Nesimțire

Nu vă pierdeți vremea cu scandalul politic al momentului. Este doar o fumigenă. USR nu vrea să părăsească guvernarea, PNL așișderea, psd nu vrea să intre la guvernare, restul sunt figuranți. Doar un joc de glezne al orgoliilor supraevaluate. V.V., în propria conferință de presă, nu a fost în stare să arate ce a făcut, cu excepția devoalării existenței centrelor de vaccinare speciale adică pentru speciali. De fapt, cine nu știa că există sistem propriu de sănătate la MAI și MAN? Era secretul lui Polichinelle. Țin și acum cu el, doar că, începând cu momentul când a renunțat la candidatura la primăria din Bucale, V.V. a fost atacat vârtos din toate părțile, absolut toate. Foarte posibil, fiindcă deranja ceva. Doar că nu a deranjat pe nimeni – câteva declarații negândite și deplasate. Desființarea mafiei din sănătate de către V.V. este doar o exagerare. În schimb, a dezvoltat o psihoză a conspirației anti-VV, astfel încât, ori de câte ori deschidea pliscul, nu putea să nu facă o apărare proprie, nejustificată, prin care se auto eclipsa, uita lucrurile importante, deciziile pe care trebuia să le ia. Ceva cam ca psihoza Cârlanului în discursurile căruia fiecare al treilea cuvânt era Băse. Asta se întâmplă când oameni fără ouă se trezesc în poziții grele.

Așadar, despre turism. Sunt călător pasionat, și călare și pe jos, și pe partea cealaltă și mai ales pe la noi. Cunosc locuri minunate pe care le-am bătut repetat la pas. Am fost totdeauna un montagnard, am făcut și oleacă de alpinism. Niciodată nu am povestit și nu am promovat vreun loc turistic băștinaș. De ce? Fiindcă, la noi, afluxul de turiști mai mult strică decât să aducă beneficii. Da, unele zone e mai bine să nu fie foarte cunoscute. Vreți exemple? Transfăgărășanul, Transalpina (când era doar drumul Regelui l-am cam parcurs pe jos), Valea Arieșului, multe altele unde oamenii ajung facil. O mare porcărie este drumul făcut în Bucegi până la Peștera, construit într-o rezervație unde pe vremuri erau panouri care notificau că n-ai voie să rupi nici o floare, nici o frunză. Peste tot gunoaie aruncate la întâmplare, într-un total dispreț față de natură, față de cei care vor mai trece pe acolo. Distrugeri ireversibile, pietre aruncate, copaci tăiați de cei care nu pot crăpa mici decât în mijlocul pădurii, sticle sparte, plastice. Acum se pune la cale un alt drum prin inima Apusenilor.

Veți spune – nesimțiți, lipsă de civilizație. Dar, oare cei de pe unde am mai bătut eu Pământul, erau mai civilizați? Nu cred. Dar civilizația se impune. Aceia erau învățați că n-au voie să calce alături, că dacă au comis-o, plătesc gras. Faci un drum printr-o rezervație, pui interdicții și camere la fiecare 50 m. Scuipă unul pe geam, este ars. Însă doar camerele nu sunt suficiente pentru asta, trebuie oameni care să le supravegheze și să urmărească imaginile cu seriozitate. Nici pe ăștia nu-i avem. Indolența, nepăsarea se manifestă peste tot. Cumva, pandemia asta a exacerbat aceste trăsături. Procentul idioților, de cele mai multe ori foarte bine plătiți, este mare.

Și atunci, ce este de făcut? Ar fi contra firii să nu facem accesibile locuri minunate. Oricum, pantofarii, bețivii, nesimțiții vor găsi o cale de a le întina. Dar putem controla pașii acestora prin aceste locuri. Poate începem controlul comportamentelor nocive de aici, din zonele turistice, pitorești. Apoi să le extindem prin orașe și sate (frumoasă sintagmă).

Foto: ghicitintarot.ro.

21 de comentarii la „Nesimțire

 1. „Țin și acum cu el, ”
  -maxtor s-ar tine de tzatzele melaniei medeleanu,ca vladutz.
  sa lasam bancurile:
  domnu florin,dumneata ai accepta ACUM sa conduci un minister,sa fi ministru?!
  (maxtor nu crede).

  Apreciază

 2. Butoanele gruparii Ciolos sunt in Franta, mai bine spus in masoneria de acolo. VV e doar o papusa. Pot sa pun pariu ca viitorul ministru o sa fie tot o persoana agreata de „papusari” si care probabil o sa aiba ceva legaturi cu Franta.
  Este foarte interesant ca in presa noastra nu se vorbeste de activitatea lui VV, ce studii a facut, cine le-a platit, cati ani a studiat (😂😂😂), cum a reusit sa ocupe unele functii bancare fara diplome, etc.
  PS:Franta si in special masoneria din Franta a avut un cuvant greu de spus in formarea noastra ca si stat, a se vedea toti revolutionarii de pe la noi dintre anii 1821 pana la 1877 pe unde au studiat si din ce loje masonice faceau parte. Totusi parca niciodata aceste „papusi” nu au fost atat de jalnice precum VV care are o atitudine de copil pe care l-au pedepsit parintii.
  Ar trebui ca Franta sa ne trimita si ceva „barbati” in ministere si sa lase „ciolocismele”.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Mai alaltăieri, în parcul meu frumos înflorit, era o fetiță agățată de o cracă fragilă – mai, mai s-o rupă – să-i facă tati o fotografie înflorită. Iar gardienii publici sunt cu ochii pe câini. N-am văzut câine care să rupă un copac. Pfft!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Bună dimineața, Florinele-câne! 🙂

  Vorba lui Caragiale în *O scrisoare pierdută* :
  „Nu mai e moral, nu mai sunt principii, nu mai e nimic,
  enteresul şi iar enteresul…” 😀
  În ceea ce privește numărul morților raportați și preluați,
  este incompetența oamenilor puși în locurile nepotrivite.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Igienă

  Ea crede c-aş fi atacat…
  Şi când o sărut se teme,
  Dar sclava plăcerii, ea geme
  Şi cere un lung sărutat.

  Pe urmă, când spasmul a dispărut,
  Îşi udă-n parfum o batistă –
  O pune pe gură, şi tristă
  Ea şterge un ftizic sărut.

  (bacovia,nu maxtor).
  deci,montagnard curat si uscat,vaccinat si cu botnita la aer curat.conectat cu smart-ceasu ca sa-i simta Systemu emotia
  „uniti in ganduri si simtiri”
  (era pe vremuri,alelalte,un recitator la tembeliziunea comunizatoare,unu cu o gaura in barbie,nu-mi vine acum numele;
  mi-ar place sa-i sparg fatza cu ciocanu dar sunt totusi om civilizat si am alte prioritati).

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s