O mască râde, una plânge

V-ați obișnuit cu măștile? Ați avut un an la dispoziție. Ce concluzii ați tras? Vă avantajează? Cum îi percepeți pe ceilalți?

După un an, mie mi se pare că partea superioară a feței oamenilor este cea mai avantajoasă. În ce-i privește pe bărbați, își pot permite să se radă mai rar, oricum nu se prea observă. Pe ansamblu, oamenii par mai frumoși.

Acum ceva timp, a trebuit să duc la veterinar unul din motănei. O doctoriță tânără, minionă, cu niște ochișori albaștri spre verde. Cu greu m-am abținut să n-o rog să-și dea nițel masca la o parte.😃 A rămas un mister. La urma urmelor, puțin mister nu strică niciodată.

Zilele trecute, mă aflam într-un loc oarecum public. Cum așteptam răbdător pe un scaun, o funcționară cu mască butona de zor un calculator. La un moment dat, plictisită, și-a dat masca jos. Șoc. Ochii, sprâncenele, o frunte întinsă, pieptănătura plăcută. Dar nasul și gura erau dezamăgitoare.

Cred că, de fapt, partea de jos a feței este definitorie pentru fizionomie. Nasul, gura, bărbia, expresia zâmbitoare sau serioasă, sunt ascunse de mască.

Desigur, eu am examinat femei. Conspiraționiștii susțin că, după ce mă voi vaccina, voi examina doar bărbați.😃 Dar cum să evaluezi corect un bărbat, fără să-i măsori nasul? Dar dacă dai peste o femeie cu gura mare? Îți va face nervii ferfeniță.

Ciudată situație. Cumva, este ca în vremurile normale, când invitai la dans o necunoscută pe care n-ai văzut-o decât stând la masă.

P.S. Oare, d-asta nu poartă d-na Șoșo mască?

Foto: ziaruldeiasi.ro.

15 comentarii la „O mască râde, una plânge

  1. Acum nu stiu exact care-ti sunt asteptarile de la o femeie dar nu cred ca nasul si gura conteaza atat de mult…🤣🤣🤣
    Spre exemplu Sosoaca, asta ca tot ai amintit de ea, eu cred ca nasul si gura sunt cele mai ok chestiuni cu care e dotata, restul …🙄🙄🙄, ma abtin.
    PS: Sa nu ma intelegi gresit, ma refeream la gura lui Sosoaca atunci cand e inchisa…🤣

    Apreciat de 1 persoană

  2. In calitate de călător cu metroul, lumea se împarte in cei cărora nu le văd nasul și cei cărora le văd nasul. În ocazii nefericite le văd și gura. Dar astea sunt mai rare. Indiferent de sex, cei mai frumoși și mai deștepți sunt cei cărora nu le văd decât ochii. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  3. Ca să-ți dau un răspuns profan la întrebarea inițială, da, iarna (sau ce-o fi anotimpul ăsta nou) mă avantajează. Mi-am găsit una neagră, dublă și ieftină, care-mi ține cald și mi-e echivalentă cu fularul sau eșarfa – sunt alergică la frig 🙂
    Dar o să vină vara și-o să mă deranjeze iar.
    Metaforic vorbind… nu e lucrul de care ar trebui să suferim cel mai tare.
    Iar practic… da, cunosc dezamăgirea nepotrivirii a ceea ce e sub mască cu ce părea sau mi-am imaginat că ar fi 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  4. „Femeile au devenit obiecte secsuale,bucati de carne”- citat din b.streizzand
    despre femeile cu nasul mare se spune ca
    au nasul mare,nu?!
    arabilor le plac filmele cu fantome,cica.
    noi mergem pe o idee de baza:
    -cel care nu e deranjat de masca altuia oricum NU ERA OM!
    (si rasistii sunt,in consecinta,niste amatori).

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu