Moldova

De peste Prut – ce a mai rămas din vechea Basarabie. Sigur, ca orice om normal, m-am bucurat pentru Maia Sandu. Totuși, nici în România nu sunt toți normali. Spre exemplu, când posturile de televiziune anunțau victoria Maiei, TVR, postul plătit din bani publici care continuă să facă propagandă psd prin Cristache și alții de teapa lui, titra „Maia Sandu conduce la exit-pol” – mesaj cu o serioasă diferență de nuanță. Siturile sateliți ai sputnik au titluri cu sorosista. Vedeți, chiar și p-aci, unde am spune că suntem mai destupați la minte, sunt destui idioți. Afirm asta fiindcă paginile sputnik sunt semnate de români, cei mai mulți personaje publice sau politice.

Dar ce înseamnă această victorie? Este un început. Acum 31 de ani, diferența economică față de România nu era exagerat de mare, acum este foarte mare. Dacă va duce o politică de îndepărtare de Rusia, Moldova de dincolo de Prut va fi susținută de UE și de România. Ba chiar aș afirma că România ar trebui s-o susțină permanent. Sunt însă multe obstacole. Parlamentul ostil, rusnacii și serviciile rusești, și mai ales sindromul Stockholm. Cum este posibil ca, după ce milioane de basarabeni au fost omorâți sau deportați, unii nu s-au mai întors, după ce ținutul acesta a fost subdezvoltat, să existe încă români care să voteze comuniștii și rusnacii? Dar la noi, dincoace de Prut, cum a fost posibil ca milioane să se înregistreze la recensământul acela rușinos din noiembrie 2019, al proștilor?

În sfârșit, privind mizeria societății românești după aproape 31 de ani de votat Lepre Roșii, îmi dau seama cât de lung va fi drumul Basarabiei către normalizare. Să nu uităm că jumătate din Basarabia istorică se află în Ucraina, fiind o regiune complet subdezvoltată și extrem de deznaționalizată, că Rusia tânjește după regiunea Odesei pentru a domina Marea Neagră și gurile Dunării, ceea ce presupune și sudul Basarabiei.

Adică, va mai curge multă apă pe Prut și pe Nistru. Pentru starea de spirit a basarabenilor, pentru bunăstarea lor care ar putea duce la modificări serioase în comportamentul lor electoral, este important sprijinul nostru, al României.

Oricum, presupun că ați auzit sau citit declarațiile leprei Dodon după primul tur. Nu v-au amintit de Ilici, de dracnea? Ori referirile tendențioase la diaspora basarabeană nu le-ați recunoscut? Aceleași ca acum un an la noi. Modul în care au fost boicotați votanții diasporei nu vi i-au amintit pe Corlățean, Teodorovici, Meleșcanu, Firea? Influența puternică a agenturilor rusești în Basarabia pare oarecum firească. Dar asemănarea acțiunilor lor cu ale tătucilor și sculelor psd nu ne transmite nimic?

Revenind dincoace de Prut, avem tragedia de la Piatra Neamț. Este a doua într-un spital românesc. Prima a fost anchetată, dar nu a fost găsit decât un acar Păun. De fapt, este doar expresia imposturii din societatea românească reflectată și în spitale. Nu e suficientă cumpărarea de aparatură, etc, este necesar și ceva cap. În ambele situații, în final, au fost niște Dorei. Dar cine și de ce a folosit Dorei? Aceștia sunt adevărații vinovați. Cât de greu este să cauți urma banilor? Desigur, psd a cerut capul lui Tătaru, dar jupân asupra spitalului în cauză este Arsene care a decis numirea unor miniștrii psd.

Ancheta tragediei bebelușilor s-a încheiat neconcludent. Ancheta de la Colectiv nu s-a încheiat, Piedone a ajuns primar, semn că tupeul acestuia n-are margini. Ancheta de la Neamț a fost preluată de unul din procurorii de la Colectiv. Oare va fi mai eficient acum?

În rest, sper că Maia Sandu să fie bărbat, să nu aibă reticențe, să taie în carne vie rusnacă.

P.S. Vă recomand blog-ul unei basarabence Emilia B. S. Wonc , Basarabie, ești lacrima neamului meu.

73 de comentarii la „Moldova

  1. Nu este usor ce va’ sa vina, dar merita sa se bucure de alegerea Maiei. E un pas mic si nu a fost usor nici acesta. Nici la ei (ai nostrii, oricum), dar nici la noi nu e simplu, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, poate va fii bine. Eu mai sper. 🙂

    Cat despre tragedia de la Piatra Neamt ce sa mai zic?? Colentina, Colectiv.. ”oamenii fara vina/ cer sa se faca lumina” si daca se poate face ceva sa inlaturaM orice accident in care oamenii sa piara.

    Apreciat de 2 persoane

  2. Ce coincidenta stranie ca discursul psd referitor la diaspora suna identic cu discursul lui Dodon… Eu inca mai astept acei 50 de RON de la Soros.. cred ca am mai spus-o. Cat despre ”fratii nostri despre Prut”, am avut ocazia sa vorbesc cu destui aflati aici… Si vreau sa va spun ca DIASPORA LOR, e foarte diferita de DIASPORA NOASTRA… in sensul ca NOI ROMANII, suntem creduli…si inca mai avem iluzii. Daca cineva in tara are inca idealuri de o Romanie Mare, sa-si ia gandul, pentru ca insusi ”moldovenii” din diaspora, astia care au votata cu Maia Sandu, ne urasc cu pasiune… Cu tristete o spun : n-am intalnit PERVERSI mai mari decat ”romanii de peste Prut”, fie ca m-am aflat in Napoli, Valencia sau Londra. Ei de la Romania au nevoie de PASAPOARTE, curent electric, ajutoare si sustinere la Bruxelles.. ATAT. Ah da, Cand sunt intrebati de nationalitate atunci cand sunt in VEST, ce credeti ca raspund ?

