Spiritul Constituției

Vă mai aduceți aminte de Iorgovan, căruia pesediștii îi ziceau „părintele Constituției”, altfel un individ infect? Mi-l aduc aminte pe Dan Amedeo Lăzărescu, unul dintre realii făuritori ai Constituției. Ilici a vrut să-l trimită ambasador la Vatican, o ofertă tentantă, pentru a-l îndepărta de Adunarea constituantă. La referendumul respectiv am fost contra și am prezis câte voturi vor fi pentru. Ilici dorea să obțină 51% din totalul alegătorilor nu dintre cei prezenți la urne. Sigur că ieșea oricum, dar ei îs învățați să fure, nu se pot abține niciodată.

Ei, conform Constituției, avem un stat semi-prezidențial. Inițial s-a dorit prezidențial pentru a juca țonțoroiul KGB-ul prin Ilici și ai lui, dar s-a ajuns la un compromis.

Revenind, se vorbea atunci de spiritul Constituției.

Am fost criticat pentru ceea ce scriu la adresa CCR. Începând cu ordonanța 13, CCR a călcat sistematic spiritul Constituției, intervenind practic în penal în favoarea infractorilor, substituindu-se unei constituante și modificând atribuțiile Președintelui, mai recent zădărnicind măsurile anti-covid. La ultima manifestare, a împuternicit legislativul să-și lipească cât mai mult șezutul de scaunele cu secretară, șofer, … Din aceeași clasă sunt deciziile prin care sunt împărțiți cetățenii în speciali și ceilalți, desigur membrii CCR fiind speciali.

Toate astea sunt nu numai împotriva spiritului, dar și a literei Constituției. Cum a fost posibil? Prin numirea unor politruci la CCR, în frunte cu șeful (peștele, de la cap se împute).

Așa am ajuns de la spiritul Constituției la spiritul Ciumei Roșii. QED.

27 de comentarii la „Spiritul Constituției

 1. OK ! Mi-a raspuns Nea’ Gogu ! 🙂
  QED este o companie britanică premiată, cu peste 40 de ani de experiență în industria conectivității audio-vizuale. Reputația QED pentru inovație și excelență tehnică este cunoscută în întreaga lume. Cele mai recente tehnici de proiectare asistate de calculator permit echipei lor de cercetare și dezvoltare să țină pasul cu progresele tehnologice și să livreze produse care ating cele mai înalte niveluri de performanță și fiabilitate. Acesta este motivul pentru care produsele QED sunt recomandate de atât de mulți dintre cei mai importanți producători de echipamente hi-fi și home theatre din lume. QED oferă o gamă largă de produse de conectivitate care variază atât de la cabluri de consum și de instalare, produse wireless și dispozitive de comutare pentru a satisface orice nevoie audio-vizuală.

  Apreciază

 2. Te roade rău CCR-ul?? 🙂 ))
  Nu te mai chinui atât, Ciuma Roșie nu dispare,
  se mută la PNL iar când îi virusează și pe ei, revin la culoarea inițială! 😛
  Poate se transformă-n combinația roș-galben… nu se știe nimic sigur în politică. 😉

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s