O Românie fără hoție sau fără prostie?

Cum o fi mai bine? Prost sau hoț? Cu proști sau cu hoți? Mare mister – a fi prost sau a fi hoț – asta-i întrebarea. Probabil, hoții le spun celorlalți, proști. Nu cred că mulțimile proștilor și hoților sunt chiar disjuncte. Sau să le spunem cete ca Eminescu? Atunci, care sunt nebunii și care mișeii?

Cum o fi mai bine pentru România – fără proști sau fără hoți? Ce ne strică aerul mai tare, proștii sau hoții? Rămânând la teoria mulțimilor, Ciuma Roșie – o mulțime și ea, este o reuniune de hoți și proști. Unii au fost recenzați în noiembrie anul trecut. Or fi participat și hoții?

După mine, cum am mai scris, prostia este subiect de siguranță națională. Ei sunt cei manipulați. I-ați văzut la manifestațiile fără măști, i-ați văzut de Sf. Parascheva la Iași, îi puteți vedea aproape zilnic – din păcate. Dar cei care-i instigă sunt și ei proști? I-aș încadra mai degrabă la mișei. În fond, să faci jocul unei agenturi ostile României este o trădare de țară. E clar că și hoția este o problemă de siguranță națională. Ambele, hoția și prostia sunt la fel de nocive.

Dar ce facem cu hoții care n-au nimic, n-au casă, n-au masă, n-au mașină, n-au nevastă? Avem două exemple, unul proaspăt, unul de acum un an. M-me Pintea, flagrant cu mită, are copil, are domiciliu, dar n-are soț, n-are casă, mașină, n-are nimic. Nu știu cum s-o calific – dacă-i spun fată mare, comit o blasfemie, dacă scriu că a fost scoasă la produs, se supără. Iată că acum, aflarăm și de ce fratele Tudorache era atât de lipit de primăria aia, arză-o-ar focu’. Doar că, ce să vezi? Coincidență. Nici Tudorache n-are casă, n-are mașină, n-are nevastă, n-are amantă, n-are menajeră, n-are nimic. Vedeți, ziceați că e urâtă Clotilde, dar a avut dreptate.

Trebuie să închei moralizator. Zicea M-me Firea că proștii-s mulți, probabil gândea că și hoții la fel. Ultimii doi ani au arătat că și ținându-se de mână, nu sunt suficienți. Doar noi putem demonstra care-i mulțimea cea mai mare.

Vă ofer și o muzică lăutărească pe subiect, dovadă că nu sunt rasist:

Foto: a1.ro, expresmedia.ro. Titlu inspirat din blog-ul pozeDECAT.

45 de comentarii la „O Românie fără hoție sau fără prostie?

  1. Salut Florin!
    Acum, asa ca suntem barbati si facand haz de necaz….Ai vazut ce „fosta” sotie avea Tudorache? Abia ieri am vazut si eu niste poze prin presa. Habar nu am daca-i din „plastic” sau e naturala dar eu zic ca fostul primar a avut parte de muuuuuulteeeee momente frumoase. 🤣🤣
    Ok, asta nu schimba situatia si anume hotia..

    Apreciat de 1 persoană

      • Acum si cu tine…🤣🤣
        Pai ce sa faca saracu’ Tudorache??? Cum sa o intretina pe „fosta” cu o leafa de primar?
        Fac o paralela intre aceste „sugative/foste/bunaciuni/c…e cu automobilele.
        Daca ai o masina mica, de mic litraj, intretinerea e ieftina dar daca vrei Q7 sau X5/6, intretinerea e foarte scumpa.
        Deci….🤣🤣🤣 saracu’ Tudorache🤣🤣🤣🤣…cat de greu i-a fost…
        Mai presus de atat, „bunaciunea” nu a fost multumita, cica au divortat…🤣🤣
        Dar Tudurache a facut-o „bogata” si pe menajera…🤣🤣🤣🤣, a bagat bani in conturile ei….🤣🤣🤣🤣
        Cred ca Tudorache a fost un mare iubitor al „sexului” frumos…🤣🤣🤣 si acum o sa plateasca pt asta.
        PS: Lasand ironia de mai sus, e evident ca fosta sotie, menajera, etc au fost niste acoperiri pt a-si plasa niste sume mari de bani.

