Analiză – TATOV

Nu știu dacă Madame Sans-Gêne i-a numărat pe ai ei, nici ce făcu dom’ profesor Vasile cu ai lui, dar vă propun să-i numărăm noi pe toți, și proștii, și săracii, pensionarii, oamenii în vârstă, oamenii fără studii, asistații sociali, ceva bugetari puturoși. Și nu trebuie să presupunem că sunt categorii absolut distincte. Am să fac eu asta, cu datele oficiale, pe cifre absolute rotunjite, nu procente, comunicate doar pentru România.

  • La parlamentarele 2016, acelea cu morții vii, la o prezență generală de sub 40%, psd a avut vreo 3.200.000 voturi. Acestea i-au dat legitimitatea lui dracnea de a face toate porcăriile pe care le făcu.
  • La euro-parlamentarele 2019, psd + ProRo au cumulat 2.650.000 voturi. A fost o prezență generală de aproape 50%. În ciuda mitingurilor lui dracnea, electoratul lui n-a prea priceput ce-s alea.
  • În turul 2 al prezidențialelor 2019, s-au înregistrat la Recensământul Proștilor aproape 3.300.000 de inși. Rezultă că, deși mie mi se părea o jicnire personală, un afront adus României, chiar prezența unui asemenea personaj la alegeri, pentru psd a fost o victorie, cea mai mare, în opinia mea. A fost o prezență spre 50%.
  • Localele 2020 au oferit psd+ProRo 2.600.000 voturi la o prezență de 46%.
  • Ieri, sub 1.750.000 la prezența sub 40% (recordul minim).

Cine sunt acești până în 3.200.000 oameni? Păi, aceia despre care vorbeau Firea și nea Vasile, sunt produsul a 40 de ani de comunism, nescoși din mizerie și neștiință de guvernările ultimilor 30. I-au lăsat așa cu bună știință, fiindcă dacă i-ar fi scos, n-ar mai fi fost votați. Sunt aceia care se bucură că văd niște dezaxați agresând niște oameni, sunt aceia care au fost tot timpul sprijinul Leprelor Roșii și pentru care acestea au oferit doar gargară, sunt cei care au decis în locul celor ce nu au votat.

De ce nu au votat? Fiindcă acești votanți au nevoie de motivare, de mobilizare, iar partidele care ar fi trebuit să-i mobilizeze n-au făcut-o deoarece nu conștientizează că nu au un electorat captiv asemenea psd. Ar fi un nonsens pentru acest electorat care este liber și din cauza asta nu susține psd. Nici în 2019 nu au făcut nimic. Oamenii s-au mobilizat singuri în urma abuzurilor psd, a bătăii de joc față de justiție care oricum nu-și face treaba, revoltă față de abuzurile și atrocitățile comise la 10 august. Este posibil ca într-o mică măsură să fi fost din cauza pandemiei, este posibil ca unii să fi pus botul la gargara psd cu toți sunt la fel, dar decisivă a fost ne-motivarea, inactivitatea electorală a partidelor de dreapta. Mai este și memoria scurtă și apatia clasică a românilor – se pare că nu pot depăși 18 luni, asta e limita memoriei. De aceea a evitat psd anticipatele, au mizat pe uitare.

Altă întrebare este de unde a venit AUR. A venit de prin ’90, pe fondul instigărilor reciproce din Transilvania. Cine instiga, este încă o întrebare. Ar fi trebuit să răspundă de mult SRI, n-a făcut-o. Cum a apărut acum? Cu multe voturi în Moldova și Basarabia. Cum a reușit propaganda pe acolo? V-am scris că au aranjat vizita lui Dughin, ideologul lui Putin, personaj interzis în Europa. De ce au fost votați? Pentru demagogia patriotardă. Oamenii cred că un nume de partid lansat și ceva lozinci corespund realității. Cei mai mulți nu mai analizează personajele deși, nici o entitate nu există decât prin oamenii care o compun. Și iarăși am ajuns la teoria dosarului. Propagă idei anti-vest, anti-UE, anti-NATO, dar n-am auzit nimic de anti-ruse. Se mai erijează în pro-ortodocși, dar și aici am dubii, fiindcă știm că Moscova se dorește o a doua Romă.

La momentul în care scriu, mai este posibilă intrarea PMP, ceea ce ar mai facilita o majoritate, poate fără curva politicii românești, UDMR. Știu că banii n-au miros, dar rușii finanțează Ungaria, care finanțează UDMR, care protestează împotriva AUR, care este finanțat de … Mai trebuie avute în vedere minoritățile, ai căror reprezentanți, de multe ori, n-au legătură cu vreo minoritate, cel mult cu psd.

Nu pot omite ieșirea glorioasă a Cârlanului, căruia îi prevăd un sejur îndelungat în Serbia. Îs adevărate zvonurile cu cetățenia? Nu știu. Cu nevasta plecată, cred că soțul s-a lăsat și el de politică, probabil spre disperarea lui Vosganian.

Ce urmează? Sputnik scria „nu mergeți la vot să legitimați diktatura”. Cumva, visul li s-a împlinit, chiar putem constata că și dintre pesedei au cam absentat. Acum psd va striga nițel „fraudă”, apoi va propune prim-ministru – se aude un fiu de torționar secu. Iohannis a primit însă voturile promițând fără psd. Deci, se va încerca închegarea unei majorități fără psd. USR-Plus au mari pretenții, uitând că situația li se datorează în mai mare parte decât liberalilor, fiindcă au obținut doar vreo 16%. Bulibașa strigă victorie, totuși îl văd ca pe măseaua stricată.

