România imposturii

Tancurile sovietice au adus cu ele o serie de Lepre Roșii, fără școală. Alte Lepre Roșii au fost ridicate de prin noroaiele țării, acelea eradicate abia de Vasilica. Dar ele, Leprele erau destinate a conduce, a ține frâiele acestei țări. Trebuia găsită o cale pentru a le albăstri cumva sângele noroios.

De aceea, prin martie 1945, PCR înființează, la inițiativa Anei Pauker, Universitatea Muncitorească a PCR care își schimbă numele în februarie 1946 în Ștefan Gheorghiu, în 1952 devine Școala Superioară de Partid Ștefan Gheorghiu, și din 1966 Academia de științe Social-Politice Ștefan Gheorghiu – vedeți de când se manifestă pasiunea ăstora pentru academii,  pasiune prezentă încă.

În 1948 apare Școala Centrală de lectori A.A. Jdanov, care devine în 1949 Școala Superioară de Științe Sociale A.A. Jdanov. În 1970 cele două înalte școli se unesc sub numele de Academia Ștefan Gheorghiu. La sfârșitul lui ’89 se ascunde sub numele de Academia de Studii Social-Politice. Ultimii doi rectori ai vestitei academii au fost Leonte Răutu și Dumitru Popescu, primul fost director al Școlii Jdanov, celălalt absolvent Jdanov.

Vă este clar unde învățase lecția A. Pauker care în ’45 tocmai descoperise România, de unde i-a venit lumina imposturii.

Ei, așa s-a dezvoltat impostura generalizată în România. Bazele au fost puse mult înainte de ziua Republicii și de alegerile falsificate din ’46. Aceste școli dădeau posibilitatea unor neica nimeni cum a grăit recent Olguța să se prezinte drept cineva, acolo a fost Izvorul imposturii. Ințelepciunea acestor impostori am plătit-o cu un deceniu de înfometare, dar nu ne-am băgat mințile în cap.

Astfel că, deși prin HG55/90 semnată de Petrică (fără rude prin KGB), Ștefan Gheorghiu s-a desființat, Universitatea preluând temporar o serie de secții, tot Petrică, prin HG183/91 a înființat SNSPA care n-are nimic de-a face cu KGB-ul și are doar scopuri nobile, utile pentru propășirea societății noastre. SNSPA și-a reluat secțiile de la Universitate, o parte a patrimoniului și cadrele. Vă întrebați de ce-l judec după familie pe Petrică cel dorit de APACA? Și eu am fost judecat la fel, după familie – de altfel, chiar cred în proverbul „Ce naște din pisică șoareci mănâncă”, e normal, nu poate mânca altceva. Deci, nimic nu piere, totul se transformă (Cenușă este totul – ierarhia).

Intrând pe situl izvorului imposturii am fost binecuvântat (ah ce-mi place asta) cu un gând bun din partea conducerii SNSPA. Greu de găsit ceva atât de unsuros ca biografiile acestei conduceri. Am cautat degeaba ceva gen About, nu există. Ei nici usturoi nu mâncară, nici gura nu le … Rector, Remus Pricopie, alt dom profesor. Dar este și președinte și fondator al Academiei de Științe ale Securității Naționale (ASSN – o instituție de cercetare științifică din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională). Ce ziceți de asta? Alți membrii fondatori, Gabriel Oprea și Vasile Dîncu (primul este generalul Izmană cel cu fabrica de doctori, al doilea dom profesor eminența cenușie). Ei, ce mai spuneți? Ce mai cercetează ei acolo, desigur pe bani frumoși. Un profesor universitar nu poate fi decât cercetător principal I.

Ce se mai poate spune despre dom Pricopie? Păi, a făcut chimia fizică la Universitate, a făcut o grămadă de cursuri pe la universități de prestigiu (cursuri, nu le-a absolvit – cine l-o fi trimis, cine le-a plătit?), și-a dat doctoratul la … SNSPA în … științe politice. Fiindcă un doctorat presupune o noutate (o nouă demonstrație, un fenomen nou, o nouă perspectivă), mă întreb oare ce chestie nouă a descoperit D-l Pricopie în politichie.

