40%

Am ascultat serile trecute intervenția fostului președinte CCR, Augustin Zegrean, relativ la impozitarea specialelor. Era puternic revoltat și lovit de eventualitatea micșorării veniturilor dumnealui. Cu fățărnicia-i caracteristică, nu numai lui, a declarat:

„Este o metodă pur bolșevică, să vii să spui luăm de la bogați pensiile și acum hai să ne bucurăm că acum și ei sunt săraci, în loc să se gândească cum să mărească pensiile cu 40%. Dacă s-ar mări pensiile corespunzător pensiile celelalte, nu ar mai fi discrepanța asta mare.”

Intervenția a fost plină de ipocrizii. Eu m-am oprit doar la asta. Să vedem:

  • O pensie de 1.500 lei majorată cu 40% ajunge la 2.100 lei minus impozitul la peste 2.000.
  • O pensie de 2.000 lei majorată cu 40% ajunge la 2.800 lei minus impozitul la peste 2.000.
  • O pensie de 3.000 lei majorată cu 40% ajunge la 4.200 lei minus impozitul la peste 2.000.

Specialele în discuție sunt de cel puțin 10.000 lei. Dacă legea trece, s-ar putea limita la vreo 11.000 lei și veniturile cumulate (normală + specială) se limitează pe la 16.000 lei. Pentru mai toți specialii, pensia normală este la limita superioară. Despre care discrepanță face vorbire ciudatul ăsta de Zegrean? Care sunt marile servicii aduse statului român, cetățenilor români, de primitorii ăștia de bani moca care generează discrepanța?

Foto: romaniatv.net

5 comentarii la „40%

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Trebuie să se găsească un partid care să ia taurul de coarne și să spună „stop joc” și să abroge această lege inumană care împarte populația țării în „oameni speciali” și „oameni nespeciali”(primitivi). Toți specialii spun că pensiile sunt un drept câștigat. Da, sunt un drept câștigat doar acele pensii pentru care sa contribuit de-a lungul activității profesionale. Celelalte care sunt date prin abuz de putere fără să aibă la bază contributivitatea, nu sunt un drept câștigat, ci un un furt. Și mai este o situație cu care nu ma împac deloc. Cum este posibil să aibă 3-4 pensii? Eu dacă in 42 de ani am lucrat în 4 intreprinderi, statul imi dă 4 pensii? Corect este, ca nici-o pensie să nu fie mai mare decât ultimul salariu. Pensia trebuie să fie un venit care să asigure bătrânilor siguranță zilei de mâine și un trai decent, nu să faci avere la bătrânețe. Avere se face cand esti salariat. Toți am avut un salariu conform pregătirii profesionale si în functie de acel salariu fiecare dintre noi sa gospodărit cum a crezut de cuviință.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s