65

Acum destul de mulți ani, m-a momit o bancă, să-mi fac cont la ei. Cum? Simplu, cu avantaje financiare, profitând de zgârcenia mea. În plus, după nenumărate conflicte și reclamații cu fostul furnizor de servicii bancare, ce palmă mai bună puteam să le dau decât desființarea conturilor. Nu știu, poate au zis merci că au scăpat de mine, reclamagiul și cusurgiul. V-am mai scris că sunt un individ conflictual – când intram în bancă le cădea sistemul de calcul, cred că radiam o energie negativă.

Întâmplarea face că am fost și client, dar am și lucrat cu o mulțime de bănci de p-aci, de la Națională în jos. În calitate de client, nu mi-a scăpat niciuna cu care să n-am măcar un conflict. Așadar, am lăsat-o bucuros și poate bucuroasă, pe vechea fără client și mi-am luat toate catrafusele. Desigur, nu a știut că va mai avea conflicte cu mine, dar asta este altă poveste.

Când eram încă în luna de miere cu noul furnizor de servicii bancare, m-au chemat să-mi facă un cadou. Desigur, putea fi unul otrăvit, dar aici e care pe care – care e mai otrăvit, iar eu nu mă pot plânge. Bun, mi-au oferit un card cu descoperit de niște zeci de mii de lei, adică de credit. Nu mă prăpădesc după credite, le-am ocolit cât am putut, sunt zgârcit. Creditul nu era ieftin, dar puteai dispune de sumă ca de un buffer, fără costuri. Apoi, știind că am această acoperire fără absolut nici un comision, căpătam un sentiment de siguranță mai mare.

Dar adevăratul cadou, a fost o asigurare complexă de călătorie – sănătate, viață, bunuri, chiar și răspundere civilă pentru terți – pentru o sumă mare, asociată cardului. N-aveau de unde cunoaște pasiunea mea pentru călătorii. Deci, am bătut palma, am semnat contractul cu anexă asigurarea. Deși banca aparține unui fond de investiții de peste ocean, experiența mea îmi spunea că trebuie să suflu și în iaurt, trăim în Românica.

Va să zică, le-am purtat cardurile și asigurarea pe vreo două continente. Înainte de fiecare plecare le ceream confirmarea asigurării, deși aveam contractul semnat – Românica. De fiecare dată primeam răspunsul dorit. Nu le-am folosit asigurarea, n-a fost nevoie. Odată, am avut un accident de mașină pe la antipozi, dar am avut o altă asigurare. Doar că, a treia oară, după mail-ul lor de confirmare, m-am aflat întâmplător la bancă. Mai avusesem (obiceiul devenit rutină) ceva conflicte mai mici cu banca și mă apăsa ceva extrasenzorial. Așa că, o pusei pe o fătucă să verifice realitatea din spatele mail-ului primit. Astfel am aflat că banca schimbase asiguratorul, că noua asigurare era mult mai slabă. Drept care m-au silit să le arăt ceea ce semnasem împreună, ca în Românica, și să-i oblig să respecte. Din cauza scandalului pe care l-aș fi declanșat, m-au trimis la plimbare pe al treilea și al patrulea continent cu o asigurare echivalentă celei din contract, pe numele meu, plătită de ei. Din fericire, n-am folosit-o nici de data asta. De fapt, am avut niște bagaje distruse la sosire pentru care m-au despăgubit.

Când mă pregăteam de o altă ieșire, m-am trezit că îmi retrag minunatul card. Pe scurt, mi-au demonstrat că, cu litere mici, era un prag de vârstă. Asta e, nu poți câștiga toate conflictele. De altfel, mi-au demonstrat că_cam pe la toate băncile există clauza. Financiar, nu a însemnat nimic – nu foloseam linia de credit, am încheiat personal asigurarea de călătorie. Însă moral, m-au lovit – mai ales prin faptul că am constatat existența pragului în tot sistemul. Asta însemna că, indiferent cum arăți, cătă energie ai, există pragul de aruncat la coșul de gunoi. Asta mi-a creat o frustrare. Am avut toată viața parte de discriminări și le urăsc. Între timp, am determinat banca și personalul să-și regrete gestul – nu uit, nu iert, iar acum le-o căutam cu lumânarea.

