Adevărații mari patrioți

Despre patriotism, am tot scris. Sigur, pe mine m-a interesat fățărnicia umană. Securistul care a comis mârșăvii din patriotism, torționarul care a comis crime, chiar împotriva umanității, tot din patriotism, turnătorul care și-a nenorocit aproapele din patriotism. O grămadă de fapte abominabile, comise din patriotism.

Sigur că, fruntași la acest capitol sunt și au fost politicienii, activiștii partidului. În trecutul apropiat, linia partidului era echivalentul patriotismului. Mi-aduc aminte un banc:

Un milițian este enervat de un tânăr care comisese ceva și îl amenință fizic pe acesta. Tânărul îi spune – dom-le, dacă dai în mine, dai în tineretul român, dacă dai în tineretul român, dai în UTC, dacă dai în UTC, dai în Partid, dacă dai în Partid, dai în tovarășul Nicolae Ceaușescu și, dacă dai în tov. N.C., dau o bere, dom-le.

Adică, politica oficială stabilea identitatea dintre ceașcă și patrie, dintre partid și patrie. Nu trebuia să zici ceva de rău despre ăștia fiindcă loveai în patrie, nu mai erai patriot. Tot ce debitau acești criminali idioți era reper într-ale patriotismului, ei stabileau cine este și cine nu, patriot. Ei stabileau ce anume este sau nu patriotic. Ei stabileau care este istoria, desigur o măsluire grosolană care domină și azi mințile a o groază de români.

Foarte recente sunt manifestările suveraniste organizate de gașca lui dracnea când se propovăduia indepartarea de UE, implicit apropierea de talpa rusească fiindcă altă cale nu e. Vă mai aduceți aminte de bețivii care dintr-un înalt sentiment patriotic pupau steagurile. Și mai nou, chiar acum, este trompeta de AUR rusească – dacă te înfășori în tricolor ești implicit și de netăgăduit mare patriot că_ca tine nu e nimeni.

Așadar, senatoarea Șoșo a propus un proiect de lege care prevede 10 ani închisoare pentru acțiuni antiromânești.

Prin antiromânism/antiromânesc/antiromânește se înțelege atât percepția referitoare la români și România, exprimată ca ura împotriva acestora, cât și manifestările verbale sau fizice, motivate de ura împotriva românilor, a istoriei, a identității, a proprietăților acestora, a sărbătorilor acestora și a României, împotriva instituțiilor publice și organizațiilor neguvernamentale, a liderilor comunităților românești sau a lăcașurilor de cult, a tradițiilor și a limbii române.

Textul de mai sus, poate fi interpretat oricum, oricine ar putea fi găsit vinovat. Chiar textul are o problemă cu limba română fiindcă include un dezacord, chiar în fața numelui patriei. Dar duamna este înfășurată în tricolor. E clar însă că n-ai voie să zici nimic nasol de traci, geți, daci, nici chiar de violatorii romani. Oare afirmația mea privind grosolana măsluire a istoriei de către comuniști, nu încalcă această lege? Sau, dacă afirm că MI este o cloacă de impostori, clar o încalc.

Numai că, nu este prima încercare de acest fel. Pe timpul lui dracnea, ilustrul patriot Solomon, acela despre care am mai scris și care nu stăpânește nici el strălucit limba română, băgase și el un proiect cu defăimarea în care propunea, între altele, retragerea cetățeniei. A fost combătut de un stranier plecat din Vaslui:

dacă spui unor pesediști că îs niște penali incompetenți care doar urmăresc să scape de închisoare, în timp ce prin România nu se construiesc autostrăzi de exemplu, asta nu înseamnă că defăimezi țara, ci doar că niște pesediști sunt penali și incompetenți„.

Vasluianul a mai propus și retragerea cetățeniei lui Caragiale fiindcă ar îndeplini toate condițiile legale. De altfel, istoria a reținut multiple situații cu incendieri de cărți, și la noi, nu numai în Germania nazistă.

Revenind la M-me Șoșo, mă întreb și eu inocent – cât de patriot este unul înfășurat în tricolor care face jocurile unei puteri străine care a lichidat direct sau indirect peste un milion de români – nimeni nu le știe numărul, care și în prezent controlează ținuturi românești cu o suprafață de 20% din actualul teritoriu al României?

Foto: stirileprotv.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s