Zile uitate

Au trecut aproape nepomenite, neamintite, zilele de 8, 9 și 10 mai, chiar și de mine, cel care nu uită și nu iartă. Doar că fiind țăran prea ocupat de munca_câmpului, de data asta, la mine nu se pune. Deși nu toți sunt de acord, 8 mai ar trebui să fie o zi blestemată pentru români, nici de 9 mai nu știu dacă ar trebui să ne bucurăm prea tare, doar 10 mai este cu adevărat sărbătoare.

Pe 8 mai s-a înființat partidul comunist. V-am mai scris despre acest eveniment mizerabil. Îl calific așa pentru că, de la început, a fost doar o agentură rusească, o coadă de topor, la fel cum, și astăzi, urmașul acelui jeg de partid este. După vreo trei ani a fost desființat legal fiindcă declarase România un stat imperialist și milita pentru desprinderea Basarabiei și Transilvaniei. Nici astăzi nu și-au schimbat poziția, sunt doar mai fățarnici. În evz.ro, un articol scris de un ușor deviaționist de la linia ziarului, arată că ceea ce i-a plăcut la comuniști a fost faptul că s-au lichidat între ei. Și mie, doar că au făcut-o cu totul și cu totul insuficient. Ba chiar, au lichidat mult prea mulți dintre ceilalți, au lichidat radical – urmările se văd și astăzi. În ton cu apatia generală, psd nu a sărbătorit suta de ani, nici măcar Bombonel nu a profitat să mai pună un moț pe blog.

9 mai este ziua capitulării Germaniei. Motivul de bucurie a fost terminarea celui de-al doilea război mondial. În rest, pentru noi începuse o epocă neagră, de sărăcie și mizerie, care ne-a adus decalajul de dezvoltare în care ne găsim. La fel cum psd mizează pe sărăcia și incultura alegătorilor, și Rusia își dorește un stat sărac, subdezvoltat, care să depindă de mila rusească. Cred că tocmai am scris o prostie – mila rusească. Ei n-au milă nici de ai lor. Nici nu știu cum ar putea avea, cu un PIB pe locuitor sub 12.000 $ și o cursă a înarmării.

Dar 9 mai este și Ziua Europei. V-am mai declarat că aș opta pentru Statele Unite ale Europei. Deocamdată avem doar Uniunea Europeană și nu cred că statele componente sunt pregătite pentru altceva. Trebuie să ne mulțumim cu ce avem, oricum este un uriaș pas înainte.

10 mai este Ziua Independenței, Ziua Regelui. Cum le place măsluirea, ascunderea a tot ce îi dezavantajează, comuniștii au ascuns această zi care a fost sărbătoare națională timp de peste 80 de ani, în perioada cea mai înfloritoare a României din secolul XX, cu toate problemele care au fost. În consecință, au șters-o, la fel cum existența Regatului României a fost ignorată în cărțile de istorie. De altfel, măsluirea istoriei n-a prea fost corectată în ultimii 32 de ani. Nu cred că au fost modificate serios manualele de istorie din licee, dar n-am informații directe. O grămadă de proști cred încă în organizarea de către comuniști a grevelor din ’33, teză la care până și ceașcă renunțase, sau că partidul a fost trecut în ilegalitate și nu desființat, partid ai cărui primi șefi nu erau numai agenți sovietici, dar nu erau nici măcar români. De fapt, poate n-ar strica o privire în dosarele acelora care se bat astăzi cu pumnii în piept pentru originea lor traco-geto-dacă, chiar dacă acceptă, ușor rușinați de plăcere, un viol roman. Vă aduceți aminte tezele lui ceașcă fără deosebire de naționalitate. De altfel, chestia asta cu tezele, de câte ori apărea în limba de lemn, însemna o măsluire, un postulat care trebuia admis în continuare de toți, indiferent de minciuna conținută.

Revenind, noi putem uita zilele, dar zilele nu ne uită niciodată pe noi – sunt numărate bine.