Când se întrevedea vaccinul la orizont, autoritățile au stabilit o anumită ordine. M-am gândit, poate, nu-i chiar așa rău, deși rațiunea lor a fost doar una epidemică. Numai că, neascultând zvonurile sputniciste, românașii s-au înghesuit. Ca și pe vremuri – ce-i aia rând? Noi nu stăm la rând. Întâi au fost inventate noi categorii indispensabile. Dar nici indispensabilii nu fură de ajuns (oh, ce triplu sens). Așa că, oficial câteva mii, dar realitatea cine o știe, săriră pur și simplu peste rând.

Românica. Asta e. Cumva, Născut acolo, nu mă afectează prea mult. E greu până intri pe prima Listă Neagră. Pe urmă, nu mai contează. Iar la mine este nativ, ați văzut pe câte Liste Negre sunt.

Foto: cancan.ro.

22 de comentarii la „65

 1. Eu chiar anul trecut mi-am luat jucăriile ș’am plecat de la Raiffeisen la BCR… cu Digi am avut o experiență urâtă, gen.. dacănu-miînchidețicontractul ACUMvăaruncpegeam😁
  Nu am credite… m-am ținut cât de departe am putut de ele…
  Operatorul meu de telefonie este Vodafone, am folosit mult telefonul în roaming.. nu am avut surprize până acum… folosesc app pentru multe servicii (ENGIE, Electrica, Vodafone) dacă am nelămuriri găsesc in app explicații…
  Bună dimineața! 😊

  Apreciat de 1 persoană

  • Am avut scandaluri cu toți cei pe care i-ai pomenit. La Raiffeisen, la unul din scandaluri (au fost mai multe) am ajuns să-i reclam la BNR – îmi luau bani din cont. A doua oară doream să-mi închid contul – am avut grijă să am comisioanele plătite și i-am înștiințat pe mail. Au refuzat să-l închidă și, desigur, au curs comisioane. Și eu am refuzat să mă prezint la ghișeu. După câteva luni, am reclamat-o pe fată la președinte.
   Dacă urmărești costurile oricărui furnizor de servicii, este imposibil să nu constați că te înșeală. Digi m-a lăsat voit fără roaming prin America de Sud. Apoi, nu le-a mers roaming-ul în Alaska. Am mai scris pe ici pe colo câte o pagină.
   Problema este că autoritățile nu-ți oferă suportul legal – fie sunt cumpărate, fie alte încrengături de interese. Principala amenințare pe care o poți aplica este scandalul, publicitatea. Trebuie să-i convingi că ești capabil.
   Aplicațiile Android despre care scrii sunt mai toate îndoielnice și înseamnă luat bani din conturi, oferit datele cardurilor. Acum mai mult de un an, am cumpărat o licență antivirus pentru cineva, am vrut să-i fac un cadou. După un an, mi-au luat bani și au prelungit-o fără să le-o cer. Mi-au restituit suma, dar a fost necesară o serie de mail-uri otrăvite.
   Știu că ești scandalagioaică, mi-ai trimis la un moment dat înregistrarea dinaintea plecării.

   Apreciat de 1 persoană

   • Eu în acea înregistrare n-am avut niciun rol.. decât acela de a chema presa… eram în tură, n-am putut face altceva decât un film cu evenimentele…
    Sunt o balanță calmă, diplomată… DAR.. dacă îmi ies din pepeni (foarte rar mi se întâmplă… ultima dată a fost prin 2013 cu RDS’ul) trec ca un accelerat cu zâmbetul pe buze chiar, peste cine îmi stă în cale 😁
    La Raiffaisen am ajuns pentru că am o prietenă sefă de filială care la reîntoarcere mi-a spus „hai la noi”.. m-am dus, dar aveam îndoieli.. a durat 5 luni prietenia 😄

