4 anișori

Drăguț ca totdeauna, WP mi-a amintit pe 27 martie că făcui 4 ani – 4 anișori de blogging sistematic anti Zdrențele Roșii. Nu mă bucură trecerea încă unui an, fiindcă îi socotesc pe cei rămași. Așa am socotit totdeauna. Poate doar în copilărie m-am bucurat, deși am perceput încă de atunci trecerea inexorabilă a timpului.

V-am povestit deja cum și de ce am deschis blog-ul. Scopul lui este clar. Fără a fi de loc un pesimist, sau nevolnic, sunt chiar foarte zdravăn, pentru orice eventualitate, mi-am scris și ultima pagină – nu se știe niciodată, va fi publicată automat. Societatea nu m-a plăcut niciodată și sigur nu se va răzgândi, așa că mi-am scris-o singur.

N-am nici un fel de pregătire literară și n-am ascuns asta. Deși politic, prima parte a blog-ului este autobiografică. Există și o secțiune de călătorii fiindcă totdeauna mi-au plăcut extraordinar, am și o secțiune de confesiuni, desigur toate nițel politizate și în viziunea mea. Am cedat ispitei de a publica și poze, nu m-am îndurat să vă stric plăcerea cu o rezoluție redusă, astfel încât, cu toată zgârcenia mea, voi fi nevoit în curând să trec la nivelul superior. Talentele literare mi le-am mai exersat în lungul timpului, mai ales scriind reclamații. La un moment dat, i-am scris foarte amuzat uneia, o scrisoare către ceașcă – gagica dorea să se ușchească prin măritiș și n-o lăsau. I-am scris o scrisoare pentru care am garantat că va fi citită.

Din cele aproape 600 de pagini, unele sunt mai reușite, altele ba. Recitindu-le câteodată, când constat insistența vreunui cititor, mai găsesc câte o virgulă lipsă sau topică inversă. În general, nu le corectez, consider zarurile aruncate, porumbelul zburat. Cert este că, opiniile mele despre calitatea fiecărei pagini diferă de ale cititorilor exprimate prin numărul accesărilor, like-uri, comentarii. Cititorii sunt influențați de titluri și de ilustrații. Nici privind conținutul și forma nu suntem la unison. Punctul comun al postărilor este că nu prea s-au perimat în timp – cam toate subiectele pe care le-am atins nu și-au găsit o rezolvare normală, nu s-au încheiat, nu pot fi închise definitiv. Nu mă bucură, înseamnă că societatea noastră nu este capabilă să-și îndrepte greșelile, că Zdrențele sunt lăsate să zburde.

Vreo doi ani, până mi-au blocat contul, mi-am promovat paginile exclusiv pe FB. Abia după asta am început să mai interacționez cu alte blog-uri, am intrat în blogo-sferă. Am cunoscut astfel persoane, unele cu care am multe în comun – n-am scris că îmi seamănă ca să nu jignesc pe cineva. Pe la începuturile acestei relații, am comentat pe undeva faptul că noi scriem, noi citim (vă amintiți de noi muncim, noi controlăm). Abia după replicile primite, am aflat că există pesediști și pe WP (nu mă refer la siturile de propagandă, trolii sau politicieni). Când observ asta, mă întreb oare ce-o avea de ascuns – uneori am înțeles, uneori, nu. De, fiecare cu ADN-ul lui – bunicii unora așteptau americanii, ai altora erau mulțumiți de venirea rușilor. Am mai scris chestia asta supărătoare.

Blog-urile Zdrențelor au denumiri foarte patriotice, de netăgăduit. Puteți observa și pe la manifestațiile actuale orchestrate din răsărit ce patrioți sunt – moda este să te înfășori în tricolor. Când ai făcut asta, ești un personaj ale cărui sentimente nu mai pot fi puse la îndoială. Reamintesc că nu există o lege care să ne oblige pe toți să fim patrioți nu încalci nici o lege dacă nu ești. Eu declar fără sfială că nu sunt. Cei ce se înfășoară în tricolor, cei mai patrioți dintre patrioți, cei mai geto-daci dintre altoiții de romani, cei care înșiră steagul dacilor, fac reclamă vaccinului Sputnik și propagă fake-urile propagandistice ale agenturii cu același nume. Așadar, atenție mare la patriotismul debordant.

În rest, doresc multă sănătate tuturor cititorilor mei, pesediști sau anti.

Foto: istorie-pe-scurt.ro.

