Falsuri patriotice

Ce poate fi mai frumos decât o femeie înfășurată în tricolor? Iar dacă, pe dedesubt, are și o ie, chiar nu mai contează celelalte desu-uri. Nici ce este sub desu-uri. E patrioată, dom-le, traco-geto-dacă violată de romani. Nici originile sârbești nu contează că doar, tracii erau peste tot, ei au fost primii oameni. Iată cât de adânc coboară patriotismul ei indiscutabil. Nu contează nici scuzele prezentate rușilor într-o zi de tristă amintire pentru români. Grozavă este moda, transformă omul. Nu contează că ești video-chat-istă, nu contează nimic, dacă ești înfășurat în tricolor. Păi ce, și romanii aveau femei de trupă. Tocmai am ascultat-o pe Duamna Senator aducând un omagiu eroilor din al doilea război mondial, o mică blasfemie. Dar merge, fiindcă a intrat în politică cu binecuvântarea a însuși ÎPS Teodosie – cred că a sfințit-o. Ne-a mai mărturisit ceea ce eu am scris de mult – dacă poporul i-o va cere, va candida la președinție (cât spirit de sacrificiu).

Iată însă că scuzele prezentate ambasadorului Rusiei, n-au fost singulare. Ba chiar, apăru un cor. O grămadă de personalități au protestat prin intermediul baricadei sputnik și a sateliților acestuia (nu puțini), împotriva expulzării adjunctului atașatului militar rusesc, acuzat de spionaj. Ce om, ce drăguț, și răii ăștia l-au trimis acasă. Păi, de ce dom-le? Cu ce drept? La îndemnul propagandei NATO, au încălcat toate normele. Ce porcărie! Dacă era pesedeu’ la putere, asta nu s-ar fi întâmplat.

Presupun că_cam așa este. Și nu fără motiv. Fiindcă ultimul venit în corul kgb este chiar Bombonel. Știți care. Acela care deși a nimerit o grămadă de mistreți ținuți în țarc pentru plăcerea lui sadică, deși și-a oferit serviciile pentru curățarea pădurilor (que bestiis abundant) patriei de urșii care l-au deranjat la Bușteni, n-a fost în stare să-și nimerească propria căpățână. Ce poate fi mai ușor? Tot prostul știe unde-i este capul. De fapt, cred că ouăle au fost problema, n-au fost destule.

Cum vă spuneam, pe blog-ul domniei sale și-a făcut loc o guest post (nici o aluzie la postul zilelor acestea). Musafirul – un confrate rusofil. Dom-le, mi-amintesc că, de fapt, Bombo a lansat moda cu înfășuratul în tricolor. Doar că el, cu modestia caracteristică, înfășurase blocul din Zambaccian. Probabil nu se încălzise încă după răcoarea suportată pe nedrept și termopanele se deterioraseră între timp – de, chinezisme. Cred că înfășuratul în tricolor este un cod kgb, vă aduceți aminte brasardele alea tricolore de la revoluție, au consumat producția anuală a unei fabrici. Chiar, care o fi fost aia? Dar de perioada în care președintele, prim-ministrul, miniștrii de interne, externe, apărării și șeful SRI erau kgb, vă amintiți?

Ce chestie, dom-le, plină Românica de patrioți. Oriunde te întorci, dai de unul. Nu înțeleg de ce mai tânjesc rușii după noi. Nu se gândesc că s-ar împăna cu coloana a cincea NATO? Suntem un risc foarte mare. Dar ce scriu eu? Aduceți-vă aminte de marile manifestații patriotice ale lui dracnea. Dar câți înaintea lui nu se declaraseră patrioți. Păi, toți securiștii, toți activiștii, toți au fost patrioți, orice ar fi comis, au făcut-o doar din patriotism. Chiar și scelerații ăia doi, nemernicii care au stat nițel pe un pat de spital înainte să dea colțul, Ficior și Vișinescu, tot patrioți s-au declarat, chiar mari patrioți. Dumneavoastră realizați că experimentul Pitești a fost un act de patriotism, chiar înalt? Meritau speciala pe care au încasat-o atâția ani! Și lista aia pe care v-am scris-o de un 7 noiembrie era doar de patrioți. Și, ce dacă unii dintre ei nici măcar nu erau români, cu atât mai înalt a fost patriotismul lor.

Doar că s-a creat o problemă. Ce facem cu cei care n-au strigat la timp ce patrioți sunt, nu s-au bătut cu pumnii în piept, nu s-au înfășurat în tricolor? Îi punem pe Lista Neagră pe toți? Nu, mă opun hotărât, am drept de veto.

Foto: nmedia.ro.

