Alocațiile

În fond, este vorba de politica demografică. Nu poate fi vorba de desființarea alocațiilor. Personal, nu agreez aceste forme financiare fiindcă nu sunt sigur că sunt întotdeauna în interesul copiilor.

Lucrurile ar trebui gândite mai profund și mai în perspectivă. Dar PNL a licitat dublarea alocațiilor, apoi psd a supralicitat inconștient. Nu sunt decât măsuri populiste și mă tem că un procent semnificativ din copii nu va beneficia real de pe urma acestor bani, la fel cum nu le folosește nici acum.

În ultimii peste 70 de ani nu a existat o politică înțeleaptă demografică. La un moment dat, ceașcă a băgat o taxă pe celibat, nu-mi mai aduc aminte detaliile, dar nu încuraja nașterile. Pe urmă a interzis avorturile cu consecințe dezastruoase asupra a sute de mii de femei, poate milioane. Familii distruse, femei moarte sau a căror viață și sănătate au fost iremediabil afectate. Nimeni nu a dorit să le cunoască numărul. Probabil că toți cei mai în vârstă cunosc fiecare câteva cazuri. Într-unul din anii viitori, vom avea ultima răzbunare a lui ceașcă, vor ieși la pensie decrețeii. Sporul demografic al acestora nu a existat decât foarte puțin, apoi s-a revenit la vechiul spor al populației.

Ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani? Nimic. Trebuie să acceptăm că suntem pe primele locuri din Europa, nu din UE, la traficul de carne vie, mai ales tinere, tineri, foarte mulți copii. Oameni care își vând copiii, îi exploatează, îi agresează în multiple moduri. Toate acestea sunt de natură să susțină opinia mea că, de prea multe ori, stipendia financiară numită alocație nu servește scopului.

Suspectez că de multe ori banii aceștia măresc cifra de afaceri a cârciumilor. Mai suspectez că există familii care trăiesc din alocații sau care produc copii pentru a încasa alocațiile. Desigur este vorba de familii nevoiașe și iar e discutabil dacă n-au unde sau nu vor să muncească.

Ce ar putea rezolva situația? Alocațiile? Nicidecum. Nu se poate rezolva de pe o zi pe alta. Trebuie ridicat nivelul educației. Trebuie ca oamenii să facă mai mulți copii știind că nu vor fi o povară, că au un viitor sigur. Ar trebui un plan cum se spunea pe vremuri, un proiect cum sună noua limbă de lemn, pe termen lung și foarte lung, acceptat larg de societate și de politic. Sunt sigur că este un subiect pentru care se pot obține fonduri UE.

Și, nu în ultimul rând, dacă nu acordăm o atenție reală subiectului, este posibil să ajungem naționalitate conlocuitoare, chiar aci unde se zice că ar fi fost ținutul de altoire a traco-geto-dacilor de către romani. Uitați-vă împrejur.

Foto: epitesti.ro

Un comentariu la „Alocațiile

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s