    Apreciat de 1 persoană

   • Și da.. ai dreptate cu „trebuie să-i convingi că ești capabil”.. a mers de minune cu RDS’ul…
    Eram în țară pentru o săptămână și am vrut să închid abonamentul.. totul plătit la zi, abonamentul scădea în luna aceea.. NU SE POATE! Păi de ce ? …păi pentru că trebuie să se termine luna.. bla, bla… dacă plecam nu-l mai puteam închide (contractul se închide personal la ghișeu)…
    Atunci m-am enervat și i-am spus cucoanei de la ghișeu că o arunc pe geam dacă nu-mi închide în acel moment contractul… mi l-a închis 😁

    Apreciat de 1 persoană

   • Da.. probabil o eroare in sistem… nu am idee.. mi-au explicat că suma o să fie ștearsă în luna următoare… oricum destul de ciudat.. nu am primit o explicație clară.
    Dacă îmi aduc bine aminte în acel an, cred 2016, Italia a cam fost „hackerata”…
    „IL 2016 è stato l’anno peggiore per la sicurezza informatica, per il mondo e tra i più colpiti c’è l’Italia. Per la prima volta, il nostro Paese è nella top ten degli attacchi più gravi registrati e per numero di vittime. Sono le evidenze presentate oggi con il rapporto Clusit 2017, la nota associazione per la sicurezza informatica italiana (per l’Italia i dati sono elaborati in collaborazione con il security center di Fastweb). Il rapporto arriva in un momento di passaggio per la sicurezza informatica in Italia: per la prima volta il Governo si prepara a prendere in carico direttamente il tema (finora sviluppato), con un nuovo decreto”.

    Apreciat de 1 persoană

 2. 70 X 7…
  Atunci, Petru s-a apropiat de El şi I-a zis: „Doamne, de câte ori să iert pe fratele Meu când va păcătui împotriva mea? Până la şapte ori?”
  Isus i-a zis: „Eu nu-ţi zic până la şapte ori, ci până la şaptezeci de ori câte şapte.
  De aceea, Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un împărat care a vrut să se socotească cu robii săi.
  A început să facă socoteala şi i-au adus pe unul care îi datora zece mii de galbeni2 .
  Fiindcă el n-avea cu ce plăti, stăpânul lui a poruncit să-l vândă pe el, pe nevasta lui, pe copiii lui şi tot ce avea, şi să se plătească datoria.
  Robul s-a aruncat la pământ, i s-a închinat şi a zis: ‘Doamne, mai îngăduie-mă, şi-ţi voi plăti tot.’
  Stăpânul robului aceluia, făcându-i-se milă de el, i-a dat drumul şi i-a iertat datoria.
  Robul acela, când a ieşit afară, a întâlnit pe unul din tovarăşii lui de slujbă, care-i era dator o sută de lei. A pus mâna pe el şi-l strângea de gât, zicând: ‘Plăteşte-mi ce-mi eşti dator.’
  Tovarăşul lui s-a aruncat la pământ, îl ruga şi zicea: ‘Mai îngăduie-mă, şi-ţi voi plăti.’
  Dar el n-a vrut, ci s-a dus şi l-a aruncat în temniţă până va plăti datoria.
  Când au văzut tovarăşii lui cele întâmplate, s-au întristat foarte mult şi s-au dus de au spus stăpânului lor toate cele petrecute.
  Atunci, stăpânul a chemat la el pe robul acesta şi i-a zis: ‘Rob viclean! Eu ţi-am iertat toată datoria, fiindcă m-ai rugat.
  Oare nu se cădea să ai şi tu milă de tovarăşul tău, cum am avut eu milă de tine?’
  Şi stăpânul s-a mâniat şi l-a dat pe mâna chinuitorilor până va plăti tot ce datora.
  Tot aşa vă va face şi Tatăl Meu cel ceresc, dacă fiecare din voi nu iartă din toată inima pe fratele său.”

  Numerologia este o sabie cu doua taisuri, iar cei ce o mânuesc, risca sa-si taie craca de sub picioare, netinând cont de miliardele de la baza piramidei milenare.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s