Agenturili

Vi-l aduceți aminte pe ceașcă zicând în gângăvia lui cizmărească despre agenturi? Ei bine, agenturili l-au făcut, agenturili l-au terminat. V-am oferit în câteva rânduri o listă minimală de asemenea personaje. Cea mai mare parte dintre ei, în frunte cu Ana Pauker (Hannah Rabinsohn), nici nu trăiseră în România, au venit în misiune. Dar nu de ceașcă îmi pasă. Influența agenturilor continuă.

Poate pe șervețelul de la Malta, România căzuse de partea cealaltă, dar lovitura de stat din ’89 a fost opera agenturii estice. Așa s-a făcut să avem președinte, prim-ministru, miniștrii de interne, al apărării și de externe KGB, șef SRI un ungur sub acoperire, probabil tot KGB. Dar ăștia erau numai cei la vedere. Câți or mai fi fost mai jos, că doar trebuie o bază largă. Câți or mai fi încă – unii în adormire, unii activi. Rușii nu uită și nu cedează.

Tocmai v-am scris despre Sputnik. Alături de ambasadă, acolo este principalul centru de acțiune și influență. Eu sper că SRI, SIE, despre care nu v-am ascuns părerea proastă, își fac măcar un pic datoria, Sputnik nu există dacă nu are pioni. Eu l-am urmărit cu atenție în ultimii vreo trei ani. Au avut o propagandă în concordanță cu politica psd. Au apăsat pedala suveranismului, naționalismului, anti UE, anti NATO. Au declarat-o pe Veo politicianul anului, au îndemnat românii să-și voteze proasta.

Acum politica psd este evitarea alegerilor. La fel și Sputnik. Boicotarea măsurilor anti-epidemice, teorii conspiraționiste, masca ce ne ucide, doar despre situația din Rusia și numărul morților de acolo nu scriu. Desigur, n-au uitat reclama la vaccinul rusesc netestat după standarde serioase nici acum.

Însă, uneori, agenturili au avut și acțiuni concrete, fizice, pe teren. Spre exemplu, cred că vă mai amintiți demonstrațiile anti Chevron. Sigur, e discutabil cu gazele de șist. Nu este dovedită finanțarea rusească, dar în vestul țării unde are licență Gazprom nu au existat demonstrații. În Congresul american s-a spus că rușii au folosit preoții ortodocși în România și Bulgaria.

Sabotarea măsurilor antiepidemice are două scopuri. Primul este amânarea sine die a alegerilor. Al doilea, discreditarea guvernării. Dintr-o dată, psd a fost cuprins de o febră a drepturilor omului. Tocmai ei. Cum să limitezi drepturile, cum să obligi la purtarea măștii, cum să interzici pelerinaje religioase. Este o politică cinică fiindcă generează îmbolnăviri și morți. Dar ce contează, vor mai sta în scaunele moi, pe salarii generoase, secretară, mașină, …

Presupun că ați văzut aseară protestele de la Catedrala din Iași. Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei a declarat: „erau și persoane despre care pot spune sigur că nu mai sunt în BOR de ani buni, oameni care ne cataloghează în fel și chip și care e clar că au venit mai mult pentru a provoca, pentru a-i instiga pe toți ceilalți”. Apoi, am găsit pe blogul Cititorul pe care-l urmăresc de doi-trei ani și al cărui autor este bine conectat la BOR, link-ul care arata că este „un grup de agitatori, așa numiții nepomenitori aflați în siajul serviciilor speciale moldovenești și ucrainene, respectiv rusești„, „susținuți de veleitari politici necredincioși din zona PSD și AUR care au venit cu o gașcă zgomotoasă de concetățeni proveniți din rândul unei minorități conlocuitoare”.

Tot zilele astea asistăm la un circ televizat între fostul deputat psd Cristian Rizea, condamnat penal la 4 ani și 8 luni, fugit la Chișinău, urmărit internațional, care trăiește pe picior mare acolo, ocrotit de serviciile rusești și Sebastian Ghiţă, alt fugar urmărit internațional, aflat probabil tot sub oblăduirea serviciilor rusești în ultimă instanță. Ambii au avut o relație apropiată cu SRI. Ambii au avut o influență majoră în statul român.

Revenind la psd, putem trage concluzia că sângele apă nu se face.

Foto: rferl.org

Un comentariu la „Agenturili

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s