        Apreciază

  2. Am oarece dubii in ce priveste flagrantul Sorinei Pintea. Nu prea cred in coincidente iar flagrantul s-a produs pe cand ea isi pregatea candidatura la primarie. Pe de alta parte, rezulta ca tot flagrantul se petrece in jurul unor smenari care o tot pomenesc pe ea dar cand se ajunge la ea, lucrurile par a fi de poveste, pe discutii care nu sunt prezentate explicit ci doar povestite, pe baza unor inregistrari frecvente „neinteligibile”. Nu exclud sa fi luat realmente spaga dar prea sunt cateva „red flags” pe acolo asa ca sunt destul de reticent in a crede ce s-a livrat pe piata. Mai ales ca inteleg ca erau si cu stire apeteava, de-au dat-o la televiziuni inca inainte de a s epronunta de catre judecatori, ceea ce e inca o ata alba de campanie elctorala de care ma impiedic in „increderea in justitie”. O sa vedem cand se va finaliza pana la urma procesul – condamnare pe bune, condamnare d’aia chinuita (nu sunt probe beton dar sont siguri aia ca asa s-au produs faptele) ori achitare. Ma tem ca anuntul rezultatului procesului sa nu fie chiar in cursul altor momente cheie, sa zicem 4-5 decembrie, cu o zi inainte de alegeri …

    Apreciază

    • Vom vedea. Totuși, situația este ca la Tudorache – fără casă, mașină, economii, etc, deși locuiește într-o vilă babană, presupun luxoasă și este măritată cu tatăl copilului fără acte. Sunt adeptul unei vieți libere, însă aici este clar vorba de disiminarea averii. Oare de ce?

      Apreciază

      • Si eu am stat cu mama copilului meu 18 ani fara sa fim casatoriti. Am facut-o abia cand fiica-mea implinise 14 ani. Nici eu n-am vreo avere … O sa ma uit si la cazul lui Tudorache. Recunosc ca individul nu m-a preocupat pana acum dar am vazut ca miscarea in cel mai bogat sector al capitalei a fost una foarte slaba in comparatie cu altele, ca 3 sau 4.

        Apreciază

        • Am scris că nu asta este problema. Sunt ultimul care aș putea condamna asta, am avut o viață destul de agitată. Problema este că ăsta e mijlocul se dosit lovele. Un salariu de bugetar nu poate justifica facturile pentru diamante și nivelul de trai.
          Menționez că nu pizmuiesc niciodată starea cuiva. Dacă are, e bine, înseamnă că pot avea și eu. Totuși, nu-mi pot înfrâna pornirea de a mă întreba cât impozit a plătit. Am mărturisit că statul român mi-a făcut doar deservicii.

          Apreciat de 1 persoană

  3. Senatori şi deputaţi,
    După ciolan leşinaţi,
    Ne promit marea schimbare,
    Acum în prag de votare,
    Însă toţi au bârnă mare..
    Cum de ce? Vă mai miraţi,
    Că Pinocchio are.. fraţi?!

    Cu pomeni electorale,
    Cu găleţi şi sarsanale,
    Vin să ne cerşească votul,
    Iar noi, fraieri, punem „botul”,
    Se duce ţara cu totul…
    Preţul libertăţii-l ştim,
    De 30 de ani plătim.

    Plătim şi nu luăm aminte,
    Cât se fură, cât se minte,
    „Salarii înfloritoare!
    Vom face miere din sare,
    Din nevastă, fată mare…
    Puneţi ştampila şi-apoi,
    Vai de voi, bine de noi! ”

    Baliverne şi minciuni,
    Toţi promit că fac minuni.
    Însă România geme,
    O dor atâtea probleme,
    Pentru fii ei se teme…
    Unii, ce-s duşi la străini,
    Şi-alţii, ce-s rămaşi… în spini.

    Autor Andreea Văduva

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu