Pișcături

Recunosc că m-am gândit la alt titlu, legat de o dejecție umană, dar am mai adăugat o literă. Așa mă gândesc eu, doar la prostii.

În sfârșit, lăsați vaccinul, îl vom face – care va dori și mai apucă. Dar care sunt problemele actualului guvern? În primul rând, e vorba de orgolii, până acum manifestate de USR-PLUS, respectiv Barna și Cioloș. Nu poți guverna ca o echipă și, în același timp, să dai la gioale. Vom mai vedea ce răbufniri vor mai fi. Să ne uităm însă nițel critic la guvern, mai precis cine sunt ei, cei care-l alcătuiesc.

Se spune că avem un suflu nou, mai educat, acum. Este doar în parte adevărat. Guvernul e mare, mulți miniștrii, bașca prim-ministrul și doi vice. Cum s-a ajuns la această cifră? Pentru împărțirea responsabilităților între forțele politice participante. Desigur, este cumva contraproductivă cifra, în contextul necesității reducerii aparatului administrativ-bugetar. OK, probabil nu exista altă soluție.

Dar avem probleme și la capitolul școlarizare. Un penelist și un userist au făcut facultatea la SNSPA, prima instituție de învățământ superior (astea sunt pretențiile SNSPA cu care nu sunt de acord) pe care au absolvit-o. Dacă nu știți încă ce înseamnă asta, aveți explicațiile la finalul paginii sau în link-uri. Apoi, un penelist și un udemerist au studiile superioare la Universitatea Oradea. Universitatea din Oradea a fost înființată pe vremea lui ceașcă, am cunoscut-o bine chiar atunci. Nu cred că s-a schimbat după ’90, nu era ceva de mare laudă.

Mai e un penelist cu probleme legate de pesede, ministrul educației sub Cârlan, a inițiat controversata Ordonanță 94 care amnistia plagiatorii, permițându-le doctorilor să renunțe la titlu.

La SNSPA m-am referit în mai multe pagini între care Cenușă este totul – ierarhia, Izvorul imposturii. În mod tradițional este legată de pcr (care a născocit-o) și de urmașii acestuia. Între absolvenții de frunce se numără Veo și Bulibașa.

Uriașa producție a fabricilor de diplome va necesita mulți, mulți ani pentru filtrarea administrației pe criterii valorice. Aștept guvernul care va avea curajul de a desființa SNSPA și alte vreo trei fabrici de diplome fără valoare, toate plătite gras din bani publici, sinecuri politice pentru niște eșuați cu aere de mari profesori.

45 de comentarii la „Pișcături

 1. Nu ii stiu, nici nu am citit despre ei, nici numele nu le-am retinut doar i-am vazut cand au depus juramantul si intr-un fel m-am bucurat ca sunt tineri cu mentalitati open mind ci nu indoctrinati. Chiar daca unii poate ca nu au experienta cel putin sper sa fie oameni onesti si muncitori. Sa isi faca treaba.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Bună seara, Florine! 🙂

  Îmi place, ai început să-ți pui întrebări? 🙂 ))
  ”Guvernul e mare, mulți miniștrii, bașca prim-ministrul și doi vice. Cum s-a ajuns la această cifră?”
  Să fie ”Guvernul meu” trebuie să fie mare, dacă procentul la alegeri n-a fost cum s-a visat! 😀

  O să ai multe întrebări fără răspunsuri, stai liniștit! 😉

  Apreciază

  • Deocamdată este bine. M-am uitat câți alții, în afara celor doi au mai mirosit pe la SNSPA. Rezultatul, doar unul.🙂 Dar mai sunt alte fabrici – particulare sau cu ținută falsă înaltă bugetare. Mai sunt doi care au trecut pe acolo deși, sunt extrem de calificați, n-aveau nevoie.

   Apreciază

    • Uneori, ne prinde trend-ul.😀 E cumva omenesc. Ar trebui o largă campanie din care să rezulte că SNSPA este Ștefan Gheorghiu, este A.A.Jdanov, că marii profesori sunt doar niște politruci și funcțiile lor sunt doar niște sinecuri. Că nu-ți trebuie o scoală specială pentru a fi într-un guvern, că trebuie doar să fii școlarizat serios (indiferent de domeniu), să ai bun simt și să nu furi. Dar o anumită categorie a populației nu poate asta, fiindcă nu-i permite ADN-ul.

     Apreciază

    • Punctul pe I că de fiecare dată!
     Te apreciez pentru cunoaștere și sinceritate! Dacă am fi măcar un sfert așa cum gândești tu, bine ne-ar mai fi! Însă , cine știe ce ne mai paște. După anul nou vine Paștele 😉
     Mi-am pierdut din speranță…

     Apreciat de 1 persoană

  • Mai sunt ceva locuri de desființat. Unele se numesc academii. Este probabil o utopie. Ar trebui ca toți să renunțe la acele diplome fără valoare, va fi extrem de greu de desființat sinecurile, să plece cei care n-au alte școli. Nu știu dacă veți apuca dvs. Eu, nu.

   Apreciat de 1 persoană

   • Chiar daca mai apuc…cui mai pasa.. E prea tarziu. La Galati, exista un DANUBIUS.. Dai banu, alegi domeniul, mai dai pe la ”Facultate” cand sa-ti iei diploma. Te anunta baietii prin SMS daca ai intarziuat cu vre-o rata… Nu exagerez absolut deloc. Oamenii care sunt din GL stiu ce vorbesc..

    Apreciat de 1 persoană

    • Nu e numai Danubius, sunt multe, inclusiv în Bucale, unele care îl au ca profesor pe Bombonel. Cele despre care vorbesc, nu sunt private, sunt de stat, finanțate de buget, adică plătim diplomele de impostori chiar noi, noi toți, poate direct sau indirect inclusiv dvs. dacă mai aveți ceva pe aici. Diplomele lui Veo și ale Bulibașei sunt plătite de noi.

     Apreciat de 1 persoană

    • Mai am.. motiv pentru care ma revolt de atata timp.. Si platesc in continuare impozite la statul roman si sunt unul dintre cei care trimit bani in Romania…(inca). Cred ca lucrurile se vor schimba in tara cand ROMANUL va intelege ca sintagma ”banii statului” inseamna ”BANII MEi” – ai fiecarui cetatean platitor de taxe si lumea VA LUA FOC la fiecare caz de coruptie.. Ca tot vorbeam de mediul ”academic”. Dosarul Microsoft ? Doamna Andronescu .. Domnu Marga ? .. lumea uita…

     Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s