24 de comentarii la „Falsuri patriotice

 1. Cei care nu iau atitudine la ascensiunea extremismului de obicei platesc oalele sparte. Ne amintim cine au fost inchisi dupa ocuparea tarii de catre rusi, cine a facut foame in anii 50, cine a stat in puscarii pe degeaba.
  Am vazut ca ciuma rosie a gasit alta denumire pentru opozanti: neo-marxisti, chiar si eu m-am trezit cu eticheta asta, desi dosarul meu de la Secu, facut de la 14 ani spune altceva.

  Apreciat de 1 persoană

  • Șervețelul lui Stalin decisese tot. Pe aici, nimeni nu mai putea face nimic. Însă, este adevărat că a existat și o anumită pasivitate, inclusiv la ascensiunea lui Hitler, poate de frică. Dar la noi a fost singura opoziție armată din estul Europei.
   Ceea ce mă vexează oarecum este aparenta pasivitate a autorităților deși, ar putea fi o tactică. Pe de altă parte, îl ascult pe Bombonel povestind cum s-a întâlnit cu oameni în funcție – președintele Siriei, miniștrii de externe. Sigur, vrea să-și sublinieze importanța, dar n-ar trebui să i se permită. Și Șoșo, a luat-o pe calea asta, calea estică.

   Apreciază

 2. domnule florin
  faci agitatie ca un agitator bolshevic,ti s-a mai spus?
  maxtor are o teorie-cea a compatibilitatii genetice-chiar fratii gemeni „identici” nu sunt identici,apare o recombinare diferita la un moment dat si rezulta compatibilitati diferite.
  de aceea maxtor citeste astfel,corecteaza:
  „într-o frumoasa dimineață de Florii, în mijlocul unei familii iubitoare de intelectuali, cu bune premize materiale.”
  maxtor crede ca asta e mai corect sa sustina dl. florin
  (intrucat nu pare a le avea cu intelectu;daca v-ati vaccinat preluind un risc ca sa inlaturati alt risc,prin presupuneri,va recomandam o cariera in asigurari sau un angajament de politruc).
  si da,tracii reprezinta UN IDEAL,mai ramane si compatibilitatea individului cu acel ideal,
  (maxtor nu crede in adn).nu esti om credincios pentru ca nu esti compatibil,na!
  meritul parintilor NU S-A CONCRETIZAT.

  Apreciat de 1 persoană

 3. La bombo pe blog intram o data pe an eu si cativa colegi sa-i amintim ce ticalos este, de cand i s-au facut dosare uita tot si-i tremura mana pe pistol.
  Tactica autoritatilor de „wait and see” (lasitate si calcul meschin) o avea si Vlad Iulian la revolutie. I-a reusit, in loc sa fie impuscat, sau puscarie 25 de ani a ajuns de lansa carti mincinoase la facultate, in fata studentilor. Nu i-a aruncat nimeni o mana de tarana in ochi asa cum merita.
  Daca rusii se rastesc , n-o sa ajunga trei tiruri de hartie igienica in Parlamentul romanesc pentru reactia fulgeratoare a alesilor neamului, asta vis-a-vis de curajul autoritatilor.

  Apreciat de 1 persoană

  • Înseamnă că ați greșit direcția, trebuia să urmați SOARELE. N-ați mai fi avut ocazia să uitați de ce ați plecat. Nu ați mai fi dat vina pe vest pentru decalajul de dezvoltare dintre est și vest fiindcă estul a mers pe o economie închisă cu caimacul luat de Kremlin.

   Apreciază

   • Rusia a fost tot timpul un pericol pentru România. Au ocupat (primit de la turci) Basarabia după războiul Crimeii fără vreo bază legală fiindcă Basarabia nu aparținea Turciei, era parte a Moldovei care nu era pașalâc. Numai că după ce au spurcat locul, n-au mai uitat de el. De altfel, încă de atunci au colonizat ruși, au alungat români. Asta ca să fie clar cum e cu „colonia”.

    Apreciat de 2 persoane

    • Moldova trebuie sa-si gaseasca drumul spre lumina, Romania a ajutat-o, o ajuta si o va ajuta dar unire nu se poate face din multe motive care incep cu Rusia si se termina cu Rusia. Cum Imperiul Kligonian nu o sa dispara subit, n-avem sa auzim prea curand toate clopotele batand in miez de zi (caci asa va fi in acea Zi de Inviere) ca Romanii s-au unit si ca Romania e iar dodoloata. Cand se va intampla, sper sa traiasca si sa se bucure urmasii mei, caci bunicul meu a sangerat pentru Moldova.

     Apreciază

 4. De aceste „servicii” dintotdeauna s-au preocupat, au avut succes si au dominat, „Evele & Sarpele”, înca din vechea si legendara Gradina Eden, dar, în final, tot Cuvântul lui Dumnezeu AAAE, ramâne *SURSA* Judecatorul Incoruptibil, Drept, Infinit si Suprem, al pamântului si al cerului etern .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s