    Apreciat de 1 persoană

    • Nu e chiar coincidență, discursul vine din același loc, Moscova.
      Ceea ce vedeți este rezultatul unei îndoctrinări de 75 de ani. Două generații. Cine n-a ascultat a fost omorât sau deportat. Plus needucare. În fond aceleași metode au fost și pe aici, la o intensitate mai mică.

      Apreciat de 2 persoane

      • Exista exceptii.. insa foarte putine. La inceput si eu am crezut ca e indoctrinare.. Ciudat cum .. 10..15 ani in VEST nu are efect invers, pentru NICI UNUL dintre ei… Strabunicu a trecut Prutul, a luptat la Tiganca, a ajuns pana la Odesa.. Ca „putin mai tarziu” sa aflu ca ei erau SI ATUNCI vazuti ca armata de ocupatie, ca si acum de altfel.. E una cand auzi de la unu care chiar a trait o viata sub cenzura si indoctrinare cum ca Ro a ocupat Moldova, si alta cand o auzi de la unu care a crescut cu netu’ in bot, si mai traieste si de vre’o 10 ani in Vest…

        Apreciază

        • E greu de spus care sunt excepțiile. Am și eu o poveste. Mama unui apropiat a fost basarabeancă refugiată în ’44-’45, a ajuns pe valea Oltului. În ’90, fiica și-a invitat verișoarele în România, la Bucale. Au venit două tinerele, au locuit în apartamentul acesteia. Surpriza a fost că cele două discutau între ele în rusește, probabil și gândeau. Era efectul educației. M-am gândit atunci la ungurii de la noi.

          Apreciat de 1 persoană

  3. @4k PC Gaming
    Daca ati avea credinta macar cât un bob de grâu, si daca ati putea iubi în Adevar pe aproapele vostru, (cel putin la nivelul celor cinci simturi primare) sunt convins ca ati deveni mai tolerant, mai întelegator, mai bun si mai întelept, privindu-va mai des în oglinda sufletului d-voastra, constatând ca nu sunteti cu nimic special si mai valoros în ochii lui Dumnezeu si al semenilor, decât cei pe care-i acuzati inconstient, asa cum iudeii l-au acuzat pe Isus Hristos, inconstienti de consecintele TRAGEDIEI ce au urmarit de atunci si pâna astazi, când multi din cei care se numesc crestini, înca îi acuza de vina asasinarii, crucificarii Fiului lui David, Împaratul Vesniciilor si Domnul domnilor, Ales de catre Dumnezeu sa ia asupra Lui, vina pacatului mortal al neascultarii omului primordial, „Adam & Eva. !… ShalOM !… „ECCE H*OM*O !”
    Copilaşilor, mai sunt puţin cu voi. Mă veţi căuta, şi , cum am spus iudeilor că, unde Mă duc Eu, ei nu pot veni, tot aşa vă spun şi vouă acum.
    Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.
    Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii.”

    Apreciază

  4. Bună dimineața, neînduplecatule! 🙂

    Ce-ți este și cu alegerile astea?! Aseară în jur de șapte aud voci stridente pe casa scării, mi s-a părut curios, în blocul unde am apartamentul nu se aud zgomote sunt locatari liniștiți, nu ca-n casa scării de dincolo, unde vociferările sunt la ordinea de zi. N-am ieșit să văd ce se întâmplă. Dar la zece minute îmi sună soneria, la fel de strident. Când deschid, doi tinerei îmbrăcați în geci galbene îmi întinde un calendar și un pliant rugându-mă să votez PNL-ul. Mi-a venit să zâmbesc, dar le-am răspuns că nu-i voi vota, nu am încredere în ei, orice fac, nu le iese. Plus că nu am înțeles de ce celor cu handicap grav nu le-a virat indemnizația de însoțitor. Răspunsul? ”Bani sunt, dar Consiliul Județean nu-i virează pentru a da vina pe PNL! ” 🙂 Îmi spunea mie ca și când eu nu știam că banii nu au fost dar vor veni în urma rectificării de buget făcută de administrația guvernamentală PNL? Totuși n-au uitat să-mi amintească că președintele Consiliului Județean e de la PSD! 😀 Și uite așa se pasează pisica de la unul la altul iar românașul așteaptă să vină Moș Nicolae cu daruri proaspete… Șoptindu-ne: ”Bucuroși de oaspeți?” 😉

    Apreciază

    • Sigur că bine că a câștigat Maia.
      În ce privește aparențele, eu cred că, în cazul lor, ce-i în gușă și-n căpușă. Maia și-a afirmat deschis simpatia pentru UE, Dodon la fel pentru Moscova.
      Pentru Maia problemele sunt mari. Să sperăm că izbutește.

      Apreciat de 2 persoane

  5. ni s-a umplut curu de lacrimi:
    basarabia, pe fond istoric retrograd,pentru ca urss nu a fost pe bune cu izrael, e plina ochi de jidovi,”fratzii nostrii”????
    i-am auzit prin metrou prin bucuresti:fonatzia aia de animale ne-a pus in garda!

    Apreciază

  6. am cunoscut un „basarabean ” d-asta:
    de formatie tehnica omu vorbea de infra-red, nu de infra-roshu;altul nu stia „alee”, vorbea cu ” strip”, cica in romaneste;da, va fi unire-in termenii nostri si nu in aia „corect politic”, cand o vrea D-zeu!
    „cadrilaterul”?!
    -rusinea neamului romanesc,sa nu mai vorbim de el, nu a fost,nu este si nu va fi niciodata romanesc!

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu