30 de arginți

E mult? E puțin? Conform unor calcule, viața lui Iisus ar fi fost mai puțin de 3.000 de euro.

Dar Putin? Cât oferă?

De fapt, nici nu contează. Ceea ce primează este caracterul acelora care iau arginții. Oare Zdrențele Roșii de acum 77 de ani s-au mulțumit doar cu arginții? Nu. S-au implicat direct, cu patriotism socialist, în crearea omului nou. Patriotismul ăsta a fost moca? Nu a fost și ăsta plătit cu alți arginți? Cu ce s-au ales Zdrențele Roșii care ne-au vândut în trecut?

Păi, în primul rând, au împletit plăcutul cu utilul – și-au satisfăcut pornirile animalice manifestându-și patriotismul. Fiindcă, desigur, tot ce comiteau era în slujba patriei socialiste. Apoi, și-au satisfăcut vanitatea, pohta de parvenire, lucru care, fără tancurile sovietice, n-ar fi fost posibil decât prin muncă și merite. Și, în timp ce grosul populației flămânzea, Leprele huzureau – aveau magazine speciale cu prețuri speciale, nu mâncau salam cu soia fiindcă gospodăria de partid avea propria fabrică. Nu erau nevoiți să înghită adidași, nici gheare de găină, nu beau nechezol, nu-și împingeau mașina la cozile de la pompă. Ba chiar, dacă erau cuminți (și erau), puteau să mai dea o fugă (controlată), chiar dincolo de Cortina de Fier.

Ce s-a întâmplat după ’90? Nimic rău. În ciuda procentului de kaghebiști înfipt la cârma României, sau poate tocmai d-asta, patrioții pe arginți, n-au pățit nimic. Arginții au continuat să curgă – pensii speciale pentru serviciile aduse patriei. Cred că nici celor două cazuri singulare – Ficior și Vișinescu, care și ei s-au declarat patrioți (cum ar fi putut fi altfel?), nu le-au fost luate specialele. Și uite-așa, suntem conduși de puii și nepoții Zdrențelor primordiale. Și, deși nici ăștia mai tineri n-au apetit după învățătură (chestie de ADN), toți își trimit copiii la școală în vest, recunoscând superioritatea față de estul în care au învățat bunicii chiar dacă, nu se lipește cartea de ei.

Totuși, chemarea ancestrală a viscerelor își spune cuvântul. Ei simt chemarea Kremlinului deși, arginții circulă mai greu acum. Dar ei au încredere, cum a mers 77 de ani, poate mai merge.

Vorbește Moscova! – era difuzat de Radio România. Acum nu-l mai difuzează. Dar au apărut înlocuitori, nu numai auriți. Tot felul de urmași de Lepre Roșii – copii, nepoți – difuzează Vocea Moscovei, împrăștie duhoarea Kremlinului. Nu uitați că sunt doar niște Zdrențe.

Foto: youtube.com, facebook.com.

 

2 comentarii la „30 de arginți

 1. Zdrentele rosii venite pe tancurile sovietice ne au lasat sa mancam gheare, adidasi, nechezol si peste oceanic Actuali globalisti ne au luat totul si ne propune sa mancam culturi unicelulare molii de faina si alte insecte ca anmalele polueaza si sunt distribuitori de virusi fungi si bacteri iar noua ne trebuie doar virusii distribuite din laboratoarele chineze, ucrainiene etc Mie scarba de voi manipulatori de opinii care in haine frumoase ne impuneti sa alegem distrugerea

  Apreciază

  • Mai întrebați persoanele în vârstă și cu mințile acasă. Exista și o lege a alimentației raționale. Gândiți-vă de ce mujicii ruși au un standard de viață redus.
   Abia apoi declarați-vă dragostea pentru ruși și comunism despre care Putin, în discursul de la începutul războiului, a declarat că a fost născocit pentru a menține imperiul rus.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s