A mai fost nițel ministrul învățământului, sub Cârlan. Propus de Bulibașă ca prim-ministru. Afirmă că este fluent în engleză și franceză și începător la rusă și spaniolă. Nimic despre limba română. Totuși, găsii niște înregistrări, cuvântări ale dumnealui la deschiderea unei școli ca ministru al învățământului „… nu înainte de a vă spune dumneavoastră, copiilor și părinților, că aveți una dintre cea mai frumoasă școală din București …” sau „Nu a existat subiecte pe pagina de internet, a existat decât un mesaj care nu a fost postat la …” (scandalul cu frauda la bac de la Bolintineanu). Amuzant este că Remus a încurcat lupoaica, legenda Romei, cu o vulpe. Rezultă multe asemănări cu fosta lui studentă a SNSPA, Vasilica.

Dacă citiți cv-ul, nu omiteți emfaza vizitelor fără de care instituțiile vizitate n-ar fi putut exista. N-am mai săpat să-i aflu părintii, n-avea rost. A fost propus de Bulibașa ca prim, pot presupune că are origine sănătoasă ca și Rafila. Aș pune pariu cu dvs. Cine merge?

Revenind la SNSPA, vă ofer din lozincile afișate pe sit:

mast

dr

post u

cerc

M-am gândit foarte serios: oare ce-or cerceta ăștia, ce-or fi descoperit nou? Cum ar putea cercetarea asta să atragă surse de finanțare? Păi ăsta-i ochiul dracului! Doar că-i de la buget.

Un pic de bibliografie:

52 de comentarii la „România imposturii

 1. Bună dimineața, Florine! 🙂

  Mă gândeam că vei avea curajul să faci o excepție la sfârșit de an, dar m-am înșelat… 😀
  De comentat nu voi comenta dar am să-ți las câteva gânduri de sfârșit de an.

  Noul An să te găsească cu gânduri bune, veselie, prieteni dragi
  şi să îţi rezerve cele mai înalte realizări pe parcursul anului 2021!
  La mulți ani cu sănătate și bucurii!

  Apreciat de 1 persoană

 2. La mulți ani, domnule Florin! Mulțumesc că m-ați menținut pe linia de plutire cu politica. Mulțumesc pentru pana dumneavoastră acidă, care nu o dată mi-a adus zâmbetul pe buze, deși subiectul abordat era trist, ca mai toate în politica românească. Dar o sticlă de șampanie le rezolvă pe toate… în noaptea asta. 🙂 Vom vedea ce-o mai fi la anu’. Sănătoși să fim. Toate cele bune!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Am admirat de la început si admir curajul, devotamentul, abnegatia, pasiunea cu care luptati cu „morile de vânt” piramidale ale politici sistemelor mondiale omenesti, relative, injuste, obscure, ocultate si mascate de simboluri aparente colorate, însa faptul ca doar culoarea rosie va deranjaza, ma determina sa cred ca sunteti umpic „obsedat” de stânga „capra vecinului” ceea ce dpmdv, va plaseaza într-o relativa (0)pozitie cu realitatea obiectiva si cu… AAAE.
  Si acest revolutionar real român, s-a luptat cu „caprele” la Paris, Strasbourg, Haga, însa a fost învins de „tzapi” el însusi ajungând un tzap ispasitor ! 🙂

  Un An Nou fericit, împlinit, binecuvântat si linistit, draga …Florin ?!

  Apreciat de 1 persoană

  • Mulțumesc Iosif. Dar realitatea ultimilor 75-80 de ani este mult prea clară și concretă pentru a mai fi nevoie să apelăm la oculta mondială sau la vreuna din teoriile conspirației. Și, deși am călătorit mult, mă interesează situația internațională doar în măsura în care ne poate afecta pe noi, România. Iar la noi, cum rezultă și din această pagină, răul vine doar dintr-o direcție, vectorii fiind Leprele Roșii. Teoriile cu vestul care ne colonizează vin tot din est. Iar exemplele date sunt legate doar de corupția guvernanților noștri care nu au aplicat legea.
   În ce privește colonizarea, cred că am experimentat-o concret destul pe cea a estului, cu foarte multe vieți sacrificate.
   În rest, sigur că eu sunt un om de dreapta, și consider proprietatea un factor important al dezvoltării fiindcă determină oamenii să muncească pentru a acumula, determină inițiativa. Pe urma fiecăruia din aceștia, prosperă și alții de pe lângă ei.
   Îți urez și eu să ți se împlinească toate dorințele.

