Am un doctor pentru nebun

Se știe, nebunia, de orice fel ar fi, este o boală. Poate are sau nu leac, dar asta doar doctorul stabilește. De aceea, lumea întreagă este acum în căutarea unui medic bun. Poate vor găsi pe unul cu pușcă, cum găsi Ilici al nostru, fiindcă, fiecare cu metoda lui. Să vă spun despre căutările mele privind soluția, nu puteam sta deoparte.

Nu v-am mai relatat nimic despre mătușa care a avut un moment de pierdere. Sub tratament, a avut o involuție abruptă. După ce 5 luni nu am mai avut o întâlnire face to face, acum medicul ne-a somat să mai avem un referat de la psiholog și să-i facem o vizită. Pacienta este greu de convins să meargă la consultații (cred că și Putin, la fel), dar mi-a programat cele două vizite în zile diferite deși, este în aceeasi clădire cu psihologul, în ciuda protestelor mele și a argumentului că trebuie să acționeze în interesul pacientului. În sfârșit, vizita la psiholog n-a fost rea – e o bunăciune care mi-a delectat privirile fără simulată sfiiciune.

A urmat, după câteva zile, vizita la medic. În caz că nu v-ați prins încă, vă declar direct că dacă vreau să enervez pe cineva sau să-l fac să i se urce sângele la cap, o fac cu multă naturalețe și ușurință. I-am spus întâi asistentei că vreau să discut la început cu doctorița. Pe lângă descrierea actualelor simptome, i-am reproșat tratamentul care nu a împiedicat involuția rapidă și consultațiile din zile diferite. Cred că am fost foarte convingător, astfel încât la un moment dat, doctorița a început să zbiere la mine. Am punctat-o exact în clipa potrivită – D-nă, sunteți psihiatru și țipați la aparținător? Sigur, remarca a pus paie pe foc.

Ei, asta da situație – să nu știi care-i mai nebun – pacientul, aparținătorul, sau doctorul?

Cred că, dacă nebunul planetei m-ar asculta, ar putea obține de la doctorița pe care i-o recomand călduros, o patalama, care să-l scutească de terapia cu pușca.

Foto: newsweek.ro, hotnews.ro, click.ro, monitorulexpres.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s