NOI muncim, NOI controlăm

Mai țineți minte lozinca asta comunistă? Sănătos principiu, totul nu poate fi decât  minunat. Ei bine, cum v-am povestit, începutul l-a făcut Ana Pauker – n-avem diplome, ni le tipărim singuri. N-avem școală, nu-i mimic, ne-o facem, după chipul și asemănarea noastră. Adică o școală pentru neșcoliți, condusă de inculți. Doar cine nu vrea, nu trece. Astfel, plecând de la A.A. Jdanov, s-a ajuns la Ștefan Gheorghiu, actuala SNSPA.

Care era valoarea lui Ștefan Gheorghiu? Zero. Dar ca să fii șef la ceva, îți trebuia patalamaua lor. Profesorii erau niște politruci, școliți pe la Moscova, plimbați prin vest, fiindcă erau cadre de nădejde, nu-și trădau țara fugind. Desigur, erau plini de fumuri înalte, nu le ajungeai cu prăjina la nas, că doar mai puțin de unul dintr-o mie avea voie să mai iasă din țară. De fapt, era un loc de întrecere între Secu și KGB. Probabil că cei mai mulți erau și una și alta.

Cum se realizau toate astea – plimbări, salarii, avantaje – pe banii statului care nu-și putea hrăni cetățenii, nu le putea asigura nevoile elementare.

La sfârșitul lui ’89, fiindcă le tremurau izmenele, și-au scos Ștefan Gheorghiu din denumire. Apoi, Petrică (nu KGB-ul) a ascuns-o un pic, și tot el a renăscut-o ca pasărea Phoenix, sub numele de SNSPA. S-a schimbat ceva? Nu, aceiași politruci Secu-KGB, aceeași fabrică de diplome și de impostori, izvorul imposturii românești, impostura instituționalizată.

Adică, este o instituție de stat pentru fabricarea de impostori pe care-i folosește chiar statul, deși știe că sunt impostori, care se folosesc și ei de stat în scopuri personale, pecuniare. E ca un ghem de interese – statul plătește SNSPA (adică niște impostori) să producă alții, mari oameni de stat. Interesele nu sunt însă deloc de stat, sunt doar ale clicii care se auto-întreține. Pe situl izvorului imposturii, ei se prezintă ca fiind cei care-i pregătesc pe oamenii care vor avea puterea. E și o listă alumni unde, alături de Remus al vulpii, îi mai găsim pe Claudiu Târziu (pentru cei care susțin că a venit de nicări), Bulibașa, Veo, … Fiindcă am ajuns aici, reamintesc că și ceașcă a absolvit Ștefan Gheorghiu înainte de a fi marele șef, deși diploma de bac a luat-o după ce a ajuns prezident. Încă odată se vede ce mare rol nefast are această instituție.

Doar că, necesitatea de impostori a crescut nemăsurat și neașteptat. SNSPA n-a mai fost suficient, particularele nici ele, avalanșa plagiatorilor n-a mai fost satisfăcută. Drept care s-au mai creat câteva fabrici. Unde? Pe lângă instituțiile de forță. Ceea ce era o scoală de milițieni a devenit academie. Geloși, ceilalți au adoptat și ei denumirea. Ce mai, avem o grămadă de diplome de academicieni, ba chiar s-au înființat discipline noi, necunoscute prin alte părți, nemaiauzite. Astfel, reglementarea de a nu putea fi avansat maior fără studii superioare a devenit o glumă. Sau, cine a mai pomenit general fără doctorat? Mărturisesc că știu eu unul, un tip OK.

Însă, nici asta n-a fost de ajuns. S-a născut o adevărată foame de titluri, unele chiar nu tocmai lipsite de interese materiale (desigur, din buget). Spre exemplu, prin metoda Pauker, cumva urmând și pilda lenuței, s-au constituit niște comitete de inițiativă pentru crearea unor noi Academii (adică, având membri academicieni, inclusiv membri corespondenți). Astfel s-a fabricat Academia de Științe ale Securității Naționale și, dacă o scriu cu majuscule, înseamnă că o plătim noi fiindcă nu cred că cei 21 de membri titulari sunt dispuși să ne apere, așa, moca. La inițiativa Generalului Izmană, acela care a condus doctorate plagiate, el însuși având unul plagiat, un grup de toarăși, pardon parlamentari (Săniuță, Badalan, Mocioalcă, Scutaru, Mircovici, Frunzulică, vestitul Nicolicea, gen. Izmană și DinoMele) au propus și s-a votat L565/2012. Cei 21 sunt cam toți sfințiți pe la SNSPA, inclusiv George Maior, dom profesor Dîncu și Remus al vulpoaicei.

Fără a fi epuizat de loc subiectul, mă opresc aici fiindcă îmi vine să vărs. Nu voi reveni asupra lui decât dacă va fi absolut necesar.