   Apreciază

 4. Pingback: Adio, 2020! – Film Serial

 5. Florine ,
  în spiritul ADEVĂRULUI ISTORIC ,
  ÎNTÂI au intrat în România TANCURILE lui HITLER care au adus cu ele LEPRELE din Organizația tineretului NAZIST din GERMANIA 😦
  care LEPRE , din NENOROCIRE pentru NEAM și ȚARĂ 😦 😦 😦
  nu au PĂRĂSIT nici până acum ROMÂNIA 😦 😦 😦
  În rest , ca și idolul tău ,
  Klaus WERNER Johannis
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2014/10/03/
  vezi PAIUL din ochii altora și nu vezi BÂRNA din ochii fanilor tăi politici !!! 😦 😦 😦
  Nu că m-ar deranja personal cele postate de tine în articolul de fond ,
  dar ADEVĂRUL ISTORIC trebuie scos la iveală în TOTALITATE 🙂 și nu pe JUMĂTATE !!! 🙂 😦 🙂
  În altă ordine de idei ,
  PRIMEȘTI cu SORCOVA ? 🙂

  Alioșa .

  Apreciază

  • La mulți ani Alioșa. Probabil asta era propaganda prin armata lu’ ceașcă. ADEVĂRUL ISTORIC (cum îți place ție cu majuscule) este că, în al doilea război, Germania nu a ocupat România și prezența militară aici a fost redusă. Desigur, atunci când linia frontului a ajuns la noi, după 23 august (remarci absența majusculei) au existat trupe. De altfel, rezistența nemților până la Budapesta a fost destul de redusă. Ar trebui să-ți reconsideri sursele de informare. România a fost a treia forță (uman, efort de război) pe ambele fronturi. Nemții n-au adus nici tancuri, nici politruci.
   Îți înțeleg frustrarea în legătură cu Klaus și de aceea am folosit poza favoritei.

   Apreciază

 6. Motiv pentru care, incurajez TOTI TINERII sa plece cat mai repede si sa-si faca scolile prin alte tari, de preferat in vest. Mie pana si liceul mi-a fost pus la indoiala, motiv pentru care a trebuit sa fac la 29 de ani, un an de ”echivalare” in Londra. In afara de cateva facultati de stat de medicina cu traditie, aprope NICI O SCOALA ROMANEASCA nu e recunoscuta in vest atunci cand vrei sa accesezi fie o Facultate, Master, MBA samd.. Pur si simplu sistemul ROMANESC de invatamant, NU EXISTA. E o mocirla totala… Iar media…fie doarme si nu e interesata, fie habar nu are.. Toti DOCTORII astia, toti ministrii din ultimii 25 de ani ( ca sa exclud anii 90-95) ar trebui serios luati la intrebari pentru ca DACA azi exista tot felul de facultati de carton si doctoranti cu ghilimele, ei exista si datorita concursului lor..

