦ Totalitatea radiațiilor electromagnetice ale unui corp ceresc, dispuse în funcție de lungimea lor de undă sau de frecvență (și înregistrate). 2. Fantasmă, fantomă. ♦ Fig. Ceea ce produce îngrijorare, spaimă; pericol iminent. – Din fr. spectre, germ. Spektrum.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s