24 de comentarii la „Zile uitate

 1. Regele a murit, au ramas bufonii. Si aici ma refer la ACTUALA ”Casa Regala” a Romaniei. EXACT asa va fi si in UK.. Mai exista o strigare : Regina. Cand se va auzi cudul : London Bridge is Down, sa stiti ca s-a dus si casa Regala Britanica. Restul.. se balacaresc pe la Oprah… ( Charles e si el un Carol al II lea, cel putin aici, asa e vazul )

  Apreciat de 1 persoană

 2. Au fost sanse mici si pana cum, de acum sunt inexistente. Romania ar fi putut fi o Anglie a ESTULUI.. Aveam RELATIA, insa Churchill a tradat.. a ales Grecia in detrimentul Romaniei.. si totusi.. Ma intreb daca un martiriu al Regelui Mihai ( cand ”era cu pistolul la tampla” ) ar fi trezit ROMANIA… ma tem ca nu… Iar in 90… in 90 am vazut ce a ales Romania.. O alta sansa ratata… Ce pacat.. ce tara am fi putut fi…

  Apreciază

 3. Servetelul a fost.. adevarat. Stalin Vroia Grecia, iar Churchill a zis ca pentru Grecia MERGE LA RAZBOI… Acu era mai sigur ca niciodata ca SUA nu va da inapoi impotriva URSS in noua ordine mondiala. Pacat ca Churchill a fost mai mult pragmatic, decat conoscator al liniilor regale…

  Apreciat de 1 persoană

  • Povestea asta n-am știut-o. Stalin crease RSS Moldovenească, inițial cu un nume gen Românească. Apoi a schimbat-o în Moldovenească. Inițial regiune în Ucraina, apoi Republică „cu capitala în orașul vremelnic ocupat Chișinău”. Dorința lui a fost România.
   Totuși, este posibilă și varianta dvs.

   Apreciat de 1 persoană

 4. Va spun din chestii citite, un autor extrem de respectat fiind Niall Ferguson ( Razboiul Lumii-Epoca Urii ) , Neagu Djuvara in Amintiri din Pribegie aminteste de acest episod el traind drama reintoarcerii intr-o Romanie a lui 1990 care semana cu o tara din AFRICA (ca si dezvoltare).. Da, Stalin vroia Grecia pentru ca vroia deschiderea la Egee si o eventuala esire la Adriatica, insa Churchill a spus NU, pentru Grecia mergel la razboi, VA DAM ROMANIA INTREAGA. Stalin nu vroia Romania.. Romania ar fi putu fi ”enclava Vestului in EST.. insa asa cum spuneam, Churchill a fost mai pragmatic si a vazut harta vestului altfel..

  Apreciat de 1 persoană

    • A fost un gunoi care-și vedea de propriile interese. A împuscat cu mâna lui țăranii care refuzau colectiva de la Vadu Roșca. Ne-a înfometat pentru plătirea datoriei pe care tot ei o făcuseră în înțelepciunea lor. Marile realizări ale „epocii de aur” au fost un rahat. Djuvara a găsit aici Africa.

     Apreciat de 1 persoană

    • Da, am exagerat… In nici un scenariu istoric, Ceausescu n-ar fi fost benefic Romaniei.. Pentru ca daca Romania Protejata de UK in detrimentul Greciei ar fi existat, Ceausescu n-ar fi existat. Aveti perfect dreptate.. exact asa spunea Djuvara : ”parca nici n-am placecat…doar ca oamenii erau albi”.

     Apreciat de 1 persoană

 5. De altfel, Ian Kershaw in ”Hitler 1889-1936” explica de ce Hitler vroia ROMANIA in detrimentul GRECIEI.. Iata, un punct in care cei 2 tirani s-ar fi inteles perfect. Faptul ca Hitler a trimis Wermarcht-ul sa casapeasca Grecia a fost ca o palma data lui Mussolini, care nu a fost in stare decat sa scurme rahatul (pe unde s-a dus).

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s