  Apreciat de 1 persoană

  • L-aș fi dedicat „fostei” dvs. 🙂
   Inflația de doctorate fie cumpărate gata, fie de pe la fabrici ca asta sau aia de la poliție sau SRI, le distrug pe cele ale unor tineri care le-au luat pe bune, muncind cu inspirație, cu publicații pe bune ISI. Acestora nu le rămâne decât să plece. Nu vă plângeți pentru greutățile întâmpinate, sigur veți fi răsplătit pentru eforturi. Am multe cunoștințe plecate, și de vârsta mea și copii de vârsta dvs, și super-calificați și necalificați. Am scris și câteva pagini fiindcă sunt toate povesti interesante (un foarte calificat respins în Canada la un interviu pentru spălat WC povestită chiar de el) și, mai ales, toate de succes. Nu am un exemplu de nereușit. Dacă vreți, vă dau link-urile.
   Problema este legată de bugetari, la privat nu există, deși cunosc oameni cu diplome cumpărate angajați la o bancă (de exemplu). La bugetari sunt treptele de salarizare și sporuri care sunt mai mari în cazul unui doctorat (de exemplu). Sau, gradele din armată – nu poți fi maior dacă n-ai facultate, ajungi mai ușor general cu doctorat. Atunci, și-au creat propriile mașinării de făcut diplome și bani. Izmană si-a cumpărat un doctorat, s-a hotărât să fie chiar el negustor de asta, câștigând și bani și influență.
   Cum am scris, calea a deschis-o A. Pauker care primise lecția de la ruși. Când citeam dosarele guvernului am constatat că doi care au studii OK, au simțit nevoia și a unei hârtii SNSPA. M-am întrebat, de ce. Fiindcă au simțit că ăsta e „trend-ul”, fiindcă s-au gândit că așa penetrează mai ușor sistemul. Sigur, nu e o dovadă de caracter tare pentru ei, dar la ce-ți folosește caracterul consumându-te în lupta cu morile de vânt?

   Apreciat de 1 persoană

   • Sper sa aveti dreptate si sper sa gust si eu acea satisfactie.. Imi pare tare rau ca noi ca tara NU am reusit sa fim acolo unde ne e locul. Sunt mandru ca m-am nascut in Romania, ca sunt roman, dar URASC politicienii care au dus tara acolo unde este azi.. Mi-e ciuda… pentru ca am fi putut fi, asa cum spunea Djuvara, ”o Elvetie a EST-ului”, daca ne-am fi continuat un anumit drum, daca Churchill nu ne-ar fi dar rusilor in schimbul Greciei, DACA noi prin liderii nostri am fi avut mai multa coloana verticala… Stiti care e una dintre convingerile mele ? Romania ar fi trebuit sa termine razboiul IN GENUNCHI alaturi de Germania, in loc sa intoarca armele…. Romania NU a comis atrocitatile politicii de stat hitleriste, a luptat pentru integritate teritoriala. Trecerea Nistrului a fost o greseala, nu a Prutului. Trebuia sa ne oprim acolo, si sa terminam razboiul in ruina, ca Germania, ca Italia si lumea ar fi privit Romania cu alti ochi… Pentru ca am facut un act de tradare josnic, am fost tratati ca atare si lasati pe mana rusilor. Apoi a urmat perioada in care s-au sadit asa cum spuneati, toate semintele din care au crescut JEGURILE care au distrus Romania timp de 30 de ani…

    Apreciat de 1 persoană

    • Sunteți deja pe drumul cel bun, nu plecați de la zero. Cazurile știute de mine au luat-o de la nimic, uneori chiar ilegal. Depinde doar de dvs.
     În ce privește războiul, a fost o decizie extrem de grea. Părerea mea este că indiferent cu cine intram în război – Germania sau URSS, la final, tot la ruși ajungeam. Dacă n-am fi întors armele, cred că ne desființau ca stat.
     Oricum, starea în care suntem azi se datorează lui A. Pauker. Ea a dirijat valul imposturii care ne-a îngropat și înainte și după ’89. Principiul a fost „avem nevoie de diplome pentru a ne legitima, ni le facem singuri”. Noi muncim, noi controlăm. Am fost înainte în urma RDG, Ungariei, Poloniei, Cehoslovaciei, suntem și acum din același motiv.

     Apreciază

 7. Bună dimineața, Florine! 🙂

  Tare aș vrea să te sorcovesc,
  am pierdut ocazia fiind plecată într-un cerc restrâns. 😉
  Dar aștept cu nerăbdare să mă amuz de guvernarea actuală! 😀

  Totuși nu înțeleg: ”Starea în care suntem azi se datorează lui A. Pauker”

  A. Pauker a murit în 1960,
  plus că în 1952 a fost înlăturată din funcții de partid de Gheorghe Gheorghiu-Dej,
  cum să contribuie la situația actuală??
  Nu mai da vina pe trecut, politicul s-a modificat din mers… 😀

  Sper că anul 2021 să-ți dăruiască logică-n postări și să începi să scormonești și prezentul! 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s