32 de comentarii la „4 anișori

 1. „cei mai geto-daci dintre altoiții de romani,”
  -stressanta repetitie,leitmotiv;maxtor ii considera un ideal-macar ei nu au avut sclavi,prima.
  se cere 1 banc:
  -la scoala,inspectie la ora de istorie,
  invatatorul povestea despre gh. doja-coroana inrosita in foc si restu…
  un copil incepuse sa planga.
  -cum te cheama pui de dac?,
  intreba inspectorul
  -aaaaa,aaaaa,Goldstein,aaaaa……
  (bine ca nu proiecta „patimile lui hristos”…)
  http://www.youtube.com/watch?v=JprW-yA1bxo

  Apreciat de 1 persoană

 2. ciudat,romanii rad foarte usor de bulgari.
  -aiă,bulgarii se tin că sunt si ei traci
  (catzi bulgari-bulgari sa fi venit cu invazia?!).
  in rest romanii au un defect cvasi-natzional:
  -ar suge-o cu mare placere oricarui strain,altul decat bulgaru…si-au dat fetele la turci,nevestele la ‘talieni,
  ei trag la shaiba cam prin toata europa,cu mandrie patriotica
  ….

  Apreciază

 3. apropos,intamplator intrasem pe un sit,sait:
  o firma specializata in reparatii industriale,au lucrat peste tot,acreditive beton,pe tot globul.
  numele firmei nu spunea nimic,efectiv era la intamplare.
  numai ca mi-am aruncat ochii pe echipa(colectivul) strans sudat,toti erau in echipament de lucru,
  hopa-asta e roman!
  hopa,si ala e roman!
  bah,toti aia erau romani,
  SE VEDEA DUPA FATZA!
  da,18 insi,firma e romaneasca.
  (pagina era in engleza,nu spunea mare lucru,repet,confirmarea scrisa era ascunsa pe undeva).

  Apreciază

 4. Stiti ca sunteti febletea mea. Am o mare apreciere pentru deschiderea si onestitatea dumnevoastra in a scrie fara menajamente atat despre dumnevoastra cat si despre situatiile din societate. Asa ca dragostea pe care o port acestui blog si moderatorului este mare cat inima mea. Cu mare drag, va imbratisez!

  Apreciat de 1 persoană

 5. La mulți ani! Să fiți sănătos să le ziceți în continuare, că le ziceți bine. 🙂
  Mi-a plăcut mult de tot: ”Talentele literare mi le-am mai exersat de-a lungul timpului, mai ales scriind reclamații.” Bună rău! 🙂 Este pe undeva pe blog scrisoarea pe care i-ați scris-o duduii care voia să plece prin măritiș? A reușit până la urmă?
  Mai scrieți undeva: ”Cititorii sunt influențați de titluri și de ilustrații.” Nu și cititoarea asta! Nu mai am doi ani să mă uit la poze, între timp am învățat să citesc. 🙂 În plus, unele fotografii pe care le postați sunt oribile. Câteodată ai senzația că urâtul din suflet se vede pe față. 😦

  Apreciat de 1 persoană

  • Mulțumesc Jo. Numai bine vă doresc.
   Duduia a plecat pe vremea lui ceașcă, prin ’86. Nu mai țin minte ce prostii i-am scris acolo, dar a avut succes (scrisoarea). Pe blog este doar scrisoarea către Grindeanu care era șef la ANCOM. Nu m-am referit la pozele de header pe care intenționat le aleg astfel. Scriam despre pozele din grădină, astea au fost postări cu poze de câțiva MB fiecare. Am mai pus niște poze și legat de călătorii, tot cam babane. Presupun că ați remarcat că pun și eu titluri înșelătoare pentru audiența FB. Oricum, din 600 de pagini, doar 2-3 nu au text politic.

   Apreciază

  • Atunci, aștept „organele” să le văd la muncă. Cred că pe pagina anterioară am pus un link privind accederea unor personaje de sorginte kgb la parlament pe lângă AUR.
   Apoi, nuanțele acestea – patriotism, fidelitate – n-aș putea afirma că sunt foarte clare și neechivoce. Dacă te înfășori în tricolor și propagi sputnik, nu mai contează numele, faptul că familia provine de prin alte zone. Pur și simplu devii mare patriot.

   Apreciază

  • P.S. Și „sacru” este un termen ambiguu. Nici cu „țara” nu este prea clar – granițele actuale? Dacă le consfințim prin Constituție, ar putea fi un gest de înaltă trădare. L-am cunoscut destul de bine pe Dan Amedeo Lăzărescu – a refuzat postul de la Vatican ca să participe la redactarea Constituției, doar că, iată are slăbiciuni.
   Dacă extindem, și jurămintele mi se par dubioase. Pe Biblie, pe Constituție, ce reprezintă? Că te pedepsește Dumnezeu, că ți-o trage Constituția? E o discuție lungă.

   Apreciază

 6. Nici nu mai comentez finalul, atât de evident mi se pare.
  Dar vreau să spun (ia-o ca o glumă!) că, având în vedere scopul blogului tău, ce bine ar fi să nu fi fost sau măcar să nu mai fie…! Motivele existenței lui – roșul politic inutil din lume 🙂
  Pentru că, orice-ai zice, te pricepi la scris și o faci bine. Deci, mulți ani înainte de scris, pe orice temă îți dorești!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s