Vă ofer și un divertisment sugerat de 4k PC Gaming

76 de comentarii la „Analiză – TATOV

  1. Eu nu-mi pot explica cum au reusit cei de la AUR sa intre in parlament. In afara de Hau-Hau , ei nu prea au mai nimic care sa-i recomande. Am o singura explicatie si anume sila poporului de toata clasa politica si astfel „din sila” i-au votat pe Diana Sosoaca, George Simion si restul gastii AUR….
    Singurul pe care l-as lasa sa treaca singur strada 🤣 din AUR e Calin Georgescu care are capacitatea sa „te vrajeasca” cand vorbeste dar daca ma uit la trecutul lui parca-mi vine sa-l ard „la propriu” intre coloane si doar asa figurativ ca-n masoneria lui.

    Apreciat de 3 persoane

  2. Nu știți să pierdeți! Acesta-i adevărul! Dacă îl vor lăsa pe „nerezolvat” să le arate ce să facă, nu vor avea rezultate! În ceea ce privește electoratul PSD, nu e cazul să-l jignești! PNL a pierdut pe mâna lui, nu l-a pus nimeni să fie teleghidat în inutilitate! 😁

    Apreciază

  3. Da, imi era clar de ceva timp ca asta se va intampla pe baza unui procentaj FOARTE scazut de participare. La asta s-au adaugat balbele facute de PNL, inverviurile d-lui Rares Bogdan caruia ii cadeau tablourile pe cap, felul in care PNL a incercat sa inlocuiasca golanii lor cu golanii nostri (reportajul Recorder ca exemplu), SUBESTIMAREA propriului electorat prin masuri absolut populiste sau lipsite de vlaga ( circul cu moastele, intarzierea excesiva a mastilor gratuite, a tabletelor ), toate acestea au creat o DEZAMAGIRE. Cireasa de pe tort a fost ”organizarea” alegerilor in diaspora si felul cum au pierdut Xmii de voturi care, ar fi putut fi si un milioan de exemplu, nu ? S-ar fi dus toate pe apa sambetei.. Aceste lucruri i-a facut pe multi sa spuna asa : avand in vedere oamenii care sunt in meniu, NU se merita riscul…
    Acum PSD-ul poate sa manace cacat cat vrea referitor la procentele lor.. A te lauda cu nici doua milioane de voturi din 17/18 milioane si sa tipi ca TU esti majoritatea, e de cacat. DACA mai aveau un alt partid pe partea lor (stanga) cu care sa insumeze cel putin 40//45%, ar fi fost indreptatiti sa tipe. Pana atunci, mesajul oamenilor e CLAR : ORICE in afara de PSD ! De asta s-au dus multi si spre USR si culminand cu aparitia acestei malformatii numite AUR..
    Dupa pasul facut in spate de Orban, domnu Rares Bogdan ar trebui sa-si faca sepuku si el. Nu stiu daca respectivii de la PNL realizeaza, dar domnul respectiv este absolut GRETOS prin slugarnicie. Cand il aud pe el vorbind de Johannis, parca il aud pe Goebles vorbind de Hitler.. In curand o sa ne spuna ca Romania de azi, nici nu-l merita pe Johannis si suntem toti niste javre daca punem intrebari..
    Sper ca PNL-ul sa se inteleaga cu USR-ul si … mai bine UDMR decat PMP (nici nu au facut pragul pana la urma – din ce am inteles pe la ora 19). Adica doar am mai trait injoseli ca Ministrul Culturii din Romania sa fie un ungur.. n-ar fi prima data. Mult mai greu de digerat ar fi sa-l vezi pe Robert Turcescu Ministru…

    Apreciat de 2 persoane

    • Cred că-l nedreptățiți nițel pe RB. Stilul ăsta de a vorbi, care acum pare lingușitor, l-a avut și înainte, exact același. Mi-aduc aminte de 10 august, emisiunea lui a făcut cea mai clară și mai completă imagine. Dacă nu a servit la nimic, nu este de vină. N-am putut vorbi vreo săptămână. Ardelenii n-au un stil direct, brutal și, poate nici nu este normal pentru un ins politic. La PMP sunt și persoane OK.

      Apreciat de 1 persoană

    • Isoria MOON Diala…! Între XtRema dreapta si XtRema stânga este…EU. între EU 0ccidentala si EU 0rientala este AXA …N.E.S.W…(NATO)
      CuVântul *AAAE* se afla undeva la …X0Y…MIJLOC. ROMania…

      Apreciază

  4. Eu l-am votat pe Valeriu Nicolae. București. Independent. Ba mai mult. Am intrat în grupul care voia să-l sprijine. Am așa un sentiment de bine. Fiecare a fost voluntar și a făcut ceea ce putea sau știa. Inclusiv eu. L-au votat peste 16000 de bucureșteni și se pare că îi lipsesc câteva voturi pentru a fi deputat.
    Pentru mine a fost o experiență deosebită. Vindecătoare. Mi-a redat speranța în oameni.

    Apreciat de 1 persoană

    • Vă aduceți aminte mulțimea de partidulețe din ’90? Au avut un scop care a fost atins, să domine fsn (astăzi psd). Politica asta a fost practicată și ulterior, inclusiv la ultimele prezidențiale. Candidaturile acestea solitare, fac cam același lucru. Tipul este OK, dvs. ați activat cu entuziasm alături de alții la fel de entuziaști. Doar că, pornirea unei asemenea acțiuni se face doar atunci când șansele de reușită sunt apropiate de maxim din start. Fiindcă dacă pierde, chiar la limită, sunt voturi pierdute, în beneficiul psd. Fiindcă bănuiesc că nimeni dintre cei care l-au votat n-ar fi votat psd. Acum, se face „redistribuirea”, cel mai mult în beneficiul psd. Asta este aritmetica. Trebuie luată în seamă chiar când ne supără. Nu totdeauna o acțiune bună are rezultate pozitive.

      Apreciază

Lasă un comentariu