27 de comentarii la „NOI muncim, NOI controlăm

 1. Florine ,
  în comentariul lăsat de mine pe postul tău anterior ,
  te-am rugat să LAȘI MORȚII în seama responsabililor cu MORȚII 😦
  și să te preocupi de cei VII …………..
  IATĂ care sunt cei 21 de ” DOCTORI” ai generalului ” IZMANĂ”
  https://pressone.ro/doctorii-lui-oprea-cine-sunt-cei-21-care-l-au-ales-coordonator-de-doctorat-pe-profesorul-nici-nici-nici
  Despre ” IZMĂNAR” am spus încă din 30 IUNIE 2015 :
  ” Să n-aveți ĂNCREDERE în Oprea ” !!! 😦 😦 😦
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2015/06/30/
  În altă ordine e idei ,
  nu UITA să mergi astăzi, 6 ianuarie , de Botezul Domnului , la cea mai apropiată biserică,
  pentru a primi APA SFINȚITĂ ( AGHIAZMĂ ) cea purificatoare de URĂ , frustrare și ÎNVRĂJBIRE !!! 🙂 🙂 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Am pus și eu link-ul în text. În ce privește morții, ei ne influențează viețile și astăzi și, foarte probabil, poimâine. Au deschis cutia Pandorei și a ieșit sucul otrăvit din ea. De foarte multe ori, morții au urmași care au același ADN noroios. Dosarul rămâne important. Am fost coleg cu nepotul lui A.P. Am aflat ulterior. Dar ăsta a plecat, deocamdată spița ei s-a terminat pe aci. Dar sunt o mulțime de alte exemple în viață și în funcții. Petrică și Bombonel se agită să revină, cazul Rafila. Sângele apă nu se face, așchia nu sare departe de trunchi, ce naște din pisică șoareci mănâncă.

   Apreciază

 2. Revenind la subiectul SNSPA…

  1. Victoria-Violeta Alexandru
  S-a născut la București, la 11 noiembrie 1975. A absolvit Facultatea de Științe Politice (1999-2002) – Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și cursuri de master în domeniile Guvernanță și Dezvoltare Instituțională (2002-2004) și Afaceri Internaționale și Managementul Conflictelor (2004-2006), tot în cadrul SNSPA, conform sursei citate și https://romania-alege.ro.

  2. Monica-Cristina Anisie
  S-a născut la 19 iulie 1973. A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București (1992-1996). A urmat două programe de masterat: unul în Management educațional, la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (2007-2008) și un altul în Integrare Europeană și problematica socială, la Facultatea de Științe Politice, Sociologie și Relații Internaționale (2007-2009), potrivit CV-ului publicat pe site-ul http://www.edu.ro.

  3. Raluca Țurcan
  S-a născut la 2 aprilie 1976, la Botoșani, potrivit cdep.ro. Din 1999, este absolventă a Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul ASE București. În același an, a devenit masterand în Comunicare și Relații Publice în cadrul SNSPA București. Deține diplomă în rusă comercială, obținută la Institutul Pușkin din Moscova (Rusia, 1996-1999). Între 4 aprilie 2011 și 22 aprilie 2011, a urmat un curs postuniversitar de perfecționare în domeniul securității și apărării naționale la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Colegiul Național de Apărare.

  Nu voi mai continua, sunt suficiente trei exemple! Oricum dacă scriu mai mult te plictisești citind… 😀

  Apreciat de 1 persoană

  • Nu știu modelul, probabil că-l voi găsi pe net, dar avem a face cu o continuitate clară Pauker-Petrică-prezent. Au antrenat câțiva profesori adevărați, mituiesc politicieni. Spre ex, acum sunt destul de multi parlamentari psd cam fără școală. Peste patru ani vor avea diploma SNSPA. Folosesc un lanț al slăbiciunilor. S-au afiliat la tot felul de organizații internaționale, desigur pe banii noștri. Este bine condusă cu interese și cointeresări. A fost KGB. Oare, mai este? Lăsați lozincile pro-europene pe care le debitează.

   Apreciază

    • Vedeți, eu sunt de modă veche, am învățat l. franceză de mic. Engleza am prins-o din mers mult mai târziu, altfel nu mi-aș fi putut câștiga pâinea. Totuși, nu am încredere în ginta latină, toți avem ceva de sforari. Prefer rigurozitatea (și aici e mult relativism, am scris o pagină) unei societăți anglo-saxone. Am scris asta citind lozincile de pe situl ENA, asemănătoare cu ale noastre.
     Pe de altă parte, este o deosebire esențială la ENA – este administrativă nu politică. Oricât i-aș suspecta eu, sigur nu vom găsi disciplinele și porcăriile din SNSPA.
     Contest existența oricărei „științe politice”. Știința este ceva concret, poate aduce ceva nou, poate dezvolta ceva, poate avea aplicații practice. Sigur, există filozofii, unele chiar criminale cum este cea a lui Marx și … Falsitatea ultimei s-a demonstrat chiar din timpul lui Marx când au fost proteste împotriva industrializării/mecanizării. Unde era plusvaloarea și exploatarea dacă se lucra cu mașini?

     Apreciază

    • Administratia si politica nu prea pot fi desfacute, asa cum nu poti recicla o capsula de Nespresso pentru ca materialele de acolo odata combinate, nu mai pot fi descompuse. De aia se vorbeste des de „politici administrative”. In mod onest, scoala aia trebuia sa fie una de administratie astfel incat absolvenii sa stie de oleaca de drept administrativ, oleaca de management, o tara de politica pentru a sti cum sunt orientarile doctrinare si filosofice despre felul cum trebuie guvernata societatea, poate si un pic de limba romana nu le-ar fi stricat ca sa nu mai vorbeasca de targeturi si cialageuri. De curand, ar fi bine ca functionarii sa inteleaga si cum functioneaza si ce e UE. O pepiniera de functionari publici, cum se dorea si scoala din Franta, pe care mari politicieni ai acestei tari chiar au absolvit-o. Asa e posibil sa contestam si „stiintele juridice” pentru ca legile sunt interpretabile, pana la urma.

     Apreciază

    • De, n-am o opinie diferită de a dvs. Doar că p-aci, de aproape 80 de ani, conceptul de politic, politician a fost destul de discreditat, tocmai din cauza acestei școli. Apoi, problema cea mai gravă nu sunt anglicismele de lemn, ci limba română esențială, nestăpânită nici măcar de rectorul fiul vulpii, darmite de studenți. Este doar o fabrică gunoaie condusă de un gunoi.

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s